עבור לתוכן

מסקרן אותי, איך אנשים בגילאים 23-26 קונים כבר ד&#149

Featured Replies

פורסם

שכירות לטווח ארוך היא פתרון יפה בתאוריה. במעשה זה פתרון מוצלח בהרבה ממדינות המערב.

אבל לא בישראל, זאת מסיבות שכבר הוזכרו כאן.

אין כאן תרבות של שכירות לטווח ארוך, בכל רגע נתון בעל הבית יכול למכור את הדירה, לשכן קרוב משפחה או סתם להעלות את שכר הדירה באופן גרוטסקי כי הוא יכול ויודע שבשבילך זה כאב ראש אדיר לעבור (אני מדבר על משפחות).

הדירות לרוב מוזנחות, כולל אלו למשפחות, לא רק הכוכים העלובים המושכרים לבודדים וזוגות. בעל הבית לא חושב בכלל לשפץ - כי למה? אם אתה רוצה לשפר את הדירה זה רק על חשבונך ובסוף השדרוג בעל הבית עוד עשוי לבקש יותר שכ"ד (כי עכשיו הדירה שווה יותר).

דירה טיפוסית להשכרה תכלול מטבח בן 30, אמבטיה עם עובש מימי מתתיהו וכמובן ללא מזגן (שהוא פריט חובה בישראל) - רוצה? תתקין על חשבונך! לרוב גם אין דוד שמש, מה שמעלה מאוד את עלויות החשמל של הדייר (לפי דעתי המחוקק צריך להתערב בנקודה זאת משיקולי איכות סביבה).

מאחר שכאמור השכירות היא לא לטווח ארוך ולמעשה יכולה להסתיים מעכשיו לעכשיו לפי שרירות ליבו של בעל הבית, קשה לך מאוד להשקיע בדירה ולהתאים אותה לצריכך, כך למעשה זה לא ממש הבית שלך ואתה מרגיש סוג של אורח.

לכאורה שכירות חוסכת לך את כאב הראש של תחזוקת הדירה (דבר שיכול לפעמים להיות מאוד, מאוד יקר) אבל בימינו צצו בעלי בתים חכמולוגים שמכלילים בחוזה סעיפים (שאני מסופק אם הם חוקיים) שמחייבים את הדייר להשתתף בתחזוקת הבית והבניין (מעבר לתשלום הקבוע לוועד הבית / חברת האחזקה) מה שמעלה את עלות השכירות.

שכירות פתרון יפה - אבל לא ממש מציאותי לרוב האנשים.

• תגובות 53
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יצא לי להכיר רק אחד שטס לחו"ל שנה , חסך כסף, קנה דירה ואת שאר המשכנתה הוא משלם דרך שכירות.. ועדיין גר עם ההורים.

וזה היה לפני כמה שנים שעוד דירות עלו פחות ממיליון..

חוץ מהמקרה היחיד הזה אני אישית לא מכיר אף אחד שקנה דירה ואני מכיר אנשים מכל מיני שכבות שמרוויחים 5 אלף וכאלה שמרוויחים 15 אלף..

גם זה שהצלחת לחסוך 400K זה המון! אישית אני לא מצליח לבזבז כלכך מעט..

המשכורת שלי לא גבוה ואני לא אחד שיוצא ומבלה כל שישבת ועדיין לרוב יוצא שאני מוציא בחודש פי 2 ממה שאתה מוציא..

פורסם

יש אנשים שבשבילם הבטחון היחסי וההימנעות מטרטורים של מעבר שווים את העובדה שמבחינה כלכלית קרה הם לא פועלים באופן אופטימלי.

נקודה נכונה בסיפור הזה.

ברור שאפשר לצאת ברווח כלכלי אם שוכרים דירה ולא קונים אבל ישנו גם את השיקול הפסיכולוגי וגם צורת השגת הרווח הכלכלי לא מתאימה לכולם כי לא כולם שוחים בחומר של השקעות בשוק ההון.

יש אנשים שמעדיפים שקט נפשי ע"פ רווח כספי. כסף זה לא הכל בחיים, זה רק חלק מהחיים.

פורסם

העניין הוא שבמדינה נורמאלית אתה לא צריך לגייס הון ראשוני כה גדול לדירה ראשונה, המדינה צריכה לתת ערבויות למשכנתא לאנשים צעירים. כן אם אתה משיג 300-500 אלף שקל לך תשקיע אותם, העניין הוא שלא צריך להיות מצב שבו זוג צעיר\או אפילו רווק צעיר שרוצה לקנות דירה ראשונה צריך להגיע לזה. שהמדינה תתן ערבויות ראשוניות למשכנתא, להגיע ל90-95% מימון זה אפשרי בהרבה מדינות אירופה ללא "הלוואות חוץ בנקאיות"..

פורסם

גם בארץ אפשר להגיע ל90% מימון עם emi

פורסם

יידוע, וריביות מהתחת :)

פורסם

ברור, על כל דבר צריך לשלם. אם "מדינה נורמלית" אצלך זה ארה"ב, שבה נתנו משכנתאות של 100% מימון לכל דורש, וגרמו למשבר המשכנתאות ובסופו של דבר למשבר הכלכלי האחרון, אני מעדיף שיהיה כמו פה. :)

בהרבה מדינות גם אנשים חיים בשכירות כל החיים שלהם - בצורה מסודרת, חוזים לטווח ארוך, לפעמים שכירות מטעם המדינה (כמו שפה יש את "עמידר" ודומיו, רק שכאן זה מאוד מוגבל ומצומצם).

פורסם

צדי' בשם רבי ישראל בער עם התמונה המפורסמת עם הידיים למעלה והכיתוב אני נ נח נחמ נחמן מאומן אמר משהו חכם...

שמשכתנא זה דבר טוב...

את הכסף שהיית אמור לשלם על השכירות אתה משלם על דירה שהיא בסופו של דבר שלך...

פורסם

^ זה לא שיקול נכון, אתה משווה משכנתא לשכירות ולכן מדובר בדירה שאתה גר בה ולכן "תכלס" זה לא משנה אם הדירה שלך או לא

כל עוד לא מעיפים אותך. מי שרוכש עוד דירה, להשקעה ויש לו הון עצמי גבוה, יתכן ויכל להשקיע את הכסך בצורה חכמה יותר, לעומת

מי שאין לו ואז משכנתא זו ההלוואה הזולה ביותר.

פורסם

במצב שהחזר משכנתא לא גבוה מידי מהשכירות , בוודאי שיש רווח .מה זה שייך שלא מעיפים אותו משכירות -הבית שלך לעזאזל הכסף לא הולך לפח.

יש אנשים שאין להם כוח להשקעות ולהתעסק בלהשכיר, מה גם יש הרבה הפסד לא תמיד מוצאים ישר אנשים הוגנים וכן גם שמתחלפים .

נילך רחוק, גילאי 50 60 שסיים את המשכנתא -הבית שלו [איזה תענוג זה לעצב מטבח שאתה אוהב ,להשקיע בבית לטעמך, מאשר שכירות מה אפשר להשקיע - בבית לא שלך ], אם יש קשיים בפרנסה יכול למכור ולקנות דירה זולה יותר [ האמת לא חייב לסיים את תשלום המשכנתא ]- הרווח רק שלו, יש גם ירושה.

שכירות נשארת קרח - רק אנשים שלא מצליחים לחסוך סכום נכבד בשביל התחלה , שימשיכו לשכור.

פורסם

במצב שהחזר משכנתא לא גבוה מידי מהשכירות , בוודאי שיש רווח

תקרא את כל הדיון, ותראה שלא תמיד יש רווח יחסית לאלטרנטיבות השקעה (לא נדל"ן).

כמובן שאם אתה מעמיד קניית דירה עם הלוואה מול שכירות באותה עלות חודשית וכסף ששוכב בצד ולא עושה כלום - עדיף לקנות.

פורסם

עברתי פחות או יותר על הדיון.

זה מאוד קשור על כל אחד באופן אישי מהם העדפות שלו.

ציינתי .ההחזר לא גדול מידי משכירות [ בכמה מאות בודדות ,עדיין שווה יותר לדעתי ] וכן יש סכום התחלתי.

פורסם

שוב, אם יש לך הון אישי אתה יכול להרוויח יותר כשאתה שוכר דירה + משקיע את הכסף מאשר לקנות דירה.

אתה יודע כמה זמן וכסף משלמים רק על הריבית?

פורסם

לכן ציינתי המשכנתא לא עולה בהרבה מעל שכירות. וגם יש הרבה שאין להם כוח להשקעות.

בכל אופן על איזה השקעות אתה ממליץ?

פורסם

ברור, על כל דבר צריך לשלם. אם "מדינה נורמלית" אצלך זה ארה"ב, שבה נתנו משכנתאות של 100% מימון לכל דורש, וגרמו למשבר המשכנתאות ובסופו של דבר למשבר הכלכלי האחרון, אני מעדיף שיהיה כמו פה. :)

בהרבה מדינות גם אנשים חיים בשכירות כל החיים שלהם - בצורה מסודרת, חוזים לטווח ארוך, לפעמים שכירות מטעם המדינה (כמו שפה יש את "עמידר" ודומיו, רק שכאן זה מאוד מוגבל ומצומצם).

לא נתנו מימון של 100%, ואני מדבר על מדינות אירופה, אבל שמה יש לך גם שכר חודשי בתור סטודנט(דמי אבטלה+קצבת לימוד) ועוד מספיק הטבות.

עמידר כבר עשרות שנים לא מה שהיא הייתה, היא משכנת אולי 50 אלף משפחות בארץ, וגם זה בלחץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים