עבור לתוכן

S12II-430 seasonic עובד עם אלפסק pvr650

Featured Replies

פורסם

אני מריץ בזמן האחרון שאלות בנושא תאימות ספקי כח APFC עם אלפסק פשוט modified sine ולא מקבל תשובות.

אז הנה תשובה מנסיוני:

קיבלתי מחברת RSM ספק של seasonic מדגם S12II-430 בתנאי שיעבוד עם האלפסק שיש לי אחרת אוכל להחזירו ולקבל החזר מלא לכספי.

הם מאפשרים זאת כנראה משום שהוא מגיע בתצורת OEM אבל בכל מקרה אני מודה להם על הנכונות.

אתמול הרכבתי את הספק והפעלתי אותו מהאלפסק במצב סוללה (מתח רשת מנותק). להפתעתי הספק עבד חלק. לא התנתק ולא זמזם.

דבר נוסף ששמתי לב הוא בצריכת ההספק. בספק הגנרי שקדם לו ראיתי עומס של 52% לפי תכנת האל פסק (VIEWPOWER). כאשר הפעלתי את הספק החדש העומס ירד ל- 18%!!! לא ברור לי איך האלפסק מודד את זרם העומס ואיך צורת הגל של העומס משפיעה על הערך הנמדד. בעיקרון צריך שיהיה לאלפסק ממיר ל true rms על מנת שלא יהיה מושפע מצורת הגל (צורת גל הזרם בספקי APFC היא סינוס לעומת גל פועם בספק הפשוט).

אם הנתון של 18% נכון הרי שייתכן שהסיבה לכך שהאל פסק מתפקד נעוצה ברמת העומס הנמוך ועדיין ייתכן שמי שיפעילו את הספק ברמות עומס גבוהות יותר יתקלו בבעיות מהסוג שמתואר ע"י משתמשים שונים.

ספק זה מצטרף לספקים מסדרות modu82+ pro82+ של אנרמקס שעובדים ללא תקלות עם אלפסק פשוט וזאת ג"כ מניסיון אישי וגם מתוך חוברת ההפעלה של הספקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים