עבור לתוכן

כמה עולה תיקון קירור למעבד בנייד?

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי יש בעיות עם הנייד, המאוורר של הקירור משמיע רעשים, הוא הלך לחנות והציעו לו תיקון תמורת 300 ש"ח לא כולל עבודה (ז.א רק החלקים 300 ש"ח).

כמה אמור באמת לעלות כזה תיקון והאם מישהו מכיר מעבדה אמינה בב"ש לניידים?

תודה

פורסם

אם יש רעשים זה אומר שהמאוורר עדיין עובד לכן סבירות גבוהה שאין צורך להחליף שום חלק הכי הרבה זה לשמן את המאוורר

רוב החברות יחייבו על זה שעת עבודה אחת ללא חלקים

אם זה מחשב של HP יכול להיות טיפה יותר כי הגישה למאוורר ב-HP מחייבת פירוק של הלוח אם

פורסם

שום מעבדה נורמאלית לא תשמן לך מאוררים, יחליפו קירור בקירור סטוק חדש, לא יתרחו להחליף רק את המאורר אפילו.

פורסם

המחיר שהציעו לו הוא מחיר סביר, אך מה זה לא "לא כולל עבודה"? וכמה זה "כולל עבודה"?

פורסם
  • מחבר

המחיר שהציעו לו הוא מחיר סביר, אך מה זה לא "לא כולל עבודה"? וכמה זה "כולל עבודה"?

האמת שאני לא יודע כמה זה עם עבודה.

הם אמרו שקירור חדש יעלה 300 ש"ח (רק החלקים)

חידוש/שיפוץ הקירור הקיים יעלה 200 ש"ח כולל עבודה.

אז כמה בערך זה אמור לעלות?

ואם אני רוצה לתקן את זה בעצמי אז איפה אפשר לקנות קירור לנייד?

פורסם

בEBAY אפשר. לפעמים גם אצל נותני השירות / היבואנים.

פורסם

אם הקרור עובד ועושה רעש הדבר היחיד שקרה לו זה שהוא התלכלך באבק. מה שהם יעשו זה יפרקו, יעשו לחץ אוויר, ויחזירו. לדעתי זה יכול להספיק בהחלט עד שהקירור הזה ישבוק חיים. לא רואה סיבה להחליף אלא אם כן הרעש הוא באמת גורם מטריד.

אם המאוורר עובד ועושה את העבודה (גם אם הוא עובד בפחות כמה מעלות בגלל לכלוך) עדיין לא הייתי מתעסק בלהחליף אותו בגלל זה.

פורסם

אם הקרור עובד ועושה רעש הדבר היחיד שקרה לו זה שהוא התלכלך באבק.

לא בטוח. יכול להיות שהמנוע גוסס.

אם המאוורר עובד ועושה את העבודה (גם אם הוא עובד בפחות כמה מעלות בגלל לכלוך) עדיין לא הייתי מתעסק בלהחליף אותו בגלל זה.

אם הרעש מעיד על סופו המתקרב של המאוורר, אפשר בהחלט לסחוב איתו עד שהוא מת לגמרי, אבל יש בכך כמה סיכונים:

* הוא יכול למות בצורה פתאומית ולא תשים לב (לא כל מחשב מוציא fan error על מאוורר מת), ואז תעבוד בלי מאוורר, וטוב לא ייצא מזה.

* הוא יכול למות לך דווקא ברגע הכי לא מתאים כשתזדקק למחשב דחוף ולא יהיה לך זמן לרוץ בין מעבדות או להזמין חלקים.

כמובן, אני מסכים, שיש בכל מקרה לבדוק - אולי כפי שאמרת, הסיבה היא רק אבק וניקוי יפתור את הבעיה. אם הבעיה היא לא אבק אלא המאוורר עצמו, אפשר לנקוט גישה פרואקטיבית, ולהחליף עכשיו כשזה לא לחוץ. גם כאן יש הימור מסוים - כי אולי המאוורר הקיים יכול לעבוד עוד מספר שנים, ואז סתם הוצאנו כסף לריק.

פורסם
  • מחבר

מישהו מכיר מעבדה אמינה בב"ש?

פורסם

לא בטוח. יכול להיות שהמנוע גוסס.

איך אפשר לראות או לזהות מנוע גוסס?

פורסם

באופן וודאי - אי-אפשר. אבל אם ניקית את המאוורר מאבק, והוא עדיין משמיע רעשים חריגים (חריקות, זמזומים וכו'), אז מדובר בבעיה במאוורר. זה יכול להיות רק המיסב, ואז הוא פשוט יהיה רועש אך יעבוד, או שזה משהו יותר רציני.

כאמור, אין בדיקה של 100%, אבל אם מחליטים להישאר עם מאוורר כזה, כדאי להשגיח באופן מוגבר על הטמפרטורות ומהירות הסיבוב של המאוורר (יש תוכנות ניטור שמראות זאת).

פורסם

אם הקרור עובד ועושה רעש הדבר היחיד שקרה לו זה שהוא התלכלך באבק. מה שהם יעשו זה יפרקו, יעשו לחץ אוויר, ויחזירו. לדעתי זה יכול להספיק בהחלט עד שהקירור הזה ישבוק חיים. לא רואה סיבה להחליף אלא אם כן הרעש הוא באמת גורם מטריד.

לחץ אוויר לא מספיק. עדיף לשמן בפנים איפה שיושב המאוורר בחריץ ואז להחזיר אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים