פורסם 2011 בינואר 3114 שנים היי מישהו יכול בבקשה לעזור לי עם התרגיל הזהhttp://www.fastup.co.il/images/88513631.jpgהבנתי שממטריצה של פרמטרים צריך להגיע למטריצה הימנית. לא הבנתי למה התוצאה הסופית 18 (בגלל הכפלנו את השורה השניה בשלוש? לא נראה לי הגיוני)ובכללי מה מטרת התרגיל הזה :s05:תודה מראש לכל מי שיעזור לי
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים המטרה היא לתרגל מה שקורה לדטרמיננטה של מטריצה כשמבצעים עליה פעולות טור/שורה אלמנטריות.להזכירך, יש שלוש פעולות שורה אלמנטריות:1. החלפת שתי שורות.2. הכפלת שורה בקבוע.3. הוספת מכפלה של שורה בקבוע לשורה אחרת.הפעולה הראשונה כופלת את הדטרמיננטה ב-1-, הפעולה השנייה כופלת את הדטרמיננטה באותו קבוע, והפעולה השלישית לא משנה את הדטרמיננטה.יש מבין?
פורסם 2011 בינואר 3114 שנים מחבר תודה על ההסבר. שאלה נוספת: לא הבנתי מאיפה הגיע השליש בפעולה האחרונה.
פורסם 2011 בפברואר 114 שנים כשאתה כופל שורה ב-3, אתה צריך לכפול את הדטרמיננטה ב-3.כלומר, אם יש לך מטריצה A, ואחרי שאתה כופל שורה כלשהי ב-3 אתה מקבל מטריצה B, אז detB=3detA.במקרה שלך אתה יודע את detB (כי B היא המטריצה הסופית שלך) ואתה רוצה לחפש את detA. לכן מחלקים ב-3 ומקבלים detA=1/3 detB.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.