עבור לתוכן

התעסקות עם הארד דיסק/ים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כשבוע וחצי קרה זה וקרה זה קיצור יש לי בעייה עם כמה הארד-דיסקים אבל די לצרה בשעתה אז נתחיל מהראשון:

מדובר בהארד דיסק מאוווווווד ישן של Western Digital של 4 ג'יגה (שנת 1998, אז זה היה נפח מכובד) ואחרי משחק זה או אחר לא ניתן היה לקרוא ממנו. להגיד שהיה לי עליו הרבה יהיה שקר אבל באופן פרטני היו שני קבצי אקסל מאוד חשובים וחסרי תחליף. אחד השותפים שלי הצליח קצת לעבוד איתו, להוציא לי קובץ img של הכונן ואת הקבצים. הבעייה שעם אף אחד מהקבצים לא ניתן לעבוד. הוא עבד עם איזושהי תוכנה אבל כנראה שהיא לא יודעת להתמודד עם איחוי קבצי אופיס.

עכשיו גם אני וגם הוא נכנסים לתקופת מבחנים ואני לא רוצה סתם להעיק עליו, הוא ישב מספיק זמן רק כדי להוציא לי את האימג' וברור לי שברגע שיש לי את האימג' זה בעיקר עבודה של תוכנות. אז ככה אני כרגע עם לאפטופ עם חלונות 7 ועל הארד דיסק נייד יש לי את הקובץ אימג' של ההארד דיסק הישן (גודל הקובץ 4 ג'יגה בדיוק כמו ההארד דיסק הישן אז אני מאמין שזה אימג' ממש ביט לביט), מה עליי לעשות על מנת להמשיך מפה לאחזר את הקבצים שלי? עם דגש על אותם שני קבצי אקסל?

תודה מראש,

יעקב[br]פורסם בתאריך: 30.01.2011 בשעה 21:28:00

אה כן ולפני הכשל הכונן היה מפורמט לפי NTFS, אם זה משנה
פורסם

אני לא מומחה בזה אבל אם אמרת שזה קובץ IMG אולי תנסה להפוך אותו לכונן וירטואלי כמו שעושים עם ISO ולחפש לבד?

פורסם

daemon tools ?

פורסם

אם מדובר באימג' ביט לביט (dd) אז תיקח הארדיסק (גדול מ4 ג'גה) ריק אחר ותכתוב אליו את האימג' (זה ידרוס כל מה שקיים בו)

אחרי זה תנסהלעבוד עליו עם testdisk

פורסם

daemon tools ?

אפשר, אם אין לך תוריד את זה:

http://wincdemu.sysprogs.org/

תוכנה הרבה יותר טובה

פורסם

התוכנות שהבאתו יודעות לטעון תמונה של הארדיסק?

כי ברור שלא מדובר על תמונה של תקליטור אופטי

פורסם

התוכנות שהבאתו יודעות לטעון תמונה של הארדיסק?

כי ברור שלא מדובר על תמונה של תקליטור אופטי

תלוי מה הפורמט, אם זה IMG כמו שהבנתי אז כן...

הכי טוב אם תגיד מה הסיומת..

פורסם
  • מחבר

מה שאני יודע על הקובץ זה מה שצירפתי בתמונה...

אם אני מוריד דאמון טולס (או מקבילה) אני יכול לפתוח את האימג' לכונן וירטואלי ועליו לעשות את האיחוי והכל? כי זה פיתרון שנראה עדיף במקרה שלי (לאפטופ עם הארד-דיסק אחד ואין מחיצה שאני יכול לוותר עליה).

במקרה ולא ניתן ונניח אני שואל מחבר הארד דיסק חיצוני שניתן לפרמט עם איזו תוכנה אני פותח את האימג' על ההארד דיסק שלו?

בנוסף מישהו פה ציין לאחר פתיחת האימג' תוכנה איתה ניתן לבדוק מה "קורה" עם הכונן אבל מה קורה אם זה לא מצליח? יש תוכנה ייעודית לשיחזור קבצי אופיס שניתן להפעיל (מניסיוני כצלם אני מכיר בוודאות תוכנות ייעודיות לשיחזור קבצי תמונה מאמצעי המדייה השונים, ובטוח יש גירסה מקבילה לקיבצי אופיס).

[attachment deleted by admin]

פורסם

חבל על הזמן.

DAEMON TOOLS היא תוכנית חובה בכל וינדוס.

תתקין את גרסת הLITE החינמית.

שים לב היטב לבטל את כל התוספות המיותרות המציקות שההתקנה שלו מנסה לדחוף לך ישירות ובהטעיות.

תטען את הIMAGE בDAEMON TOOLS, ותראה אם אתה יכול לגשת אליו ולעשות את מה שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

הבעייה שגם האימג' הוא אימג' של הארד דיסק תקול, כלומר יש איזושהי בעייה עם ה-filesystem וכל מיני boot sectors ושטויות

*פתחתי את האימג' לכונן וירטואלי שלא הייתה לי גישה אליו מהסיבה שכתבתי למעלה. ניסיתי לעבוד עם testdisk והוא זיהה את הכונן הוירטואלי כמדייה של 4 ג'יגה שניתן לעבוד איתה אבל לא יכל לעשות כלום. לא לתקן בוט-סקטורס, לא לבנות מחיצה מחודשת, לא לשחזר מחיצה ולא כלום. כל פעולה שהוא ניסה לעשות נכשלה

*פתחתי את photorec (תוכנה שמגיעה עם ה-testdisk) וסימנתי לה שאני רוצה לשחזר קבצי אופיס מהכונן הוירטואלי (כי אני רוצה לשחזר בדיוק שני קבצי אקסל). גם לאחר שסימנתי בהגדרות שאין לי בעייה עם קבצים פגומים הוא לא הצליח לשחזר.

אני מאמין שזה ככה בגלל מגבלות של "כונן וירטואלי" אז ניסיתי לקחת הארד דיסק חיצוני מאחד השותפים שלי, כזה שמפורמט ואני יכול לעשות בו כל העולה על רוחי ולא הצלחתי למצוא תוכנה אחת באינטרנט שפותחת קובץ *.img לכונן. נורטון גוסט ועוד תוכנות מקצועיות לגיבוי מוכנות לעבוד אך ורק עם הקבצים הייעודיים שלהם ולמרות שיש הרבה תוכנות בשוק שיודעות לייצר קובץ כזה מהארד דיסק לא הצלחתי למצוא אחת שפותחת מקובץ כזה להארד דיסק.

די מתסכל האמת.

למישהו יש רעיון/הצעה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים