עבור לתוכן

זקוק לטיפים להשכרת דירה בפעם הראשונה

Featured Replies

פורסם

קרירין, אתה לא בן 40 או משהו ועדיין גר עם ההורים?

• תגובות 38
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אז אתה בעצם רוצה לומר שאתה כבר בן 30 ועוד אין לך 30K +- בבנק?

לא שאני רוצה לדחוף את אף שלי לעניינים הפרטיים שלך, אבל אתה מדבר בביטחון מלא יחסית לבחור שעוד גר עם אמא.

אני מסכים שצריך שיהיה סכום בצד, אבל כזה שיספיק כדי לעבור חודשיים שלושה במציאת עבודה, לא לשנתיים עם אופצייה לקנות את הנכס

יש לי הרבה יותר רק שאני רוצה לקנות בית ולא לשכור

אין בת זוג ואני לא רוצה עוד כמה שנים לזחול חזרה

פורסם

אז מה עם משכנתא?

פורסם

^ רק למקרים קיצוניים

פורסם

כן גאון הדור מחר מפטרים אחד ממכם ומה קורה ?

זוחלים להורים עם חובות ?

רבים על כל שקל קטן ?

לא הצלחתם לחסוך אפילו 30 אלף שקל שאתם גרים בבית של ההורים ואתם רוצים להשכיר דירה בתל אביב במחירים של היום ?

סליחה אבל זה טמטום

3-4 חודשי עבודה במינימום כל אחד וזה כבר הסכום -וזה ייתן לכם קצת מרחב נשימה

קרירין רוב המפוטרים "בהייטק" שלא חוזרים לעבודה ישר הם מ-2 סוגים 1) מבוגרים מידי בשביל לחזור לשוק ואין להם מספיק כישורים להנהלה, 2) לא מוכנים להתפשר על שכר נמוך יותר ומסתכלים עם על פיטורין ככלי למנף את עצמם ללא התחשבות בשוב מצב אחר.

אנשים עם מקצוע ואנשים שרוצים לעבוד תמיד ימצאו עבודה, אז כן תשב בבית חודש(אני מבטיח לך שפיצויים יספיקו לך לחודש של שכר דירה, או חצי שנה כמו ברוב המקרים) ואחרי זה תחזור שוב לעבוד...

פורסם

מי אמר לך שהוא עובד בהיטיק ?

עם הוא היה עובד בזה אני מעריך שהיה לו סכום בצד כבר

אנשים רגילים במרכז כן יכולים למצוא עבודה בכיף גם בגיל מבוגר יחסית

הבעיה בסוגי העבודות

כי ב20 שקל שעה צריך להיות כל היום בעבודה להחזיק שכירות במרכז וזה בלי הרבה תפנוקים

שיש סכום בצד לא רצים לתחנת דלק הקרובה לבקש עבודה -ולא מגעים לחוצים מידי לראיונות עבודה

פורסם

לא נכון, אם רק לכסות שכ"ד אז גם שכר מינימום מספיק, אבל לא משנה שוב אנחנו בדילמה, או ש99% מהאוכלוסיה טועים או שאתה טועה בצורה מרה...

פורסם

נו עוד לא למדתה שאני גאון הדור ?

פורסם
  • מחבר

חלאס ריבים... יש לי עוד כמה שיקולים אישיים שמשפיעים על ההחלטה. בכל מקרה התכוונתי לעבור להשכיר דירה, נכון שהיה עדיף לחכות עוד קצת אבל שוב השיקולים האחרים מונעים זאת.

כמה עדכונים:

הלכנו לבדוק את הדירה שוב, היא עדיין מוצאת חן בעינינו מאוד, כמו כן המחיר מאוד משתלם לפי כל מי שדיברנו איתו. גם ההורים שלי ראו את הדירה והסכימו איתנו שהיא טובה, אחרי הכול הם צריכים לתת ערבויות.

סגרנו עם בעל הדירה על חתימה על החוזה.

ואם שום דבר לא ישתבש אז כנראה שנעבור לגור שם בקרוב.

אם יש למישהו עוד טיפים והדגשות בכיף,

עברתי על כל מה שכבר הזכרתם כאן עם בעל הדירה וקיבלתי תשובות מספקות בנתיים.

שוב תודה לכל העוזרים.

אזור מכון ויצמן, אם כן? אזור מ-ע-ו-ל-ה. גרתי שם, וזה בדיוק האזור שיש לי בראש כשאני מנסה להסביר לאנשים שיש חיים מחוץ לצפיפות של תל-אביב. אם זה רחוב מרכזי (קרוב להרצל), הארנונה יקרה בטירוף, אך אמרת שיש לך הנחה משמעותית, אז זה כנראה בסדר.

בדיוק.

אם החלטתם שאתם מתלקים 50-50 בהכל, זה כבר מבורך ומפשט את העניינים. ההתנהלות היא עניין של מה נוח לכם. חשבון בנק משותף שנועד רק לענייני התשלומים זו אפשרות נפוצה, אך לי נראית מסורבלת ובעייתית במקצת. נגיד - שכ"ד וחשבונות אין בעיה לשלם בצ'קים והוראות קבע של החשבון, אבל הוצאות שונות (אוכל, דברים משותפים) זה קצת יותר קשה. תוציאו כרטיסי אשראי של החשבון לכל אחד? ומה עם דברים שמשלמים עליהם במזומן? איך תעקבו איזה כסף שייך לאיזה חשבון?

ומה אם תגלו שאתם מעבירים מעט מידי כל חודש ונכנסים במינוס לחשבון המשותף? או להיפך - מעבירים יותר מידי וצוברים שם כסף מיותר?

ההעדפה שלי היא לנהל איזה אקסל של ההוצאות של כל אחד ולקזז כל כמה זמן (מי ששילם פחות ישלים לשני ששילם יותר). זה אולי נשמע טרחה, אבל זה לא - ויש לזה בונוס - זה גם נותן לכם מעקב שותף של ההוצאות.

המטרה בחשבון המשותף היא לצבור קצת כסף אובר, שישמש גם לקניית ציוד יקר יותר לבית בהמשך, לדוגמה איזה רהיט או מכשיר חשמלי.

מינוס לא אפשרנו בחשבון הזה.

לגבי דברים קטנים, נתקזז בזה כמו שעכשיו אנחנו כבר עושים, פעם היא פעם אני. אחרי הכול זה לא בנאדם זר ולא צריך להתחשבן על קטנות.

מנסיון שלי, חשבון משותף זה דבר מצוין, לגבי כסף מוזמן זה בדר"כ סכומים קטנים ואז זה לא באמת משנה (בדר"כ כל אחד מוציא מדי פעם קצת וזה מתקזז פחות או יותר), ברגע שזה סכומים גדולים אתה כנראה תשתמש באשראי ( כן לכל אחד יש כרטיס משלו). במידה והסכום במזומן גדול פשוט אותו צד שהוציא יותר יקזז מההכנסה לחשבון המשותף בפעם הבאה.

עוד דבר לגבי חשבון משותף, להכניס סכום שהוא גדול ו\או שווה להוצאות (כמו שאמרו קודם: שכ"ד, ארנונה, מים, חשמל,גז, אוכל, בילויים משותפים וכו'), אם אתם מכניסים יותר ומצטבר לכם כסף תוכלו לעשות בו טיול לחו"ל.

טיפ נוסף שיכול להקל זה לעשות הוראת קבע לבעל הדירה מאד נוח ומונע בעיות עתידיות.

בהצלחה ותהנו ביחד!

זאת הכוונה כאמור,ותודה.

יש הבדל בין חברים שמעולם לא גרו ביחד, ולא בילו זמן ממשי ביחד לבד(ולא סופש בצימר לא נחשב) לבין זוג נשוי. לעבור פעם ראשונה לדירה עם חברה ולעשות חשבון משותף? אלא אם אתם במצב שטבעת וחופה זה רק טקס בשבילכם ולכל דבר אתם נשואים תתרחקו מזה כמו מאש, דירה ביחד זה כבר מספיק לך על זוג "טרי" ועל פי הגיל אני מניח שככל הנראה מערכת היחסית הרצינית הראשונה שלכם. כל "חוזה" שאתם מוסיפים על עצמכם שבעצם כופה עליכם "להיות ביחד" רק מעמיס על מערכת היחסים, שתיהיה טעונה גם ככה לאחר שירח הדבש של לגור ביחד יעבור...

אני יודע שזה סיכון, אבל כרגע זאת הברירה הכי טובה. אבל אנחנו גם לא ילדים קטנים כבר וגם נמצאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים