עבור לתוכן

מה נחוץ לי מגן ברקים או אל פסק?

Featured Replies

פורסם

אני לפני קניית מחשב שהמפרט שלו הוא כזה:

מסך Dell 23in U2311H Black Wid UltraSharp 1920x1080

ספק כוח Corsair 750TX 60A @ 12V Bulk

מעבד Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX

לוח אם Gigabyt GA-P67A-UD3 Socket 1155

קירור למעבד Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT

זיכרון Corsair 4Gb Kit (2G X2) CMX4GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24

דיסק קשיח Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כרטיס מסך Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI Retail שכנראה יפתח לHD6970

כונן אופטי SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK

מארז Lancool Midi Tower PC-K60B Black

עד היום השתמשתי במחשב נייד כך שלא חששתי מהפסקות חשמל שכן הסוללה המשיכה להחזיק את המחשב ויכולתי לבצע כיבוי מסודר. עכשיו כשאני עובר למחשב נייח אני רוצה להסדיר את הנושא כדי שהרכיבים לא ייפגעו מכיוון שיש אצלי הפסקות חשמל מדי פעם ופעם. הייתי מעדיף שכשיש הפסקת חשמל/קפיצת מתח וכו' יהיו לי כמה דקות כמו במחשב הנייד לצאת מהכל ולכבות את המחשב כדי לא לאבד את המשימות שלי, אך אני הולך להפעיל את המחשב לא אחת גם בשעות שאני ישן כך שאולי זה מיותר ועדיף שיתכבה אוטומטית בצורה מסודרת. אז אם אני רוצה להיות מכוסה מכל סוג של הפסקת חשמל/קפיצת מתח/ וכו' מה אני צריך, מגן ברקים או אל פסק? אשמח להמלצה על דגם ספציפי. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות שכשאני אדליק את המחשב אחרי שהוא נכבה כתוצאה מהפסקת חשמל יוצגו המשימות שלא יצאתי מהן כדי לא לאבד עבודה?

פורסם

איזה הגנות אתה רוצה ?

איבוד מידע שהיה פתוח בתוכנה ולא שמור - להגנה שים UPS שיתן לך מספיק זמן לעשות שמור ולצאת

מחיקת קבצים מהכונן - תוודא שבמחשב שלך יש מערכת קבצים שתומכת ב journaling. בוינדוס יש תמיכה כזאת אם הכונן הוא ntfs בלבד (לא fat) וברמה בינונית. בלינוקס יש תמיכה כזאת בכל מערכות הקבצים החדשות וברמה בינונית עד מוחלטת. בנוסף להגנה המובנית של מערכת הקבצים (אם יש לך), UPS מאפשר לעשות כיבוי מסודר להגנה שניה או להגנה יחידה אם יש לך מערכת קבצים לא מוגנת

שריפת רכיבי חומרה - תלוי במה בדיוק קרה לחשמל, ובהגנות שיש לדגם הספציפי של UPS או מגן ברקים (ניתן לחבר UPS ביחד אם מגן ברקים כדיי לקבל הגנה מלאה יותר)

שריפה רכיבי חומרה קורה בגלל :

סדרה של ניתוקים וחזרות מהירים של המתח (לפעמים קורה בהפסקת חשמל לפניי הכיבוי הסופי, או במקרה של מגע משוחרר במערכת) - בספק יש רכיבים שמעבירים מכה של זרם גבוה כשמחברים אותם לחשמל. הספק בנוי לזה שיש לו זמן להתקרר עד לפעם הבאה שמוציאים ומכניסים אותו לחשמל. בסדרה של כיבויים מהירים יהיו כמה מכות כאלה ולרכיב שמקבל אותם אין זמן להקרר, והוא יכול להישרף

מתח גבוה (אבל לא בהרבה) או נמוך (אבל מספיק כדיי שהספק ימשיך לעבוד) שנמשכים לאורך זמן - יכולים לגרום לפריצת בידוד (מתח גבוה) או התחממות יתר חזקה (מתח נמוך) וכך לשריפת הספק

מכת ברק = נחשול מתח (2 שמות שונים לאותו דבר) שנמשך זמן קצר מאוד - יכול לגרום לפריצה מיידית של רכיבים בספק

למגן ברקים שמגן מ 3 אלה יש הגנות השהיה (לניתוק המתח והשהיה עד שהמגן מחבר את המתח מחדש) למקרה של סדרה של ניתוקים, הגנת מתח גבוה / נמוך (לניתוק המתח עד שהוא חוזר להיות תקין) להגנה השניה, והגנת ברקים (המגן סופג את המכה בעצמו ויוצר קצר שגורם לכיבוי החשמל בבית) להגנה השלישית

התגובה של מגן ברקים בכל מקרה תהיה כיבוי מייד ולא מסודר של המחשב, המטרה שלו היא להגן אל החומרה עצמה בלבד

ל UPS לעיתים קרובות אין השהיה, אבל אם יש אז הוא ימתין כשהמחשב ממשיך לעבוד אל סוללה. בהרבה UPSים במקום הגנת מתח גבוה / נמוך יש AVR שהוא גרסה מתקדמת יותר של ההגנה : ה UPS יכול לא רק לנתק את המתח, אלא לעלות או להוריד אותו בתחום מסויים כדיי להמשיך לתת למחשב מתח תקין גם במקרה הזה. ב UPSים מסוימים יש הגנת ברקים, לא בכולם

ניתן לחבר ביחד מגן ברקים ו UPS כדיי לקבל שילוב של כל ההגנות משתיהם. אם אתה מחבר ככה, אני ממליץ לחבר ל UPS את המחשב והמסך בלבד, ואז את ה UPד עצמו ואת כל יתר הדברים למגן ברקים. כך המחשב והמסך מקבלים הגנות כפולות, הדברים האחרים לא מעמיסים אל ה UPS, וה UPS עצמו מקבל הגנה אל ידיי המגן ברקים

חישוב UPS :

תחשב כמה W המחשב לוקח ללא הספק :

באתר http://antec.outervision.com

תחשב כמה W המחשב לוקח כולל הספק :

ספק 80+ תכפיל X1.25 <-- זה נראה כמו מה שיש לך

ספק איכותי שהוא לא 80+ תכפיל X1.4

ספק גנרי תכפיל X2

תחשב כמה VA המחשב לוקח כולל הספק :

ספק אם Active PFC תכפיל X1.1 <-- זה נראה כמו מה שיש לך

ספק אם Passive PFC תכפיל X1.4

ספק ללא PFC תכפיל X1.75

תמצא כמה W המסך : אמור להיות כתוב במפרט שלו, אל המסך עצמו, או תמצא באינטרנט

תמצא כמה VA המסך : תכפיל W של המסך כפול 1.75

תחשב כמה W יש ביחד : W מחשב + W מסך

תחשב כמה VA יש ביחד : VA מחשב + VA מסך

תחשב את הזרם סוללה : תחלק את ה VA חלקיי 12

אתה צריך UPS שמתאים מבחינת VA, מתאים מבחינת W, ואם יוצא זרם סוללה מעל 40 A אני ממליץ שתיקח UPS שיש לו 2 סוללות. תמצא UPS מתאים ותביא לכאן את המספרים שחישבת ואת הדגם של ה UPS שאתה רוצה

לספקי Active PFC ו Passive PFC צריך לשים UPS שנותן גל דומה לסינוס (סינוס אמיתי או גל שלבים של 3 שלבים). בזמן האחרון בדיון אחר שנפתח יש דיון אל UPS מסדרת PRPC של אדוויס שבנתונים שלו כתוב שהוא נותן "גל דמוי סינוס" כשבתכלס נראה לי שהוא לא. אני ממליץ שתשקול UPS של סדרה מתקדמת יותר אם אני לא אמצא מה באמת הצורה של הגל של האחד הזה

פורסם
  • מחבר

בכל החלק של החישוב UPS איבדתי אותך לגמרי. אין לי מושג איך למלא את השדות באתר שהבאת. אני לא רוצה להסתבך, ולפי מה שהבנתי מההסבר מגן ברקים יכול להספיק. אפשר המלצה על דגם כזה עם כמה שיותר הגנות (מקסימום אני אקח שתיים כאלה) או פשוט ללכת לחנות ולקנות את מה שיש להם שם?

פורסם

ההבדל העיקרי ביניהם

UPS - לא מאפשר כיבוי פתאומי של המחשב

מגן ברקים - מגן אל החומרה בלבד, אבל גורם לכמות גדולה יותר של כיבויים פתאומיים ממה שיש ללא הגנה (כי המגן יכול לחשוב שקרה משהוא ולכבות את המתח גם אם היתה קפיצה קטנה שלא היתה מכבה את המחשב או עושה לו משהוא)

הגנת השהיה - למגן ברקים טוב יש, ל UPS בדרך כלל לא ממש

הגנת מתח גבוה נמוך - למגן ברקים טוב יש הגנה אל ידיי כיבוי, למגן ברקים בינוני יש הגנה חלקית, ל UPS (שיש בו AVR) יש הגנה מתקדמת יותר וטובה יותר ממה שיש במגן ברקים

הגנת ברקים - למגן ברקים טוב יש הגנה סבירה, ל UPS בדרך כלל רמה דומה או נמוכה יותר

כיבוי פתאומי לא גורם נזק לחומרה בתנאים נורמליים, אבל יכול לגרום נזק לתוכנה. בעיות חשמל (כיבוי והדלקה מהירים / מתחים לא תקינים) כן גורמים נזק לחומרה

פורסם
  • מחבר

מההסבר אני משוכנע שמגן ברקים יספיק לי, ושההפרשים במחירים בין מגני ברקים לUPS לא מוצדקים.

עדיף לקחת מגן ברקים אחד או שניים?

אפשר המלצה למגן ברקים שיתאים למערכת בהודעה הראשונה וכולל הגנת השהייה, הגנת מתח גבוה ונמוך והגנת ברקים כפי שהסברת?

פורסם

עד עכשו לא ראיתי מגן ברקים אולטימטיבי. אלה שאני מכיר :

GPT SC9 COOL

(המגן הגדול SC9 אם לד אחד של GPT, לא הקטן SC9L אם 2 לדים) (בדקתי את הדגם COOL שכתוב אליו שהוא מיועד למזגנים ומקררים אבל הוא מתאים בהחלט גם למחשב, אני לא חושב שיש הבדלים משמעותיים בינו ל SC9 ELEC שכתוב שהוא מיועד למחשבים)

הגנת השהיה : יש, מלאה וטוכה. הזמן של ההשהיה ארוך - כ 4 דקות, למרות שלהגנה של המחשב מספיק הרבה פחות. אלה 4 דקות שבהם לא ניתן להדליק את המחשב אחריי נפילת מתח קצרה

הגנת מתח נמוך : לא בדקתי אותה בפעולה, אבל כל הרכיבים שמהם נבנית הגנה כזאת קיימים בתוך המגן ולכן נראה שיש

הגנת מתח גבוה : אין, אבל הגנת הברקים בנויה להגיב כבר במתח נמוך מאוד, כך שכן יש סוג של "הגנת מתח גבוה". החסרון הוא שמגן ברקים שיש לו הגנת מתח גבוה אמיתית פשוט ינתק את המחשב ויחבר אותו מחדש כשהמתח יחזור להיות תקין, והמגן הזה יגן אל המחשב אבל יישרף בעצמו

הגנת ברקים : יש הגנה מלאה אל ידיי רכיבים מספיק גדולים שמחוברים נכון, אבל מתח התגובה של הרכיבים נמוך מדיי מה שאומר שהם מבזבזים את אורך החיים שלהם אל קפיצות קטנות ויכול להיות שלא יישאר הרבה למתיי שתבוא המכה האמיתית. כל 3 ההגנות L-N N-E L-E קיימות (L-N היא הקריטית ביותר, N-E ו L-E מומלצות במקום שיש בו הרבה ברקים או בתים ישנים)

סיכום : המגן נותן הגנות טובות אבל קצת אימו שנוטה להתאבד

עוז און פרוטקשן

(מפצל ל 3 שקעים אם כבל שמכיל את המגן בתוכו)

הגנת השהיה : יש הגנה, זמן ההשהיה 10 שניות - קצת קצר אבל לא קיצוני

הגנת מתח נמוך ומתח גבוה : לא בדקתי בפעולה, אבל כל הרכיבים שמהם נבנות 2 ההגנות קיימים בתוך המגן ונראה שיש

הגנת ברקים : הרכיב קיים ומחובר נכון, אבל הוא קטן ביותר ולא יחזיק מכה חוץ מהקטנות ביותר. קיימת ההגנה L-N בלבד

סיכום : המגן נותן הגנות השהיה ומתח טובות, אבל הגנת ברקים חלשה מאוד

יונדאי (דגם אם מנורות בצורת משולש)

הגנות השהיה, מתח נמוך ומתח גבוה : אין !

הגנת ברקים : הרכיבים לא מחוברים נכון, מה שאומר שבמקרה של מכה קצת יותר חזקה המגן לא יפריע למחשב להישרף

סיכום : RUN ! ! !

בדקתי גם GPT מדגם ישן שאינו בייצור יותר ולכן לא רלוונטי. היו לו הגנות דומות לאלה של GPT החדש

הערות :

מגן ברקים יכול להגן אל כמות גדולה של מכשירים שמחוברים אליו דרך מפצל (עד כ 10 A, זה הרבה יותר ממה שלוקח מחשב + כל הציוד האחר שמחובר אליו). ניתן לחבר את המגן לשקע ואז ממנו את הפס שקעים שאליו מחוברים כל הכבלים מהמחשב

גם כבלי תקשורת שמגיעים למחשב מבחוץ צריכים הגנת ברקים :

לכבלי בזק שמים מגן ברקים מתאים אם תקעים מתאימים לכבל בזק

לכבלי הוט ניתן לנסות לשים dc blocker (לפעמים הטכנאים של הוט שמים אותו מהתחלה, אם לא אז ניתן לשאול אם הם יכולים לתת כזה). הרכיב אינו מיועד להגן מברקים, אבל מוסיף בידוד ולכן נותן הגנה מסוימת ממכות מתח. "לנסות לשים" כי לא ניסיתי בעצמי (אין לי הוט) ויש סיכוי שהוא יפריע לאינטרנט להתחבר (לא נראה לי). חוצמזה יש לוודא שהכבל לא מביא מתח מבחוץ, ושהוא מחובר לאדמה של לוח החשמל במקום שבו הכבל נכנס לבית בצורה אמינה, אל ידיי חוט חשמל קצר ובעובי מתאים

רכיבי הגנת הברקים של מגן ברקים סופגים את מכת הברק לעצמם ולכן יכולים להתחמם ביותר (במקרים קיצוניים עד כדיי המסת הפלסטיק החיצוני של המגן). יש להתקין את המגן במקום שבו אין חומרים דליקים צמוד אליו, ובמקום פתוח לחדר כך שניתן לראות ולהריח בהקדם אם הוא מוציא עשן. מגן שמותקן במקום טוב הוא בטוח לגמרי, אבל היו מקרים מתועדים של שריפות ממגינים שהיו צמודים לדברים דליקים או מחוברים מתחת לארון בגדים וכו

פורסם
  • מחבר

שקלתי את זה שוב והגעתי למסקנה שעדיף לא להתפשר במקרה הזה וללכת על אל פסק. בהנחה שהספק של המחשב הוא 750W, אני מניח שאל פסק של 1000VA יהיה די והותר בשבילי, אני צודק?

במדור הUPS של TMS כאן http://tms.co.il/cat/265/page:1 יש מספר ספקים. שמתי עין על IPPON SMART POWER PRO ARISTA 1000VA USB שעולה 436 ש"ח ועל FSP Smart 1000 VA USB RJ45 שעולה 452 ש"ח שיש בהם 1000VA. האם הם תומכים בכל סוגי ההגנות שהוזכרו לעיל? על מי מהם ללכת, או שיש שם אל פסק אחר שעדיף עליהם בתקציב שלי (אני חושב שמיותר להוציא יותר מ450 ש"ח)?

פורסם

חישוב ה UPS :

חישוב צריכת חשמל של המחשב עצמו, לא כולל הספק, באתר של אנטק - למפרט שלך יוצא 500 W (לא היה את המעבד המדוייק אז בחרתי אחד שנראה קרוב, וביתר המפרט בחרתי בערך - חוץ מהמעבד והכרטיס מסך כל היתר לא קריטי)

הספק הוא 80+ - למחשב כולל הספק מכפילים ב 1.25 ומקבלים 625 W

הספק הוא Active PFC - להמרה ל VA מכפילים ב 1.1 ומקבלים 687 VA

המסך 69 W (לפי נתונים באינטרנט)

המסך ללא PFC - להמרה ל VA מכפילים ב 1.75 ומקבלים 120 VA

ביחד המחשב + המסך 694 W ו 807 VA

הספק הוא Active PFC ולכן חייב גל סינוס או גל שלבים דומה לסינוס

זרם סוללה : 807 / 12 מקבלים 67 A. אם ניקח UPS שיש לו 2 סוללות נקבל 34 A שהוא נורמלי ל UPS ולא עומד לשרוף סוללות

מתוך ה UPSים שהבאת :

IPPON נראים לי קצת כמו הסדרות הזולות של אדוויס, רק עיצוב שונה

FSP הם חברה איכותית ידועה בספקים, ולפי הנתונים של ה UPSים (לא ראיתי אותם בעצמי, מצאתי את הנתונים באתר של FSP) הם נראים טובים. לפי הנתונים יש ל FSP יש להם 2 סוללות מה שאומר שהם מחזיקים יותר טוב ואמינים יותר מ UPSים שיש להם סוללה אחת

ה 1000 VA שעולה 452 שקל : מתאים ב VA ולא מתאים ב W. אבל רוב הסיכויים שהוא יעבוד, כי ההגבלה ב W של UPSים אינה מדוייקת (אפשר לעבור אותה במידה מסויימת ולא יקרה כלום), וכי החישוב של הספק המחשב הוא למקרה של עומס מוחלט מקסימלי, ובתכלס יהיה נמוך יותר (ואפילו עוד יותר במסך)

ה 1500 VA שעולה 799 שקל : מתאים בכל הנתונים בצורה מוחלטת

אני היתי קונה את ה FSP 1000 VA , נכון שהוא קצת קטן בחישוב אבל דיי נראה לי שהוא יחזיק ללא בעיה

יכול להיות שתמצא משהוא של אדוויס אם נתונים דומים (יש להם אחד של 850 VA למשל שנראה מתאים אבל יש לו סוללה אחת - תתרחק ממנו), ובכלל אחריי כמה אדוויסים זולים שראיתי (מסדרת PRPC) דיי ירד לי החשק להמליץ אליהם

חישבנו UPS למחשב ולמסך. ליתר החומרה אתה לא צריך הגנה מכיבוי פתאומי, ולכן תגן אליה אם מגן ברקים נפרד. את ה UPS ניתן לחבר למגן ברקים כך שהוא עצמו יקבל הגנה, והמחשב והמסך יקבלו הגנות כפולות

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי אינו כולל מודם וראוטר והוא יתחבר לאינטרנט בעזרת כרטיס רשת אלחוטי למודם שנמצא במחשב אחר. אם כל הרכיבים של המחשב מחוברים למפצל, והמפצל מחובר לFSP 1000 VA, האל פסק למעשה מכסה את כל המחשב, לא? אם כך, לשם מה יש צורך במגן ברקים בנוסף לאל פסק, זה לא מיותר? ואם בכל זאת זה נחוץ, על איזה דגם של מגן ברקים (שכולל את כל ההגנות הרלוונטיות) שיתחבר לFSP 1000 VA תמליץ?

פורסם

אם במקום הזה עומדים רק מחשב ומסך, מספיק את ה UPS עצמו

פורסם
  • מחבר

מה לגבי SILVER LINE SL Hornet 1000VA שעולה 370 ש"ח וOPTI TS1000B UPS 1000VA שעולה 389 ש"ח בחנות אחרת שבדקתי, שזולים ביותר מ100 ש"ח מהFSP Smart 1000 VA USB RJ45 שעולה 495 ש"ח באותה חנות? הם נופלים ממנו כך שעדיף לא להתפשר ולקחת אותו או שאפשר להסתפק באחד מהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים