פורסם 2011 בינואר 1614 שנים ז"א אני רוצה להזמין נעליים של 65 דולר אבל המשלוח עולה עוד 20 דולר. ההגיון אומר שאין קשר לכמה אני משלם על המשלוח, אלא רק על הנעל עצמה. אם כך ההגיון אומר - כנראה שמהדינה אומרת הפוך. מה התשובה, מישהו יודע?**לפי האתר של המכס יש פטור על הנעלה והלבשה עד 75 דולר**
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים אם המוצר חייב במכס המשלוח יהיה כלול .במידה ומחיר המוצר מתחת ל75 דולר אין התייחסות למשלוח.בכל מקרה תבקש מהמוכר שיכתוב שווי 50 דולר.אני הזמנתי בעבר נעל של NB דגם 995 בעלות של 115 דולר נראה לי וזה עבר מכס.. עקב זאת שביקשתי מהמוכר לכתוב ערך נמוך.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים הפטור מחושב ממחיר המוצר כולל המשלוח. אני שילמתי מכס על נעליים שעלו 76$ כולל המשלוח.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים הפטור מחושב ממחיר המוצר כולל המשלוח. אני שילמתי מכס על נעליים שעלו 76$ כולל המשלוח. אז או שהיתה טעות אצלך, או שהוצהר ערך הכולל עלות משלוח, או שהחשבונית שהצגת כללה את מחיר המשלוח במחיר המוצר (Free Shipping). הפטור הוא למוצרים שערכם עד $50. ז"א שאם המוכס מחליט שהמחיר האמיתי גבוה ממה ששילמת (גם אם הוכחת בעזרת קבלה) הוא רשאי לדרוש מס ע"פ הערך ולא ע"פ התשלום. במידה וערך המוצר מעל $50 תשלם מס גם על עלות המשלוח, כפי שהסביר המגיב הראשון, בצדק. דא"ג, לפרטי לבוש הפטור הוא מ$70 דולר במידה ונשלחו ע"י קרוב - צ'ו יאנג אינו חבר. מאד לא ממליץ לנסות לעבוד על המכס, זה יתנקם בכם בעתיד.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים מכס משולם על מוצר, מע"מ משולם על מוצר + משלוח + ביטוח + ___ איך יודעים מה עלות המוצר והמשלוח? לפי הצהרת המכס המצורפת לחבילה.אתה מטעה.אין שום הגיון במיסוי מע"מ רק על המשלוח. אתה למעשה מכיר בכך שהמשלוח והמוצר הם ישויות נפרדות וממסה דווקא את השירות שאינו קשור למדינת ישראל.שוב:פטור ינתן למוצרים שערכם עד $50 .במידה וחרגת, מס ישולם גם על המשלוח.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים בכל מקרה לפני ביצוע עסקה תכתבו למוכר האם הוא יכול לכתוב עלות נמוכה , ושישלח בקופסה קומפקטית כמה שאפשר את הנעל.כמובן שכתיבת העלות הנמוכה תלויה במוצר.לדוגמא הזמנתי לדרמן http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380267244911&ssPageName=STRK:MEWNX:ITוהמוכר כבקשתי [ולמרות שהוא טען שהוא תמיד עושה כך], כתב שווי 30 דולר.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים Xtract אשמח אם תדביק את המידע - אני לא מצליח למצו את הפירט לגבי פטוריםטבלת המיסים:http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx. הטובין שניתן לשחררם בפטור ממסיםניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד $50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים).כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמורה, מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ.http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים מחבר חבר'ה מצטער אבל עדיין לא הבנתי סופית וב-100%.אני רוצה להזמין לחברה שלי נעליים שעולות 65 דולר לפי איביי. הנעליים חדשות. אין לי עניין בלהתחיל לעבוד על המכס עם מחירים מצוצים מהאצבע.האם על 65 דולר נעל, ומשלוח 20 דולר אצטרך לשלם מיסים כלשהם? אם המשלוח מחושב - אז עברתי את ה-75 דולר אז אני אמור לשלם רק מע"מ (לפי מה שהבנתי). אבל אם מתייחסים רק למחיר הנעל - אז אני לא אמור לשלם כלום.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים חבר'ה מצטער אבל עדיין לא הבנתי סופית וב-100%.אני מצטער אבל אתה גם לא תבין סופית וב-100% עד שלא תנסה...בעבר החוק היה ברור: החישוב התבצע לפי ערך המוצר בלבד ללא קשר לעלות המשלוח.היום החוק מעורפל: אין התייחסות לעלות המשלוח, לא לחיוב ולא לשלילה.מה שכן, מדברים על "מחיר העסקה" ולכן הגיוני להניח שזה כולל משלוח.אגב, כל עוד לא מדובר על מתנה על ידי חברים או בני משפחה, גם בנעליים הפטור הוא 50 ולא 75 דולר.ה-75 הזה רלוונטי כאמור רק למתנות. או "מתנות", כמובן..הבילבול בנושא הזה קיים בגלל שבעבר בהחלט כן חושב הפטור לפי ערך המוצר לפני עלות המשלוח."שינויים בפרט 614ב-30.3.08 פורסם צו שעניינו שינויים בפרט 614 לצו תעריף המכס, ולהלן עיקרי השינויים:משקאות חריפים הוחרגו מפרט 614 (בדומה לטבק ומוצריו). לפיכך, משקאות חריפים יחויבו במלוא המסים החלים, גם אם ערכם פחות מ- 50$.ערך הטובין ייקבע לפי המחיר ששולם עבור העיסקה, לא כולל הובלה וביטוח אם אינם כלולים בו מלכתחילה (FOB).ספרים, הלבשה והנעלה הנשלחים כמתנה מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ יהיו זכאים לפטור מתשלום מסים, ובלבד שערכם לא יעלה על 75$ (FOB).במקביל לתיקון צו זה תוקנו תקנות מס ערך מוסף כך שפרט 614 יתווסף לתקנה 9א(א)."מקור רישמי: http://www.finance.gov.il/customs/anhayot_yevuIshi.htmלא ברור מתי או למה, אבל מי שינסה להיכנס היום לפה:http://ozar.mof.gov.il/customs/ques.htmיראה ניסוח מעורפל שפשוט מתעלם מנושא ההובלה, ולא מתייחס אליו לא לחיוב ולא לשלילה. טובין, למעט מוצרי טבק, כהל ומשקאות משכרים, פטורים ממכס ומע"מ ובלבד שמחיר העסקה שלהם אינו עולה על $50 ארה"ב.לספרים, הלבשה והנעלה יש פטור נוסף של $25 (סה"כ עד $75) ובלבד שהם נשלחים כחבילות שי (משלוח מתנה על ידי חברים או בני משפחה).כל טובין מעל סכומים אלו חייב במע"מ, גם אם ישנו פטור ממכס על יבוא טובין זה.המע"מ מחושב לאחר היטל המכס. לפרטים נוספים אנא עיין במדריך דואר חבילות.אגב, אני בשום מקום לא מצאתי מקור רישמי שאומר באופן חד משמעי שהחישוב נעשה כולל עלות המשלוח.כאמור, יש מקור רישמי (מיושן) שטוען חד משמעית שהחישוב נעשה ללא עלות המשלוח, ואז מקור רישמי נוסף שפשוט לא מתייחס לנושא.. נמנע.סתם נקודה למחשבה..
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים נדמה לי שעל ביגוד והנעלה, משלים מכס מ75$, זה מה שהבנתי כשאני הזמנתי.אני מזמין הרבה מחו"ל, ובפעם האחרונה, הזמנתי מוצר שהוצהר על החבילה שהוא עולה 72$, ולא שילמתי מכס.
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים חבר'ה מצטער אבל עדיין לא הבנתי סופית וב-100%.אני רוצה להזמין לחברה שלי נעליים שעולות 65 דולר לפי איביי. הנעליים חדשות. אין לי עניין בלהתחיל לעבוד על המכס עם מחירים מצוצים מהאצבע.האם על 65 דולר נעל, ומשלוח 20 דולר אצטרך לשלם מיסים כלשהם? אם המשלוח מחושב - אז עברתי את ה-75 דולר אז אני אמור לשלם רק מע"מ (לפי מה שהבנתי). אבל אם מתייחסים רק למחיר הנעל - אז אני לא אמור לשלם כלום.הכל תלוי בחשבונית, אם מחיר המשלוח כלול בחשבון אתה תשלם עליו מכס במידה ומחיר החשבונית גבוה מ-75 דולר.במידה ומהשלוח אינו כלול בחשבונית והיא סגורה על 65 דולר, לא תשלם מכס.אני מדבר מנסיון של 4 משלוחים של ביגוד והנעלה בחודשיים האחרוניםלידיעתך, מומלץ לבדוק - כמה עולה הזמנה בתוך ארה"בבמידה והמשלוח שם חינם, אתה יכול להשתמש בשירות של mustop לדוגמה.מחיר החבילה לצורך מס מחושב שם לפי המחיר כולל המשלוח עד לסניף החברה בארה"ב. ולכן תשלם 65 דולרעל משלוח לארץ תשלם עוד כ-25 דולר, אבל לפחות חסכת את המיסים (כ-14 דולר)
פורסם 2011 בינואר 1614 שנים אני מצטער אבל אתה גם לא תבין סופית וב-100% עד שלא תנסה...בעבר החוק היה ברור: החישוב התבצע לפי ערך המוצר בלבד ללא קשר לעלות המשלוח.היום החוק מעורפל: אין התייחסות לעלות המשלוח, לא לחיוב ולא לשלילה.מה שכן, מדברים על "מחיר העסקה" ולכן הגיוני להניח שזה כולל משלוח.אגב, כל עוד לא מדובר על מתנה על ידי חברים או בני משפחה, גם בנעליים הפטור הוא 50 ולא 75 דולר.ה-75 הזה רלוונטי כאמור רק למתנות. או "מתנות", כמובן..מקור רישמי: http://www.finance.gov.il/customs/anhayot_yevuIshi.htmלא ברור מתי או למה, אבל מי שינסה להיכנס היום לפה:http://ozar.mof.gov.il/customs/ques.htmיראה ניסוח מעורפל שפשוט מתעלם מנושא ההובלה, ולא מתייחס אליו לא לחיוב ולא לשלילה.אגב, אני בשום מקום לא מצאתי מקור רישמי שאומר באופן חד משמעי שהחישוב נעשה כולל עלות המשלוח.כאמור, יש מקור רישמי (מיושן) שטוען חד משמעית שהחישוב נעשה ללא עלות המשלוח, ואז מקור רישמי נוסף שפשוט לא מתייחס לנושא.. נמנע.סתם נקודה למחשבה..מעניין...http://www.finance.gov.il/customs/araha.htm#t020708
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.