עבור לתוכן

המלצה והתייעצות| התקנת מערכת הפעלה על דיסק קשיח חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום חברה, בימים אלה אני מחפש לקנות דיסק קשיח בגלל שהדיסק שיש לי - ככל הנראה- התקלקל .

אמרתי לעצמי למה לא לקנות דיסק קשיח חיצוני שתהיה מותקנת עליו מערכת הפעלה WIN 7 שגם כן ישמש אותי ככונן נייד בעתיד כי אני עובר למחשב נייד.

אז האם זה אפשרי ? ואיזה דגמים כדי לקנות במחיר עד 300 שיקל ושיהיה בנפח 500 GB ...?

פורסם

אלא אם כן הכונן המתוכנן הוא ESATA - האיטיות תהרוג אותך !

פורסם

מבחינת מהירות, מחיר ואמינות לדעתי עדיף לך להתקין דיסק קשיח פנימי.

אתה יכול לקנות דיסק קשיח פנימי, ואם תרצה תוכל אח"כ לקנות לו מארז שיאפשר לחבר אותו כדיסק חיצוני.

אם אחרי שתעבור לנייד תרצה להמשיך להשתמש במקביל גם ובנייח תוכל לחבר אותם ברשת ולהעביר קבצים בין הדיסק הזה לבין המחשב הנייד.

פורסם

חחחחחחחחח להארדיסק בממשק SATA והארדיסק בממשק USB 2.0 יש אותה מהירות מקסימלית גם ככה 60 מגה בייט לשניה...

אבל טפשי להתקין על חיצוני, יהיו לך מסכים כחולים כשתדליק אותו במחשב אחר בגלל דריברים.

אל תעשה את זה

תקנה פנימי.

פורסם

אני עבדתי אם מערכת הפעלה שמותקנת בכונן USB 2.0 חיצוני

תאימות - אצלי (לינוקס) עובד ללא בעיה במחשבים שונים, לא יודע איך Windows תגיב לזה

מהירות - רוב הדברים נקראים פעם אחת מהכונן ואחריי זה נמצאים ב cache, אז אצלי לפחות זה קצת הוריד את המהירות שהמערכת עולה ודברים נפתחים בפעם הראשונה, אבל אחריי זה לא ממש מרגישים כי הרבה נמצא ב cache

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאם אעביר את החיבור למחשב אחר זה לא יעבוד, אבל זו לא הכוונה שלי .

התכוונתי להשתמש בזה עד שאעבור לנייד ואז למחוק את הכל ולהשתמש בזה ככונן נייד ..

אז ככה חשבתי על זה, וראיתי שלא כדי להתעסק עם זה .

האם דיסק קשיח עם חיבור DATA רגיל לא SATA יגיב יותר מהר מהחיצוני ?

פורסם

להארדיסק בממשק SATA והארדיסק בממשק USB 2.0 יש אותה מהירות מקסימלית גם ככה 60 מגה בייט לשניה...

מאיפה הבאת את זה? דיסקים מודרניים עוברים בקלות 60MB לשנייה בתעבורה מתמשכת כשממשק USB 2.0 במקרה הטוב יאפשר 30MB לשנייה.

פורסם

ועדיין, כמותית יקח לזה כמה שניות לקרוא את הקבצים שצריך כדיי לעלות את המערכת הפעלה, ואכן ההבדל בעליה אצלי (בהשוואה לכונן פנימי) היה כ 10 שניות ואוליי הבדל של שניה בפתיחה של תוכנות

פורסם
  • מחבר

עוד פעם, מי יותר מהיר ? קשיח חיצוני או קשיח פנימי בעל חיבור DATA רגיל (רחב) .. ?

תודה על התגובות

פורסם

חיבור IDE / PATA (לא DATA) שייך לעבר, ולא מומלץ גם אם תצליח למצוא כזה. הבחירה היא בין SATA פנימי, SATA חיצוני (eSATA), ו USB 2.0 או 3.0

פורסם

מבחינת מהירות, מחיר ואמינות לדעתי עדיף לך להתקין דיסק קשיח פנימי.

אתה יכול לקנות דיסק קשיח פנימי, ואם תרצה תוכל אח"כ לקנות לו מארז שיאפשר לחבר אותו כדיסק חיצוני.

אם אחרי שתעבור לנייד תרצה להמשיך להשתמש במקביל גם ובנייח תוכל לחבר אותם ברשת ולהעביר קבצים בין הדיסק הזה לבין המחשב הנייד.

+1

הכי וורסטילי במקרה שלך ( של פותח הדיון ).

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

את האמת אני לא רואה שזה דבר טוב, כי זה כבד יותר גדול יותר וגם אין לי צורך בכל זה.

אני רוצה מהשהו שישמש אותי ככונן נייד בעתיד ושיהיה קטן ובר-נשיאה..

האם אפשר לקבל תשובה על התגובה האחרונה של פה ?

פורסם

^^^^

אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון ?

למה לתת תגובה :nixweiss:

פורסם

אתה יכול לקנות כונן פנימי ובעתיד קופסה שתהפוך אותו לחיצוני

אתה יכול לקנות כונן חיצוני, בחלק מהדגמים אתה יכול לפרק אותו (ולאבד אחריות) ולהוציא מתוכו כונן פנימי רגיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים