עבור לתוכן

בעיה בדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

יש לי את התוכנה HARD DISK SENTINEL התוכנה כותבת לי :Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads.

There are 3171 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area

ניסיתי לתקן סקטורים פגומים עם HDD REGENERATOR 2011 אבל היא לא מצאה כלום

האם יש תוכנה אחרת לתיקון סקטורים פגומים?

תודה

פורסם

אי אפשר לתקן באמת סקטורים פגומים (שמשמעותם נזק פיסי לדיסק) ניתן בעיקר למפות אותם מחדש כדי שמידע לא ייכתב בהם.

תריץ בדיקה עם כלי האבחון של היצרן, ואם גם שם יתגלו בעיות, מומלץ לגבות את המידע החשוב מהכונן ולהחליפו בהקדם.

פורסם
  • מחבר

1.אם כתוב לי Count of sectors moved to the spare area זה אומר שאי אפשר למפות את הסקטורים הפגומים?

2.איזה תוכנה הכי טובה למיפוי סקאורים פגומים?

3.מה יכול לגרום לסקטורים להיפגע?

תודה

פורסם

1. מה שבוצע הוא ככל הנראה מיפוי של הסקטורים הפגומים - זה אומר שהם סומנו ומידע לא ייכתב אליהם כדי למנוע איבוד של מידע.

2. אי אפשר לתקן סקטורים פגומים ברוב המכריע של המקרים.

3. סקטורים פגומים משמעותם נזק פיסי (ברמת המדיה המגנטית) לכונן הקשיח. במקרה כזה מומלץ לגבות את המידע החשוב ולהחליף את הכונן בהקדם -- במסגרת האחריות, אם ישנה, או מחוצה לה.

ניתן להמשיך להשתמש בכונן לצורכי אחסון של מידע לא חשוב (כלומר שאם אובד לא נגרם נזק) אבל מתוך ידיעה שהוא עלול לקרוס בכל עת, ולאו דווקא עם התראה מוקדמת. אני באופן אישי לא ממליץ על כך והרבה יותר ממליץ פשוט להחליף את הכונן.

פורסם
  • מחבר

1. מה הם הגורמים לסקטורים פגומים?

2.כיצד ניתן למנוע שיפגמו?

תודה

פורסם

מתחים לא יציבים, כיבויים פתאומיים.. דיסק קשיח ישן..

כל עוד שאספקת החשמל בבית ובמחשב היא תקינה ושאתה מכבה את המחשב כמו שצריך אז אתה פחות או יותר עושה את כל מה שאפשר בשביל למנוע את זה.

הייתי מריץ בדיקות של היצרן בשביל לדעת אם כדאי להחליף את הכונן או שהוא עוד בגדר בסדר.

דבר נוסף -

אנא קרא את חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון בהתאם אחרת הדיון ינעל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים