עבור לתוכן

המלצה למערך RAID 1 בנפח 1TB

Featured Replies

פורסם

וזאת גם הבעיה.

גיבוי הוא שמירה של שני עותקים או יותר של כל המידע.

במקרה של מערך RAID אתה מקבל יתירות ולא גיבוי. ברגע שמידע נמחק מהמערך בטעות על-ידי המשתמש, מזיק וכו', אם אין לך גיבוי שלו, פריט המידע הזה אבד לך (ברמה העקרונית).

• תגובות 30
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה נו זה ברור :lol:

RAID טוב למקרה שאחד הדיסקים ידפק...

המשתמש צריך לדעת איזה קבצים למחוק ואיזה לא...

ולמה אי אפשר להעביר RAID ללוח אחר ?

פורסם

נכון, אבל זה מספק לך יתירות ולא גיבוי. גיבוי זה שיש לך תמיד עותק נוסף של המידע למקרה שמחקת או נמחק משהו בטעות.

זה שהמשתמש צריך לדעת מה למחוק ומה לא זה לא לגמרי מדויק. כולנו עלולים לטעות, או לגלות בדיעבד שטעינו ולכן גיבוי זה עניין חשוב.

מערך ה-RAID נוצר על בקר. לא לכל לוחות האם יש את אותו בקר. ברגע שתקח מערך RAID מבקר אחד ותרכיב אותו על בקר אחר, לא בטוח שהוא יזוהה או שתצליח באמצעים שונים לשחזר את תוכנו. מצד שני, כשכן מדובר על בקר זהה הסיכוי להצליח להעביר את המערך גדול יותר.

פורסם

כן, יכול להיות ש RAID לא יזוהה בתור RAID וימשיך לכתוב לשני כוננים במקביל

אבל אפשר להעביר כונן אחד (אם כל המידע השמור) ולעבוד איתו רגיל לא ?

או להעביר שני כוננים (שלא יהיו ב RAID) לעבוד מאחד מהם, לעשות גיבוי, לפרמט את שניהם ולעשות RAID חדש ולהעביר מהגיבוי חזרה ל RAID חדש...

פורסם

אי אפשר לפרק כונן אחד מהמערך וכך סתם להעביר אותו לבקר אחר. הוא לא יתפקד.

אם רוצים להעביר אז קודם צריך לגבות את המידע החשוב מתוך המערך, אז להעביר את הכוננים לבקר החדש, ליצור את המערך מחדש ואז להעביר את המידע מהגיבוי בחזרה למערך.

כל זה כמובן רק במקרה שהבקרים שונים. אם הבקר שבלוח האם החדש זהה או מאוד דומה לבקר הנוכחי, קיים סיכוי סביר שתוכל להעביר את המערך כמו שהוא.

פורסם

למה הבקר כותב לדיסק בצורה שונה מכתיבה רגילה ללא RAID ?

ב RAID 0 זה מובן, כי הבקר מפצל את הקובץ לשני חלקים, אבל ב RAID 1 זאת כתיבה של קבצים שלמים...

ואם עושים image, גם לא יעבוד ?

פורסם

זאת לא שצורת הכתיבה שונה, ניהול הכוננים הוא שונה.

כל מה שנכתב אל המערך (שלצורך ההפשטה מבחינה לוגית הוא יחידה אחת בודדת) ונקרא ממנו מנוהל על-ידי הבקר או התוכנה (אם השתמשת בתוכנה ליצירת ה-RAID).

ברגע שתוציא משם כונן בודד לא תקבל עותק אחד של תוכן המערך אלא "מערך שבור".

לכן כדי להוציא מידע ממערך RAID1 יש להעתיק אותו קודם כל החוצה (ו-Image יעבוד במקרה הזה באופן עקרוני) להתקן עצמאי ואז לפרק את המערך ולאחר מכן להעתיק את המידע בחזרה לאחד מהכוננים שהרכיבו אותו.

פורסם

אני מוכרח לציין לטובה את בקרי הרייד המובנים של אינטל מהשנים האחרונות. כל העברה של מערך הרייד5 שלי בין לוחות אם בעל אותו הבקר ואפילו שדרוג כלפי מעלה עברו בצורה חלקה לחלוטין. המערך זוהה אוטומטית על ידי הבקר ועבד מיד בלי שום צורך להתעסק עם הבקר או הדרייברים.

עריכה:

ולמי שקרא את ההודעה המקורית לפני התיקון, תיקון השגיאות של המקלדת העברית של האנדרואיד מחורבן :P

פורסם

אני עדיין לא מבין איך זה שיש קבצים שלמים רשומים אל הדיסק ובחיבור רגיל אי אפשר לקרוא ממנו ?

חשבתי שניהול הכוננים ש RAID עושה זה פשוט לשכפל את המידע...

אם RAID כותב באותה שיטה כמו SATA רגיל, גם הקריאה צריכה להתבצעה בצורה רגילה...

פורסם

SATA זה תקן שמגדיר את רוחב הפס בין הכונן והבקר. זה לא סוג כתיבת מידע.

RAID זה שם כולל למערכים (מסוגים שונים ולצרכים שונים) המורכבים ממספר כוננים.

כמו שהסברתי הסיבה לכך שהמידע לא זמין מ"חוץ" למערך היא שהכוננים אינם עצמאיים אלא חלק ממערך שבו המידע בנוי ומחולק בצורה מסוימת.

מחוץ למערך המידע לא נגיש כך סתם לכל בקר.

פורסם
  • מחבר

שאלה שמעניינת אותי מאוד..

עכשיו כאשר הרכבתי מערך RAID1 , נניח והיה ואחד הכוננים נדפק, איך אני יכול לדעת בוודאות ועל בטוח איזה מהם הוא הלא שימושי יותר?

פורסם

אתה מקבל על כך הודעה שאומרת משהו בסגנון (זה משתנה קצת) הכונן שמחובר לחיבור SATA_1 כשל, או משהו דומה. בדרך כלל תוכל לזהות את הכונן לפי מספר חיבור ה-SATA שעל הבקר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לך, ולכל מי שעזר וייעץ.

כמו כן אני גם בנוסף לא אקח סיכון מיותר ואגבה את כל ה RAID 1 ל IMAGE

כך שאם המצב יהיה ממש גרוע אוכל לשחזר זאת לכוננים אחרים אם ויהיה בכך צורך,

פורסם

תוספת קטנה: ברוב בקרי האינטל המובנים RAID1 פשוט משכפל את המידע וניתן לחבר כונן יחיד ולעבוד בו כרגיל. המצב אינו כך בבקרים המקצועיים

ובחלק מבקרי הRAID הישנים של אינטל. כ"כ גם אם הבקר\לוח האם קרס ישנן תוכנות שמאפשרות שליפה של המידע שנמצא בכוננים האלו והעברתו

אח"כ למערך חדש (על לוח אחר כמובן).

פורסם
  • מחבר

כן, אבל מדובר בבקר שעולה אלפי שקלים ושאם אין צורך של ממש עדיף כבר להשתמש בבקר פשוט שמובנה על הלוח אם,

כאן המטרה שלי היא שיהיה RAID1 פשוט + ה IMAGE גיבוי שלו על כונן קשיח חיצוני,

כך שיש לי גם גיבוי, וגם תועלת של פעילות תדירה במידה ולא יהיה לי באותו הזמן בו אצטרך כונן קשיח כדי לסגור מעגל עם ה RAID1 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים