עבור לתוכן

המלצה למערך RAID 1 בנפח 1TB

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני צריך המלצה ל2 כוננים קשיחים שישמשו למערך RAID 1 בנפח 1TB

יש לי לוח אם דגם:Gigabyte GA-EP45-DS3R

לא משנה לי אם זה יהיה WD או סאייגט

העיקר שיהיו טובים.

אני יודע שזה לא נועד לגיבו, רציתי לשאול אם זה יפריע לשחק משחקים ולעבודות.

תודה מראש .

• תגובות 30
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה אבל כבר קראתי את כל זה לפני שפחתי את התרד.

עדיין לא הבנתי מה יותר עדיף למה. . .

לא פשוט יותר יהיה אם תוכל להביא לי דגם צפציפי שמתאים לרייד 1?

אני קונה מ IQPC

ותודה על התגובה המהירה.

פורסם

יכולת ליצור מערך RAID היא של הבקר ולא של הכוננים עצמם. לכן, עבור מערך RAID ביתי כל כונן "מתאים" ל-RAID. קנה פשוט שני כוננים מאחד הדגמים המומלצים (אני ממליץ על סדרה F3 של Samsung).

כמו כן, ורק למקרה שאתה לא יודע. יצירת מערך RAID על בקר לוח האם טומנת בחובה גם מספר בעיות. זה לא בקר RAID אמיתי (למרות שבמקרה שלך זה פחות משמעותי) והבעיה היותר גדולה היא שרוב הסיכויים שלא תוכל להעביר את המערך לבקר אחר (או ללוח אם אחר). זה לא אומר שאי אפשר ליצור מערך כזה, אני רק מנסה להגיד שאולי תשקול שוב את הסיבות שבגללן אתה רוצה ליצור מערך כזה ואת יעילות המערך הזה עבורך לאור הבעייתיות המסוימת.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני פשוט אקנה 2 כוננים, אבל לא אעשה RAID1 אלא ישתמש בהם ב כוננים רגילים, (1 למערכת ההפעלה ו1 לגיבוי.)

ומידי פעם יעשה גיבוי ל IMAGE לכל הכונן. אם כבר זה נשמע לי יותר בטוח לפי מה שאתה אומר.

פורסם

כמו שאמרת RAID אינו מערך גיבוי ולכן אם אתה מחפש גיבוי מערך RAID אינו מתאים.

שנית, לא התכוונתי להגיד שאין אפשרות לעבוד עם מערך כזה על בקר לוח האם, רק רציתי לציין את הנקודה הזאת כדי שתבחן שוב את הסיבות שבגללן אתה רוצה ליצור מערך כזה, והאם מערך כזה בכלל נחוץ לך.

אם לדוגמה מאוד חשוב לך שהמערכת לא תושבת אף לא לרגע במקרה של כשל באחד הכוננים, אז מערך כזה על בקר לוח האם הוא האפשרות הזולה ביותר להשיג את המטרה. מצד שני אם אתה לא ממש חייב מערך RAID, אז אני באופן אישי, ויש שיחלקו עליי כנראה, לא הייתי ממליץ ליצור מערך כזה כך סתם דווקא על בקר לוח האם.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה שרציתי לשאול זאת.

האם RAID 1 יותר איטי מכונן יחיד?

והאם זה בעיה אם אני משחק משחקים כבדים? עבודות עריכה רינדורים וכדומה?

פורסם

זה מאוד תלוי, על בקר לוח האם אני לא חושב שהיתרונות התיאורטיים במהירות הקריאה וזמן הגישה שיש למערך RAID1 באים לידי ביטוי כמו על בקר ייעודי.

לכן, השערה זהירה היא שכנראה זמני הגישה והקריאה יהיו שווים או אפילו מעט נמוכים יותר מאלו של כונן בודד.

בכל מקרה זה לא משהו שממש מורגש לדעתי לשימושים שציינת.

פורסם
  • מחבר

בשביל להסביר כמו שצריך,

אני לא צריך משהו מקצועי,

אני משתמש ביתי סטדרנטי.

אבל כמה נקודות שחשובות לי,

שהמערכת לא תושבת אף לא לרגע במקרה של כשל באחד הכוננים, כפי שאמרת,

מספיק לי שהבקר מובנה על הלוח אין לי צורך ביותר מזה, מנסיון עם ה RAID 0 הנוכחי שיש לי ואני מרוצה מאוד ..

אני משתמש רק במחשב 1 ואין לי כוונה להעביר את 2 הכוננים של RAID 1 ללוח אם אחר. וגם אני לא מתכנן שידרוג עתידי למחשב בשנתיים הקרובות,,

מה שעל דגש כאן זה הנפח של הכוננים מספיק לי 1.5TB בRAID 1

ו 8GB זיכרון .

מעבר לזה את הדברים החשובים מאוד אני לא מסתמך על ה RAID1 בתור גיבוי מכיוון שהוא לא מהווה אמצעי כשזה, ולכן אני ארכוש כונן קשיח בנפרד בשביל גיבויים חשובים.

מקווה שעכשיו הכל מוסבר בצורה יותר מפורטת.

תודה רבה על התגובות והייעוץ.

פורסם

מערך RAID1 בהחלט אמור לספק לך את היתירות שאתה מבקש (שהמערכת לא תושבת במקרה של כשל ב אחד הכוננים).

כשאמרתי להעביר את המערך לבקר אחר פחות התכוונתי לשדרוג יזום (כי אז אפשר ליצור Image שלו, לאחסן על התקן חיצוני ולשחזר לכוננים על הבקר החדש) ויותר למקרה של תקלה שמאלצת להחליף את לוח האם באופן שאינו מתוכנן. כמובן שהסיכוי שזה יקרה הוא די נמוך, אך קיים ולכן חשבתי שכדאי להעלות גם את הנקודה הזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה .

תוכל בבקשה להביא\להראות לי דוגמא למה אתה מתכוון ב"לשדרוג יזום"

לדוגמא כמה זה עולה?

ולמה הבקר הזה מתחבר בדיוק, (הבנתי שזה חומרה בנפרד)

והאם הלוח שלי רלוונטי לבקר סביר.

לא יקר מידי.

פורסם

שדרוג יזום - כשאתה מתכנן לשדרג את המערכת ויכול להערך לכך בהתאם.

בקר RAID אמיתי הוא יקר (כמה אלפי שקלים) ולכן כמעט שאינו רלוונטי למשתמשים ביתיים ממוצעים.

למשתמש ביתי ממוצע לרוב כדאי יותר לנצל את יכולת ה-RAID של הלוח, בהתחשב במגבלה שהזכרתי קודם לכן (לא כדי "להפחיד" אלא רק כדי לציין זאת כנתון שיש להתחשב בו), או לוותר על מערך RAID כליל אם אין לו צורך אמיתי בכזה.

פורסם
  • מחבר

יש משהו סביר למחשב שלי?

שאוכל בעתיד להעביר אותו למחשב וללוח אם אחר אם ארצה, (למרות שאני לא מתכנן לעשות זאת אבל איי אפשר לדעת)

פורסם

אתה באמת מתכוון להוציא כמה אלפי שקלים על בקר RAID ייעודי? אם לא, אין ממש טעם להמשיך בכיוון הזה.

אני שוב חוזר ואומר, כנראה שאינך זקוק באמת לבקר כזה ולכן ישתלם לך יותר ליצור מערך RAID על בקר לוח האם. זה הפתרון המשתלם יותר עבור רוב המשתמשים.

הזכרתי את עניין הבעיה להעביר את המערך לבקר אחר לא כדי להניא אותך מליצור כזה, אלא כדי שתהיה מודע למכלול השיקולים.

אם אתה שואל אותי האם לקנות בקר RAID ייעודי או ליצור מערך על בקר לוח האם? הייתי ממליץ שבשלב ראשון תיצור על בקר לוח האם, אם וכשאר תזדקק בעתיד לבקר ייעודי יהיה אפשר לחזור ולדון בנושא.

פורסם

לא הבנתי למה מערך RAID1 לא טוב לצורך גיבוי ? הוא הרי כותב את אותם הנתונים לשני הדיסקים לא ? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים