עבור לתוכן

מה אתם אומרים על WD Caviar 1001FALS + Thermaltake SilverRiver II? + שאלה

Featured Replies

פורסם

אני צריך כונן שישמש בעיקר לגיבוי של חומר, אבל אולי גם לעיתים ממש אשתמש בו,

נראה לי שאני אקנה את השילוב הנ"ל, קראתי ביקורות ב NEWEGG של הדיסק הקשיח, והבנתי שיחסית לדגמים אחרים הוא אמין לאורך זמן, שזה מה שהכי חשוב לי,

ולגבי המארז החיצוני, הסתכלתי ב KSP וזה נראה לי אולי הפירמה המוכרת היחידה - טרמל טייק, גם הצלחתי למצוא עליו ביקורות בסדר...

אין לו קירור, אבל הבנתי שכמעט באף מארז חיצוני אין, אז אני מניח שזה לא מאוד קריטי...

אז מה דעתכם?

ושאלה טכנית - מה אני עושה לאחר הקנייה? האם יש לפרמט תחילה את הכונן הקשיח? אם כן, אז פשוט להכניס אותו קודם למארז החיצוני,

ואז לחבר אותו ב USB לכל מחשב שהוא, ואז לפרמט? לאיזו שיטה לפרמט? וכמה זמן זה לוקח? ומיד אחרי זה הכל מוכן ואפשר להתחיל לעבוד?

תודה רבה!

פורסם

אם נשים בצד את העובדה שהוא הדור הקודם של WD ושיש עדיפים ממנו (HD103SJ).. השימוש הוא גיבוי אז כונן מהיר ורועש לא ממש יועיל לך.

יש עוד הרבה יצרנים ידועים למארזים חיצוניים לכוננים קשיחים, רק שאותם יצרנים לאו דווקא מתעסקים בציוד ביתי פשוט, לדוגמא Sedna, SNT, Dynamode ו-Macally, יש להם מארזים טובים ו-TT אינם עדיפים עליהם.

אם אין הגבלת תקציב מיוחדת אז אני ממליץ על ה-2TB של סמסונג שמוזכר בסטיקי כוננים קשיחים (כוננים מומלצים)

השאלה היחידה היא רק מה יהיה הממשק, האם חשוב לך קצב העברה גבוה (eSATA ו-USB 3.0)?

לגבי השאלות שבסוף ההודעה שלך:

- אם אתה קונה מארז וכונן בנפרד אז יש לך שתי אפשרויות, האחת היא לחבר את הכונן ישירות ללוח בשביל כל תהליך יצירת המחיצות והפורמט, ואילו האופציה השנייה היא להתקין אותו במארז החיצוני ורק לאחר מכן לגשת לתהליך המחיצות.

- איזו מערכת קבצים? NTFS היא הנפוצה והעדיפה לרוב המשתמשים, אלא אם כן יש לך צרכים מיוחדים שאני מניח שאין לך כי אחרת היית מציין. שיטת פורמט- עם כונן חדש כדאי לבצע פורמט מלא, יש שסוברים כי זה פחות רלוונטי בימינו וזה שייך לימים עברו אבל זה דבר חד פעמי ואני לא רואה סיבה להתרגש יותר מידי.

- כמה זמן? תלוי בנפח, פורמט מלא בכונן בעל קיבולת של 2TB יכול לקחת לא מעט שעות, אולי יותר מעשר שעות.

- כן, לאחר כל התהליך הזה הכונן הקשיח יהיה מוכן לשימוש.

פורסם
  • מחבר

דווקא בגלל שהוא דור קודם, אני חושב שהוא קיים מספיק זמן בשביל שאילו היו יותר מדיי בעיות אמינות איתו, זה היה כבר ידוע, ובגלל זה זה נתון לי יותר בטחון בקנייה

למשל על דור יותר מתקדם של WD (משהו כמו FEX אני לא זוכר איך הוא קרוי), קראתי הרבה ביקורות שלהרבה אנשים הוא נהרס תוך שבוע,

ואם הצורך שלי זה גיבוי אז זה די מרתיע...

לא התרשמתי שהסמסונג הרבה יותר עדיף ממנו, אולי תוכל להסביר למה באופן משמועתי מבחינת אמינות וביצועים הוא עדיף?

אם ההבדל במחיר ל 2 טרה הוא של כמה מאות שח, אני מעדיף רק טרה אחד, אני לא באמת צריך כ"כ הרבה מקום,

מה גם שנראה לי שבגדלים האלה אולי אפילו יש הסתברות יותר גדולה לבעיות... ככה התרשמתי בזמנו כשקראתי ביקורות על כל מיני כוננים עם 2...

אני גם לא יודע אם הקוויאר נורא רועש כמו שאמרת, ראיתי שיש לא מעט ביקורות שאומורת שהוא שקט, ככה שאני מניח שזה אינידווידואלי,

לגבי DYNAMODE גם הם מופיעים ב KSP, האחרים שהזכרת לא.. אבל לא ראיתי שמוכרים את הדגמים האלו בחו"ל,

זה נראה כאילו חלק מהם מיוצרים רק למדינות באזורים מסויימים וביניהים ישראל... בגלל זה יותר קשה למצוא ביקורות אז אני מעדיף משהו שהצלחתי למצוא עליו ביקורות...

לגבי הכונן, אני רוצה לחבר אותו ללפטופ שההארד דיסק בו עושה בעיות, הווינדוס לא עולה לי בו בכלל,

ככה שאין ממש לחבר אותו ללוח אם... האם אפשר לעשות את כל הפרמוט, וההעתקה של הדיסק הקשיח המקורי שבלפטופ,

דרך ה ubuntu שאיתו אעשה BOOT ללפטופ?

כעקרון אפשר פשוט להעתיק את כל הקבצים כמו שהם, ואז אני אוכל לעשות בוט מהכונן הזה, והכל יתפקד כמו קודם (אותו דסקטופ רג'יסטרי וכו'),

עד שאני אשיג דיסק קשיח פנימי חלופי ללפטופ?

תודה!

פורסם

1. כונן קשיח הוא אמצעי אחסון רגיש וזאת עובדה. תמיד קיים סיכוי שהכונן יקרוס עם הזמן או במפתיע ולא משנה מי היצרן. אין כונן אמין ב-100% ולכן כשמדברים על גיבוי הכוונה היא ליצירת 2 עותקים או יותר מכל מידע חשוב (בניגוד להעתקת מידע מתוך כונן אחד לכונן שני ואז מחיקתו בכונן הראשון).

2. כל סדרות הכוננים האחרונות של סמסונג מומלצות (לדעתי) כי בחתך רוחב הן נותנות תמורה משתלמת במשתנים - שקט, מחיר, ביצועים ואמינות (מדד שהוא קצת בעייתי להגדרה, אבל אפשר לבדוק באתרי מכירת חומרה גדולים כמו Newegg כדי לראות את המדדים שמקבל רכיב חומרה ממאות ולפעמים אלפי משתמשים). אין זה אומר שה-WD לא טוב או לא מתאים, אלא שתוכל כנראה לקנות רכיב משתלם יותר.

3. כדי ליצור עותק של מחיצת מערכת ההפעלה או הכונן כולו תוכל להשתמש בכל הפצת Linux ולבצע העתק sector by sector (באמצעות הפקודה dd) או בעזרת תוכנה כמו Clonezilla. לא תוכל להעתיק סתם כך את הקבצים כי זה לא יעבוד.

4. בקשר לביצוע BOOT מהכונן החיצוני, זה מאוד תלוי במערכת שלך ואם יש לך בכלל אפשרות ב-BIOS לבצע BOOT מהתקן אחסון חיצוני (בייחוד אם מחובר דרך USB).

פורסם
  • מחבר

1. כונן קשיח הוא אמצעי אחסון רגיש וזאת עובדה. תמיד קיים סיכוי שהכונן יקרוס עם הזמן או במפתיע ולא משנה מי היצרן. אין כונן אמין ב-100% ולכן כשמדברים על גיבוי הכוונה היא ליצירת 2 עותקים או יותר מכל מידע חשוב (בניגוד להעתקת מידע מתוך כונן אחד לכונן שני ואז מחיקתו בכונן הראשון).

2. כל סדרות הכוננים האחרונות של סמסונג מומלצות (לדעתי) כי בחתך רוחב הן נותנות תמורה משתלמת במשתנים - שקט, מחיר, ביצועים ואמינות (מדד שהוא קצת בעייתי להגדרה, אבל אפשר לבדוק באתרי מכירת חומרה גדולים כמו Newegg כדי לראות את המדדים שמקבל רכיב חומרה ממאות ולפעמים אלפי משתמשים). אין זה אומר שה-WD לא טוב או לא מתאים, אלא שתוכל כנראה לקנות רכיב משתלם יותר.

3. כדי ליצור עותק של מחיצת מערכת ההפעלה או הכונן כולו תוכל להשתמש בכל הפצת Linux ולבצע העתק sector by sector (באמצעות הפקודה dd) או בעזרת תוכנה כמו Clonezilla. לא תוכל להעתיק סתם כך את הקבצים כי זה לא יעבוד.

4. בקשר לביצוע BOOT מהכונן החיצוני, זה מאוד תלוי במערכת שלך ואם יש לך בכלל אפשרות ב-BIOS לבצע BOOT מהתקן אחסון חיצוני (בייחוד אם מחובר דרך USB).

יש לי בלפטופ אפשרות לביצוע בוט מUSB, ככה אני מפעיל את ה UBUNTU כרגע,

מדוע בעצם לא יעבוד אם פשוט אעתיק את כל הקבצים (מה הההסבר הטכני)?

האם את הקלונזילה אני אוכל להפעיל דרך ה UBUNTU?

תודה

פורסם

אל תצטט בבקשה את ההודעה האחרונה שמעליך, זה לא תורם לסדר בדיון. אם אתה רוצה להתמקד רק בחלק מסוים מההודעה שמעליך צטט רק אותו.

לנושא,

המערכת לא תעלה כי בהעתקת הקבצים לבד לא תוכל (אולי כן אבל לא בטוח) להעתיק ידנית את ה-MBR שבלעדיו המערכת לא תעלה.

Clonezilla היא תוכנית עצמאית שאתה מריץ מ-LiveCD או LiveUSB פרטים מלאים יותר באתר שלה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עוד שאלה, חבר המליץ לי לעשות פורמט מהיר שלוקח 3 דקות לדבריו, מדוע אם ככה מומלץ פורמט מלא?

ואני בסה"כ מחפש את הדרך הכי פשוטה ומהירה לפתור את הבעיה שיש לי, אולי אני אציג אותה שוב ותגידו לי מה הייתם עושים במקומי:

יש לי לפטופ שהסי די בו מקולקל, אבל התקן ה USB עובד וניתן לעשות ממנו בוט,

הויסטה שלי לא עולה, מבדיקה של מצב ההארד דיסק בביוס נאמר לי שאני צריך להחליף את הדיסק הקשיח של הלפטופ,

מכיוון שלהחליף את הדיסק הנ"ל צפוי לקחת זמן, ואני צריך מחשב שעובד עם כל החומר שלי כמה שיותר מהר,

אני רוצה לקנות מחר את הכונן ואת המארז החיצוני הנ"ל (שגם ככה תכננתי לקנות מתישהו כדי לבצע גיבויים למחשב),

ועד להחלפת הכונן הקשיח של הלפטופ, לעבוד עם הלפטופ דרך הכונן שאני אקנה, ובשביל זה הייתי מעדיף, אם זה אפשרי,

להעתיק בדיוק את כל התכולה של הכונן הקשיח של הלפטופ (שניתן לגשת אליו, ולכן איני בטוח האם הבעיה היא אכן בכונן כמו שהביוס אומר, או שהיא בויסטה, ואז אולי אין טעם להעתיק אותה כמו שהיא אל הכונן החדש כי היא פגומה, או שהיא שילוב של השניים), דרך הממשק של ה UBUNTU , אל הכונן שאני קונה מחר,

ולעבוד איתו באופן שוטף עד לרגע שבו יחליפו לי את הכונן של הלפטופ, ואז הכונן שקניתי ישמש בעיקר לצרכי גיבוי.

אז אולי עכשיו שהסברתי את התמונה המלאה קצת יותר טוב, יש לכם המלצות אחרות עבורי לגבי איך לעשות את זה,

או שהתכנון שלי עד כה צפוי לעבוד כמו שאני מעוניין?

אגב, האם על הדרך הייתם ממליצים לי כבר להתקין בכלל ווינדוס 7 אם אני אגיע למצב שמצריך התקנה מחדש של הויסטה?

תודה

פורסם

פורמט מהיר - מחיקת ה-metadata וטבלת הקבצים/מחיצות.

פורמט מלא - כמו פורמט מהיר רק עם בדיקה עמוקה יותר לאיתור ומיפוי סקטורים פגומים.

לא חובה לבצע פורמט מלא, אך כמו שציין !_Nike_! אם אתה קונה כבר כונן חדש, למה לא לבדוק כבר על ההתחלה אם יש בו סקטורים פגומים? בהנחה שאין אז הכל בסדר, בהנחה שיש (וזה יכול לקרות) תוכל להחליף אותו בהקדם לכונן תקין. מכאן נובעת ההמלצה.

כדי לבדוק את הכונן הקשיח תבצע בדיקה עם כלי האבחון של היצרן. זאת הדרך הכי אמינה לאתר ולדעת אם יש בעיה ומהי. ה-BIOS מתריע על כשל בכונן הקשיח על-פי נתוני ה-S.M.A.R.T ולרוב זה חיווי די אמין, אך כאמור, תריץ בדיקה עם כלי האבחון של היצרן.

בהנחה שהכונן אכן תקול, הפתרון הטוב ביותר הוא לגבות את המידע החשוב או ליצור Image ולעבוד עם הכונן החיצוני. אם יש סקטורים פגומים בכונן של המחשב הנייד תיצור Image ואל תבצע העתק sector by sector.

בקשר ל-Windows 7 זאת החלטה שלך. אין פה ממש נכון או לא נכון. בגדול, כן, Windows 7 כנראה עדיפה מעט על Vista (אך לא הבדלים קריטיים).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין העתקה רגילה, ליצירה של אימג', מה זה אימג' בהקשר של גיבוי? ועם איזה תוכנה מומלץ לעשות זאת (בהינתן שיש לי כרגע בוט רק דרך היו אס בי ועם האובונוטו שהוא לא כ"כ יציב שמתי לב), ומה זה לעומת זאת סקטור ביי סקטור?

והאם בסיום הפרמוט המערכת הפעלה תשאל אותי לכמה פרטישנים אני רוצה לחלק את הדיסק?

לכמה כדאי ובאיזה גודל כל אחד? האם שניים, אחד למערכת הפעלה והאחר לכל השאר? מתוך גודל של טרה כמה כל אחד?

תודה

פורסם

העתקה רגילה מעתיקה את הקבצים. יצירת Image יוצרת תמונת מראה של המחיצה או מחיצות.

כדי להעביר מערכת מכונן אחד לשני צריך לשכפל את הכונן (כולל מבנה מחיצות) ולשם כך יוצרים Image.

תוכנות מומלצות הן Acronis true image ו-Clonezilla (חינמית). אם יש לך כונן קשיח של WD אז יש לך גרסה חינמית (ומוגבלת יותר, אך מספיקה עבור מה שאתה צריך) של True Image.

יצירת Image sector by sector מעתיקה את כל הסקטורים במחיצה - כלומר גם את השטח ה"ריק".

את החלוקה למחיצות עושים לפני ההתקנה ולא במהלכה. אין כלל בקשר לחלוקה, כל אחד על פי העדפתו.

אפשר לא לחלק בכלל ואפשר לחלק ל-2 (מחיצה למערכת בגודל של נניח 50-100GB תלוי בכמות התוכנות שבהן אתה משתמש) והשאר לאחסון. זה יקל עליך במקרה שתרצה להתקין את המערכת מחדש או ליצור Image שלה אחרי ההתקנה ולשחזר אותו בעתיד. ליותר מ-2 מחיצות אני לא רואה טעם לחלק כונן קשיח בודד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים