עבור לתוכן

המלצה ל- UPS עם תמיכה בלינוקס?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב שמריץ לינוקס.

אני מעוניין לקנות UPS שנתמך בצורה טובה בלינוקס (הכרחי שהמערכת הפעלה תדע להבין שהיא צריכה להיכבות. עדיף שיהיה גם ממשק נחמד במידת הצורך.)

מדובר במחשב סטנדרטי + מסך 24", ככה שאני מעריך שUPS של 750 אמור להספיק.

תודה רבה!

פורסם

אני לא מכיר את זה בעצמי אבל תנסה לפי האתרים הבאים

http://www.networkupstools.org/compat/stable.html - רשימה ארוכה אבל באף מקום לא נאמר כלום אל לינוקס - יכול להיות שהרשימה היא של מערכת הפעלה אחרת

http://linux.die.net/man/8/genericups - רשימה קצרה יותר של לינוקס

רוב ה UPSים שיש להם חיבור EIA232 כנראה יעבדו - בחלק גדול מהם כמה מהקוים שלו הם 1:1 ההתראות של ה UPS - הפסקת חשמל / סוללה נמוכה / וכו. לא כולם כאלה אבל

הרוב המוחלט של ה UPSים הביתיים - כל ה אדוויס / איתן הנדסה / וכו הם UPSים גנריים - הם קיימים במדינות אחרות (שבהם כתבו את התוכנה והרשימות האלה) אם שמות אחרים. יכול להיות שניתן לחפש אותם בגוגל תמונות ולהשוות תמונות כדיי לקבל רמז (בסיכוי מסויים) איזה UPS בארץ זהה לאיזה UPS בחול

קיים האק שמאפשר לעשות כיבוי מסודר מכל UPS, אפילו כזה שאין לו בכלל יציאה למחשב - אתה מתחבר אל ה LED של הסוללה ו/או סוללה נמוכה (מבפנים אל ידיי חיבור חוטים ומבודדים אופטיים (חובה), או מבחוץ אל ידיי הצמדת LDRים ללדים של ה UPS אם איזולירבנד שחור - ככה אתה לא צריך לפתוח אותו אפילו) ועכשו יש לך ביטים פשוטים שאתה יכול להכניס למחשב

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט.

אני לא רוצה להתחיל לנחש דגמים מקבילים או לחווט LEDים.

הלינק הראשון הוא רשימה של מוצרים שעובדים עם NUT, שאמור להיתמך גם בלינוקס.

מצויין שם רק דגם מסויים של ADVICE, אז נראה לי שאני אבדוק אופציות אחרות.

יש את הUPS הזה - APC SUA750

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130523

שלפי האתר של החברה נתמך בלינוקס.

איך המוצר הזה?

האם יש באמת סיבה שמוצר "בינלאומי" כזה עולה פי 2 ממוצר מקביל של ADVICE, או שהאמינות שלהם די דומה?

תודה.

פורסם

הדגמים הזולים של רוב החברות הם תת רמה. אדוויס מקיימים את הכלל הזה. APC לא ראיתי אף פעם אחד כזה מבפנים

אם אתה קונה אדוויס הייתי מנסה למצוא את הדגם המקביל העכשווי שיש בחול (כלומר אותו UPS אם מדבקה לא של אדוויס) ולבדוק אם הוא נתמך. האדוויס שיש באתר הזה יכול להיות לא מעודכן בכלל (החליפו מעגל, החליפו firmware וכדומה)

זה שהחברה עצמה אומרת נתמך בלינוקס עוד פחות אמין - הם לעיתים קרובות לא ממש מבינים מה זה לינוקס, וגם אם כן יכול להיות שהם פעם שיחררו איזה בינארי ללינוקס 2.2 או 2.4 שאין לך מה לעשות איתו בלינוקס מודרני. תבדוק לפי האתרים של משתמשיי לינוקס לא לפי החברות

פורסם
  • מחבר

נראה שהדגמים של APC נתמכים די טוב בלינוקס.

http://www.apcupsd.com/

ולדגם הספציפי שהזכרתי יש ביקורות די טובות, מלבד כמה כאלה שמתלוננים שהסוללות "נגמרות" יחסית מהר.

יש המלצה לדגם אחר באזור ה-1000 שקל (אפשר קצת יותר אם זה משתלם)?

פורסם

אין לי המלצה לדגם ספציפי. תלווי מה אצה רוצה, כמה זמן, איזה הגנות, מפרט של המחשב (אין דבר כזה מחשב ממוצע) וכו

ויכול להיות שאתה לא צריך, ב ext3/4/וכו יש journal אמין שמגן מנזק למערכת קבצים בכיבוי לא מסודר (שלא כמו בכמה מערכות קבצים אחרות)

פורסם
  • מחבר

אני רוצה הגנה למשהו כמו 10 דקות, כדי שהמחשב יספיק לרדת מסודר (גם 5 דקות יספיקו, אבל אני מעדיף עוד קצת זמן אם אני אצטרך).

המחשב כולל מעבד E8400 וכרטיס מסך geforce 9600 gt. לא זוכר איזה ספק כח.

בנוסף, מחובר מסך viewsonic 24.

אני לא רוצה להסתמך על ה-journaling (בין היתר כי יש לי כמה מחיצות בלי journaling)

תודה.

פורסם

הספק דיי קריטי

חוצמזה אם אתה מתכנן שדרוגים קרובים + תנסה למצוא הספק מדוייק של המסך או תביא את הדגם שלו

פורסם
  • מחבר

ספק:

Vantec ION 2 460W VAN-460C

מסך:

VX2433wm

(לפי האתר של viewsonic הצריכה הסטנדרטית - 45W)

פורסם

המחשב עצמו לפי המפרט - בערך 350 W

הספק לא 80+ אבל איכות גבוהה - נניח 70% יעילות - המחשב כולל הספק 500 W

הספק ללא PFC - מקדם הספק 0.5 - 0.6 - המחשב כולל הספק 875 VA

המסך 45 W

המסך ללא PFC - מקדם הספק 0.5 - 0.6 - המסך 80 VA

בסך הכול 545 W ו 955 VA. כל UPS שמתאים לנתונים האלה יתאים

אם תחליף לספק 80+ Active PFC (אל אותו מפרט) המחשב יקח 437 W ו 480 VA, המחשב+מסך יקחו 482 W ו 560 VA

אם הספק הקיים (ללא PFC) אתה יכול לקחת כל סוג של UPS - גל sine / simulated sine / modified (any) / square

אם תחליף לספק שיש לו PFC תהיה חייב לקחת UPS אם גל sine / simulated sine או modified של 3 שלבים ומעלה, UPS אחר יכול לא לעבוד או לדפוק את הספק

אתה יכול לקחת UPS שמתאים לספק הקיים שלך, או להחליף ספק ולקחת UPS קטן יותר

אני ממליץ שתיקח UPS גדול שמתאים לספק הקיים - ה UPS שתיקח יהיה של 1000VA בערך (יש הרבה דגמים אם 2 סוללות) ואם תחליף את הספק ה UPS שתיקח 750 - 850 VA בערך (רוב הדגמים אם סוללה אחת). דגמים אם 2 סוללות הרבה יותר אמינים ואורך החיים של הסוללות ארוך יותר (גם הזמן בהפסקת חשמל וגם אורך החיים עד שצריך להחליף סוללות)

הסיבה היא - לסוללה רגילה 7AH של UPS יש זרם מוגבל. אם אתה מוציא 875 VA מ 2 סוללות זה 36 A מסוללה (עומס יתר אבל לא יותר מדיי גדול בשביל זמן קצר של 10 דקות), ואם אתה מוציא 560 VA מסוללה אחת זה 46 A (עומס יתר משמעותי שהורס את הסוללה תוך זמן קצר). לסוללה של 4 AH הזרם המקס' הרבה יותר קטן - משהוא כמו 20 - 25 A בלבד (לעומס יתר זמני)

מבחינת זמן - הסוללות הסטנדרטיות שיש ב UPSים הם של 7 AH, יש UPSים חלשים יותר אם סוללות של 4 - 5 AH שאני לא ממליץ לקחת

סוללה 7 AH שנותנת 36 A תחזיק משהוא כמו 10 דקות כשהיא חדשה - ב UPS של 2 סוללות אם הספק הקיים

סוללה 7 AH שנותנת 46 A תחזיק משהוא כמו 8 דקות כשהיא חדשה ותירד מהר יותר אם כל הפעלה - ב UPS של סוללה אחת אם ספק חדש

ה UPSים העיקריים הם interactive ו online, למחשב ביתי תיקח interactive

להגנה אל החומרה של המחשב (ואל דברים אחרי שמחוברים למחשב ולא ל UPS - למשל ראוטר או סורק) תשים מגן ברקים מתאים שיש לו 3 הגנות :

השהיה - ניתוק של המתח כשהוא נופל וחוזר (אם זה יקרה כמה פעמים במהירות זה יכול להרוס חומרה). מגן שיש לו השהיה משאיר את המתח מכובה לכמה שניות או דקות כדיי לוודא שהמתח חזר והוא יציב. בחלק מה UPSים יש הגנה דומה, בחלק אין בכלל

מתח גבוה / נמוך - ניתוק של המתח כשהוא לא תקין (למשל יותר מ 280 V או פחות מ 200 V) אבל לא מספיק גבוה כדיי שהגנת הברקים תגיב. מגן שיש לו הגנה כזאת ינתק את המתח ויחבר כשהמתח יחזור להיות תקין. ב UPSים שיש להם AVR יש הגנה דומה (טובה יותר מזאת של מגן ברקים), בחלק אין בכלל

ברקים / surges - רכיב שחוטף אל עצמו מכות קצרות של מתח גבוה מאוד שמופיעות בגלל ברקים או תקלות במערכת החשמל, או יוצר קצר ומפיל את החשמל הראשי כדיי לנתק את המחשב. ב UPSים יכולה להיות הגנה דומה ויכולה לא להיות

רוב המגיני ברקים / "הגנה מברקים" (surge protection) מתייחסות להגנת ברקים בלבד. היא חשובה אבל 2 ההגנות האחרות חשובות באותה מידה

אם כבר אתה שם מגן ברקים לציוד האחר, אז תחבר ממנו גם את ה UPS עצמו כדיי להגן אל ה UPS עצמו וליצור הגנה שניה למה שמחובר אחריי ה UPS

לחיבור של האינטרנט תשים מגן ברקים מתאים לקו של בזק / תוודא שיש אדמה טובה בקו של הוט ותנסה לשים dc blocker אם יש לך הוט

פורסם
  • מחבר

קצת באיחור, אבל - תודה רבה על התשובה המפורטת!

עם זאת - אתה יכול בבקשה לתת לי קצת דגמים ספציפים מומלצים, גם של UPS וגם של מגיני ברקים (יש לי כרגע מגן של יונדאי, שעלה 30-40 שקל. אני משער שמדובר בדגמים הפשוטים שציינת)?

פורסם

UPS - הבאת לכאן את APC שאני לא מכיר אבל אומרים שהם טובים. תבדוק אותו לפי ה checklist שהבאתי מקודם, יכול להיות שהוא יות טוב מאחרים שאני מכיר ושהייתי ממליץ (וגם אף פעם לא ניסיתי לחבר UPS למחשב אם הכבל מידע אז אין לי שמץ מה נתמך ומה לא)

מגן ברקים - הכי טוב שבדקתי וראיתי עד עכשו הוא כנראה SC9 ELEC (לא הקטן SC9L !) של GPT (בדקתי היום SC9 COOL שמיועד למזגנים והיה לו הגנות בסדר גם בשביל מחשב, אז נראה לי שב SC9 ELEC שמיועד בתכלס למחשבים יהיו הגנות טובות לא פחות)

ה hyundai של 40 שקל הוא כנראה האחד שאמרתי שהוא דפוק, תביא תמונה (ותמונה מבפנים אם אפשר) כדיי לבדוק בוודאות. אם זאת הוא יותר טוב מכלום

פורסם
  • מחבר

יש ל-APC את הדגם הזה, שנראה נחמד:

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SC1000I&tab=models

אם נתעלם לרגע מהדרישה של החיבור למחשב - על איזה UPSים דומים אתה ממליץ?

בקשר למגן ברקים, יש לי כרגע את הדגם הזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725096

אין לי כרגע אפשרות לצלם אותו מבפנים, אבל נראה לי שזה הדגם היחיד שנמכר בארץ שנראה ככה חיצונית...

עד כמה שאני מבין (לפי מה שמתואר באתרים), הוא מגן מפני ברקים ונחשולי מתח-יתר, אבל כנראה אין לו מנגנון השהיה. (נראה לי שזה הכי פחות קריטי, לא?)

פורסם

הערכה של ה ups :

הספק - מתאים

איכות - יש מאוורר, המעגל לא עומד להיות בהתחממות יתר כמו ב upsים זולים

כמות סוללות - 2 - מתאים

איפה ה catch ב ups :

הסוללה של ה ups להחלפה http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=RBC33&tab=models היא קניינית של apc - וכנראה נמכרת הרבה יותר יקר מ 2 סוללות סטנדרטיות

היא בנויה מ 2 סוללות כנראה של exide ep1234w (בתמונה ניתן לראות "1234" ו "exide", ובעמוד יש גודל ומשקל של הסוללה ב mm וזה בדיוק מתאים ל 2 סוללות כאלה) - אלה סוללות 9ah לא ממש סטנדרטיות אבל הם בנויות בדיוק לגודל של 7ah סטנדרטיות, ואם זה סוללות שלמות ניתן להחליף אותן אם כל סוללה סטנדרטית של 7/7.5/8/9ah שבנויה לאותו גודל. אבל יכול להיות שהמארז מרותך לסוללות וכו' ויכול לחייב קצת האקינג אם תנסה להחליף אם סוללות סטנדרטיות (לדעתי לא משהוא שאמור להיות בעיה לעשות, אבל קאטצ' פוטנציאלי). יקח כנראה כ 3 שנים עד שתצתרך לעשות את זה

המגן ברקים :

כן זה המגן הבעייתי

ההגנות מגינות מדברים שונים, שכל אחד מהם יכול לשרוף את הספק או את המחשב בצורה שונה. מכת ברק בדרך כלל לא עושה ישירות את הנזק המלא - אוליי חלק ממנו. יתר הנזק מגיע מתופעות ברשת החשמל ברגעים הראשונים אחריי פגיעת ברק (מתחים לא תקינים בגלל מתקנים שרופים של חברת חשמל, מיתוגים אוטומטיים של המתקנים האלה, נחשולי מתח משניים שבאים אחריהם וכו). כל הבעיות האלה יכולות לקרות גם בלי קשר לברק - למשל בזמן סערה כשחוטי חשמל מתקצרים / נקרעים / נופלים אל חוטים אחרים

הגנת השהיה מגינה ממקרה שיש סדרה של כיבויים והדלקות מהירים של המתח, למשל בגלל מגע דפוק או קשת במערכת שנדפקה או בגלל מיתוגים

הספק של המחשב לוקח מכה של "זרם התנעה" כשמחברים אותו לחשמל ויש בו רכיבים שמתחממים ממנה. הם בנויים להחזיק מכה כזאת פעם אחת ואז אמורים להתקרר לפניי שהם יכולים לקבל שוב מכה כזאת בלי נזק. בסדרה של נפילות מתח בכל פעם שהמתח חוזר תהיה מכה כזאת, ואחריי כמה נפילות משהוא יכול להישרף. מגן שיש לו הגנת השהיה משאיר את המתח מנותק אחריי הנפילה הראשונה ונותן לספק זמן להתקררות לפניי חיבור מחדש

חוצמזה נפילות מתח באות לפעמים ביחד אם מכות מתח גבוה (בכל פעם שהמתח חוזר) וכשיש הגנת השהיה הספק של המחשב לא מקבל את המכות מתח האלה

ההגנה נעשית אל ידיי מעגל השהיה בתוך המגן, המעגל הזה יכול לעבוד כמות לא מוגבלת של פעמים

הגנת מתח גבוה / נמוך מגינה ממתח גבוה (אבל לא מספיק גבוה כדיי שהגנת ברקים תגיב) או נמוך שנמשכים לאורך כמה זמן, למשל בגלל ניתוק חוט אפס ראשי שנקרע בסערה

הספק של המחשב בנוי לעבוד מ 240 V AC (למעשה הוא יחזיק ללא בעיה מתחים של 200 - 280 V ואפילו תחום גדול יותר), אבל עד גבול מסויים. מתח גבוה מדיי יכול לפרוץ חלקים בספק, מתח נמוך מדיי גורם לספק לעבוד בזרם גדול יותר ממה שהוא בנוי להחזיק והוא מתחמם עד שמשהוא נשרף (יכול לקחת לא הרבה זמן). מגן שיש לו הגנה ממתחים לא תקינים ינתק את מתח וישאיר אותו מנותק עד שהמתח חוזר להיות תקין

ההגנה נעשית אל ידיי מעגל מדידת מתח בתוך המגן, המעגל הזה עובד כל הזמן ויכול להגיב כמות לא מוגבלת של פעמים

הגנת ברקים = נחשולי מתח (זה שמות שונים לאותה הגנה) מגינה מקפיצות קצרות של מתח גבוה מאוד, למשל בגלל פגיעת ברק או מיתוגים (אפילו דברים כמו מפסק ראשי של הבית שקופץ בזמן שבתוך הבית מחשב ומזגן היו מחוברים בו זמנית)

מכת מתח כזה פורצת מיידית (לא כמו סתם מתח גבוה אבל לא ממש גבוה שלוקח לו זמן לעשות נזק) רכיבים בספק. מגן שי לו הגנה כזאת יחטוף את מכת המתח לעצמו (ויכול להישרף אם היא מספיק חזקה), ואם המכה גדולה מדיי הוא יעשה קצר שיגרום להפלת החשמל בבית וכך ינתק את המתח מהמחשב

ההגנה נעשית אל ידיי רכיבים (בדרך כלל ואריסטורים) שמיועדים לחטוף מכות מתח גבוה. יש להם אורך חיים מוגבל מאוד (כמה מכות מתח בודדות או אחת גדולה), שאחריו הם נשרפים וגורמים לקצר קבוע או מתנתקים (כלומר המגן ממשיך "לעבוד" אם מנורה ירוקה והכול אבל בלי לתת הגנה בתכלס)

במגן שהבאת יש הגנת ברקים בלבד, והיא בנויה בצורה דפוקה : הרכיבים מחוברים בצורה שאחריי כמות מסוימת של מכה שהם חטפו הם מתנתקים מהמעגל ואז המחשב חוטף את כל מה שנשאר (שיכול להיות הרוב המוחלט של המכה), וגם אם לא מגיעים למצב הזה הרכיבים מחוברים בצורה שמקטינה את החלק של המכה שהם יקחו לעצמם מהתחלה

מגינים שבדקתי (פתיחה + הערכה של המעגל + מציאת נתוני יצרן של הרכיבים הפנימיים) :

עוז און protection - הגנות השהיה ומתח גבוה / נמוך מעולות, הגנת ברקים חלשה מאוד (הרכיב מחובר נכון אבל קטן בצורה פאתטית)

המגן הזה - הגנת ברקים חלשה ולא אמינה, הגנות אחרות לא קיימות

המגן ה "גדול" של GPT SC9 COOL (לא ה "קטן" SC9L) (אני דיי בטוח ש SC9 COOL ו SC9 ELEC דומים מאוד מבפנים) - הגנת השהיה טובה (אבל השהיה קצת ארוכה מדיי), הגנת מתח נמוך טובה, הגנת מתח גבוה לא קיימת (במקום זה הם שמו הגנת ברקים שתגיב כבר במתח דיי נמוך, מה שאומר שהמגן "מבזבז" את הכמות פעמים שהוא יכול להגן מברקים אל מכות מתח לא רציניות), הגנת ברקים בינונית (הכי טובה שראיתי עד עכשו) אם רכיבים שמחוברים נכון

בשורה התחתונה - GPT SC9 COOL הכי טוב מה 3, במקום השני עוז און protection (בהנחה שכל ה 3 הגנות חשובות באותה מידה, הייתי ממליץ אליו בתור המגן הכי טוב שהכרתי לפניי שבדקתי את ה GPT)

חשוב למקם את המגן ברקים וה UPS במקום שלא צמוד לחומרים דליקים, כי במקרה של בעיות חשמל המגן ברקים יכול להתחמם בצורה משמעותית (כשהרכיבי הגנת ברקים חוטפים מתח) וכנל ה UPS שמתחמם בהפסקת חשמל

פורסם
  • מחבר

אז אני כנראה אלך על ה-UPS של APC והמגן ברקים של GPT (SC9 ELEC)

(מסתבר שבשניים מהמגני ברקים שלי רק הנורה של ה-power עובדת - הם בכלל הפסיקו להגן...)

תודה רבה על כל התשובות המפורטות.

עזרת לי מאוד, ולמדתי ממך הרבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים