עבור לתוכן

מבקש המלצה למגן ברקים

Featured Replies

פורסם

הי

כמו בכותרת, אני רוצה לחבר מגן ברקים איכותי למחשב. כרגע המחשב, המסך המדפסת והראוטר מוזנים דרך אל פסק

ADVICE MBR 1050.

לא מבין ולא מכיר את ההבדלים. אפשר לקבל המלצה למשהו איכותי?

תודה

פורסם

אני לא מצליח למצוא את הנתונים שלו באינטרנט

אם יש לך UPS הוא יגן מכיבוי לא מסודר של המחשב, וחוץ מהגנת UPS אתה צריך הגנות השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. בחלק גדול מה UPS ים יש כבר את ההגנות האלה בפנים ולא חייבים מגן נוסף, אבל צריך לבדוק אם ה UPS שלך הוא כזה או לא (UPS ללא הגנות יכול להיות יותר גרוע מחיבור של המחשב ללא UPS)

המדפסת לא אמורה להיות אל ה UPS - היא סתם מעמיסה אותו ויכולה להביא לעומס יתר (ניתן לחשב את ההספקים כדיי למצוא כמה ה UPS יכול להחזיק, בשביל זה צריך מפרט של המחשב ודגם של מדפסת / מסך / וכדומה וכמובן נתונים של ה UPS). מהסיבה הזאת את המדפסת רצוי לחבר מחוץ ל UPS אם מגן ברקים שנותן את ההגנות, ואם כבר אז גם את ה UPS עצמו רצוי לחבר מאותו מגן ברקים כדיי להגן אל ה UPS עצמו ולתת הגנה נוספת למחשב

מדפסות לייזר אף פעם לא לחבר ל UPS - יש בהם גוף חימום עוצמתי שיכניס כל UPS קטן (וגם לא ממש קטן) לעומס יתר

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח למצוא את הנתונים שלו באינטרנט

אם יש לך UPS הוא יגן מכיבוי לא מסודר של המחשב, וחוץ מהגנת UPS אתה צריך הגנות השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. בחלק גדול מה UPS ים יש כבר את ההגנות האלה בפנים ולא חייבים מגן נוסף, אבל צריך לבדוק אם ה UPS שלך הוא כזה או לא (UPS ללא הגנות יכול להיות יותר גרוע מחיבור של המחשב ללא UPS)

המדפסת לא אמורה להיות אל ה UPS - היא סתם מעמיסה אותו ויכולה להביא לעומס יתר (ניתן לחשב את ההספקים כדיי למצוא כמה ה UPS יכול להחזיק, בשביל זה צריך מפרט של המחשב ודגם של מדפסת / מסך / וכדומה וכמובן נתונים של ה UPS). מהסיבה הזאת את המדפסת רצוי לחבר מחוץ ל UPS אם מגן ברקים שנותן את ההגנות, ואם כבר אז גם את ה UPS עצמו רצוי לחבר מאותו מגן ברקים כדיי להגן אל ה UPS עצמו ולתת הגנה נוספת למחשב

מדפסות לייזר אף פעם לא לחבר ל UPS - יש בהם גוף חימום עוצמתי שיכניס כל UPS קטן (וגם לא ממש קטן) לעומס יתר

אוקיי, את זה אני יודע מקריאה קודמת כאן בפורום ולכן אני שואל איזה הגנה נוספת לקנות בנוסף ל-UPS.

לגבי המדפסת שמחוברת - ה-UPS די חזק, מתוך 6 נוריות עומס, דלוקות רק 2, כך שאני מניח שאין בעית עומס על ה-UPS.

לגבי הדגם טעיתי, הוא נקרא SMB1050, אבל באתרים מציגים דגם אחר מזה שיש לי. בכל מקרה זהו דגם של 1000va

תודה

פורסם

ברשותכם, במקום לפתוח נושא חדש וזהה אני אשאל כבר כאן :P

איזה מגן ברקים מומלץ כדי להגן על LCD,רמקולים ומוצרי חשמל אחרים?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ה UPS נראה דיי חזק, יכול להתאים לכל הציוד שהוא (עדיין צריך לדעת כמה המחשב לוקח - יש הבדל משמעותי בין כשהוא בדסקטופ או במשחקים למשל)

חוברת הוראות http://www.advice.co.il/data/files/AdviceSMB user manual.pdf

כתוב שם אזהרה לא לחבר מדפסות וסורקים. לדעתי מדפסת לייזר לא לחבר בכלל, מדפסת דיו תלוי וסורק תלוי - הם לא לוקחים הרבה חשמל, אבל יכולים לא להתאים ל UPS מסיבות אחרות

כתוב בצורת גל modified sine - זה גל שלבים, אבל לא כתוב של כמה שלבים. לפי הרמה של ה UPS הזה כנראה שיש לו 3 (מה שאומר שהוא מתאים לכל סוגי הספקים + מדפסת דיו + סורק) אבל אם יש לו 2 ומטה אז הוא מתאים רק לספקים ללא PFC (כמו ספקים ישני יחסית או ספקים גנריים) ויתאים רק למדפסת או סורק שיש להם ספק ממותג (כאלה שהספק שלהם שוקל קצת יחסית לגודל שלו, מרגיש קופסה ריקה)

כדיי לקבוע מה ניתן ומה לא ניתן לחבר אליו - תבדוק כמה W כל אחד מהדברים שאתה מחבר אליו, מה המפרט של המחשב, דגם של המדפסת והמסך

יש הגנת מתח גבוה / נמוך, אין הגנת השהיה ואין הגנת ברקים. לכן כדיי להשלים את ההגנה (בהנחה שמשאירים את הכול מחובר דרך ה UPS) צריך מגן ברקים אם הגנת השהיה וברקים, ואת מתח גבוה / נמוך בכל מקרה ה UPS עושה יותר טוב. אני חושב ש GPT SC9 ELEC אמור לתת אותה (לפי מה שכתוב אליהם) אבל לא בדקתי אף אחד כזה בעצמי אם באמת יש לו את ההגנות

פורסם
  • מחבר

תודה על האינפורמציה.. המפרט שלי מופיע בפרטים שלי. בכל אופן, אני לא מוצא בעיה איתו. הוא מספק אותי.

שאלתי איזה מגן נוסף כדאי לי להוסיף לפני ה-UPS. לא שאלתי על ה-UPS. או שזה אולי קשור.

תודה

פורסם

אני חושב ש GPT SC9 ELEC יתן את יתר ההגנות

אני לא נמכיר את המגן הזה לגמרי אבל כתוב שיש לו הגנת השהיה והגנת ברקים. הגנת מתח גבוה / נמוך יש לך מה UPS

אתה צריך הגנה גם לקו אינטרנט, יכול להיות שיש תקעים מתאימים ב UPS שאתה יכול לחבר איתם

פורסם

^ ראיתי פוסטים רבים שלך בהם אתה מדבר על הגנה לקו אינטרנט - אני מניח שאתה מתכוון לטלפון - מאין משיגים מגן כזה?

פורסם

לקו שמחובר דרך בזק יש מגיני ברקים מתאימים. עד עכשו האחד הכי טוב שראיתי (לא בעצמי - מישהוא הביא לכאן בלינק) הוא זה http://www.av-gad.co.il/products/210/ספקיי%20כח%20וסוללות . יש מגינים (בדרך כלל הרבה פחות טובים) מובנים בחלק מה UPSים וכדומה

לקו שמחובר דרך הוט לא ראיתי מגיני ברקים מיוחדים, אבל : חיבור טוב (אם חוט עבה וקצר עד כמה שניתן) של הכבל של הוט בכניסה למבנה לאדמה של המבנה מקטינה את הסיכוי שיהיה אליו מתח. קיים רכיב dc blocker שמיועד לסנן מתחים לא רצויים שעוברים דרך הממיר של הוט, ובין היתר הוא נותן הפרדה שנותנת הגנה מסויימת מברקים. אבל אני לא בטוח לגמרי אם dc blocker לא יפריע למודם של הוט לעבוד (אני חושב שלא) את הרכיב ניתן לבקש מטכנאי של הוט

ל wifi צריך להגן אל הראוטר וכל מה שמחובר ישר לקווים של האינטרנט, המחשב עצמו לא יכול להיפגע דרך wifi

לסלולרי לא צריך הגנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים