עבור לתוכן

שיתוף קבצים באמצעות ראוטר אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בבית ראוטר אלחוטי באמצעותו אני גולש באינטרנט במחשב שולחני ובמחשב נייד (של העבודה).

אני רוצה לשתף תיקיות בין שני המחשבים.

הבעיה שלי היא שהמחשב של העבודה מוגדר עם Domain ולא עם Workgroup, ולכן איני יכול להכניס אותם לאותה "רשת".

איך אני אמור לקנפג זאת בשני המחשבים כדי שזה יעבוד?

תודה רבה!

פורסם

לא הבנתי איך בדיוק העניין של workgroup/domain מפריע פה בכלל?

הרגע פתחתי את מחשב הנייד של העבודה שלי, שהוא כמובן חבר בdomain, ושיתפתי אותו עם שני מחשבים שהם ב workgroup אצלי בבית בלי להזיע.

אתה יכול אפילו לעשות device discovery במצב כזה. העניין של מחשבים ב workgroup משותף לא רלוונטי כבר הרבה שנים ועם Windows 7 זה עוד יותר משני.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על התגובה ועל המדריך.

אגב, אני עובד בשני המחשבים עם XP.

ניסיתי לבצע את מה שכתוב אך מסתבר שזה עדיין לא עובד.

למעשה, הגדרתי בלפטופ alternate address עם הכתובת 192.168.2.103, subnet mask כמו בבית, ו-gateway 192.168.2.1.

התחברתי מחדש (שלב 4) וראיתי כי המחשב קיבל באמצעות DHCP את הכתובת 192.168.2.101. (המחשב בבית בעל כתובת 192.168.2.100).

תחת My Network Places > Entire Network < Microsoft Windows Network אני רואה את ה-workgroup שמוגדרת אך לא יכול להכנס אליה. (מצורף תצלום מסך)

ד"א, במחשב הביתי אני יכול להכנס ל- \\192.168.2.100\ ולקבל את התיקיות שאני משתף.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא הבנתי מה הקשר פה לכתובות IP?

כל עוד המחשבים נמצאים באותו subnet אין שום בעיה שהם יתקשרו ביניהם.

כמו שציינתי, על מנת שמחשבים ידברו בSMB/CIFS/RPC או כל פרוטוקול אחר ביניהם לא צריך שום workgroup.

workgroup נועד רק לגילוי מחשבים אחרים שחברים האותה "קבוצה" ואם שמת לב גם כשאתה לא חבר בקבוצה הזאת עדיין תוכל לגלות אותה כי בשנייה שחיברת את המחשבים לרשת הם משולחים הודעות broadcast של NBT.

עכשיו לעניינינו: מכיוון שאחד המחשבים מבצע אימות מול יישות אחרת מהשני אני לא רואה שום סיבה לגשת ביניהם דרך workgroup אלא ישירות לכתובת WINS (אתה אמרת שהמחשבים רצים על XP) או כתובת IP שלהם (למרות שאמור להיות name resolving תקין ביותר גם ככה).

תשים לב שגישה למכל מחשב תחייב שימוש במשתמש וסיסמא שהמחשב "מכיר". במקרה של המחשב של מהעודה ניתן להשתמש במשתמש מהdomain בגלל נפלאות ה cached credentials שמופעל כברירת מחדל ב Windows.

פורסם
  • מחבר

גם אותי לא מעניין ה-workgroup, זה פשוט מוגדר..

בכל מקרה, כשאני מנסה להגיע ל \\192.168.2.100\ או לחילופין ל-101, ממחשב אחד לשני הם לא מוצאים זה את זה..

תוכלו לעזור ולכוון אותי מה לעשות כדי לגרום לזה לפעול?

המון תודה! ::)

פורסם

הגדרת את הלשוניות SHARE ו SECURITY ?

בשניהם צריך לפתוח את הגישה.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה על העזרה.

הלשוניות share ו-security של כונן C (לדוגמא) בכל אחד מהמחשבים?

הגדרתי share בטוח, אני צריך לבדוק לגבי security.

"לא מוצאים", כוונתי כמו ההודעה שצירפתי בצילום מסך.

פורסם

הלשוניות של התיקיה המשותפת

לא נהוג ולא מאובטח לשתף את כל כונן C.

שים לב שאם אתה מנסה לשתף תיקיות במחשב של הדומיין, יתכן שתצטרך הרשאות ניהוליות או אחרות בדומיין.

פורסם
  • מחבר

1. כאמור, ביצעתי את השלבים במדריך להגדרת כתובת אלטרנטיבית בכרטיס רשת. המצב כרגע הוא ששני המחשבים מקבלים כתובות IP באמצעות DHCP מהראוטר.

2. הגדרתי בינתיים שתי תיקיות לשיתוף בכונן C (לא את כולן) במחשב הביתי דווקא (אמור להיות פחות "מאובטח").

יש עליו share (מצורף צילום מסך), ולא מופיעה שם לשונית security.

3. כשאני מנסה להתחבר אליו עם \\Ip\ אני מקבל ש the network path not found.

אודה לעזרה נוספת..

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יש עוד רעיונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים