עבור לתוכן

שימוש בJAVA לפיתוח בצד השרת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין ללמוד יותר בנושא פיתוח בצד השרת ולכן החלטתי כנראה להירשם לקורס בנושא...

ככל הנראה אני מעדיף להירשם לקורס ללימודי JAVA מפני שלמיטב הבנתי Java היא שפת תכנות עלית דבר שהופך אותה להרבה יותר כדאית ללמידה משפת תכנות כמו PHP או ASP.NET שמתמקדות בפיתוח צד שרת בלבד.

אני לא בטוח שאני צודק ולכן אני מעדיף להבהיר את העניין כאן...

חוץ מזה ברצוני לדעת האם פיתוח בj2ee/ jsp /java / jmee הוא זהה מבחינת התחביר?

והאם לJAVA יש כלים טובים לפיתוח בצד שרת הוא שזו שפה שרק תסבך את העניין?

תודה.

פורסם

קודם כל, ASP.NET היא לא שפה, אלא תשתית לאתרי אינטרנט. היא מושתתת על שפות דוטנט, ולכן בשביל ללמוד אותה צריך ללמוד #C (או שפת דוטנט אחרת, כגון VB.NET).

ההבדל בין הגרסאות של Java הוא בחבילות הסטנדרטיות שמגיעות עם השפה, ומימושים פנימיים של כל מיני דברים. התחביר עצמו הוא אותו תחביר.

יש עשרות תשתיות לפיתוח אתרים בג'אווה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_application_frameworks#Java

ג'אווה כנראה לא תסבך את העניין יותר מ-ASP.NET.

פורסם

חשוב לציין שפיתוח WEB בשפות כמו PHP הוא הרבה יותר נגיש ונוח מאשר באמצעות JAVA - שזה אומר שאתה צריך שרת שיכול להריץ את זה, לפחות GlassFish ודומיו.. לעומת PHP/ASP שכל חברת אחסון אתרים תאפשר לך להריץ בקלות ובזול. תברר גם לגבי זה..

פורסם
  • מחבר

מצטער אבל לא הבנתי בדיוק מה ההבדל מבחינת התשתיות השונות, מה בעצם נותנת התשתית בשפת תכנות?

jsp וJAVA הן תשתיות שונות?התחביר בניהם זהה?כנ"ל לגביי FLEX...

בנוגע לC# אני לא בדיוק מכיר את השפה , אבל מבחינת פיתוח אתרים הבנתי שהעלויות של האחזקה הם מאוד יקרות... כי יש צורך בשרת ווינדוס , רישיונות לפיתוחים בשפה, תשלום בשביל הSQL SERVER וכו' - לא יודע בדיוק מה ההפרשים במחיר אם זה הפרש זניח אז זה לא משנה מבחינתי אבל הבנתי שההוצאות בכך הן הרבה הרבה יותר גדולות(שוב אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

Java היא שפת התכנות, JSP היא תשתית לפיתוח אתרי אינטרנט באמצעות Java. יש עוד עשרות תשתיות לפיתוח אתרי אינטרנט באמצעות Java (ראה את הלינק שנתתי בויקיפדיה).

FLEX זו גם תשתית לפיתוח אתרי אינטרנט, שמבוססת על Flash.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים