עבור לתוכן

מה אני צריך 30 אמפר עם ספק 300 וואט?

Featured Replies

פורסם

אני לא הכי מבין בחשמל אבל ממה שהבנתי כרטיסי מסך אפילו מהחזקים היום לרוב לא לוקחים יותר מ25 אמפר. ובכל מקרה ספק 300 וואט לא יחזיק אותם.

אז לאיזה מקרים ספק 300 וואט שמתהדר ב33 אמפר במסילת 12 מועיל?

וד"א למישהו יש מאמר טוב על מסילות וכאלה?...אני רואה טבלאות על ספקים ובאלי להבין מה אני קורא :silly:

פורסם

לא רק הכרטיס לוקח חשמל,גם המעבד,דיסקים קשיחים זכרונות,ובעצם הכל.

יש מערכות שגם יש שם מערכת CF/SLI וגם מעבד שצורך יחסית הרבה(I7=130W)

פורסם

איך בדיוק ספק 300 W יכול לתת 30 A ב 12 V ?????

פורסם

או יותר נכון, איזה ספק 300W ראית שנותן 33A על ה12V?

פורסם
  • מחבר

רק הבאתי דוגמה חח...

אז לא הבנתי, צריך שיהיה גם מספיק אמפר במצטבר וגם מספיק וואט במצטבר?

איך מחשבים כמה וואט כל הספק? מחברים את הוולטים כפול האמפרים?

פורסם

הזרם בספק עובר כמה שלבים, ומתפצל למסילות השונות. בכל אחד מהשלבים עומדים רכיבים שונים והם מוגבלים בזרם שהם יכולים להעביר. אם מהרכיב יוצאות רק חלק מהמסילות, אז ההגבלה שלו תהיה אל המסילות האלה בלבד

בכל מסילה הספק W = מתח V כפול זרם A, אבל כשיש הגבלה שמגבילה מסילות ביחד היא תהיה אל ההספק המשותף W של המסילות

למשל :

מיישר של 12V ו 30A עומד אל מסילה אחת של 12V, ומגביל אותה ל 30A (או 360W)

חוט שמעביר 12V ל 2 המיישרים של 12V בעובי שמתאים ל 50A, כך ש 2 המסילות ביחד מוגבלות ל 50A (או 600W)בלבד ולא 30+30=60A (או 720W)

מיישר של 5V ו 20A עומד אל מסילה של 5V, ומגביל אותה ל 20A (או 100W)

מיישר של 3.3V ו 10A עומד אל מסילה של 3.3V, ומגביל אותה ל 10A (או 33W). אבל הוא בעצמו מקבל את המתח מהמיישר של 5V, כך שה 33W האלה נלקחים מתוך ה 100 ב 5V ולא בנוסף (כלומר 100W ולא 133W)

רכיב מיתוג שמעביר את כל המסילות הוא בגודל 650W, כך שכל המסילות ביחד מוגבלות ל 650W (ולא 600+100=700W)

בטמפ' 50C הקירור של הספק יצליח לקרר אותו רק עד 450W, כך שאם שמים את הספק במחשב שמתחמם משמעותית כל המסילות ביחד מוגבלות ל 450W ולא 700W

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! מאוד עזרת לי.

רק כמה שאלות קטנות, ההספק של ה3 הוא בכל ספק מתוך ה5?

מה זה שניה המישרים של ה12?

פורסם

ברוב הספקים יש תלות בין ה 3 וה 5. או שה 3 מגיע מתוך ה 5, או שהם מגיעים במקביל אבל מאותו קו של השנאי וכדומה. המסילות האלה לא משמעותיות למחשבים מודרניים (המחשב צריך אותם אבל לא לוקח משם זרם משמעותי), אתה יכול תמיד להניח שהם יספיקו. המסילות המשמעותיות הם של ה 12 V

בהרבה ספקים מתקדמים יש כמה מסילות (קווי מתח) של 12 V (בדרך כלל 2 - 4). זה אומר שיש כמה קבוצות של חוטים של 12 V, שמקבלות את המתח שלהם מרכיבים שונים. המטרה של זה היא לשים כמה רכיבים קטנים במקום רכיב אחד גדול, או לתת הגנת זרם יתר מדוייקת יותר

למשל - ספק למחשב שיש בו 2 כרטיסי מסך של 150W כל אחד ב crossfire, מעבד 100 W וכל יתר החומרה 60 W

אפשרות 1 - מסילה 1 של 460 W. ספק כזה יצתרך מיישר של 40 A שהוא דיי גדול ומתחמם משמעותית מה שאומר שיכול להיות מסובך לקרר אותו בשקט, ושנאי של 40 A שהוא לא בעיה

אפשרות 2 - מסילות 4 של 180 W, שיכול להיות מוגבל ביחד ל 460 W (ולא 720). ספק כזה יצתרך 4 מיישרים של 15 A שהם קטנים, ניתן לשים אותם במקומות שונים של הקירור או אל כמה גופיי קירור נפרדים כדיי שההתחממות לא תהיה בנקודה אחת, ושנאי משותף. מכיוון שהמחשב לא מנצל 180 W בו זמנית מכל ה 4 מסילות, ניתן עדיין לשים שנאי של 40 A ולא 60 A

עכשו בוא נניח שקרה קצר בלוח והוא לוקח 25 A. יתר המחשב תקוע והכרטיסי מסך לוקחים זרם קטן כי הם מראים מסך כחול פשוט ולא גראפיקה כבדה (10 A כל יתר המחשב). הספק הראשון מעביר 35 A במסילה של 40 A, מבחינתו זה תקין, והוא ימשיך לעבוד ולשרוף את הלוח, והלוח ישרוף רכיבים אחרים שהיו תקינים. הספק השני יתנתק מיידית כי הלוח מנסה לקחת 25 A ממסילה של 15 A

ההפרדה בין המסילות יכולה להיות החל משלב שונה בספקים שונים. יש ספקים שבהם המיישר עדיין משותף

פורסם
  • מחבר

תודה!

אבל אני חושב שאני מפספס פה משהו...

אם אני מפצל מסילה ל2 זה לא ישנה לי את הסוג חיבור?

אני חושב שפשוט לא הבנתי מה זה מסילה ומה זה מיישר...

אז אם אפשר עוד הבהרה קטנה תודה!

וגם נראלי הגיוני להוסיף דבר כזה לסטיקי

פורסם

מיישר הוא רכיב שהופך AC ל DC. הספק מייצר בשלב מסויים את המתחים של המחשב ב AC, ואז כל אחד מהם עובר דרך מיישר ומקבלים את המתחים הסופיים ב DC שהולכים למחשב

בסוף של המעגל של הספק יש כמה נקודות חיבור ראשיות, שנקראות מסילות. לנקודות האלה מגיעים המתחים הסופיים של הספק - 12 V DC, 5 V DC, 3.3 V DC וכדומה. ממסילה של ה 12 V יוצאים כל החוטים הצהובים, ממסילה של 5 V כל האדומים, וממסילה של 3.3 V כל הכתומים. אחריי שהחוטים יוצאים מהספק הם הולכים לצמות אם חיבורים שונים

בספק שיש לו כמה מסילות יש את אותם החיבורים כמו בספק של מסילה אחת. ההבדל הוא בתוך הספק

בספק פשוט כל החוטים הצהובים הולכים ממסילה אחת של 12 V

בספק שיש לו כמה מסילות יש כמה מסילות זהות של 12 V, וכל אחת נותנת חלק מהחוטים. למשל ספק שבו המסילות הם : ATX24 והמולקסים, מעבד, כרטיס מסך, כרטיס מסך

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ממש תודה!!! חסרים אנשים כמוך...

הבנתי כל מה שרציתי...כדאי להכניס הסבר כזה לסטיקי, אני יכול לנסות אבל זה יצא יותר טוב אם מומחה יעשה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים