עבור לתוכן

המלצה למערכת קולנוע ביתית - 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מעוניין בהצעות שלכם דעתכם למוצרים שמשתלמים בשוק (best value).

רוצה לעזור לחבר בקנית מערכת.

ההחלטה היא לקנות 5.1 כדי לאפשר צפיה בסרטים עם צליל היקפי. אבל בהחלט יש כוונה להשתמש במערכת גם כמערכת להאזנה (סטריאו)

אני טוען שכדאי להשקיע הרבה ב-receiver וברמקולים קדמיים ראשיים (סטריאו) ומעט (מאוד) על שאר המרכיבים ההקפיים.

אולי אפילו בשלב ראשון (או בכלל) לוותר על הסאבוופר אם הרמקולים הקדמיים מספיק מלאים.

דעתכם והצעות לאיזה כיוון ללכת יתקבלו בברכה - משומש?

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=484329.0

כמובן שציוד משומש ימקסם את יחס העלות\תועלת, אלא שיש להיזהר מהפתוי לרכוש ללא האזנה. אם אתם לא מתכוונים להתרוצץ, מוטב אולי לוותר על שוק המשומשים ולהתמקד בציוד זמין להאזנה בחנויות, שם בנוסף לציוד חדש בלבד תמצאו גם כזה מתצוגה (כמובן שניתן לנסות למצוא את מרכיביה של מערכת ששמעתם ואהבתם בחנות בשוק היד-שניה, אלא שתכנון כזה יהיה קשה להוצאה לפועל).

פורסם
  • מחבר

בדיון הנ"ל המלצתם על מגבר ורמקול שסכומם מעל 5K

אני מבין את הבעיתיות בבחירת ציוד במחיר כזה. לכן אני צריך עצה מממישהו שמכיר דגמים זולים יחסית שעושים את העבודה באופן סביר.

אני מניח ש-2500 לרסיבר ו-2000 לזוג רמקולים יותירו 500 בשביל הרעשים מהצדדים, הלא כן?

פורסם

מהו גודל החדר של החבר?

לאיזו מוסיקה הוא מקשיב?

איזה ז'אנר סרטים הוא אוהב?

עד כמה אקטואלי רמקולים גדולים (ריצפתיים) - כמובן, בהתחשב בגודל החדר?

הרי מצד אחד ניתן לקחת סט נחמד מאוד של 5.1 בשביל הנאה בצפיית סרטים - אך כאן נאבד האפקט המוסיקלי.

מצד שני, ניתן לבנות מערכת בעלת 4 מדפיים טובים - כשהעקפיים טיפה 'פחות' טובים סנטר טוב (סאב וואפר, במידה והחדר מאפשר-כן, גודל החדר משפיע המון).

תענה על השאלות שלי, אנסה להביא את המיטב.

פורסם
  • מחבר

מהו גודל החדר של החבר? - לפי זכרוני כ-3.5X5 אולי קצת יותר - החדר מסודר לרוחב היות ובצד צר אחד יש דלת החוצה ובשני דלת לתוך הבית.

לאיזו מוסיקה הוא מקשיב? - מניח שבעיקר פופ ורוק. אבל באופן כללי די מגוון

איזה ז'אנר סרטים הוא אוהב? - לא מבין איך זה רלוונטי שכן כפי שאמרתי ההחלטה להשקיע פחות במערכת ההקיפית לעת עתה בעל אופן מה שילדים בני 10-18 אוהבים.

עד כמה אקטואלי רמקולים גדולים (ריצפתיים) - כמובן, בהתחשב בגודל החדר? - אקטואלי - נראה לי שזה הפתרון המועדף אם כי מאילוצי תקציב גם מדפיים טובים כמובן באים בחשבון.

הרי מצד אחד ניתן לקחת סט נחמד מאוד של 5.1 בשביל הנאה בצפיית סרטים - אך כאן נאבד האפקט המוסיקלי.

מצד שני, ניתן לבנות מערכת בעלת 4 מדפיים טובים - כשהעקפיים טיפה 'פחות' טובים סנטר טוב (סאב וואפר, במידה והחדר מאפשר-כן, גודל החדר משפיע המון).

תענה על השאלות שלי, אנסה להביא את המיטב.

כפי שאמרתי, משיקולי תקציב אני (בשביל החבר) מעדיף שהמערכת תיתן יותר בסטריאו ופחות בסוראונד כדי לא לאבד את היכולת של מערכת הסטריאו לטובת מערכת אפקטים. אם הבן אדם יחליט יום אחד שמערכת היקפית שווה השקעה נוספת אז היא תבוא.

אני בא מהאסכולה של סטריאו ויש לי מערכת טובה. ראיתי הרבה "חברה" עם סוראונד שמורכב מרמקולים מצוקמקים שקונים סט כולל הכל במחיר נמוך והאמת לא מבין למה חייבים להשקיע הרבה בסוראונד היות ומרבית הצליל מגיע תמיד מקדימה ורק הדגשות של כיוון ואפקטים מגיעים מסביב (לא כך?).

פורסם

חדר - החדר הוא סטנדרתי +-, אני לא הייתי ממליץ על רצפתיים, הצליל יהיה ''עמום'' והרמקול לא ינוצל במלואו.

ג'אנר - כמה שזה נשמע לא הגיוני, זה משמעותי מאוד, למה? למשל סרטי אקשן צורכים רמקולים גדולים/תוספת סאב, אפקט הבאסס עובד בסרטים האלה המון.

סרטים כמו קומדיה וכדומה, לא צורכים באסים - חסכון מסוים בכסף.

בשביל להינות בסרטים, חוץ מקדמיים טוביםף צריך גם סנטר טוב.

בגדול, בתקציב הזה לא ניתן לבנות איזו מערכת בומבסתית, רסיבר נורמאלי 2000 ש''ח + ומה שנשאר לרמקולים, סכום קטן מאוד (פה הייתי שוקל יד 2 אם הוא בעניין).

אפשרות אחת היא לבנות מערכת בעלת סט טוב של 5.1 + רסיבר טוב.

אפשרות שנייה להשקיע ברסיבר + קדמיים + סנטר טוב, ומאוחר יותר לקנות אחוריים נורמאלים (יש חשיבות גבוה לאחוריים טובים! הרמקול צריך להתאים למערכת).

אפשרות שלישית, להתפשר על רסיבר נחמד, רמקולים קדמיים טובים, אחוריים וסנטר ברמה בינונית -, ובן היתר להתפשר על איכות.

תשאל אותו אם הוא מעוניין ביד 2.

פורסם
  • מחבר

האמת, אף פעם לא הבנתי למה צריך סנטר טוב שהרי אות זהה לשני קדמיים יניב בדיוק קול שבוקע מהמרכז, אבל נעזוב את זה.

אז היות ואנחנו במגבלת התקציב איזה המצלצה יש ל:

רסיבר "נחמד" בסביבות 2000

רמקולים קדמיים סבירים++ באיזור 2000-2500

ואת השאר להשקיע ברכיבים ההיקפיים שזה אומר סנטר + שניים אחוריים לעת עתה.

כמובן שחריגות קלות יכולות לבוא בחשבון וכן גם משומש אם כמובן אפשר למצוא כי זה הופך את עניין הקניה להזדמנותי ולא ניתן לתכנון.

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על הרסיבר הזה: TXSR308 Onkyo

האם הם סבירים?

או זה TXSR508

לגבי מכלול המערכת הבנתי שיש זוג רמקולים שישמשו כאחוריים.

יש גם סאב (מערכת של Bose) אבל יתכן שהוא לא מוגבר - יש דברים כאלה? ולפי הבנתי למרבית הרסיברים אין יציאה מוגברת לסאב.

פורסם

סליחה שלא חזרתי אליך, לא היה לי זמן.

בכל אופן, TXSR508, זה בדיוק הרסיבר שרציתי להציע לך.

אם יש לו רמקולים שישמשו כאחוריים, מושלם, ניתן לבנות מערכת קצת טובה יותר.

אז ככה, רסיבר, TXSR508 - כ2400 ש''ח + רמקולים ריצפתיים של של CERWIN VEGA דגם V6F ומוסיף סנטר גם כן של CERWIN VEGA דגם VE5C

יותר מזה לא ניתן לבנות, רמקולים ברמה גבוה מאוד ביחס למחיר, סנטר מושלם לסט.

אם הוא לא יהיה מרוצה מהרצפתיים, ישנה אפשרות לPOLKAUDIO M20, גם רמקול מעולה, אך אני לא אוהב את המידים שלהם ביחס לCERWIN.

הכל זה עניין של חוש השמיעה, האוזן שלו צריכה להקשיב ולהחליט.

יש סאבים לא מוגברים אשר דורשים מגבר נפרד-לא נפרט- ולרסיברים יש חיבור LFE אך ורק לסאבים מוגברים.

איזה רמקולים אחוריים יש לו?

פורסם
  • מחבר

כן - TXSR508 מסתמן כבחירה שלי.

נשאר רק להאזין לכמה רמקולים כדי להחליט סופית על מה ללכת.

הבנתי ש-L7 של אומגה אודיו בהחלט שווה בדיקה בקשר ל-CERWIN VEGA אני קצת מסופק אבל אשתדל להקשיב להם אם יצא לי.

פורסם

ה L7 זאת אופציה מעולה! אבל הם מדפיים ולא רצפתיים כמו שהחבר רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים