עבור לתוכן

המלצה לחלוקה של דיסק 500GB

Featured Replies

פורסם

אמנם לא בעייה למלא 50GB בקלות, אבל אם לא רוצים אין סיבה שזה יקרה. יש לי מחשב עם 320GB שמחולק 30GB ל-C והשאר ל-D.

חוץ מכמה תוכנות בסיסיות אין לי שום דבר ב-program files. משחקים, תמונות, סרטים ושאר ירקות נמצאים ב-D.

בכונן C נשארו לי כ- 8 GB פנויים וזה לא הולך להתמלא.

פורסם

יאללה, אני מסכם :lol:

תחלק ל - 200 והשאר וזהו.

ככה לא תחנוק את המחשב, ומצד שני תרוויח יתירות.

:xyxthumbs:

פורסם

בנייד:

40-50 ג'יגה למערכת הפעלה ותוכנות והשאר כונן שני (רצוי SSD).

בנייח: (אידיאל)

קשיח נפרד למערכת הפעלה

2 קשיחים ברייד 0 למשחקים.

1 קשיח להורדות ולאגירת נתונים (לשחיטה... :smile1: )

1 (רצוי חיצוני) לגיבויים.

לבורים שביניינו:

הקשיח הכי מהיר בתחילת הדיסק הפיזי (המחט נמצאת ליד והיא תזוז מעט עבור קריאות/כתיבות - כלומר Access time נמוך יותר).

בחלוקה ראשונית, מחיצה קטנה (ככל הניתן) תופסת את תחילת הכונן ושם רצוי להתקין מערכת הפעלה.

כונן מחולק ל-2 או לא מחולק בכלל, זה אומר שמערכת ההפעלה או תוכנה כלשהי לא בהכרח תותקן על תחילת הכונן ותחייב את המחט לעבור דרך ארוכה בדיסק הפיזי ובכך תעלה את זמן הגישה למידע - כלומר ייקח יותר זמן לתוכנה להדלק.

בהצלחה.

פורסם

^^^^^

לחיי החיים עם סטופר :lol:

נראה לי שלא זאת הייתה השאלה, אם כי לבור כמוני טוב לרענן את יסודות

הדיסקים רגע לפני היעלמם ::).

:xyxthumbs:

פורסם

מנסיון של הרבה שנים, גם המשתמשך הכי מסודר, ימלא בסוף את כונן C.

זה לא נכון. כנראה לא עבדת עם משתמשים מספיק מסודרים.

משתמש מסודר שמאכסן את כל המסמכים שלו בכונן D וגם מעביר את ספריית ההורדות של הeMule/Torrent לכונן D, דווקא יימלא יותר את כונן D, בעוד C יישאר די פנוי (אלא אם כן מתקינים המון תוכנות ומשחקים).

ההמלצה הסטנדרטית שלי היא לעשות חלוקה של בערך 40% לכונן מערכת ו60% לכונן מידע, וזה עובד די טוב, אלא אם כן אתה מוריד כפייתי, ואז אולי יש טעם דווקא ל-30-70, או אפילו 20-80, תלוי באופי.

וכמו שאתה אומר, אם המשתמש לא מספיק מסודר, אז יכול להיות שהוא דווקא יימלא את כונן המערכת, אבל אז זו אשמתו. במצב כזה עדיף בכלל לא לפצל, כי בכל מקרה זה לא יחסוך את הצורך לנבור בקבצים באופן פרטני לפני פרמוט.

אגב, משתמשים מספיק מסודרים ואחראים גם לא מגיעים למצב שהם צריכים להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, כמעט אף-פעם. אך בכל מקרה, על אף שאני מחשיב את עצמי למשתמש כזה, גם לי היו כמה תקלות כל-כך חמורות שלא הצלחתי לתקן בלי התקנה מחודשת של מערכת ההפעלה (או ליתר דיוק - שחזור מגיבוי אחרון), אבל זה נושא לדיון אחר.

לכן פיצול שכזה הוא דבר טוב מבחינתי.

פורסם

גם אם אתה משתמש מאוד מסודר בחלונות בסוף כדי לפרמט אפילו אם זה אחרי 3-4 שנים וזה במקרה הטוב..

מה גם שיש שידרוגי מערכות הפעלה ושאר ירקות

אם יש רק הארדיסק פיזי אחד, חובה מבחינתי לפצל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים