עבור לתוכן

מה הבדל בין VB.NET ל CS ב VS2010

Featured Replies

פורסם

שלום

התחלתי קצת ללמוד תיכנות בזמן האחרון בגלל זמן פנוי

התחלתי עם CS ואז עברתי ל VB בגלל המלצה של חבר

האם יש הבדל מהותי בניהם ? במסגרת VS2010

האם אני יכול להגיד שאם אני יודע VB מצויין אני יכול להתסדר יפה עם CS ?

לפי מה שהבנתי מהחבר שאין הבדל שניהם מפורשים בתצורה CS למחשב

ה VB נראה לי יותר מאורגן ומובן לקורא בגלל זה בחרתי ללמוד אותו

פורסם

קודם כל, אני מניח שאתה מתכוון ל-#C ולא CS.

יש מאמר שלם על הנושא בויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_C_Sharp_and_Visual_Basic_.NET

בשתי מילים - אלו שתי שפות שבסופו של דבר הקוד שלהן מתקמפל לאותו דבר, וכל דבר שאפשר לעשות אפשר לעשות באחרת באותה צורה פחות או יותר. ההבדלים ביניהן הם בעיקר תחביריים, מה שאומר שברוב המקרים, על מנת לתרגם קוד #C לקוד VB או להיפך, כל מה שצריך לעשות הוא לשנות פה ושם כמה מילים או סימנים. הבחירה ביניהן הוא עניין של העדפה אישית נטו.

למה בעצם קיימות שתי שפות? בעבר, למיקרוסופט הייתה שפת תכנות בשם Visual Basic (שהיום נקראת VB6), שהייתה לה סביבת עבודה משלה (שגם נקראה Visual Basic. כן, זה מבלבל). ב-2001, כשמיקרוסופט פיתחו את פלטפורמת דוטנט, הם פיתחו שפת תכנות חדשה שתתאים לה - #C, שהתחביר שלה היה מבוסס על התחביר של ג'אווה ושל ++C. אבל מה, במיקרוסופט לא רצו לזנוח את המתכנתים שבמשך שנים עבדו עם Visual Basic, אז הם "שדרגו" אותה והתאימו אותה לדוטנט, וככה יצרו את VB.NET, שהתחביר שלה דומה ל-VB המקורית, אבל יש לה את כל היכולות שיש ל-#C.

פורסם

אני חושב שאם אתה מתחיל מההתחלה ובלי ידע קודם, ללמוד VB זה ממש לא כדאי... הסיבה היחידה לקיום שלה זה 'תאימות לאחור' בשביל מי שהכיר אותה ולא רוצה ללמוד משהו חדש. אין לה שום זכות קיום מעבר לזה.

בכל מקרה זה עניין של רגעים לעבור מאחת לשניה כי הכל בסוף זה ה-framework, אבל עדיין אני לא רואה סיבה ללמוד VB.

פורסם
  • מחבר

למה אין לה זכות קיום

אגב למדתי פעם CPP

אני מעדייף ללמוד VB כי

אני לא מחבב את התחבריות של CS

והיא גם יותר פשוטה להבנה ואין הבדל מהותי בניהם אז למה לא כדאי ללמוד VB ?

פורסם

אין לה זכות קיום כי הסיבה היחידה שפיתחו אותה היא שיהיה נוח למי שמכיר גרסאות קודמות.

מייקרוסופט פיתחו את ה-.NET ואיתו פיתחו שפה שמתאימה לו בצורה הכי טובה. אם לא היה קהל מפתחים גדול שעבד עם VB6 הם לא היו טורחים לעשות בכלל את VB.NET. היא לא עונה על שום צורך אחר. היא לא עושה כלום ש-C# לא עושה. היא לא מביאה שום דבר לשולחן, סתם עוד שפה כדי שעוד כמה אנשים לא יצטרכו להתרגל למשהו חדש. מעבר לזה גם בתעשייה אני לא חושב שיש הרבה מקומות שעובדים עם VB.NET.

אני לא חושב שתחביר שנראה לך טיפה יותר נוח זה טיעון יותר מדי מוצלח. אחרי יום וחצי גם C# ייראה לך נוח, סתם עניין של הרגל, ולכל שפה חדשה צריך להתרגל.

ודווקא אם פעם למדת C++ אז C# צריכה להיות יותר פשוטה כי זה התחביר סה"כ מבוסס על C (כמו גם על ג'אווה, אבל בטח לא על VB).

תעשה מה שאתה רוצה, זה לא משנה, אבל תבין ש-VB שם לגמרי בגלל Legacy ולולא ה-Legacy היא בכלל לא הייתה קיימת...

פורסם

כמו שטענו בצדק, אין הרבה הבדל. C# הרבה יותר קשיחה בסינטקס, VB הרבה יותר ממוגנת מטעויות המרה.

א ב ל :

השוק צמא ל C#.

אני תותח ב VB, ואני משקיע ב C# כדי למצוא עבודה יותר מרוויחה... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים