עבור לתוכן

כמה כסף כדאי לי להשקיע בספק?

Featured Replies

פורסם

כיום יש לי ספק במפרט הבא:

שם היצרן של הספק הוא neolution.

דגם: ATX 500W

נתונים: 230V~, 50Hz, 3A.

אני בונה על מחשב שיהיה לו כרטיס מסך מסוג 4890HD. זיכרון 2GB, כרגע יש לו מעבד dual core ובעתיד אני רוצה לשדרג לquad ולוח אם GA-945GM-S2.

בדיון אחר אמרו לי שהספק ג'נרי וכדאי לי להחליף אותו.

האם באמת כדאי לי להחליף את הספק? למה לא כדאי לי להישאר עם הספק הזה? בד"כ ספקים יכולים לשרוד הרבה זמן.

אשמח אם תתנו לי תשובה לשאלה ובמידת הצורך תתנו לי חלופות זולות.

אשמח לדעת מה ההבדל בהשפעה על המחשב בין ספקים.

פורסם

היות ומדובר ביצרן שככל הנראה אין לו אפילו אתר אינטרנט, קשה למצוא דף נתונים מפורט לספק הזה. אמורה להיות על הספק עצמו מדבקה שבה מפורטים ההספקים לפי מסילות - כאשר הנתון המעניין הוא ההספק במסילת ה+12V.

אתה מבין, ליעד הנכבד, רכיבים שונים במחשב ניזונים ממסילות שונות, אבל רוב הרכיבים זוללי ההספק כמו כרטיס המסך והמעבד (ובנוסף גם המאווררים והכוננים, אל אף שלאחרונים יש גם חיבור 5V) מסתמכים בעיקר על מסילת ה+12V. המחשב לא יעבוד באופן תקין אם הספק נותן המון אמפרים היכן שלא צריך (מסילות ה5V וה3.3V) אבל מעט מדי ב+12V, וזה בדיוק המצב ברוב הספקים הזולים. ספק 400W איכותי נותן 30A על מסילת ה+12V, בעוד שיצא לי לראות ספקי "500W" שנותנים 18A.

בנוסף לאמור קיים גם עניין יציבות המתח. ספק טוב יכלול מייצבי מתח טובים, מה שאומר שמה שמוגדר כ12V ישאר 12V גם בעומס מלא (ולפעמים גם בעומס יתר). בספקים זולים לרוב כשמתקרבים לעומס המירבי (הנמוך ממילא) המתח מתחיל לקפוץ - וזה רע מאוד לרכיבים האלקטרוניים.

פורסם

כמה להשקיע? תלוי בך... באזור ה300~400 יש לך אחלה ספקים של SEASONIC

פורסם

זה אמור להיות פרופורציונלי לעלות הכללית של המחשב.

אם יש לך מחשב יקר אז שווה לך להשקיע בספק מעולה.

אם יש לך מחשב בינוני אז שווה לך להשקיע בספק טוב.

אם יש לך מחשב זול אז שווה לך להשקיע בספק זול אך סביר.

אבל בשום אופן לא כדאי לקחת ספק סיני גנרי שעולה כמעט כמו מאוורר 120Mm טוב אלה אם כן אתה קונה מחשב ב1000 שקל מדור פח-לצ.

פורסם
  • מחבר

לגבי זה שזה סיני זה ללא ספק, בכל מקרה אני לא רוצה ספק במחיר של יותר ממאתיים שקל, בדיון הקודם הוצע לי ספק 500W של antek במחיר של 216 ש"ח.

אני מנסה לחפש ספק במחיר זול יותר עם ביצועים טובים...

אלו נתוני החיווט שמופיעים לי על הספק:

5V/20A, 3.3V/30A, 12V/20A, -12V/0.8A, -5V/0.5A, 5VSB/2A, comm/GND, PS ON, POK/P.G

תודה על ההסברים

ליעד

פורסם

הנה, בבקשה: 20A במסילת ה12V. לא קרוב אפילו לדרישות של המחשב עם הכרטיס החדש...

ובעניין המחיר, לא תמצא ספקים עם 30A+ על 12V במחירי רצפה, מהסיבה הפשוטה שאיכות עולה כסף.

פורסם

500W טוב של SEASONIC עולה 330~

בתג מחיר זהה תמצא גם ספקים של חברות אחרות

אם זה יקר לך אתה יכול ללכת על HEC WIN+ 500W שעולה 280

פורסם
  • מחבר

מה לגבי הספק שהציעו לי, Antec BP500U 500Watt ....הוא יוכל לעמוד בסטנדרטים שהרשמתי בתחילת הדיון שלי לאורך זמן?

פורסם

תשמע בשביל מעבד 4 ליבות ו4890 אתה תצטרך להוציא לפחות 300 ש"ח על ספק חדש ...

אם אתה לא רוצה להשקיע יותר מ200 אני מציע לך לפנות למדור היד שניה המצויין של האתר .

פורסם

זה למה אתה צריך להחליף את הספק שלך : (התמונות צולמו עכשו מספק זהה שיש לי)[br]פורסם בתאריך: 12.12.2010 בשעה 18:33:49

המשך

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אחי, אתה תותח.....

אני בכל מקרה כבר החלפתי ל500W של seasonic

פורסם

אחי, אתה תותח.....

אני בכל מקרה כבר החלפתי ל500W של seasonic

מצטרף. סחטיין על ההשקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים