פורסם 2010 בדצמבר 914 שנים דעתי היא כזו:כל עוד אתה עובד בתנאים נורמליים ולא בסאונה - משטח קירור לא אמור להיות חיוני. אם המחשב הנייד דורש משטח קירור חיצוני כדי לתפקד בלי תקלות - מדובר במחשב נייד גרוע.אבל, מה לעשות, ויש ניידים גרועים בעולם שבאמת מתחממים מעבר לגבולות הסביר, או אף מגיעים למצב של חימום יתר, מה שגורם לthrottling (הורדת ביצועים מכוונת), קריסות, תקיעות וכו'.במקרים כאלה משטח קירור יכול לעזור, אם כי לא מובטח. לעיתים יספיק משטח קירור פאסיבי (כזה שרק מגביה את המחשב באופן שמשפר את זרימת האוויר מתחתיו - אצל מרבית הניידים יניקת האוויר הקר מתבצעת דרך פתחים בתחתית המחשב).לעיתים אם עובדים על משטח רך (מיטה), הגמישות של המשטח תביא לחסימה של חורי האוורור הטבעיים בתחתית המחשב, מה שיתרום להתחממות. במצב כזה גם משטח קירור יכול לעזור (אם כי אפשר לרוב להסתפק סתם במשטח קשיח פשוט, שפשוט ידמה מצב של עבודה על שולחן רגיל).כדי לסכם: אין צורך לקנות מראש משטח קירור. תקנה את המחשב ואם תגלה שאתה סובל מבעיות התחממות, תשקול את הנושא.
פורסם 2010 בדצמבר 1014 שנים חום הוא האויב, לכן משטח קירור יכול רק להועיל ולהאריך את חייהמחשב, הוא בדרך כלל גם לא כל כך יקר, הבעיה שהוא עלול להיותמכוער או לא נוח במצבים מסויימים. מומלץ מאוד, אך כמו שנאמר כבר,לא חובה - אבל אם אפשר, אז למה לא?http://blog.itk98.net/?p=10
פורסם 2010 בדצמבר 1014 שנים מומלץ מאוד, אך כמו שנאמר כבר, לא חובה - אבל אם אפשר, אז למה לא?כי לא קונים מחשב נייד כדי לסחוב את שולחן העבודה יחד איתו.
פורסם 2010 בדצמבר 1014 שנים אני לא יודע כמה זה באחוזים, אבל יש מחשבים ניידיםשמתפקדים כנייחים, ואם ככאלה, אז למה לא לקנותלהם משטח קירור?
פורסם 2010 בדצמבר 1114 שנים במקרה כזה אולי יש בכך הגיון, ולהזיק זה לא יזיק. כנראה גם לא יועיל בהרבה. אפילו בבלוג שלך ראית שזה שיפר במעלות בודדות - לא משהו שיעשה הבדל באורך החיים של הרכיבים. אגב, משטח קירור פאסיבי (כזה שרק מרים את המחשב), שעולה הרבה פחות ולא מרעיש יכול להשיג תוצאות דומות או קרובות.
פורסם 2010 בדצמבר 1114 שנים כי לא קונים מחשב נייד כדי לסחוב את שולחן העבודה יחד איתו.אני לא יודע כמה זה באחוזים, אבל יש מחשבים ניידיםשמתפקדים כנייחים, ואם ככאלה, אז למה לא לקנותלהם משטח קירור?וזה בדיוק מה שאמרו לך.מי שמחפש מחשב נייד לא צריך משטח קירור.מי שרוצה לשחק על הנייד שלו וקונה מכונת משחקים - מראש מבין שהמחשב לא יזוז הרבה מאוד.
פורסם 2010 בדצמבר 1114 שנים זה לא משנה את העובדה שעדיין בחלק מהבתיםתמצא מחשב נייד שמשמש כנייח. וגם אם הואמתנייד, לרוב זה בין הסלון לחדר עבודה.שוב, אני לא בא להתווכח, אבל אם משטח קירורהיה כזה מיותר, כנראה שהיו מפסיקים את יצורשלו מכבר.אני אישית עובד עם שתי מחשבים ניידים, אחדשבאמת מתפקד כנייד, והשני יושב בחדר ומתפקדכנייח. לשניהם יש משטח קירור (המשטחים יושבים סטטים,אני לא מתנייד איתם). אצלי ה"נייד-נייח" פשוט חייב כי הואמחשב עם בניה גרועה והוא פשוט מתחמם (לפעמים אפילויתר על המידה, משמע נתקע).היתרון במחשבים ניידים זה שהם שקטים יותר וצורכיםפחות חשמל. יש להם סוללה, מה שיכול לפטור אותךמלרכוש אל-פסק. יש יתרונות בלהכניס מחשב ניידכנייח לבית... יש גם חסרונות, הכל תלוי במה שאתהצריך מהמחשב בבית שלך.
פורסם 2010 בדצמבר 1814 שנים אוי ואבוי iTK98 כתבת שיר או תגובה?? לא חובה משטח קירור,בעיקר היום שפליטת החום היא נמוכה מאוד יחסית לעבר, הטמפרטורה הממוצעת של מחשב נייד מודרני עם מעבד כגון Core i3 הוא כ-40C שזה נמוך בכ-10~20 מעלות במחשבי עבר.
פורסם 2010 בדצמבר 1814 שנים לדעתי נוח יותר לקרוא את ההודעה כאשר הן כתובות באופןהזה. אם אני טועה, והן דווקא מקשות על הקריאה אמור לי,ואני אפסיק. שימוש בטכניקת אד-הומינם לא תהפוך אותילטועה יותר או טועה פחות אז תשמור את הטענות הללו אלמחוץ לדיון.שוב פעם, לא אמרתי שהן חובה, אלא מומלצות. מעבד i3הוא בעיקר נמצא במחשבים ניידים אשר שמים את דגשם עלניידות, לכן הוא אינו רלוונטי לדוגמא שלי, שהם ניידים שהםתחליפיים לנייחים (בעלי מעבדים הרבה יותר וחזקיםוכרטיסי מסך יעודיים).בעוד שאני לא קובע שיש צורך מוחלט, אתה אינך קובעשאין צורך מוחלט, לכן שנינו מסכימים... מומלץ.
פורסם 2010 בדצמבר 1814 שנים לא תארתי שזו "טכניקה" אבל כרצונך,לא באתי לפגוע בכבודך הנייד שלי בעל Ci3\350m על 40 מעלות רוב הזמן במצב High performance\Idle וב55 מעלות ב-Stress.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.