עבור לתוכן

[#C] עזרה בפתירת 2 תרגילים - לא מצליח..

Featured Replies

פורסם

ניסיתי ואני פשוט לא מצליח להבין איך להתמודד עם זה. קודם כל בשביל לקצר תהליכים, זה תרגילים שצריך להשתמש בלולאת for וב if. מי שיכול לפתור לי ב c# בבקשה זה יעזור מאודדדד תודה! =]

1. כתוב תוכנית שמקבלת כקלט מספר שלם חיובי, ומציגה כפלט את:

א. מספר הספרות של המספר.

ב. סכום הספרות.

ג. מכפלת הספרות.

2. בתחרות מכוניות השתתפו n מכוניות. כתוב תוכנית שמקבלת כקלט את מספר המכוניות ואת המהירות של כל מכונית. התוכנית תציג כפלט את מהירות המכונית שזכתה במקום הראשון בתחרות ומהירות המכונית שזכתה במקום השני בתחרות.

פורסם

שלום,

קודם כל, יש פורום ספציפי לשפות עילית (כמו #C). להבא, תכתוב הודעות כאלו שם (בינתיים אני מעביר את הנושא).

חוץ מזה, פה זה לא פורום שיעורי בית. אף אחד לא יפתור לך את התרגיל. נסה לומר מה ניסית לעשות ואיפה אתה מתקשה.

פורסם
  • מחבר

למה לא? זה לא צריך לקחת יותר מ5 דקות למי שיודע. וזה לא שיעורי בית, אני צריך להבין את זה ואין לי את מי לשאול. אף אחד לא ידע איך לעזור לי.

זה לא עובד ככה אחי, אין משהו שאני מתקשה בו כי מן הסתם אם אתה נתקע אתה לא יכול לסיים את זה אתה חייב לדעת מה אתה עושה. אני שולט מעולה בלוגיקה של השפה ואני מבין הכל אני פשוט ספציפית לא הבנתי את דרך החישוב של שני התרגילים האלה. אז בבקשה אם מישהו יכול להשקיע כמה דקות לרשום לי בקצרה את הקוד זה מאוד יעזור לי. תודה וחג שמח

פורסם

כמה זמן לא חשבתי על תיכנות...

אני מכיר C בצורה בסיסית מאד, אבל אני חושב שיש פקודות בשם DIV ו-MOD. מכיר?

פורסם
  • מחבר

לא אבל זה גם לא קשור לתרגילים האלה. כמו שרשמתי זה תרגילים ממש בסיסיים שצורכים לולאת FOR ותנאים פשוטים.

פורסם

אז איך אתה מחלק מספר שלם ב-10 ומכניס את התוצאה למשתנה שלם אחר?

פורסם

דרך לפתור את שאלה 1:

צור שלושה משתנים מסוג int:

מספר_הספרות - מאותחל ל 0.

סכום_הספרות - מאותחל ל 0.

כפל_הספרות - מאותחל ל 1.

עבור בלולאה על המספר שקיבלת, כל עוד הוא שונה מ 0. ובצע:

שליפת ספרת_האחדות מהמספר (רמז - שארית לחלוקה).

מספר_הספרות ++

סכום_הספרות+=ספרת_האחדות

כפל_הספרות*=ספרת_האחדות

חיתוך הספרה האחרונה במספר (רמז - חלוקה).

מקווה שעזרתי לך במשהו - אם הבעיה שלך היא התחביר של C#, תגיד- ויסבירו לך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני שולט מעולה בלוגיקה של השפה ואני מבין הכל אני פשוט ספציפית לא הבנתי את דרך החישוב של שני התרגילים האלה.

"שולט" ו"מעולה" בלוגיקה של השפה זה מונחים שאתה לא ממש יכול להשתמש בהם, במיוחד כשאתה נתקל בתרגילים ברמה של השיעור הראשון או השני בתכנות בסיסי.

מילא היית אומר שאתה "שולט" "מעולה" בתחביר - הייתי עוד מוכן לקבל למרות שאני בספק מאוד מאוד גדול גם לגבי זה.

תעבור שוב על השיעורים. תראה את הדוגמאות.

אין בשאלות הללו שום דבר "טריקי" או מסובך שאפשר להתקע בו אם אתה מבין את הלוגיקה הבסיסית מאחורי הפקודות והפעולות המתמטיות (בכל שפת תכנות אגב, לאו דווקא C#).

דוגמאות כאלו יש בלי סוף, אגב, ולהגיע אליהם עצמאית זה קל בצורה מגוחכת ממש:

http://lmgtfy.com/?q=loop+find+max

http://lmgtfy.com/?q=count+integer+digits

תשב על התחת ותעשה שיעורי בית במקום לחפש פראיירים שיעשו אותם בשבילך.

מעבר לזה שזה רמאות, אתה לא באמת לומד ככה (וזו הרי המטרה הסופית, לא?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים