עבור לתוכן

ספק הותקן הפוך במארז?

Featured Replies

פורסם

רכשתי מחשב חדש בחנות ידועה שהרבה מפרטים מצוטטים ממנה בפורום כולל הרכבה בתשלום.

המארז מסוג ANTEC300 בו ספק כוח מותקן בתחתית המארז (הספק שנרכש: FSP Epsilon 80Plus 450W )

אך לצערי הספק הותקן הפוך, כלומר מאוורר הספק פונה לרצפת המארז וכמעט צמוד לרצפה.

השאלה היא האם זה בעל משמעות המחייבת להתעקש שהחנות תפרק את כל החיבורים ותהפוך את הספק כך שהמאוורר יפנה כלפי מעלה.

המחשב הזה נרכש עבור בן של חברים והגיע אלי ע"י שליח.

בדרך כלל אני מרכיב מחשב לבד מחלקים אך במקרה זה העדפתי שהחנות תבצע הרכבה בתשלום כי המחשב לא נשאר ברשותי,

ולכן אני לא רוצה לפרקו בעצמי וע"י כך אולי לפגום באחריות החנות.

בהוראות היצרן למארז כתוב שצריך להפוך את הספק כך שהמאוורר יפנה כלפי מעלה:

With the case upright, place the power supply on the bottom of the case.

Note: Power supplies with fans on the bottom of the power supply will need to be mounted so that the fan is facing the top of the case.

Three hundred provides mounting holes for power supplies with standard mounting layouts to be installed upside up or upside down.

פורסם

הברגים שמחברים את הספק לא ממוקמים בדיוק בצורת מלבן, איך הם הצליחו לחבר את הספק הפוך ?

פורסם
  • מחבר

נכון מה שכתבת, אבל יצרן המארז דאג שיהיו חורים מתאימים גם להרכבה הפוכה.

השאלה היא אם יש אפשרות לפגיעה בספק (ובעקבותיו ברכיבים אחרים) בגין איוורור לא תקין

שכן המאוורר נמצא די צמוד לרצפת המארז.

לא תקין - הכוונה לסירקולצית אויר פחותה וכן להכנסת אבק רב לתוך הספק בגלל שזה שואב מתחתית המארז.

פורסם

על עוד הספק מוגבה לפחות כ-2-3 ס"מ מתחתית המארז (אמורה להיות מעין תושבת קטנה כזאת שעליה הוא נשען. הגובה שלה גובה את המרווח מתחתית המארז) לא צריכה להיות שום בעיה. כמובן שמומלץ לעקוב כמה ימים אחר הטמפרטורה של האוויר שנפלט ממנו (בעזרת היד לא צריך מכשור מיוחד).

יש לצורת ההתקנה הזאת יתרון וחסרון:

היתרון - הספק לא שובר את הסירקולציה במארז (לא "מושך" אוויר חם כלפי מטה) ואינו נחסם על ידי רכיב גדול כמו כרטיס מסך נניח. הוא אפילו מושך אוויר קר יותר.

החסרון - אבק. הספק קרוב יותר לקרקעית המארז ומושך את האוויר משם, יחד עם האוויר נכנס אבק (אבל זה לא שכשהוא מורכב עם המאוורר כלפי מעלה אז הוא חסין מפני אבק, גם אז נכנסת כמות אבק לא מבוטלת).

אם זה מאוד מטריד אותך ניתן כמובן גם להפוך אותו. בעצמך - אם יש חשש מנושא האחריות הייתי ממליץ להתקשר לחנות ולקבל את אישורים לכך, או לקחת אותו לחנות מה שאני מבין שקצת פחות נוח (ציינת שהוא הגיע עם שליח).

בכל מקרה, כל עוד תחתית הספק מוגבת כ-2-3 ס"מ מרצפת המארז לא צריכה להיות בעיה עם הנושא.

פורסם
  • מחבר

הספק אכן נשען על התושבת, אבל המרווח מלמטה הוא בדיוק 1 ס"מ.

מה שמחזק את דעתי שהותקן לא נכון הינו הנחיית יצרן המארז שבמקרה כזה יש להתקין את הספק כאשר המאוורר מופנה כלפי מעלה.

פורסם

1 ס"מ קצת גבולי אבל תקין. לפעמים כשיש כרטיס מסך שתופס נפח גדול, לא נשאר מרווח של יותר מ-1 ס"מ (או לפחות סדר גודל דומה), גם כאשר הספק מותקן עם המאוורר פונה כלפי מעלה.

בעקרון אין פה בדיוק חוק או כלל. נהוג להתקין את הספק בהתאם לתצורת המערכת. אם לדעתך עדיף שהמאוורר יפנה כלפי מעלה, הפוך אותו. אני אישית לא חושב שתהיה בעיה מיוחדת כשהוא מותקן כפי שהוא עכשיו.

אני עובד עם ספק בתצורה כזאת (ואין פתח בתחתית המארז) כבר מספר חודשים. עשיתי זאת במקור כדי ליצור סוג של בידוד תרמי והכל עובד מצוין עד כה. גם אצלי המרווח בין פני השטח של הספק לתחתית המארז הוא כ-1-1.5 ס"מ.

פורסם
  • מחבר

OK תודה על ההסבר.

זה בדיוק מה שרציתי לדעת, ואין טוב מבעל נסיון.

אני אשאיר את הספק כמות שהוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים