עבור לתוכן

עזרה למדינת ישראל - רעיונות לאגרות חדשות!

Featured Replies

פורסם

ועל דלק.

• תגובות 34
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין עודף מים ויש סכנת בצורת ? להכפיל את המחיר לצרכן

המצב פה מטומטם הרבה יותר. לאחר שמגזר הצרכנים הביתי צמצם משמעותית את שיעור צריכת המים, בחודשים הקרובים מחיר המים צפוי לעלות בדיוק בגלל זה.

יש עלות מסוימת לייצור מים שבה משתמשים כדי לתחזק את מערך הייצור והחלוקה. בגלל שהצריכה צומצמה קטנו בעקבותיה גם ההכנסות של "משק המים" אך עלויות הייצור והחלוקה נשארו זהות (ואני מתעלם פה כמובן מכך שהמערך כנראה מאוד, מאוד לא יעיל). לכן, כדי לפצות על צמצום ההכנסה המחיר צפוי לעלות. יש מחסור אמיתי במים? זה אינטרס ציבורי מובהק לשנות מעט את הרגלי הצריכה והשימוש? תצרכו פחות. צרכתם פחות? יופי, עכשיו תשלמו יותר. פשוט כשיצאו בתוכנית לעידוד המודעות לחסכון במים לא חשבו על הפרט ה"שולי" הזה, ועכישו לפחות ברמה ההסברתית (כי הרי מצב משק המים לא השתנה וללא קשר למחיר עדיין חשוב לא להפריז בשימוש במים) לך תסביר את החלמאות הזאת.

אה, וזה כמובן לאחר שהמדינה מכרה לחברות המים המינרלים את המים של כולנו וכך צמצמה משמעותית את כמות מקורות המים.

אז אני מציע אגרת הזנחה ורשלנות. אם מישהו (או מספר אנשים) שאמון על תחום ציבורי מסוים שיש בו את טובת ועניין הציבור מתרשל ומזניח את תפקידו במשך שנים בצורה שניתן להגדירה רק כהזנחה פושעת, שהאזרח ישלם על הטעות את אגרת הרשלנות וההזנחה (וכמובן שאותו אחראי עצמו לא יישא בשום אחריות, למה מה? הוא חייב למישהו משהו?).

אה, רגע, בעצם גם זאת כבר המציאות...

אולי אגרת שמש. בגלל שקרינת השמש מסוכנת ומחייבת את מערכת הבריאות להתמודד עם תוצאותיה, בחודשי הקיץ היא מעיקה וגורמת לשימוש רב בחשמל ובנוסף גורמת לכל מיני נזקים והוצאות עקיפים נוספים, נתבקש לשלם מס על כל שעה שבה היא זורחת.

פורסם

ועל דלק.

דלק הכרחי, סיגריות ואלכוהול לא. אבל כן, אני בעד מיסים על הדלק. שאנשים יקנו פיאט ידנית במקום הונדה סיוויק פשע-רשע רק כדי לנייד את עצמם לעבודה. [br]פורסם בתאריך: 15.11.2010 בשעה 08:38:11

אז אני מציע אגרת הזנחה ורשלנות. אם מישהו (או מספר אנשים) שאמון על תחום ציבורי מסוים שיש בו את טובת ועניין הציבור מתרשל ומזניח את תפקידו במשך שנים בצורה שניתן להגדירה רק כהזנחה פושעת, שהאזרח ישלם על הטעות את אגרת הרשלנות וההזנחה (וכמובן שאותו אחראי עצמו לא יישא בשום אחריות, למה מה? הוא חייב למישהו משהו?).

אה, רגע, בעצם גם זאת כבר המציאות...

זאת המציאות בכל העולם. המציאות הזאת תמיד הייתה ותמיד תהיה עד שלא נחייה במציאות אמריקאית מלוקקת כמו במסע בין כוכבים.

פורסם

1. אגרה על שירות מילואים. זה סוג של נופש, לא? ולוף זה לא בחינם.

2. מיסוי פרוגרסיבי על לימודים גבוהים לפי פוטנציאל ההכנסות העתידי. למשל, מדעי המחשב - 100,000 שקל לשנה. הוראה, 2000. כולל - מינוס 10,000 (מס השכלה שלילי).

3. החזקת בן משפחה כבן ערובה כשטסים לחו"ל.

4. מס פרוגרסיבי על אמצעי מניעה. צריך משלמי מיסים.

5. מס פר גיגהבייט על תקשורת לחו"ל. זה גם סוג של יבוא. בתוספת מע"מ ומכס.

6. מס טוקבקים והודעות בפורומים. זה מרחב ציבורי, ולנטר אותו עולה כסף.

7. מס על יתרה בבנק.

8. מס רכוש (חודשי), פטור להכנסה מעל 100,000 ש"ח לחודש, ולחרדים.

פורסם

דלק הכרחי, סיגריות ואלכוהול לא.

גם אוכל הכרחי, אבל בתי קפה / מסעדות לא - אפשר להטיל מס על עסקיות צהריים. :P

אבל כן, אני בעד מיסים על הדלק. שאנשים יקנו פיאט ידנית במקום הונדה סיוויק פשע-רשע רק כדי לנייד את עצמם לעבודה.

הונדה סיוויק זה עוד בסדר, לפחות כשמדובר ברכב משפחתי. מעבר לכך מתחילות הבעיות (אקורד, קאמרי,מאזדה 6 ושאר תנינים). למרות שבאופן כללי, מכוניות נוטות להתנפח בלי שום סיבה (הקורולה המכוערת של היום לעומת קורולה 2002 למשל).

אז צריך להטיל מס על גודל רכב. כל מי שיש לו רכב יותר ארוך מקורולה 2002 והוא נוסע בו לבד לפחות 4 ימים בשבוע - צריך לדפוק לו מכות רצח. :xyxthumbs:

אבל בכלל, אני מעדיף לזרוק את כל המכוניות לים ולהכריח אנשים לנסוע באוטובוסים. הבעיה כשמתחילים לשקול זאת ברצינות היא שתשתית האוטובוסים לא באמת מספקת. :)

פורסם

מס על דיונים מיותרים בפורום...

פורסם
  • מחבר

הונדה סיוויק זה עוד בסדר, לפחות כשמדובר ברכב משפחתי. מעבר לכך מתחילות הבעיות (אקורד, קאמרי,מאזדה 6 ושאר תנינים). למרות שבאופן כללי, מכוניות נוטות להתנפח בלי שום סיבה (הקורולה המכוערת של היום לעומת קורולה 2002 למשל).

אז צריך להטיל מס על גודל רכב. כל מי שיש לו רכב יותר ארוך מקורולה 2002 והוא נוסע בו לבד לפחות 4 ימים בשבוע - צריך לדפוק לו מכות רצח. :xyxthumbs:

פעם חשבתי כמוך - ותכננתי שהרכב הבא שלי (שהוא כרגע קורולה מזדקנת) יהיה בסגנון עדות ההונדה ג'אז, סקודה פאביה/רומסטר. אממה - עם נהגי סמיטרלייר ששומעים קולות, מרוצים לא חוקיים ברחבי הארץ (רק בשבת הייתי עד לאחד כזה) - התחלתי לשקול משהו קצת יותר מסיבי - איזה ניסאן מקסימה או אופל אומגה...

הנה רעיון נוסף --

אגרת הנהג הזהיר - הנהג הזהיר לא מרסק את מכוניתו כשהוא דוהר שיכור אל תוך עמוד - פחות חלקי חילוף, פחות יבוא מכוניות = פחות רווח ליבואנים ופחות מס למדינה. על כן על נהגים זהירים תוטל אגרה שתשפה את המדינה לעניין זה (וזאת בתורה תעביר מקצת הכסף כשיפוי ליבואנים בצורה של הטבות מס).

עמלה זאת גאונית מבחינה נוספת - נהגים זהירים לרוב הם אזרחים שקטים ושומרי חוק וקל יהיה לגבות מהם את האגרה (עלויות גביה נמוכות).

פורסם

מס אופניים - כל רוכב אופניים יצטרך לעשות ביטוח אופניים בדומה לנהגי המכוניות והאופנועים.

אגרת חזרה מחו"ל - כל שב לחו"ל יהיה חייב במעבר דרך המכס לצורך בדיקה שלא הביא משהו שלא הכריז עליו בארץ. המעבר יהיה בתשלום כמובן.

אגרת עמידה בפקקים - היות וכל רכב בפקק רק גורם לפקק להיות יותר עמוס, תוטל אגרה על העומדים בפקקים בכבישי הארץ. המטרה היא כמובן להוריד את כמות הפקקים בעזרת פתרון זול ומהיר לכולם.

פורסם

פעם חשבתי כמוך - ותכננתי שהרכב הבא שלי (שהוא כרגע קורולה מזדקנת) יהיה בסגנון עדות ההונדה ג'אז, סקודה פאביה/רומסטר. אממה - עם נהגי סמיטרלייר ששומעים קולות, מרוצים לא חוקיים ברחבי הארץ (רק בשבת הייתי עד לאחד כזה) - התחלתי לשקול משהו קצת יותר מסיבי - איזה ניסאן מקסימה או אופל אומגה...

אני מבין על מה אתה מדבר, אבל רכב גדול זה בסך הכל אשלייה של אקסטרה בטיחות. מה שכן נתונים יותר כבוד על הכביש. אין ספק. לפעמים אני מצטער שאין לי כסף Dodge Ram עם מגן חזירים.

http://www.carpictures1.com/data/media/27/2006DodgeRam25004x4.jpg

פורסם

כאילו שזה יגן עליך מפני נהגי סמיטריילר ששומעים קולות.

הדבר היחיד שיעזור פה זה סמיטריילר אחר או אוטובוס.

בכלל חשבתי לקנות לעצמי איזה אוטובוס של אגד. ירוק מאובזר כזה. נראה מישהו מתעסק איתי אז על הכביש. ורק לחשוב על היוקרה! כל נהגי הפשע-רשע לא עומדים אפילו ליד מרצדס 0404 או וולבו B12B במשקל 15 טון!

פורסם

^^^

Abrams M1A2?

פורסם

מס על דיונים מיותרים בפורום...

++
פורסם

אגרת מתנגדי משטר - כל עמותה שמביעה דעה ששונה מהמשטר הנוכחי תיאלץ לשלם אגרה שנתית יחד עם מס הכנסה מוגדל של 65 אחוז.

חחח, שוב מנסה לדפוק את הימין, הא? ;)

פורסם

אגרת אגרת אגרות.

זוהי אגרה על ארגון האגרה שלוקחים על האגרות, שכן זה מאוד קשה למדינה לנהל כל כך הרבה כספי ציבור.

יש כל כך הרבה אנשים שהייתי שופך עליהם נפט ומדליק, שזה לא בריא בשבילי לחיות כאן.

נקווה שזה ישתנה בקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים