עבור לתוכן

The Matrix Revolutions *ספוליר*

Featured Replies

פורסם

אני לא רוצה להרוס לאלה שלא ראו..

מי שנכנס לת'רד הזה לפני שהוא ראה את הסרט - כבר הרס לעצמו הכל ממזמן...

• תגובות 86
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רגע, רגע. איזה שיר נשמע בכתוביות?!

עזבתי את האולם בחופזה ברגע שנראו הכתוביות ולא הקשבתי לגלים שבקעו מהצדדים ואשר עשו דרכם לאוזני במהירות הקול...

פורסם

שיר שכולו היה: "Mazal Tov" :)

פורסם

ואם יורשה לי להוסיף, זה היה דיי... GAY !

כן, היה בזה מן הקיטש הלא מובן...

פורסם

זה היה שיר "מזל טוב"

חיחיחי,

אני ממש אהבתי את זה,

בהתחלה לא הבנתי מה אומרים בשיר, פתאום חבר שלי אומר לי כזה, תקשיב, תקשיב לשיר, ואז הקשבתי, והוא התחיל להגיד מזל טוב,

ואז הכל הסתדר לי, חחחח, הבנתי שזה שיר מזל טוב, בסגנון אמריקאי.., חיחיחי,

זה היה חלק מצחיק, ומגניב.. ;D 8)

פורסם

דרך אגב, מישהו הבין למה בכלל ניאו הגיע לעולם הזה של הרכבת...?

פורסם

אני חושב שזה בגלל שהוא התעלף אחרי שהוא השתמש בכוחות שלו לעצור את ה"קלמרי" האלה, כוחות שיש רק למישהו שמחובר למקור.

אז אחרי שזה קרה, הוא פשוט נתקע בעולם בין המטריקס למכונות... קשה להסביר את זה.

פורסם

ראיתי היום את הסרט ואני חייב לומר שהאמרה 'כגודל הציפיות גודל האכזבות' הוכיחה את עצמה מחדש.

אז יש אקשן, ויש עלילה אבל באמצע יש מלא דיאלוגיים קיטשיים מבחילים ואני פשוט ישבתי במושב שלי וחיכיתי שהסצינות האלו ייגמרו והסרט ימשיך; גם ב Reloaded היו קטעים כאלה, אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה מאשר ב Revolutions, וחבל מאוד כי זה הסרט שהיה אמור להיות השיא של כל הסדרה וממש כמו Reloaded, הוא לא מצליח להגיע לרף שהציבו המפיקים והבמאים.

נכון שהרבה מאוד שאלות וקצוות בלתי סגורים שהופיעו ב Reloaded נענו פה, אבל זה רק בגלל ששני הסרטים הם סרט אחד שנחצה לשניים והקשר האידיאולוגי והרעיוני לסרט הראשון כמעט ולא קיים.

כמו כן, בניגוד ל Reloaded שבו היו הרבה רבדים פילוסופיים סמויים, ב Revolutions הכל מוגש לצופה על מגש של כסף וצריך פשוט לחזור על הדברים בראש פעם פעמיים כדי להבין בדיוק מה קרה ואיך.

למשל, השאלה שנשאלה כיצד Neo הגיע ל"עולם האמצע" שבין העולם האמיתי לעולם המכונות.. התשובה לזה ניתנת כבר בתחילת הסרט ע"י הנביאה; מכיוון שכוחותיו של האחד יוצאים גם אל מחוץ לתחומי המטריקס והוא מטבעו מקושר בין שני העולמות, אז הוא יכול היה לעצור את הזקיפים כפי שהוא עשה תוך ניצול יכולתו לבצע אינטראקציה עם המכונות (ולכן הוא גם יכול לראות את כל עולם המכונות גם ללא עיניים). הוא הגיע לתחנת הרכבת כי הוא לא היה מוכן למעבר שכזה בין העולם האמיתי למטריקס והוא נתקע בדיוק באמצע, במקום המעבר.

דוגמה נוספת היא סמית' והנביאה - זה הרי ברור שהוא לא קורא לה אמא סתם כך, וזה נעשה עוד יותר ברור בסוף הסרט כאשר הארכיטקט אומר לה שהיא שיחקה משחק מסוכן.

הנביאה אמרה בעצמה שהיא רוצה להביא לסיום המלחמה ולכן היא חותרת תחת הארכיטקט וגורמת לחוסר איזון במשוואה; איך? על ידי יצירתו של סמית'. היא ידעה שבסופו של דבר הוא יתפשט לכל המטריקס וישבש את אספקת האנרגיה של המכונות והדבר יהווה קלף מיקוח בידיו של Neo כדי להשיג שלום עם המכונות.

עריכה: נזכרתי עכשיו בעוד דבר ממש טיפשי שהיה בסרט, וזו סצינת הסיום. במקום ליצור מאבק אדיר בין טוב ורע וסצינת מכות אמיתית ומרהיבה, הם הפכו את Neo ואת סמית' לשני גיבורי קומיקס שמתעופפים להם באוויר ומעיפים אחד את השני למרחקים של כמה קילומטרים.

ציפיתי למשהו הרבה יותר רציני, אחרי שמר ג'ואל "קיאנו ריבס מכסח את ג'ט לי" סילבר סיפר כי מדובר בסצינת האקשן היקרה ביותר בהיסטוריה הקולנועית (כנראה בגלל כל החשמל שצרכו המחשבים שיצרו את כולה).

בקיצור, אכזבה. ממש אכזבה.

פורסם

אתם יודעים יש שיר ישראלי שמתאר את המטריקס 2 ו-3.

הוא הולך ככה: "כסף כסף אין לי, אבא כך אומר אם היה לי הלוואי".

בקיצור עבדו עליכם ולקחו את הכסף.

בכל מקרה הטרילוגיה היחידה ששווה מבט, היא זאת של שר הטבעות.

פורסם

ניסיתי שלוש פעמים לראות את הדרעק הזה ובכל השלוש פעמים האלה נרדמתי כבר בהתחלה.

פורסם

מישה אתה משעשע אותי כל פעם.

אייך אתה יכול להירדם בקולונוע עם כל הרעש? ;)

אם כי אני מוכרח להודות, יש ב1 ו2 וכניראה גם בסרט ה3 הרבה דרעק שהייתי מקצץ או משנה, אבל זאת הטרילוגיה היחידה שיש, ועד שלא יחדשו אותה(גירסת ראפ במיוחד בשבילך ;) ) אין לנו הרבה מה לעשות.

נקווה שAlien Versus Predator יחזיר לי את האמונה בסרטים מצופים ובעלי תקציב.

אבל תודה לאל שיש את טרילוגית G.I.S . :D

פורסם

למען האמת , אני לא יצאתי מאוכזב ( ציפיתי שהסרט יהיה בינוני ) , היה בו אקשן , הייתה בו עלילה די מעניינת ( אני לא סובל את כל אלו שאומרטם שמטריקס 1 היה כזה גדול ו2 ו-3 לא כי אין בהם עלילה , אבל איזו עלילה אתם הייתם מכניסים ? , לדעתי ב3 היא די סבירה בלי יותר מדי זיבולים , אבל יש כמה קטעים קצת מעניינים ) .

לגבי ה"אמא" , אני די מופתע שאף אחד לא אמר שבסוף הסרט ה-2 הארכיטקט אמר שיש למטריקס "אמא" , הוא התכוון לאורקל , סמית' יודע את זה ולכן קרא לה כך , כנראה משום שהיא יצרה אותו .

אמנם הסוף היה די מאכזב , אבל למען האמת , מה הייתם רוצים שזה יהיה סוף שמח , שנראה את התינוקות של ניאו בציון ואת המכונות מושמדות , בחייכם ...

אני מאמין שניאו מת , גם אין לו הרבה סיבות לחיות , הוא עיוור , טרינטי מתה ( חתיכת נאום היא נתנה) .

לדעתי השאירו סוף פתוח , כמין פתיח כזה לטרילוגיה עתידנית ( משהו בסגנון Star wars ) , אבל בואו נקווה שזה לא יקרה .

פורסם

הקוואדרולוגיה (כלומר 4 חלקים) היחידה ששווה מבט

היא הרביעייה של "הנוסע השמיני" כלומר Alien.

כל חלק מחדש משהו (הראשון יצא ב 1979 !!!)

כל חלק עשוי מבוים וכתוב כראוי.

כל חלק לא מתיימר להיות משהו שהוא לא. ולא קופץ מעל הפופיק.

כל אחד יצא ברווחי זמן נורמליים.

ועוד ועוד.

מממ....

לא כל כך אהבתי את הסרט אבל הקטע שמציגים את הרובוטים איתם הם נלחמים...פשוט גדול

כל השאר...

הקטע הזה לקוח, סליחה נגנב מהנוסע השמיני החלק השני (Aliens) בסוף,

כשריפלי נלחמת בחייזר בהאנגר, ועושה עבודה טובה יותר לפי דעתי (למרות שהאפקטים במטריקס יפים יותר).

בקיצור זה Rip Off אחד גדול הסצנה הזו.

בסה"כ, לא ציפיתי ליותר מידי, רק שיצאתי מחורפן לגמרי מהסרט ולא הבנתי כמעט כלום.

האמת - הרוב באשמתו של המתרגם המטומטם בחלק השני, שהחליט לכתוב תרגום בצבע לבן על רקע החדר

הלבן של האדריכל !!

בעזרתכם האדיבה נעשה לי קצת סדר בדברים.

אני רק מחכה שיצא מארז של רביעיית הנוסע השמיני

(אה, וגם טרילוגיית שליחות קטלנית)

ואז הכל יהיה בסדר.

HF

פורסם

אגב, הקרב האחרון מבוסס על הסרט הקוריאני Injeong sajeong bol geot eobtda.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים