עבור לתוכן

זלילת זכרון ועומס על המעבד - איך יודעים מי וכמה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מאוד קמצן בכל הקשור לזכרון (RAM) ושימוש במעבד. אני לא אוהב להעמיס, ובכלל מנסה להתרחק מכל מיני "טריקים".

אבל.... אני לא יודע בכלל כמה אני חוסך, והאם יש לתוכניות הרצות ברקע השפעה.

למשל - יש המון Widgets שאפשר להריץ על שולחן העבודה.

איך יודעים כמה כל תוכנה כזאת "תופסת" - מבחינת זכרון פנימי ומבחינת כוח-עיבוד.

בכלל - אשמח לדעת יותר על כל הנושא החשוך הזה.

תודה :)

פורסם

ctrl+alt+del ותבדוק במנהל משימות מה אוכל כמה

אפשר להשתמש בתוכנות קצת יותר מתוחכמות כמו process explorer

פורסם

קודם כל אתחיל ברשותך בהערה כללית. היום כשזיכרון הוא משהו זול יחסית ו-4GB של זיכרון הם די והותר (כמובן תלוי שימוש, אני מדבר על מערכת ממוצעת) אין ממש צורך לדאוג מכך שלא יישאר מספיק זיכרון פנוי.

מצד שני גם אני בדעתך ואוהב להשתמש רק במה שאני צריך ולא ביותר מכך.

כדי לנטר אחר השימוש בזיכרון יש לך ב-Windows 7 את ה-Resource Monitor שמציג בצורה נוחה את כל הנתונים.

אפשר כמובן באותה מידה להשמש ב-Task Manager ו-Process Explorer (כלי מעט מפורט יותר) כפי שהמליץ שוקו.

עוד נקודה היא שצורת ניהול הזיכרון בין מערכות הפעלה שונות משתנה גם היא ולכן חשוב לנתח את התפלגות צריכת הזיכרון בהתאם למערכת הספציפית שבה אתה משתמש.

בכל הנוגע למעבד חשוב להבין משהו על דרך הפעולה לו. מעבד לא עובד יותר או פחות, הוא כל הזמן עובד בתדר הגבוה ביותר שמוגדר לו ברגע נתון. כלומר, במצב מנוחה המערכת מורידה לבד את התדר כדי לחסוך באנרגיה, כשיש יותר דרישה למעבד התדר עולה עד לתדר המרבי בהתאם לצורך. עניין השימוש במעבד המבוטא בצורה של אחוזים פשוט מציג מהו שיעור השימוש במעבד. גם את הנתון הזה ניתן לראות בעזרת הכלים הנ"ל.

תוכל לבטל שירותים (Services) ותהליכים שפועלים ברקע ואין לך בהם צורך. אם יש תוכנה שמשתמשת לטעמך במעבד בשיעור גדול מדי, תוכל להחליפה בתוכנה אחרת או שפשוט זה המצב. לרוב, במצב מנוחה המעבד נע בין 0-5% שימוש (אנטי וירוס, דפדפן פתוח ויישומים נוספים שרצים ברקע).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים