עבור לתוכן

T800?

Featured Replies

פורסם

אתה חושב שאני צוחק?

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_pattern_generator

כל הרובוטים החדשים היום מבוססים על מעגלי CPG/NP שהם העתק של המערכת הניורולוגית הנמוכה בבעלי חוליות\המערכת הניורלוגית העיקרית של יצורים כמו תולעים... כאשר רוב הפעולות שלהם מבוססות על המעגלים האלה, בצורת למידה, אף אחד לא לימד אותם ללכת, לא מעבר לרמה הבסיסית, המעגלים בנויים ככה שהם לומדים ומטייבים את התנועה שהם בסופו של דבר מכוללים כל פעם...

פורסם

לפי כל הסרטים התפתחות של רובוטים בעלי יכולת חשיבה מסוכנת

פורסם

לא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה להגיד, בכל מקרה המעגלים הניורונים שיש היום לא מנסים לדמות מוח, הם מדמים פעולות אוטונומיות שלא קשורות במערכת העצבים הגבוהה(המוח) כמו הליכה, נשימה, דופק וכו', לכל הפעולות האלה יש "מיקרו מוח" שזה מקבץ של ניורונים שאחראי רק על הפעולה שלו, אצל בעלי חוליות המקבצים האלה נמצאים בעמוד השדרה, בקוצב הלב, ובמקומות אחרים. עכשיו הרשתות האלה בגוף מחוברות אחת לשניה, וכבר הוכח שהן לפחות אצל חלק מבעלי החיים קשורות לאינסטינקטים בסייסיים, אצל חלק מהדגים למשל "הבריחה" המאוד מהירה שהם עושים לא מגיעה מהמוח, אלא מעמוד השדרה עצמו, קצב הלב וקצב הנשימה למשל קשורים אחד לשני ברמת העצבים, כמו כן למערכות האלה יש יכולות ליצור "קשר" עם מערכות אחרות, ולפרק אותן בזמן הפעילות שלהם לפי "דרישות המצב". עכשיו שוב אם נקח את הסרטון לדוגמא אז אם עכשיו מצליחים לעשות סימולציה של נגיד מקבץ של 10,000 תאים, ברגע שייצא מעגל שמדמה את זה בצורה מושלמת ויישמו אותו ברובוט לצורך למשל למידה בסיסית ולא רק וויסות הליכה, כמו למידת מושגים מופשטים יותר, הכרת גופים או כל דבר אחר אז ברובוט אחד המעגל הזה יהיה מוגבל לביצועים של "מוח" בעל 10,000 תאים, אם תבנה 100 רובוטים ותקשר אותם ותיהיה להם אפשרות לחבר את כל אחד מהמוחות שלהם אז כבר יש לך מוח אחד של מיליון תאים וכן הלאה.

עכשיו זה לא דבר מונפץ, יש עוד ניסויים ברובוטיקה ומאוד מוצלחים שקשורים לקנספט של אינליגנציית להק(swarm logic) בעיקר מיושמים במיקרו רובוטים, כמו רובוטים שמתוכננים לחפש ניצולים באזורי אסון שהם לא יותר ממכונית צעצוע חשמלית מצלמה ויחידת עיבוד, הרובוטים בנויים על בסיס מאוד פשוט יש להם חיישנים והם משתפים את המידע הנקלט בהם עם כל אחד מהרובוטים בלהקה, ככל שיש יותר כאלה הביצועים של כל רובוט אינדבידואלי ברמת יכולת מציאת ניצולים, יכולת השרדות, וכל היבט אחר שקשור להשגת המשימה שלהם עולים בצורה ישירה לגידול הלהקה.

פורסם

פיייייי

איזה כבדים אתם

מענין עם אפשר לקבל אחת כזאת עם "דאבל D"

לפתוח את הפה היא כבר יודעת. :xyxthumbs:

פורסם

מה לגבי ההפך ::)

אם יהיה רובוט בראד פיט אתה תהיה מיותר

פורסם

גם השירה היא לא מוקלטת ד"א, זה אחד הרובוטים היחידים שיכול לשיר, השיר מסונתז בזמן אמת רק עם ליריקה וטמפו בעזרת הVocolizer של ימאהא...

שוב אני לא רוצה לדעת מה יקרה כאשר יוסיפו לרובוטים האלה עוד "התקני קלט"...

בכל מקרה צריך לחוקק חוק כבר עכשיו שיגביל את הקישוריות של התפלצות האלה עם תפלצות אחרות, לחבר תפלצות בצורה גורפת ע"י האינטרנט יוביל לאבדון, יכולות "החשיבה" על בסיס CPG/NP מוגבלת בגודל הרשת הפסודוניורונית הזמינה, וכמות הקלט, אם יאפשרו לרובוטים האלה להתממשק אחד עם השני ולהרחיב את הרשת האינדיבידואלית של כל אחד, זה אשכרה skynet...

אתה אשכרה בטוח בזה שמכונה מסוגלת לחשוב?

תוכנית מחשב לא יכולה לייצר פעולות על פי דעת עצמה. הAI שעומד מאחורי מכונה זה הרעיון שבנאדם יישם בעזרת הקוד.

תפסיקו לחיות בסרט.

פורסם

והAI שעומד מאחרי צרות המחשבה שלך זה הקוד הגנטי שיצר את המוח שלך אז מה?

אם אתה משחזר בצורה מספיק מדוייקת פעולה של מערכת עצבים אתה לא צריך "AI" האינטליגנציה תרכש כמו שאתה רכשת אותה, עובדה שעם תנועה הדבר הזה עובד אחלה, הרובוטים לומדים ללכת בעצמם, ושוב AI זה תחום מאוד נרחב, תכנות לוגיקה ויכולות למידה זה תחום שונה משחזור מערכות ניורולוגיות במעגלים. בסופו של דבר המוח שלך זה מחשב, אין שום הבדל בין הרכיבים הביולוגיים שמרכיבים את המוח לבין הרכיבים האלקט' שמרכיבים מעבד. העברת זרם חשמלי, אגירתו, שינוי הזרם, את כל אלא מבצעים ניורונים מסוגים שוני במוח, זה לא שונה מטרנזיסטורים, קבלים, ונגדים שמרכיבים בסופו של דבר כל מעגל קיים. אתה לא ממציא את הגלגל מחדש אתה רק מיישם אותו בצורה שונה. מעגל עם 10 מילארד רכיבים שכל אחד מהם מדמה בדיוק ניורון ומחווטים בדיוק כמו המוח שלך יפעל בדיוק כמו המוח שלך, בדיוק כמו שאפשר לבנות CoreI7 מטרנזיסטורים שמבוססים על זרימת מים(זה שזה יהיה בגודל של מדינת ישראל זה משהו אחר).... וכן הוא יבצע את הפעולה כמו corei7 רגיל בדיוק.

היו מחשבים מכאניים הרבה לפני שהיו מחשבים אלקטורניים, אפילו מחשבים מכאניים ספרתיים-בינאריים, אין שום הבדל בתאוריה או בצורת הפעולה רק בישום....

פורסם

פיייייי

איזה כבדים אתם

מענין עם אפשר לקבל אחת כזאת עם "דאבל D"

לפתוח את הפה היא כבר יודעת. :xyxthumbs:

בידור של ת'רד! :)

מעקב + חתימה חדשה P:

פורסם

אכן מסוכן כל העסק, ובאמת צריך לחוקק חוק שיגביל את היכולת של הדברים האלו להשתדרג.

בכלל, רובוט צריך להיות להיות כלי לא מעבר לזה, המוח שמאחורי הכלי הזה צריך להיות אנושי לחלוטין.

פורסם

made in china

FTW! :P

פורסם

מתאים לי עכשיו איזה השתלטות רובוטים...החיים משעממים בזמן האחרון

פורסם

אני במקומכם לא הייתי נלחץ יותר מדי כרגע....

חכו שיתחילו להיות רובוטים אנטישמים אז באמת תוכלו להתחיל לארוז מזוודות.

או לפיכך רובוטי "danker\danker2" שיציפו את פורום אקטואליה בקישקושים אין סופיים על העולם הערבי. בנקודה הזאת אני מיד שם לעצמי כדור בראש.

פורסם

זה שיציפו את פורום אקטואליה אין בעיה

גם כל עוד הם דומים לפחית לא אכפת לי

הדבר הבעייתי זה שרוצים לעשותם דומים לאדם אנושי

פורסם

Don't be afraid, the future awaits us

פורסם

Don't be afraid, the future awaits us. Resistance is futile

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים