עבור לתוכן

הערכת מחיר על lenovo t60 מ2006

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני זקוק להערכת מחיר (יד שנייה) על Lenovo T60 - T7200 2Ghz, 2GB RAM - משנת 2006.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

1000 ש"ח

פורסם

אני מניח שאתה רוצה למכור?

תן יותר פרטים על המחשב. הכי פשוט - ה-type שלו (7 תווים).

אחריות אני מניח שאין כבר.

מצב פיזי של המחשב / תקינות של כל הרכיבים / מצב סוללה (כמה ירדה הקיבולת שלה לעומת קיבולת התחלתית בWh)?

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין למכור אלא להשאיר.

בקצרה: אמי עבדה עד לא מזמן במשרה כלשהי שלצורך המשרה קיבלה את המחשב(בדומה לאוטו ליסינג במשרות מסויימות) - עכשיו היא עוברת מן המשרה(אך ממשיכה לעבוד בארגון) והארגון רוצה את המחשב בחזרה. אמא שלי מעוניינת "לקנות" את המחשב לפי השווי שלו היום - כיוון שזה השווי של המחשב לחברה.

אנחנו גם מעריכים שהחברה לא תיתן למאייש המשרה החדש מחשב כ"כ ישן אלא מחשב חדש ולכן הם פשוט יזרקו אותו אם לא נקנה אותו - שזה כמובן מאוד חכם(לא.)

לכן אני מברר מה השווי שלו על מנת לראות אם אנחנו יכולים לקנות אותו מהחברה במקום להחזיר אותו ולהסתבך עם קניית מחשב חדש(הוא מספק את צרכי העבודה של אמי באופן נפלא).

לגבי השאלות שלך:

מצאתי שני דברים שהם ה"type", אני לא יודע איזה מהם הוא הנכון:

Type: 2007-CTO

Product ID/System Model: 2007VNR

אחריות אני גם מניח שאין כבר.

המצב הפיזי של המחשב סביר יחסית לכמות הזמן שהוא אצלנו. המקלדת קצת מטונפת והמסך קצת שרוט - בהחלט רואים שזה מחשב שהשתמשו בו והשתמשו בו הרבה.

אך הרכיבים עצמם עובדים בסדר - הטראקינג בול והטאץ' פד עובדים כמו ביום הראשון שהמחשב הגיע אלינו.

אינני יודע מה ההבדל בסוללה בין הקיבלות ההתחלתית לקיבולת הנוכחית - אני רק יודע שמדובר בסוללת 9 תאים(היא בולטת קצת מאחור) ושלפי הpower meter היא מסספיקה ל4 שעות עבודה. כמו כן הpower meter מציג את המצבה כ"good condition".

specs של המחשב במקרה שהטייפ לא מוביל אליהם:

מעבד: T7200 2Ghz

2GB RAM

הארד דיסק 88GB

BlueTooth

קורא טביעות אצבע

ATI Mobility Radeon X1300 512MB

פורסם

המפרט של המחשב טוב, למעט המסך שהוא ברזולוציה נמוכה. זה מהT60 האחרונים, עם הC2D (הראשונים היו עם CORE DUO).

אבל אני לא מבין מה קשורה הערכת המחיר שלי או שלך למה שהחברה תעשה. אם אני אגיד לך שהמחשב שווה 200 שקל, ואמך תגיד לחברה שהיא מוכנה לקנות אותו ב200, אז ימכרו לה? ואם החברה תחליט שהיא מוכנה למכור אותו רק ב2500, בלי קשר למה שווי השוק שלו - מה אז? ואם היא תגיד שלא מוכרים בכלל (שיקולי מס / אבטחה כאלה או אחרים)?

אם היית צריך למכור מחשב כזה היום, הייתי אומר לך - תתמחר אותו ב1800, ותהיה מוכן לרדת לכיוון ה1400-1500, לא פחות מזה. אם תראה בYAD2, יש אנשים שעדיין חושבים שאפשר למכור T60 (ועם מפרט פחות טוב) ב2000+.

אם החברה מוכנה לערוך מכרז על המחשב, אז באמת הייתי מציע להם ~1000 שקלים ורואה מה יאמרו.

פורסם
  • מחבר

אני זקוק להערכת מחיר בשביל לדעת אם בכלל שווה לנו "לרכוש" אותו מן החברה ובאיזה מחיר.

כי אם החברה אומרת "טוב בסדר - אתם יכולים לרכוש את המחשב במחיר עלות של 4,000 ש"ח " - אני עכשיו יודע(לפי הערכת המחיר שלך של בין 1,000 ל1,800) שאם החברה תסכים למכור לנו את המחשב במחיר כזה/נמוך יותר - אז זה משתלם. אבל שוב, אם הם אומרים שאפשר לרכוש אותו ב4,000 ש"ח - זה לא שווה.

אגב - על המחשב מופיעה מדבקה של Intel Centrino - זה C2D?

אגב, נגיד באמת שהחברה מוכנה למכור אותו ב2,500 - האם שווה לנו, או שמא עדיף להחזיר וב2,500 יש משהו טוב יותר(בטוח יש משהו חזק יותר - זה מחשב ישן. השאלה היא אם יש משהו איכותי באותה מידה - ואני בספק)?

פורסם

הT7200 הוא C2D.

ב2500 - לדעתי לא שווה. במחיר זה אפשר לקנות ביד-2 לפחות T61 עם מפרט יותר מרשים, או לחילופין מחשב חדש, עם מפרט עדיף ואחריות.

וזה אומר לך מישהו שאוהב מאוד ומעריך מאוד T60, ואפילו רכש את הT60 שלו ביד-2 לפני כשנה וחצי במחיר שבו אפשר היה לקנות מחשב חדש. אבל זה היה T60 מיוחד במינו, שעדיין בעל תכונות מסוימות שאי-אפשר למצוא אפילו במחשבים חדשים וטובים, ואז עוד הייתה לו אחריות לשנה וחצי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

לסיכום - אם ניתן לרכוש אותו מן הארגון עד סכום של 1,800 ש"ח - שווה. אחרת - לא.

פורסם

רוב הסיכויים שהמחשב חסר ערך לחברה (אלא אם כן הם ציפו שיעשה

שימוש במחשב מעל 4 שנים), משמע ע"פ הדו"ח מאזן שלהם הוא כבר

לא מופיע - שכן הפחת נצבר הגיע לערך המחשב העלות מופחתת שלו

שווה ל-0 .

אם זה המצב, זה הכל מיקוח ויש סיכוי גם להוציא ת'מחשב בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים