עבור לתוכן

התלבטות בין שני מפרטים - תקציב עד 5500 בערך

Featured Replies

פורסם

אין דבר כזה "כרטיס להרבה זמן", יש אפשרות להוציא 1000 שקלים פחות או יותר ולהתקדם עם הטכנולוגיה כל דור במידה ויש צורך, ובכך אתה נהנה

מהמקסימום שהשוק העדכני יכול להציע, או לבזבז 2500 שקלים על כרטיס\ים ולבכות שאחרי שנה, שנה וחצי אתה רואה כרטיסים חדשים ב-1000 שקל עוקפים אותו בסיבוב.

תראה לי כרטיס ב1000 שעוקף 5970 שכבר שנה בשוק, גם עוד שנה כנראה לא תוכל. אני מסכים לגבי תמורה בעד כסף אבל להפריך לחלוטין את הקונספט של High End זה כבר מוגזם.

פורסם

תראה לי כרטיס ב1000 שעוקף 5970 שכבר שנה בשוק, גם עוד שנה כנראה לא תוכל. אני מסכים לגבי תמורה בעד כסף אבל להפריך לחלוטין את הקונספט של High End זה כבר מוגזם.

נו אז אם אתה תומך בתמורה לכסף איך אתה יכול להבין אדם שקונה כרטיס ב-3500 שקל?

תענה לי על שאלה פשוטה, מה נותן ה-5970 שלא נותן ה-6870? אם ה-6870 נותן 80 FPS במשחק, אתה חושב שזה משנה שה-5970 נותן 300??

דבר איתי "רק" בשנה הבאה שיצאו כרטיסי 28NM וכניראה יביאו איתם את קפיצת המדרגה האמיתית של כרטיסי המסך לזמן זה.

מה עם תמיכה בפיצ'רים העדכניים, צריכת החשמל הנמוכה, הטמפ' הנמוכות, תמיכת DX ושאר הדברים שמשתנים מדור לדור?

תעשה סיבוב באתרי יד שניה, תיראה 295 GTXים למניהם וכל מיני כרטיסים שעלו הון מסתובבים ב"מחירי זנות". מה עם ערך הכסף שלך שהולך לאיבוד?

השוק הזה דינמי מידי בהרבה להשקעה כ"כ גדולה, ומי שאוהב ביצועים ואת קצה הטכנולוגיה העדכנית צריך לדעת לנוע איתו. דבר שקל בהרבה לעשות

ב"מינימום" נזק לכיס ברגע שקונים כרטיס ,MID RANGE", שקל למכור אחרי תקופה בהפסד סביר ולהשתדרג הלאה.

ועם כרטיס ב-3500 שקל זה בלתי אפשרי בלי להפסיד סכום רציני מאוד בתווך קצר יחסית. (לא כולם קנו את ה-5970 בדיוק לפני שנה).

ואם סידרת ה-69XX תימכר במחיר נמוך בהרבה מה-5970, אדם שקנה את הכרטיס הזה לפני כמה חודשים בודדים לא ירגיש רע? בטח שכן.

גם קונספט ה-HIGH END כמו שאתה קורא לו הוא להטוטני למה? כי עד לפני כמה שנים מאוד בודדות כרטיסים נותני הביצועים

כמו ה-6870 היו נמכרים ב-3000~2500 שקל. ואני אחד שקנה לפני שלוש שנים כרטיס MID RANGE אמיתי ב-900 שקלים (ה-X1950 PRO) שקרוב

למחיר של ה-6870 היום ונתן באמת ביצועי MID RANGE פלוס. אי אפשר לקרוא לכרטיס שנותן מקסימום ביצועים ב-90% מהפעמים

ולרוב יותר פריימים ממה שצריך - MID RANGE.

אני לא ניכנס לאף אחד לכיס וכל אחד יעשה מה שטוב לו אבל כן!, אני "מפריך לחלוטין את הקונספט הזה שאתה קורא לו HIGH END"

וחושב שזה טימטום גמור לקנות כרטיס במחיר הזה שיש כרטיסים בשליש מחיר שהם יותר ממספיקים.

אני חושב שכל הקונספט הזה של כרטיסים עם העוצמות האדירות האלה והמחירים הפסיכיים האלה הם בשורה התחתונה תחרות בין החברות

להראות למי יש "יותר גדול". ונקראים כרטיסי הדגל, מעטים האנשים שבאמת אבל באמת זקוקים לדבר כזה. למי שכן צריך עוד אפשר להבין אותו,

אבל כל השאר שקונים סתם ניגררים וקונים בשביל להגיד "יש לי" בלי שום מחשבה על עלות\תועלת ושום דבר אחר. ולא יותר מזה.

(דפקתי חפירה וזה בכלל לא קשור לנושא, אבל אני בעבודה ומשעמם.. :))

פורסם
  • מחבר

רועי תודה רבה על העזרה שלך במשך כל ההחלטה שלי על המפרט

בסופו של דבר החלטתי ללכת על הלוח אם UD3, כי אני לא חושב שאני ירצה לעשות CF בעתיד, מקסימום אני ישדרג באיזה כרטיס מסך איכותי חדש שייצא

תגידו לי אם יש פה מה לשפר לשנות ספק משהו.. זה המפרט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪920

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪670

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪383

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR 6870 1GB DDR5 - זמין במלאי ₪1250

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪120

מארז:

[..] NZXT TEMPEST EVO w/o PSU ₪501

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי ₪449

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪125

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪299

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪4762

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

כשאתה משחק על Eyefinity או כפי שאני משחק על 3D Vision אתה צריך כל טיפת כוח סוס שיש למעבד הגרפי שלך.

כשאמרת שבעוד שנה כרטיס שעלה היום 2500 ייעקף ע"י כרטיס מסך חדשני ב1000 זה פשוט לא נכון, ירידת מחירים תמיד תהיה גדולה יותר בכרטיסים הללו בגלל קידמה טכנולוגית אבל יש להן מטרה.

פורסם

כשאתה משחק על Eyefinity או כפי שאני משחק על 3D Vision אתה צריך כל טיפת כוח סוס שיש למעבד הגרפי שלך.

כשאמרת שבעוד שנה כרטיס שעלה היום 2500 ייעקף ע"י כרטיס מסך חדשני ב1000 זה פשוט לא נכון, ירידת מחירים תמיד תהיה גדולה יותר בכרטיסים הללו בגלל קידמה טכנולוגית אבל יש להן מטרה.

ידעתי שתישלוף את השפן הזה מהכובע ;) שוב, למי שבאמת יש צורך זה עוד מובן (לא ניכנס לזה שלפי דעתי כל ההשקעה של העניין

הזה מוגזמת ומופרכת לחלוטין) וזקוקה עוד לבישול ארוך, כאילו, כמה תוכן 3D יש כבר לשוק להציע כרגע ששווה להשקיע כ"כ הרבה?

אבל זה כבר עניין של שיקול אישי. (אולי בשנה הבאה שיצאו כרטיסי ה-28NM הם יתנו ביצועים מספקים ל-3D VISION במחיר נורמלי

זה יהיה יותר הגיוני).

בקשר לדבר השני אני לא יחזור על עצמי וזו דעתי. מי שקנה לפני כמה חודשים את ה-5970 יאלץ לראות בשנה הבאה (שזה מעט זמן) את הכרטיסים החדשים שאמורים להיות קפיצת מדרגה אמיתית ולא רק שידרוג "בסיסי" של הכרטיסים שיצאו לעומת הדור הקודם. שלא נדבר על המחירים של סידרת ה-69XX שלפי מחירי סידרת 68XX אמורים להיות זולים יותר.

בשורה התחתונה, זה הכל עניין של יחס עלות\תמורה ושמירה יחסית על ערך הכסף שלך. ככה אני רואה את הדברים.

רועי תודה רבה על העזרה שלך במשך כל ההחלטה שלי על המפרט

בסופו של דבר החלטתי ללכת על הלוח אם UD3, כי אני לא חושב שאני ירצה לעשות CF בעתיד, מקסימום אני ישדרג באיזה כרטיס מסך איכותי חדש שייצא

תגידו לי אם יש פה מה לשפר לשנות ספק משהו.. זה המפרט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪920

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪670

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪383

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR 6870 1GB DDR5 - זמין במלאי ₪1250

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪120

מארז:

[..] NZXT TEMPEST EVO w/o PSU ₪501

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי ₪449

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪125

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪299

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות (מוזל מ3000ש"חּ או ברכישת מ.הפעלה) ₪45

מחיר סופי: ₪4762

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אין משהו מהותי, כמה דברים קטנים:

א. ספק- אתה יכול לרדת בספק ל-550 וואט שיהיה די ויותר, או להישאר עם זה למקרה שתרצה להחליף בעתיד לכרטיס זולל חשמל.

(למרות שצריכת הכרטיסים רק יורדת) אבל ספק זה משהו שאתה תוכל לשלב גם במערכת הבאה שלך ככה שמה שבא לך.

ב. לוח אם- דיברת על זה שאתה זקוק אולי ל-USB3? ישנו לוח שיקר ב7 שקלים עם USB3 במידה ואתה מעוניין בזה.

בנוגע ל-CF, אין לך מה להתבאס כי במיקרה הכי גרוע, ללוח הזה יש תמיכה ב-CF ומדובר בסה"כ בכולה עד 5% הפרשי ביצועים לעומת X8X8,

כל עוד לא מדובר באיזה זוג כרטיסים מפלצתי, ובמידה ויהיה לך איזה דיל היסטרי בעתיד תמיד תוכל להוסיף לא ממש תרגיש הבדל.

ג. מארז- הטמפסט הוא אחלה מארז עם אחלה סירקולציה אבל גם לא זול בכלל, אני אישית לא מת על NZXT ובמחיר הזה הייתי הולך על אחד מאלו:

(שוב, המארזים לא זולים וישנם זולים יותר שיעשו את העבודה, אני אישית לא מתפשר על המארז שתיהיה, סירקולציה מעולה, מקום, סידור חוטים,

וכ' מאוד חשוב לי אז זו כבר החלטה שלך) אם תרצה המלצה למשהו זול יותר, תקבל.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6675

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5445

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6458

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6779

זה יותר העדפה אישית אז כך בחשבון שגם מה שלקחת יעשה את העבודה בתכל'ס.

ג. דיסק קשיח, אני יודע שתמיד מקבלים פחות מהנפח שמוצהר אבל בדיסק שלקחת רשום באתר שהקיבולת בתכל'ס היא 750 ג'יגה :nixweiss:

http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?type=94&subtype=98&model_cd=507

לא מבין בזה יותר מידי.

אתה יכול לקחת את זה ולסגור עניין:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1811

זהו ניראה לי תתחדש אחלה מערכת.

פורסם
  • מחבר

א. אני מעדיף להשאר עם הספק הזה, אחלה של ספק לא יקר מדי

ב. אני חושב שגם בUD3 יש USB3, אבל אם לא לUSB3 יש פיצ'רים גם טובים כמו לUD3?

ג. חיפשתי הרבה זמן עבור מארז שהוא גם אלגנטי ויפה וגם עם סיקולציית אוויר טובה, לאחר חיפוש הבנתי שהמארז הזה הוא הכי אידיאלי בשבילי, כי אני לא רוצה לקחת מארז כמו לדוגמא CM HAF, שהוא ממש מכוער ולא אלגנטי, אז אני ישאר עם ה NZXT TEMPEST

ד. וואלה אתה צודק בקשר לדיסק קשיח.. אני נראלי ייקח באמת את מה שהצעת.. Seagate טובים? והאם הכונן הזה מהיר כמו הF3?

ה. תודה רבה רועי! חחח באמת שאתה עוזר לי להבין המון דברים פה

פורסם

בקשר למארז וספק הללו זה כבר יותר עניין אישי וזה לא כזה קריטי ככה שתלך על מה שניראה לך.

לפי מה שאני רואה גם ל-UD3 יש USB 3, זה ניראה לי אותו פחות או יותר לוח, תישאר עם המקורי או שתיקח את השני זה לא ממש משנה,

תרפרף בפיצ'רים שלהם באתר.

בנוגע לדיסק קשיח, זה באמת לא משנה, הם אותו הדבר. אותה המהירות 7200 RPM ו-32 קאש בשניהם. קח את הסיגייט לא תהיה לך שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים