עבור לתוכן

ישראל ביתנו והעבודה נגד כסף לאברכים: 'אפלי&#14

Featured Replies

פורסם

למה שאני אצטרך לחזור על אותם דברים שוב ושוב ושוב...

קודם כל ,מדעי הרוח זה אחד המקצועות המבוקשים ביותר בעלי מספר הסטודנטים הגדול ביותר בתחומי ההשכלה ראה טבלה 5 מתוך עמ‘14 בכרך י“ב לתקציב המדינה .

כתבת "כל מדעי הרוח תורמים למדינה בחזרה, אם לא בהכנסה אז בצורה אחרת"

הם לא תורמים למשק -זה בדיוק העניין אותם אברכים גם תורמים למדינה -וזה מדעי הרוח של היהדות -מדוע שמדינת ישראל לא תכיר בזה, חוץ מזה אותם אברכים מקבלים הבטחת הכנסה על פי מדד עוני - ופחות בהרבה מכל מובטלי ונזקקי מדינת ישראל .

בקיצר - ”התנהלותם משולה למידת סדום של ’גם לי גם לך לא

יהיה‘ .

הרוב כן עובד -וכבר הצגתי את ההוכחות + ישנם דתים + מסורתיים שגם מהמיסים שלהם רוצים שילך לתרבות היהדות.

כתבת: "לגבי ה"נבואה" אשמח לתרגום לשפה מדוברת"

בעקבות משיחא - לקראת ביאת המשיח .

חוצפא יסגא [/b ] - החוצפה תתעצם .

ויוקר יאמיר - המחירים יהיו גבוהים .

הגפן תתן פריה והיין ביוקר - הסבר למה שנאמר קודם: היוקר לא יבוא בגלל חוסר, אלא בגלל שבעלי הממון ירצו להתעשר על חשבון מחוסרי היכולת, כי לדוגמא הגפנים יתנו פרי בשפע, אבל בכל זאת מחיר היין יהיה יקר בגלל הרצון של בעלי הממון להתעשר על חשבון החלשים .

ומלכות תיהפך למינות ואין תוכחת - להבדיל מתקופות אחרות בהיסטוריה, שבהם כשהיו רואים את אלה שהיו סוטים מדרך התורה, היו נותנים להם תוכחה, ואז היו חוזרים לדרך המוטב, בדור הזה אין מי שייתן תוכחה שכזו, ואם יש כזו תוכחת, אז היא מתקבלת בצחוק ובגיחוך וכל הגבולות ניפרצים.

בית וועד יהיה לזנות - בית וועד הוא מקום התוועדותם של האנשים, והסבירו חז"ל שבזמן המשיח עיקר התוועדותם של האנשים תהיה לצורך 'זנות' למינהו.

והגליל יחרב והגבלן ישום - איזור זה יהיה יבש מתושבים שירצו לברוח משם מסיבה כל שהיא [ זה מתאים מאוד לכל הקאסמים ]

ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו - הגלייתם של אנשי גוש קטיף וצפון השומרון לפני שנתיים, ותושבי הגבול הצפוני במלחמת לבנון השניה - יסתובבו מעיר לעיר ולא יהיה להם איפה להיות.

וחכמות סופרים תסרח - חכמות סופרים זהו למוד התורה, ובעיני מרבית הדור חכמה זו סרוחה .

ויראי חטא ימאסו - מאיסה בכל ירא שמיים, - שנאה לכולם- משמע הכללה לכולם כגוש אחד.

והאמת תהא נעדרת[/b] האמת של קיום מציאתו הבורא והתורה תיהיה נעדרת מהעם, וגם שנעשית עדרים עדרים והולכת לה, כלומר שגם במקומות האמת, כמו בעולם התורה, יש, למסתכלים בעין בלתי נכונה,כאילו שנראה שגם שם האמת חסרה .

נערים פני זקנים ילבינו - אין שום בושה מפני גדולי התורה, שאלה 'זקנים' בלשון חז"ל, ומנסים לבייש אותם בראש חוצות, בכל מהדורת עיתון וחדשות .

זקנים יעמדו מפני קטנים - צעירים אינם נותנים כבוד למבוגרים .

בן מנוול אב - הבנים מתחצפים להוריהם .

בת קמה באמה - כנ"ל.

כלה בחמותה - כנ"ל .

אויבי איש אנשי ביתו - כנ"ל .

פני הדור כפני הכלב - כפי שכשזורקים על כלב אבן, הוא מתנפל על האבן ולא על מי שזרק, כך הדור לא יבין שהצרות באות מהמקור הראשון שהוא הבורא כדי לעורר .

הבן אינו מתבייש מאביו - אובדן הבושה.

ועל מה יש לנו להשען? על אבינו שבשמים - אין לנו על מי להישען בתקופה הזאת אלא על אבינו שבשמים .

סוטה מט ע"ב .

לפני 1600 שנה.

• תגובות 522
  • צפיות 58.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כמו כל נבואה... אפשר לפרש את זה תמיד אחרי הדברים וכשמוצאים הקשר

בדיוק כמו שאנשים מוצאים טקסטים בתנ"ך שמתארים אירועי עבר

קודם כל ,מדעי הרוח זה אחד המקצועות המבוקשים ביותר בעלי מספר הסטודנטים הגדול ביותר בתחומי ההשכלה ראה טבלה 5 מתוך עמ‘14 בכרך י“ב לתקציב המדינה .

איפה אני מוצא את כרך י"ב?

הם לא תורמים למשק -זה בדיוק העניין אותם אברכים גם תורמים למדינה -וזה מדעי הרוח של היהדות -מדוע שמדינת ישראל לא תכיר בזה, חוץ מזה אותם אברכים מקבלים הבטחת הכנסה על פי מדד עוני - ופחות בהרבה מכל מובטלי ונזקקי מדינת ישראל .

שוב... שילכו לעבוד! אפילו במשרה חלקית יקבלו יותר כסף ממה שהמדינה מביאה להם

פורסם

כמו כל תרוץ -אין סוף לתירוצים חבר.

רוב הדברים מובנים למי שקורא שפת גמרא ודברי חז"ל באותם ימים, וישנם דברים שהיו סתומים כמו והגליל יחרב והגבלן ישום - מכיוון שזה נכתב לפני 1600 שנה ועדיין לא קרה, וגם בתקופה הזאת הכבוד למובגרים ולחכמים היה אלף בית של העם. ולא צריך ללכת רחוק גם לפני 50 שנה.

בקיצר הכל מתקיים היום -וזה ידוע אנחנו כבר בקרון האחרון של הרכבת.

אף אחד לא יכול לומר באותם ימים [אחרי משיח ] לא שמעתי ולא ידעתי -כל אדם בחיים שלו יצא לו לפחות כמה פעמיי הזדמנויוות לשמוע ולעמיק- אך בחר להתעלם.

פורסם

איפה אני מוצא את כרך י"ב?

פורסם
1289271803.png
פורסם

די קשה להגיד את זה כשהם דחפו למדעי הרוח הרבה וחסרים לא מעט מקצועות אחרים, די ריכוזי

על הדרך מאחר ולא הבאת לינק אלא רק תמונה

מצא את ההגדרה שלהם לתחום הזה, כי הוא רחב מאוד פה

פורסם

אתה קצת טועה יעקוב, יש לא מעט אנשים שהולכים ללמוד מדעי הרוח. אבל בניגוד לאותם אברכים אחרי תואר אחד או שניים בתחום רובם המוחלט של אותם אנשים ילכו לעבוד, כנראה בתחומים אחרים (תואר כזה הרבה פעמים עושים בשביל ה"כיף" ולא בהכרח בשביל העבודה), וחלק יש לעשות דוקטורט ולהישאר בתחום כחוקרים - דבר חשוב מאוד למען שימור התרבות. הפואנטה זה שבסופו של דבר כל אלה שלמדו מדעי הרוח ילכו לעבוד ויהיה אנשים יצרניים - ובסופו של דבר יחזירו את אותם 32K שהושקעו בהם (ואפילו די מהר) - בניגוד לאותם אברכים שימשיכו ללמוד, יקבלו כל שנה 8K אבל המשק לא יראה מהם שקל.

רוני, אתה טוען שהם מביאים רוחניות - אבל עם רוחניות לא הולכים למכולת, ותפקידה של המדינה לעזור לאנשים שלא מסוגלים (נכים לדוגמה), שפוטרו (וגם זה למשך זמן מאוד מוגבל בתנאים מאוד מוגבלים) או קשישים ללכת למכולת - ולא לאנשים בריאים לחלוטין בני 20+ שלא עשו צבא ולא יכניסו למדינה שקל - ויפגעו באנשים שבאמת צריכים את הקצבאות האלה.

פורסם

1289271803.png

רוני, היית פעם באוניברסיטה?

לא יפה לעוות את המציאות. בואו נהיה כנים: מדעי הרוח היא פקולטה מבוקשת לא מכיוון שכולם כאן רוצים להיות מורים, סופרים או פסיכולוגים. זו פקולטה מבוקשת מפני שהלימודים בה נחשבים לקלים יחסית וכל מי שרוצה להוציא תואר ואין לו שאיפות ללמוד הנדסה, מחשבים או שסתם מחפש להגדיל את ההכנסה ממקום עבודתו הולך ללמוד בפקולטה למדעי הרוח. תבדוק את אחוזי הנשירה במדעי הרוח לעומת אחוזי הנשירה מהנדסה או ממדעי הטבע ותראה את ההבדלים המשמעותיים במספרים.

המספרים אולי נכונים (אולי), אבל אף מספר לא מגיע יש מאין, מאחורי כל דבר עומדת סיבה ולהציג אותם כמשרתים את מטרתך זה פשוט לא נכון.

פורסם

רוני אני אשמח אם תפסיק להיות נאד נפוח ומתנשא, ותתחיל לדבר אלינו בשפה אנושית. אתה לא חייב לנסח את כל הפוסטים שלך כנבואות תנ"כיות ולא צריך לעטר כל פסקה בציטוטי הרמב"ם או המשנה או פסוקים מהתורה. אני בטוח שזה מאוד כיף לך אבל אף אחד לא באמת קורא את זה וגם אם זה איכשהו קשור לנושא שלנו, הרי שזה לא תורם במאומה לדיון.

זה לא דיון דת ואמונה, אתה צריך לתת טיעונים ריאליסטיים, ולא פסוקים תנ"כיים. אם היית מתווכח על דת/אמונה - בבקשה. אבל כאן אתה מתווכח על נושא מאוד מוצק, מאוד מוחשי - תקצוב. להגיד שלאברכים מגיע כסף כי אנחנו מתקרבים לימות המשיח זה... אין לי אפילו איך להגדיר את זה בלי להעליב אותך.

פורסם

רוני אני אשמח אם תפסיק להיות נאד נפוח ומתנשא, ותתחיל לדבר אלינו בשפה אנושית. אתה לא חייב לנסח את כל הפוסטים שלך כנבואות תנ"כיות ולא צריך לעטר כל פסקה בציטוטי הרמב"ם או המשנה או פסוקים מהתורה. אני בטוח שזה מאוד כיף לך אבל אף אחד לא באמת קורא את זה וגם אם זה איכשהו קשור לנושא שלנו, הרי שזה לא תורם במאומה לדיון.

זה לא דיון דת ואמונה, אתה צריך לתת טיעונים ריאליסטיים, ולא פסוקים תנ"כיים. אם היית מתווכח על דת/אמונה - בבקשה. אבל כאן אתה מתווכח על נושא מאוד מוצק, מאוד מוחשי - תקצוב. להגיד שלאברכים מגיע כסף כי אנחנו מתקרבים לימות המשיח זה... אין לי אפילו איך להגדיר את זה בלי להעליב אותך.

+1

פורסם

זה לא דיון דת ואמונה, אתה צריך לתת טיעונים ריאליסטיים, ולא פסוקים תנ"כיים.

ראשית יכולת לוותר על ה"נאד נפוח", אני לא חש את הגישה הזו מרוני כלל.

צריך לזכור שעבור אדם מאמין ברמה מסויימת פסוקים תנ"כיים, פסוקי הלכה או קביעות של רבנים הם משהו ריאליסטי לחלוטין. נדמה לי שבמובן מסויים אתה מבקש מרוני סוג של "תילחם איתי אבל בלי נשק". עבורו אין דבר יותר ריאליסטי מפסוק תנ"כי המתורגם למשהו אקטואלי.

תזכור דבר נוסף: אם תעליב, תפגע ובסוף תגרש מהפורום את כל מי שלא מסכים איתך - בסוף לא יהיה לך עם מי להתווכח. יהיה כאן די משעמם... ;)

פורסם

ekmo

זה כלל לא משנה מדוע אנשים לומדים מדעי רוח, בתלכס המדינה ממנת את זה הטבות לסטודנט פי כמה מאברך הלומד מעדי רוח היהדות.

גם לחרדים יש תרבות וגם בהם צריך לתמוך .

כל הבעיה שאנשים רוצים רק לעצמם "ולשונה " מהם לא .

אותם אברכים עושים זאת מבחירה בלי כסף עם כסף הם ממלא ישארו ללמוד -זה כך היה תמיד וכך יהיה.

כמו כן המדינה אוסרת עליהם לעבוד , וזורקת להם סכום מזערי שאף קבצני ישראל מקבלים יותר.

בקשר ליואב הוא תמיד מסלף את דבריי ,מה יעשה אדם שאינו ישר עם עצמו במצב שאין לו מה להגיד - כך הוא ציין : " להגיד שלאברכים מגיע כסף כי אנחנו מתקרבים לימות המשיח " .

אין שקר גס מזה הוא מקשר את הנבואה לדיון ,מה שלא עשיתי, אני קישרתי למצב של הכללה ושנאה לציבור זה מה שמצויין באותה נבואה + כל אותם הדברים המתממשים בשטח.

ולנושא ,מי שיעבור קצת אחורה יראה שעל הכל ביססתי.

פורסם

ראשית יכולת לוותר על ה"נאד נפוח", אני לא חש את הגישה הזו מרוני כלל.

צריך לזכור שעבור אדם מאמין ברמה מסויימת פסוקים תנ"כיים, פסוקי הלכה או קביעות של רבנים הם משהו ריאליסטי לחלוטין. נדמה לי שבמובן מסויים אתה מבקש מרוני סוג של "תילחם איתי אבל בלי נשק". עבורו אין דבר יותר ריאליסטי מפסוק תנ"כי המתורגם למשהו אקטואלי.

תזכור דבר נוסף: אם תעליב, תפגע ובסוף תגרש מהפורום את כל מי שלא מסכים איתך - בסוף לא יהיה לך עם מי להתווכח. יהיה כאן די משעמם... ;)

אתה רציני לא רואה איך הוא לא מפסיק ללכת עם הראש בקיר? תהיה בריא, העולם בטח נראה כמו מקום הרבה יותר טוב דרך העיניים שלך.

היי, מצידי שיאמין במפלצת הספגטי המעופפת - זה עדיין לא נותן לו תוקף להשתמש באמונה שלו כבסיס למשהו מוצק. ולא התורה זה לא דבר מוצק מבחינת הדיון הספציפי הזה, פשוט כי אין שום הצדקה הגיונית מהצד שלנו בתורה לממן אברכים. הוא יכול להשתמש בטיעון של "כל אחד עם שלושה ילדים בלי רכב בלי נשוי ומובטל יכול לקבל את ההטבה הזו", ואנחנו נשיב ב"אבל ההגדרה הזו תפורה אך ורק על הציבור החרדי, ואפשר לספור על יד אחת את כל הסטודנטים שההגדרה מתאימה להם".

מבחינתנו תרומה למדינה היא מיסים, חינוך. מבחינת רוני, התרומה היא תפילה. הוא לא יושב באותה מסגרת הגיון כמו שלנו לכן כל דיון איתו בכל נושא כלשהו יגיע בסופו של דבר למלחמת התשה.

אני לא יודע מה איתך, אבל אני כאן על מנת לדון - להיחשף לדעות חדשות, לשפר יכולות רטוריקה, ללמוד דברים חדשים על איך העולם שלנו מתנהל ולהגיע לפתרונות חדשים או אפילו למצוא בעיות חדשות בחברה שלנו. כל זה יכול להתאים למה שהולך כאן אילולא הייתם מתנצחים אחד מול השני ללא הפסקה. לא אשמתכם, זה פשוט שאתם לא פועלים לפי אותם עקרונות.

אנחנו מצפים מחרדים שלא יתעלקו לנו על הכסף. שום דבר לא מונע מהם ללכת לעבוד ובזמנם החופשי ללמוד תורה - על פי גדולים וחכמים כמו הרמב"ם למשל, כל דבר שנעשה בצורה אחרת הוא חטא. אין לחם - אין תורה. אין כסף - אין לחם. מבחינת החרדים, החילוניים צריכים לממן את כל המגזר שלהם ועל הדרך גם להצטרף אליהם עד שלאט לאט נקרוס כלכלית (אבל זה בסדר, הישועה תבוא מהשמיים).

אני מחפש תמיד עם מי לדון. אבל כשאתה לעולם לא יכול להגיע להסכם כלשהו, לא מסוגל להגיע לפשרה כלשהי על מה צודק ומה לא (לא צדק אולטימטיבי אלא צדק יחסי, כזה שמגשר בין הפערים וגורם להכי מעט נזק לשני הצדדים), זה לא לדון. זה להתנצח ולזרוק אימרות לאוויר. חבל לי שאתה חושב שאתה אי פעם תוכל לשכנע את רוני להסכים למשהו שאתה אומר. הוא לא מוכן אפילו להתפשר ולהגיד "אוקי, נמשיך לקבל קצבאות אך בנוסף נלך ללמוד או שנשתלב בשוק העבודה". מבחינתו זה דת או מוות, בדיוק כמו בר-כוכבא.

פורסם

אני לא אחזור על טעויות עבר, אני לא מתדיין איתך -כי הסיפור שלך נגמר איתי מזמן.

אבל רק להראות כמה נקודות ואת השקפתי.

אדם שלא עבר על כל הדיון [ אני יודע שעבר -אבל מתעלם וכי רק בא להתריס ] וכותב שגיאות גם על האדם שמציג וגם נקודות כמו

הרמב"ם +הצגתי הוכחות שסטודניטם מקבלים פי כמה יותר הטבות גם 'מדעי הרוח' שלא תורם למשק + גם דתים ,מסורתיים , חרדים משלמים מיסים ורוצים גם להנות מזה להשקפת עולמם - זאת רק בעיה שלו ,וכמובן שמדובר באדם שרק בא להתריס, לסלף כבר אמרנו והראנו.

איני הולך עם ראש בקיר ישנם דברים שמסכים ,ואם היה לי גישה לכנסת - לעשות מהפכה של תוכניות- לדוגמא לא כל אדם ישר אחר החתונה ילך ישר לכולל אלא רק

העמדת רבנים, דיינים וכו´. כן

לבעלי יכולת כלכלית, או למסוגלים להסתפק במועט. כן

לקבוצות מתאימות ולמי שחשקה נפשו בתורה. כן

למי שמוכשר ומעותד להיות כלי קודש משפיע. כן

לכלל החברה הדתית. לא

למי שגורם לו ולבניו חיי מחסור. לא

וכן הלאה.....

המדינה לא מתנהלת נכון, היא אוסרת על האברך לעבוד לכן חייבת לשלם לו [וזה מועט ביותר גם מנזקקי המדינה ]

גם בעניין הצבא -אברך שרוצה לצאת לעבוד למשל בגיל30 לא יכול כי ישר יטיסו אותו לצבא או שירות לאומי, זה נותן לאברך אופציה להשאר היכן שהוא כבר נמצא.

בקיצר הכל פוליטיקה אם מישהו היה באמת איכפת [ ראש -הממשלה ] לעזור לציבור הזה כי יש לו שאיפה לעבוד וזה מר פלוצקר בדק ופירסם ,

ולעשות סדר בעניין וכן בכל דבר לעומקו -המדינה היית מקום טוב יותר לתושביה..

פורסם

המדינה לא מתנהלת נכון, היא אוסרת על האברך לעבוד לכן חייבת לשלם לו [וזה מועט ביותר גם מנזקקי המדינה ]

גם בעניין הצבא -אברך שרוצה לצאת לעבוד למשל בגיל30 לא יכול כי ישר יטיסו אותו לצבא או שירות לאומי, זה נותן לאברך אופציה להשאר היכן שהוא כבר נמצא.

סליחה? רוני, האם שירות בצבא הוא עונש מבחינתך, שאימתו מונעת מהאברכים לצאת מהכולל לעבודה? האם לחילוני יעמוד התירוץ הזה של "אסור לי לצאת מהאוניברסיטה כי יגייסו אותי, לכן המדינה חייבת לשלם לי"? אתה לא מבין עד כמה מטומטם זה נשמע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים