עבור לתוכן

איזו מדיית DVD לצריבה מומלצת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

גם בתנאי אכסון טובים הדיסקים הזולים יותר יכולים לאבד את המידע, ואני מדבר מניסיון (למרות שרוב החומר שלי על ורבטים).

מצד שני, היום אני כבר לא צורב יותר, רק מוסיף עוד כוננים קשיחים מדי שנה (יותר זול).

איך זה יותר זול?

אם 4.7 ג'יגה עולים 0.5 שקל... זה יוצא כמה? סביבות 10 אגורות לג'יגה?

זה עדיין הרבה יותר זול מכונן קשיח.

שלא לומר יותר נייד. (שלא לומר...כונן קשיח מבזבז חשמל באופן קבוע. אבל למה להתקטנן? :) )

תנאי אכסון זה דבר ברור. זו מדיה אופטית. רצוי לשמור אותה במקום חשוך (וברור שלא במקום שנוטה לאור שמש).

השאלה אם אשמור אותם במגירה הם יחזיקו את ה20 שנה שהם אמורים להחזיק.

על ורבטים שמעתי.

על החברה השניה לא.

השאלה אם זה משמעותי. לפי מה שאני שומע כאן אין תשובה ברורה. אומרים שורבטים טובים. למה? ככה. מה עושה אותם טובים? השתמשתי בעבר בteac ובסילברליין. כל הDVD היו סבבה. מצד שני פעם פעם היו לי כמה CDROM של סילברליין שהחזקתי לא במגירה אלא על מדף (לא מול אור שמש ישיר) והדיסק לא היה קריא לאחר 5 שנים. אז לך תדע... אחד למאה? אולי אם זה היה ורבטים היה אותו דבר? אין תשובות חד משמעיות.

פורסם

אכן אין, החיים קשים.

וורבטים ועוד כמה " מותגים " מתהדרים בציפוי כזה ואחר

שעמיד יותר לשריטות ושאר מרעין בישין.

עד כמה זה משפיע ? :nixweiss:

מן הסתם שזה נותן יתרון מסויים על דיסקים " רגילים ",

אבל לא הייתי סומך על 100 שנים שהם מצהירים.

זה קצת כמו דיסקים קשיחים עם 64 מגה באפר

וה"יתרון" שזה נותן.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמאה שנים יחזיקו דיסקים שהוטבעו. כאלו שקונים עם המידע בפנים. כאלו שהתחתית שלהם כסופה.

בניגוד לדיסקים לצריבה שהתחתית שלהם ירקרקה או זהובה. (אין קשר לצבע העניין הוא בטכנולוגיית הצריבה אל מול ההטבעה. לדעתי).

חוץ מצריבה לעומת הטבעה מה שחשוב גם זה מהירות הצריבה לא?

דיסק שנצרב במהירות איטית יחזיק יותר לא?

פורסם

^^^^

ההבדל בין הטבעה לצריבה הוא באורך התהליך, לאוו דווקא

באמינות ושרידות.

למיטב ידיעתי, מה שפוגע בשמישות הדיסק האופטי זו הפגיעה

בשיכבה המחזירה ( כפי שנרמז למעלה ), ככל שהיא איכותית יותר

כך הדיסק אמור להחזיק יותר.

מהירות צריבה נועדה לשמור על תקינות הטמעת המידע בדיסק,

אין לה קשר / השפעה על זמן שמישותו.

פורסם

+1לאחרונה ניסיתי TEAC ואפילו SILVERLINE וההבדלים תהומיים. דיסקים של Verbatim / Taiyo Yuden שנצרבו לפני 3 שנים וזרוקים דרך קבע באוטו עדיין עובדים בלי בעיות בעוד ה-TEAC / SILVERLINE מתחילים לגמגם אחרי שבועיים... לא מומלץ.

אני צורב כל החיים שלי רק על Silver Line והתופעה שאתה מתאר לא מוכרת לי בכלל. הדיסקים היחידים שנשחקו לי עד לרמה שהתחילו לגמגם היו דיסקים של מוזיקה שהייתי שומע ברכב, וגם זה אחרי שנתיים פלוס ועשרות שמיעות, ורק כשכבר היו שריטות פיזיות גלויות על הדיסק.

פורסם

^^^^

:kopfpatsch:, טוב לדעת שאני לא לבד :).

ז.א. כנ"ל, גם אצלי הסילבר ליין ואחרים מחזיקים לא פחות

מהמותגים.

פורסם

איך זה יותר זול?

אם 4.7 ג'יגה עולים 0.5 שקל... זה יוצא כמה? סביבות 10 אגורות לג'יגה?

זה עדיין הרבה יותר זול מכונן קשיח.

שלא לומר יותר נייד. (שלא לומר...כונן קשיח מבזבז חשמל באופן קבוע. אבל למה להתקטנן? :) )

כשדיסק של ורבטים עולה לי 1.5 ש"ח (ועוד במבצע), אז כן, הארדיסק ממזמן יותר זול לי (אני חושב שהחל מהכוננים של ה-640GB, אבל אני לא מתחייב).

ברור שאם אני אקנה מדיה בחצי שקל אז זה יותר כלכלי, אבל כמו שאמרתי, דיסקים זולים שהיו אצלי בתנאי אכסון טובים הפכו ללא קריאים ובזמנו (וגם עכשיו) אני לא מוכן לקחת את הסיכון. עכשיו מצד שני, הארדיסק ממש לא יותר אמין :nixweiss:.

לגבי הניידות, בשביל זה המציאו את ה-DOK, ואם אתה רוצה להעביר נפחים גדולים מאד, נגיד ספריית וידאו או משהו בסגנון מה יותר נוח, כונן קשיח או 100 DVDs?

וזה עוד מבלי לדבר על מהירות העתקה, אבל למה להתקטנן...

תנאי אכסון זה דבר ברור. זו מדיה אופטית. רצוי לשמור אותה במקום חשוך (וברור שלא במקום שנוטה לאור שמש).

השאלה אם אשמור אותם במגירה הם יחזיקו את ה20 שנה שהם אמורים להחזיק.

על ורבטים שמעתי.

על החברה השניה לא.

TAIYO YUDEN היא חברה יפנית המתמחה במדיות אופטיות, המותג שלה That's לא נמכר בארץ למיטב ידיעתי. אם אתה מוצא ורבטים שיוצרו ביפן אז תדע שהם היצרנים, למרות שלא מדובר במדיות הטובות ביותר שלהם משום מה (עדיין איכותיות מאד אבל).

השאלה אם זה משמעותי. לפי מה שאני שומע כאן אין תשובה ברורה. אומרים שורבטים טובים. למה?

איכות החומרים שבשימוש.

ככה. מה עושה אותם טובים? השתמשתי בעבר בteac ובסילברליין. כל הDVD היו סבבה. מצד שני פעם פעם היו לי כמה CDROM של סילברליין שהחזקתי לא במגירה אלא על מדף (לא מול אור שמש ישיר) והדיסק לא היה קריא לאחר 5 שנים. אז לך תדע... אחד למאה? אולי אם זה היה ורבטים היה אותו דבר? אין תשובות חד משמעיות.

פורסם

טוב, לצערי, הגענו לנקודה שבאמת חשובה , והיא - שרידות.

כי ממש לא איכפת לי לצרוב פעם בשנה את השירים בשביל הרכב

או שאר דברים לא קריטיים ( לא ניכנס לזה שאפשר לשמוע גם מ DOK,

לא זאת הנקודה ).

כמו כל דבר חשוב - יהיה זה תמונות, סרטים וכו' וכו' שחשובים לנו ושאותם

מעוניינים לשמור לרוב בלי לחשוב על מחיר, ניצבים בפני בעיה - שום דרך

לא נותנת פתרון מספק ובטוח ( לא מדבר על פתרונות מוסדיים ).

דיסקים אופטיים - ככה ככה,

דיסקים קשיחים - כנ"ל

SSD - לך תדע, והם לא כלולים ב - " בלי לחשוב על מחיר ".

עדיין, במאה 21 עם כל הקלישתיות שבדבר , אין שיטה בטוחה לשמירת מידע

לאורך זמן, והמידע תופח מיום ליום ואיתו גם הכאב ראש על הדרכים לשמירתו.

:kopfpatsch:

פורסם

2 כוננים קשיחים ב-RAID ואתה מסודר.

הבעיה היא העלות הכפולה לנפח.

פורסם

^^^^

ל - RAID חוקים בעיות משלו, חוץ מהעלות :D

ובחזרה לנושא הדיון - אין משהו חד משמעי.

יש לך כסף ( לא גדול אומנם ) - לך על הטוב ביותר,

לומר לך שאין מה לדאוג ? - :nono:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים