עבור לתוכן

למה רואים בדויד המלך גיבור למרות שהיה חרא של בן אדם ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אדם צדיק -הנפילה של האדם היא הכוח להמשיך ,כך הוא האדם הצדיק מתוך נפילתו הוא לומד מכך ומאמץ כוחות ומגיע רחוק יותר למטרה.

להבדיל מהנוצרים שקבעו בוועידת הווטיקן שהתכנסה ב-1870 ,שהאפיפיור אינו טועה לעולם, היהדות מודעת לכך שהאדם הוא יציר חומר עם כל החלשות שנובעות מכך, ולכן גם אדם שבריא בכל רמ"ח אבריו ומקפיד טוב טוב להסתכל על כל צעד שהוא עושה, עדיין יכול ליפול [ דרך משובשת, חולשה רגעית, הסח דעת, מישהו דחף אותך וכיו"ב ] – ולמרות שהאדם הזה נפל לרגע, האם בסך-הכל היית מכנה אותו כנופל בצורה קבועה? אותו דבר לגבי היהדות – אדם עושה כמיטב יכולתו לקיים את רצון ה', ואם קרה שמחמת החסרונות שנובעות מכורח המציאות והחומריות הגסה של הנברא, הוא מעד, אבל מיד אחרי זה עמד והמשיך בדרכו ובעבודת האל, על זה אמרו חז"ל שאין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו . דוגמה:

אתה יכול ליראות את זה ככה אני רואה את זה כתירוץ אידיוטי

צדיק מיבחינתי זה אדם שלא חוטא בכלל -עם יש כזה דבר

אתה לא אומר אדם טוב מאוד \אדם טוב \אדם נחמד \

אתה אומר צדיק שמבחינתי זה אדם צח לחלוטין -עילוי מעל אנשים רגילים שחוטאים פה ושם

אתה מאמין שצדיק יכול לחטואת עד 7 פעמים-אני לא

מה לעשות ההשקפה שלי שונה

אני לא אומר ש"עלילים" שלי דוגמת גורג קרילין הם צדיקים או מורמים מהעם

ואפילו בתורה וספרים אחרים האנשי מפתח לא באמת מתוארים כ"על אנושים"

אפילו על משה נאסר ליכנס לארץ ישראל והוא היה אחד מה"תותחים" הגדולים בתורה

עזוב את משה בסיפור אדם וחווה ששם הכל מתחיל בעצם גם אדם וגם חווה חוטאים

ואלו לפי התורה האנשים הראשונים

ככה שאני לא מבין מה ההגנה על דוויד

אתה יכול לצין את המעלות שלו וזה בסדר -והיו לו מעלות

אבל ההצגה שלו כצדיק מבחינתי מגוכחת

• תגובות 100
  • צפיות 17.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת הבעיה אצלך -שאין דבר כזה אדם שלא יחטא - אדם הוא לא רובוט אלא בעל תאוות ויצר מטבעו [- שים ילד ללא חינוך וראה למה הוא יהפוך ]

בצדיק -שוב לא חטאים בכוונה ולא חטאים של אנשים פשוטים כמונו ... אלא חטאים שלא מתאימים לפי דרגתם -זה הבדל גדול.

אתה לא מבין מה ההגנה על דוד ? שוב ,כי אולי לא עברת על שום דבר שפירסמתי ,כי אולי אינך מכיר את הרקע של דוד לראות כמה אדם גדול הוא.

אף אחד לא אומר שהוא לא חטא -אלא לא כפי עיניים פשוטות ושנתן הנביא מוכיח אותו -הוא יש מודה וחוזר בתשובה ,לשם כך פירסמתי לך שתוכל לעיין ולבדוק.

טוב אני רואה אין תקנה מי שלא מוכן לפחות להשקיע מעצמו -זאת כבר בעיה גדולה.

פורסם
  • מחבר

אבל מה זה משנה כמה גדול הוא היה ומה משנה שהוא חזר בתשובה ?

יש פה חטא נורא -למעשה לפחות 2 נוראים ואתה מגן אליו

חלק מהפרשנים חושבים שהוא גם אנס אותה -אבל זה עוד נתון לוויכוח

אתה יכול ליראות אותו איך שאתה רוצה אני רואה אותו כמקביל של ברלוסקוני היום ... :smile1:

פורסם

אחת התכונות היפות של המקרא היא שהוא מציג את אבות האומה כהווייתם, ולא עושה מהם מיתוס. זאת בניגוד למיתולוגיות שונות.

כל עוד הוא 'נופל', פירוש הדבר שזהו כישלון ולא החלטה לפעול כך. כשאדם רואה גם את הנפילה השביעית רק ככישלון ולא כאידיאולוגיה, ולכן לאחר מכן הוא "קם", אז הוא צדיק. אם אדם הוא צדיק, אז העובדה שהוא נופל, ואפילו שבע פעמים, אינה מוציאה אותו מהסטטוס הזה. כל עוד הוא "קם", ולא מתחפר באידיאולוגיה ומצדיק אותה. כמו דוד שעשה תשובה והכיר בחטאו

איך חטא נורא, אם לא עברת על מה שפירסמתי? [עדיין אתה לא קולט מה אני רוצה ? רק רוצה שתתחיל להשקיע ולקחת דברים ברצינות ].

תימצות - ה' מדקדק עם צדיקים יותר מאשר עם אנשים פשוטים. עצם העובדה שדוד המלך עשה בסתר מעשה שיפורש לאורך הדורות בצורה שכזו, היא סיבה להוכיח אותו כאילו חטא ממש. שים לב שדוד המלך כלל לא העלה בדעתו שהוא האיש [שנתן הנביא הוכיח אותו במשל ], דווקא בגלל שהוא ידע שהוא לא עבר על איסור אשת איש בפועל.

אתה רואה אותו אולי כפי שאתה רואה את עצמך? חשבת על זה?

אדם שהוא לא רציני שלא עובר על התנ"ך בעיון ומכיר את כל הרקע -באיזה זכות מגיע להחלטה.

מדהים אותי אנשים הרחוקים מדתם, הם רוצים להחליט מה היה, שהם בכלל כבר לא שומרים לא ומעבירים את המסורת ולא בקיאים במכלול דתם, ועוד באים בטענות .

פורסם

איך חטא נורא

לא יודע רוני, קראת פעם את עשרת הדיברות?

פספסת את "לא תרצח" ואת "לא תנאף"?

משום מה, חשבתי שעבירה על 2 מתוך 10 הדברות זה חטא נורא יחסית...

מצד שני, לכמה מוסר אפשר לצפות מאדם מאמין? כנראה שכלום...

פורסם

חברה זה לא דיון דת ואמונה נוסף

אז בבקשה לא לזהם אותו

עכשיו אני אטיסט אבל לא מעונין לנהל וויכוחים מיותרים

בכל מקרה מתארים לנו את דוויד המלך כאיזה גיבור ישראל

אבל יצא לי לקרוא קצת אליו כי התחלתי לצפות ולקרוא קצת על הסטוריה וארכאולוגיה

והתברר לי שדוויד המלך חוץ מהדברים המוכרים לכולנו דוגמת הקרב עם גולית

עשה גן חרא של דברים

לדוגמה באחד המקרים הוא ראה אישה של אחד ה"קצינים" שלו שהיו במלחמה וחשק בה

עכשיו יש חילוקי דעות עם אנס אותה או רק בעל אותה שהקצין היה במלחמה (הסיפור עם בת שבע )

בכל מקרה היא ניכנסה להריון

אז הוא ניסה לגרום לאותו קצין לשכב איתה שלא תיתגלה הבגידה

זה לא צלח אז הוא עשה מהלך שגרם לאותו קצין ועוד מספר לוחמים למות בקרב ואז התחתן עם בת שבע

בכל מקרה אני לא יודע איך זה ניראה לכם -אבל לי זה ניראה חרא של בן אדם

היי, אני רק לא מבין דבר אחד, איך זה שלא אכפת לך להאמין למשהו פיקנטי שקרה לפני כמה אלפי שנים אבל למשל אם תחשוב על זה לסיפורים כמו מה שהיה למוניקה עם קלינטון לא היית יכול להאמין בלי בדיקת הזרע שלא הייתה קיימת לפני כמה עשורים?

הכוונה שלכל סיפור ששמעת על בגידה או אפילו רצח יכולה להיות אמת אחרת אבל בגלל חוסר יכולת להוכיח אחרת אז נתקעו עם ההסבר שנשמע הכי טוב?

פורסם

חברה זה לא דיון דת ואמונה נוסף

אז בבקשה לא לזהם אותו

עכשיו אני אטיסט אבל לא מעונין לנהל וויכוחים מיותרים

בכל מקרה מתארים לנו את דוויד המלך כאיזה גיבור ישראל

אבל יצא לי לקרוא קצת אליו כי התחלתי לצפות ולקרוא קצת על הסטוריה וארכאולוגיה

והתברר לי שדוויד המלך חוץ מהדברים המוכרים לכולנו דוגמת הקרב עם גולית

עשה גן חרא של דברים

לדוגמה באחד המקרים הוא ראה אישה של אחד ה"קצינים" שלו שהיו במלחמה וחשק בה

עכשיו יש חילוקי דעות עם אנס אותה או רק בעל אותה שהקצין היה במלחמה (הסיפור עם בת שבע )

בכל מקרה היא ניכנסה להריון

אז הוא ניסה לגרום לאותו קצין לשכב איתה שלא תיתגלה הבגידה

זה לא צלח אז הוא עשה מהלך שגרם לאותו קצין ועוד מספר לוחמים למות בקרב ואז התחתן עם בת שבע

בכל מקרה אני לא יודע איך זה ניראה לכם -אבל לי זה ניראה חרא של בן אדם

חבל מאוד שלא קראת בתנ"ך עד הסוף...

כמו שאתה כנראה יודע אף אחד לא מושלם...

במקרה זה דוד הודה שהוא חטא . הוא לא ניסה לתרץ את מה שהוא עשה אלא אמר דוגרי חטאתי ואני מצטער (בניגוד לשאול שכשהוא חטא בהתחלה הוא ניסה לתרץ תרוצים אבל אחרי זה הודה).

אין הרבה אנשים שהיו מודים ישר.

בסופו של דבר הוא גם נענש על מעשיו.

אני מציע לך לקרוא את הנושא בתנ"ך עד סופו ולעיין בפרשנים.

פורסם
  • מחבר

רוני מדובר על סיפור כתוב

לא חיבים להאמין באל כזה או אחר לדבר על המוסריות בסיפור

אתה נישען על פרשנויות מסוימות שפשוט מבחינתי לא מקובלות

אתה נותן אפשרות שצדיק שקם ולומד אחרי הפשע הוא צדיק -מבחינתי הוא לא

אלו השקפות עולם שונות

עם אני חומד באיזה בלונדה ועושה מעשים שאסור לעשות ואחרי זה מתפלל לסליחה ולא עושה את זה יותר

זה אופך אותי לאדם טוב ? -בטח שלא

וזה לא אפך את דוויד ליותר טוב אבל אתה מגן אליו כמו שאנשים מכיוון אחר המליכו את יצחק רבין לאיזה עליל

יש חוקי מדינה וחוקי מוסר וחוקי דת ודוויד יחסית לתקופתו ובמקרה הזה זה תקף גם להיום עבר אליהם

אז יש פה כמה בפורום שיכולים לרדת אלי ואני אולי לא צדיק וגם לא עילו -ואתה יודע מה במקרים מסוימים עם הייתה לי הזדמנות

היתי שוכב עם אשה נשואה (רק עם היא היתה רוצה )

אבל לא היתי רוצח או מנסה לרצוח את בעלה וגם לא היתי מצפה שמישהו יגן על מידת המסירות שלי במקרה כזה

ועם הייתי אדם דתי -מה שאני לא -לא היתי שוכב עם נשואה בגלל ענין המצפון מה הוא נותן ולא נותן לי לעשות

אתה יודע מה אני מכבד ביו אפנר ? -את זה שהוא לא מתימר להיות מיוצג כצדיק

ואתה יכול להמציא לו תרוצים כמה שאתה רוצה -צדיק מבחינתי הוא לא

היי, אני רק לא מבין דבר אחד, איך זה שלא אכפת לך להאמין למשהו פיקנטי שקרה לפני כמה אלפי שנים אבל למשל אם תחשוב על זה לסיפורים כמו מה שהיה למוניקה עם קלינטון לא היית יכול להאמין בלי בדיקת הזרע שלא הייתה קיימת לפני כמה עשורים?

הכוונה שלכל סיפור ששמעת על בגידה או אפילו רצח יכולה להיות אמת אחרת אבל בגלל חוסר יכולת להוכיח אחרת אז נתקעו עם ההסבר שנשמע הכי טוב?

אבל אתה גם לא יכול להוכיח שדוויד עצמו היה קים ב100%

יש לך היום עדויות ארכאולוגיות שהיהדות והעמים באזור כן היו קימים וחלק מהדברים כן היו

אבל גם יש לך הרבה נעלמים

התנך עצמו שיש היום נכתב בתקופה מאוחרת יותר והיה נתון לכל מיני שינוים

רק בערך בתקופה הרומית התחילו תעודים טובים יותר -הבעיה שהרומים כתבו את היסטוריה לטובתם כי היו מנצחים

והיו להם כל מיני חיכוחים פוליטאים

ככה שהרבה דברים נתונים לוויכוחים ולא נחשבים כעובדות מוצקות

בענין ביל גיטס ואחרים -אני אישית חושב שבגידה בבת הזוג הרבה יותר חמורה ופחדנית מלשכב עם בת זוג של מישהו אחר

(אבל זה אני וחוקי המוסר שלי )

אבל שים לב לא מדובר רק בשכב עם בת שבע -מדובר גם על רצח -שזה אחד מהדברים היותר חמורים בספר שלי

יש גם סיכוי לאונס

זה לא סתם ראה בחורה -נידלק עשה מה שעשה וזהו -הוא מתואר כחרמן ופחדן

השר הזה -(חלק חושבים כביריון אבל כניראה היה משהו מקביל לגנרל ) יכל לקחת את החילים שלו ולהרוג את דויד

ודויד כניראה פחד מימנו כי לפי החוקים של אותה התקופה היה צריך למות

פורסם

לא יודע רוני, קראת פעם את עשרת הדיברות?

פספסת את "לא תרצח" ואת "לא תנאף"?

משום מה, חשבתי שעבירה על 2 מתוך 10 הדברות זה חטא נורא יחסית...

מצד שני, לכמה מוסר אפשר לצפות מאדם מאמין? כנראה שכלום...

למה אתה סתם אומר שאדם מאמין = בהמה??

אתה בכל בכיר אנשים מאמינים??

וכן בכל חברה יש אנשים שמתנהגים בצורה לא ראויה (אפילו אצל החילונים :nixweiss:) ואין מה לעשות בקשר לזה.

אז שתחשוב קצת לפני שאתה מוציא שטויות מהפה שלך...

פורסם

אני לא סתם אומר, אני טוען שזה מה שהדת עושה לאנשים.

וכן, אני מכיר אנשים מאמינים.

ונכון, בכל חברה יש אנשים שמתנהגים חרא, השאלה זה כמה כאלה יש...

ואתה מוזמן להגיד למה שאני אומר שטויות, אבל אני לא זה שמחפש תירוצים לאדם שנאף ואז רצח את בעלה של אותה אישה...

פורסם

Religion is like a penis.

It's fine to have one.

It's fine to be proud of it.

But please don't whip it out in public and start waving it around,

and PLEASE don't try to shove it down my children's throats.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים