עבור לתוכן

למה רואים בדויד המלך גיבור למרות שהיה חרא של בן אדם ?

Featured Replies

פורסם

קשקשן השם מחל לו . מה עוד ? אתה רוצה להתדיין על זה ?

• תגובות 100
  • צפיות 17.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

להתדיין על מה?

עדיין לא ראיתי ולו פעם אחת שכתבת תוכן אמיתי ולא סתם שטויות שמתאימות לחולה אלצהיימר סופני.

כל מה שכתבתי הוא על חטאיו של דוד המלך - תחילה שכב עם אשתו של אדם אחר (דבר שהעונש עליו היה מוות באותה תקופה),

ולאחר מכן רצח את אותו איש בשביל לחפות על פשעיו.

ואת כל זה עשה בזמן שהוא שלח את צבאו למלחמה ונשאר מאחור כמו פחדן ולא עמד בראש הצבא כיאה למלך.

משיח בן דוד אתה אומר? בושה וחרפה לכולנו אני אומר.

פורסם

אוי לאותה בושה אוי לאותה כלימה ...השם יתברך מוחל לו ...הזוהר אומר שכל המעשה הזה רק כדי לתת פתחון פה לרשעים שיעשו תשובה .

אבל DAVID ואינפר לא מוחלים ...נו שיהיה במילא בעצת האדם לא יתחשב כלל .

הזוהר גם אומר "פעם ראשונה בים?". מה זה שייך לסיפור דויד ובת-שבע?

תתייחס רק למה שכתוב בתנ"ך, בלי כל הפרשנויות מסביב.

פורסם
וְעַתָּה, לֹא-תָסוּר חֶרֶב מִבֵּיתְךָ--עַד-עוֹלָם: עֵקֶב, כִּי בְזִתָנִי, וַתִּקַּח אֶת-אֵשֶׁת אוּרִיָּה הַחִתִּי, לִהְיוֹת לְךָ לְאִשָּׁה.

דוד לא נענש במות- אבל נענש באופן אחר - כאמור "לא תסור חרב מביתך" - לא רק שבנו הראשון מבת-שבע מת, אלא כאמור אמנון אנס את תמר ונרצח על ידי אבשלום. אבשלום מרד באביו ונהרג.

לבסוף - לאחר מותו, שלמה הורג את אדוניה (בנו הרביעי של דוד).

שלמה עשה הרבה דברים לא נחמדים בעצמו ולבסוף המלוכה נקרעה מידי בנו רחבעם.

ממש משפחה מאושרת.

אבל הדיון הוא לא על אם נמחל או לא לדוד על חטאו - אלא על הפרשנות (המאוד) יצירתית שניתנה לכל המעשה עם בת-שבע ואוריה החיתי.

פורסם

ממש משפחה מאושרת.

מלכות יהודה =בית דוד היתה טובה אלפי מונים ממלכות ישראל .

ורק שתדע ישראל כיום היא רק ממלכות יהודה , עשרת השבטים גלו מארץ ישראל עד עצם היום הזה .

פורסם
מלכות יהודה =בית דוד היתה טובה אלפי מונים ממלכות ישראל .

התנ"ך הוא מאוד פרו-בית-דוד, כך שקשה מאוד להתרשם ממנו על מהות בית ישראל.

למרבה הצער עדויות ארכיאולוגית (כאלו כבר יש הרבה מתקופת שתי הממלכות) מראות שממלכת ישראל הייתה גדולה ועשירה יותר. הבעיה היא שהם לא היו ממש יהודים במובן שאנו מקבלים היום (סגדו לאל אחר ובצורה אחרת) כך שמין הסתם התנ"ך לא ראה אותם בעין יפה. בנוסף - המיקום הגאוגרפי של ממלכת ישראל הפך אותה פגיעה יותר לפלישות ולכן היא חרבה מוקדם יותר ממלכת יהודה.

חוץ מזה - אני שמח שכמנהג רוני אתה ממהר להסית את הנושא שאין לך מענה לעניין.

ורק שתדע ישראל כיום היא רק ממלכות יהודה , עשרת השבטים גלו מארץ ישראל עד עצם היום הזה .

וואלה? באמת?

פורסם

התנ"ך הוא מאוד פרו-בית-דוד

הווי אומר אלוהים הוא פרו בית דוד ? למאמין בתנך זה מספיק . כשאומרים לכם חז"ל\זוהר אתם אומרים זה פירוש עכשיו שגם התנך מעיד על צדקתו של דוד אתם חולקים ?

פורסם

אם הוא פרו דוד , למה הוא כיסח אותו ואת משפחתו ???

יהודי הוא אחד משבט יהודה / מלכות יהודה .

פורסם

קצת כבוד, אעלק...

הצלחת להצחיק אותי - אתה לא זה שיש לו בחתימה שאיפה של מישהו לעשות מעשה מגונה בעצמו? טול קורה מבין עיניך... :kopfpatsch:

יש לי דבר אחד להגיד לך - מה הקשר? חיללתי את כבודה ה' איפשהו בציטוט הזה?

אכן, הוא הוציא את הציטוט מהקשרו ולמרות שביקשתי דרך הפרטי שיסיר אותו הוא סירב. FINE, לא כואב לי. אבל אם הוא מתחיל לדבר על כבוד, זה באמת אבסורד.

מתי, חתיכת אפס קטן, ביקשת ממני להוריד את זה? יש לי בדיוק 93 הודעות בפרטי, אף פעם לא מחקתי ולו אחת, וההודעות היחידות שיש לי איתך זה דיון קטן בנוגע לאוניברסיטה. כל כך נדהמתי מעצמי שישר בדקתי, אפילו כמעט שכנעת אותי שהתעלמתי ממך. אם היית מבקש מיד הייתי מסיר, נראה לך שזה מה שחסר לי בחיים? לעשות צחוק על חשבונך? אתה מדבר על כבוד? ואח"כ מנסה להוציא אותי קטן בכל העסק? יש לי שתי מילים בשבילך : מצוץ לי.

פורסם

כמעט שכנעת אותי שרק חלמתי ששלחתי לך הודעה כזאת. כלומר, עד שבדקתי את תיבת ה-outbox.

פורסם

אם הוא פרו דוד , למה הוא כיסח אותו ואת משפחתו ???

יהודי הוא אחד משבט יהודה / מלכות יהודה .

כי אין לפניו משוא פנים

אִם-יַעַזְבוּ בָנָיו, תּוֹרָתִי; וּבְמִשְׁפָּטַי, לֹא יֵלֵכוּן.

לב אִם-חֻקֹּתַי יְחַלֵּלוּ; וּמִצְו‍ֹתַי, לֹא יִשְׁמֹרוּ.

לג וּפָקַדְתִּי בְשֵׁבֶט פִּשְׁעָם; וּבִנְגָעִים עֲו‍ֹנָם.

אבל לעתיד לבוא חוזרת המלכות לבית דוד כאשר הובטח לו . ו " אויביו, אלביש בושת " http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k26d2.htm

פורסם

אז אם אין לו משה פנים , אז אין לו גם פרו :facepalm:

ואם לעתיד אז מה ? הוא יתן חאווה והוא יהיה בסדר ?

קרנפ

מבלבלים אותך עם שטויות

אם אלוהים לא עושה העדפות , אז הוא יזמבר את דוד על החטאים שלו

ואם דוד עושה דברים טובים הוא יתן לו שכר

זה עד כדי כך פשוט

ואם דוד עושה גם חטאים וגם מעשים טובים , אז אלוהים יזמבר אותו על הרעים ויצ'פר אותו על הטובים ,

זה עד כדי כך פשוט , אלוהים הוא גם דואלי , כן , הוא יכול להיות גם טוב וגם רע , גם רחום וחנון וגם נוקם ונוטר ,

אהרבנים רוצים לצייר לך אותו בצורה שהיא חד צדדית כדי שתשרת אותם , אם תעשה טוב כמו שהם אומרים לך האלוהים ליכאורה יצ'פר אותך , נכון ? זה מה שאומרים לך ,

אבל האמת כמו בסיפור דוד וכמו בחיים עצמם , אלוהים עושה טוב ורע לפי השיקולים האלוהיים שלו ולא על פי שיקולים של רבנים ( שעושים בעיקר טוב רק בשביל עצמם )

אלוהים הוא לא מובן , עובדה , תסתכל מסביב , הדתיים לא בריאים יותר ולא עשירים יותר ולא חיים יותר אולי עניים יותר אולי חסרי חוויות יותר , העולם שלהם מצומצם הדעות שלהם מוגבלות הם לא רואים את העולם שהקודוש בורוכו ברא , אז ? מתי הם יחוו חוויות ? בגן עדן ? מה בדיוק עושים שם ? יובים מתחת לעץ ואוכלים ליויותן ? אבל ליויותן זה לא כשר , אז יש כשרות בגן עדן ? ומה עם הלכה ? יש שם הלכה ? ונטילת ידיים ? ותפילה ? מה יש שם לעשות לנצח נצחים ? האם אלוהים משתתף במיניין ? מניחים תפילין ? או שכל המצוות הם פסה ? אם הן לא שוות שם , למה הם שוות כאן ? הרי כל הזמן אומרים לך שאלו מיצוות לנשמה שלך ושם אתה רק נשמה , לא ? אז קל וחומר !

שמע אחי היקר , זה שטויות , תיתן לאלוהים לנהל לנהל את העולם שלו , אל תנסה לנהל את העולם במקומו , כמו רוני הדביל שחושב שהוא יודע טוב יותר , אתה רוצה להאמין ? תאמין , לך תדע ? אבל אל תלך ותגיד לאחרים במה להאמין כי יתכן בהחלט שאתה טועה , וזו כל המטרה של העולם , אתה לא יודע ולא תדע , לכן יש רק להאמין , ואני מאמין שאני יודע טוב מאוד בשבילי כמו כל אחד אחר לפחות ואל תשיג גבול רעך ותדע לעצמך בלבד ואם תרצה לתת לעני צדקה , תיתן , ואם תרצה לעשות טוב תעשה ואם רע אז תעשה ( ממש כמו דוד ) כי אף פעם לא באמת תדע עד שהכל יגמר .

וגם הרבנים של רוני לא יודעים , הם רק מאמינים וגם אני מאמין אבל לא בהם .

פורסם

לא יודע מה מטרת ה"דיון" הזה :kopfpatsch:,חוץ מגיבוב של שטויות שנראה כמו גרורה של ת'רד דת ואמונה.

מה זה לעזאזל "משה פנים".ומי החליט שבגן העדן אוכלים ליוותין? או שיש בכלל גן-עדן.

לפי דעתי את הדיון הזה צריך לסגור,או לחלופין להצליב אותו עם ת'רד דת ואמונה.

פורסם
  • מחבר

חברה לא לגרור את זה לעוד דיון דת ואמונה

עם אין לכם מה להוסיף לדיון עצמו פשוט אל תיכתבו

פורסם

אני חושב שאולי אפשר להשוות את זה ליצחק רבין או אריאל שרון..

יש כאלה שאומרים שהיו אנשים גדולים ונפלאים, אנשי צבא וכו' וכו'

אבל ויש כאלה שאומרים שהם רעים ועשו דברים שלא יעשו.. פעם לא היה שונה מהיום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים