עבור לתוכן

האם נראה אייבורי אחרת?

Featured Replies

פורסם

אלקטרה מוצרי צריכה תרכוש אולי את רשת אייבורי מחשבים. האם תהיה לנו רשת מחשבים זולה ואמינה בארץ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3963990,00.html

לא

פורסם

למה אנשים לא מבינים שלרוב איכות וזול אלו שני דברים מנוגדים.

המחיר ה"זול" לכאורה תמיד בא על חשבון משהו.

איכותי וזול (ביחס למחיר הממוצע של המוצר/שירות בשוק) לא יכולים להתקיים במקביל מכל כך הרבה סיבות שונות שאין לי כוח להתחיל ולפרט עכשיו.

כאן כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו, האם שווה לחסוך X% במחיר ובתמורה להסתכן או להתמודד עם הדברים שהודות להעדרם הוא זול יותר. או ששווה להשקיע קצת יותר כסף ולקבל מוצר ו/או שירות איכותי יותר.

אין פה כמובן תשובה חד משמעית, משתנה ביןאנשים ומצבים שונים, אבל החיפוש אחרי הזול והאיכותי הוא פשוט לשווא.

פורסם
  • מחבר

אם הם מייבאים בעצמם הם בהחלט יכולים להיות זולים יותר, מבלי להתפשר על שירות.

פורסם

רוב חנויות המחשבים בארץ יכולות רק לחלום על רווחים של 20% ממכירת חומרה.

פורסם

ייבוא, כשהוא נעשה באופן רשמי, הוא לא בהכרח משהו שמאפשר לך להוריד את המחיר. אמנם ככל הנראה אתה רוכש את המוצר במחיר מוזל יותר אך בתמורה צריך לדאוג למערך שינוע, שירות ותקשורת עם היצרן (או הייצואן ממנו אתה רוכש את הרכיבים) שהוא לכשלעצמו עולה די הרבה כסף להקמה ותחזוקה. בכלל, איכות במתן שירות, על כל היבטיו, כרוכה גם באחזקת אנשים איכותיים וכמעט תמיד גם בהכשרתם בדרגה מסוימת. מערך כזה דורש גם כספים עבור הכשרה ותחזוקה וגם תגמול מתאים לעובדים שאחרת יחפשו כל הזדמנות לעזוב ולא ירצו להתקע בעבודה לא מתגמלת.

אלו רק מקצת מההיבטים. חוץ מזה שאני דיברתי על החיפוש של זול ואיכותי במובן הרחב יותר ולאו דווקא ספציפית לנושא חנויות מחשבים כאלו ואחרות.

פורסם
  • מחבר

לכן לרשת חנויות (16 סניפים בנתיים) יש יותר סיכוי ליישם דבר כזה ולהפעיל שירותי תחזוקה וכו.

פורסם

לדעתי דווקא להיפך. יש מונח שנקרא תקורה (Overhead). במקרה הזה הכוונה היא למכלול ההוצאות שמיועדות לקיום העסק בלבד. הוצאות שתמורתן אתה לא רואה רווח.

הנחה שנראית הגיונית, אך ברוב המצבים שגויה לגמרי, היא שאם אתה רוצה להגיע לשולי רווח מסוימים, תוכל לפצות על הוזלה של כל יחידה באמצעות הגדלת היקף המכירות. ברוב המקרים זה רק מוביל לקריסה מכיוון שהתקורה שלך גדלה וזה הנתון שלא לוקחים בחשבון. אתה עובד יותר קשה לייצר רווח, עסוק כל הזמן בלמכור או לבצע את העבודה ולא נשאר לך זמן לדברים אחרים שהם חיונים לתחזוקת העסק. אז או שתעבוד 24 שעות ביממה ואז התגמול שלך לכל שעה יהיה נמוך, או שהעסק יקרוס כי אין לך מספיק שולי רווח כדי להחזיק צוות עובדים מלא כנדרש, או לחילופין, צוות עובדים שמחזיק בכישורים המתאימים כדי לייעל את העבודה ואז מתחילים בלחפש פתרונות יצירתיים ועקומים. עבודה לא יעילה = עוד הגדלת תקורה (תקלות, טיפול שנמרח אוו לא מקצועי וכו').

קח את ניהול החשבונות לדוגמה. הוצאת 10 קבלות ביום לוקחת פחות זמן ומאמץ מאשר 100 קבלות ביום אך שום דבר לא מבטיח לך שאותן 100 קבלות יכניסו סכום הגדול פי 10 שיאפשר לך להחזיק בן אדם במשרה מלאה שיידאג רק לנושא זה. אם תקח סתם מישהו שאין לו ממש מושג בתחום הוא יכול לטעות בתום לב אך לגרום נזקים גדולים. אדם בתחום מקצועי שכזה ירצה תגמול הולם, ומאיפה יגיע הכסף?

זה לא שאני נהנה להוציא יותר כסף, אבל לדעתי כשאתה מוצא בעל מקצוע אמין ואיכותי, שווה לך לשלם לו קצת יותר, כמובן בהנחה שהשכר שלו מתאים ליכולת ההוצאה שלך, ובין היתר גם לעזור להשאיר אותו בעסק.

צריך תמיד לבדוק את מצב השוק, כן לעשות השוואת מחירים, אבל לחפש כל הזמן את הזול ביותר, לדעתי האישית זאת טעות.

כמובן שזאת דעה אישית בלבד, וכל אחד רשאי לעשות את מה שהוא מוצא לנכון.

פורסם

לא²

שלילי בריבוע-> חיובי

->כן

qed

פורסם

המחיר ה"זול" לכאורה תמיד בא על חשבון משהו.

הם ממש לא זולים יותר מחנויות אחרות, אם תקנה מחשב אכותי מהם הם יהיו באותה רמת מחירים כמו חנויות אחרות.

הם מוכרים בזול כי הם דוחפים לך מוצרים גנרים.

אני קונה מהם הרבה, וכל פעם מחדש אני צריך להתווכח עם המוכר שלהם שאני רוצה ספק מותג ולא ספק גנרי שהוא מנסה לדחוף לי בכוח.

פורסם

מישהו בכלל הסתכל לאחרונה על המחירים שלהם ?

הם כמעט וזהים למחירים של חנויות אחרות בשוק

פורסם

הם ממש לא זולים יותר מחנויות אחרות, אם תקנה מחשב אכותי מהם הם יהיו באותה רמת מחירים כמו חנויות אחרות.

הם מוכרים בזול כי הם דוחפים לך מוצרים גנרים.

אני קונה מהם הרבה, וכל פעם מחדש אני צריך להתווכח עם המוכר שלהם שאני רוצה ספק מותג ולא ספק גנרי שהוא מנסה לדחוף לי בכוח.

+1

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451705.msg3862619#msg3862619

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383957.msg3301108#msg3301108

פורסם

אלו רק מקצת מההיבטים. חוץ מזה שאני דיברתי על החיפוש של זול ואיכותי במובן הרחב יותר ולאו דווקא ספציפית לנושא חנויות מחשבים כאלו ואחרות.

לדעתי קצת החמצתם את מה שרציתי להגיד. לא טענתי לרגע שרשת כזאת או אחרת זולה יותר בפועל מחנויות אחרות, בכלל התייחסתי לנושא החיפוש אחר "זול ואיכותי" במובן הרחב יותר, וניסיתי להגיד שמחיר "זול" ביחס לשוק, בא תמיד על חשבון משהו. אם נתייחס לנושא המחשבים אז ידוע לכולנו על חשבון מה זה בא, בעיקר על חשבון איכות רכיבים, מפרט מאוזן ורמת שירות (אם כי נקודה זו ניתנת לוויכוח).

פורסם

אני אחכה עד שיהיה קירור למעבד של טורנדו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים