עבור לתוכן

מספר שאלות לפני רכישה של מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום

מנצל את הת'רד לשאלה נוספת.

יש לי מחשב חדש עם מערכת הפעלה של 32 ביט. האם שווה לי לשדרג את הזיכרון מ- 2 ג'יגה ל- 4?

כרגע אין לי שימושים מיוחדים במחשב אבל בהמשך אני אריץ עליו תוכנות חישוב כמו מטלב (סטודנט להנדסה)

הבעיה היא שהבנתי שאם רוצים לשדרג את הזיכרון עדיף לעשות את זה כמה שיותר קרוב למועד קניית המחשב כי אחרת עלולה להיות בעיית סינכרון בין כרטיסי הזיכרון.

היות שהמחשב חדש אשמח לדעת אם הדבר נכון.

תודה רבה!

אני לא בטוחה שתרגיש בכלל בהבדל שבין 2GB ל 3GB בתרגילים במטלאב, תלוי מה יהיו הישומים.

המחשב הנייח שלי בן כמה שנים, יש לי רק 1GB ואני עובדת עליו הרבה עם מטלאב. אני מרגישה שהמחשב חלש מדי רק בעיבוד נתונים של מאות מגה, ועשרות קבצים.

לדעתי כדאי שתחכה ותראה האם המחשב מספיק ומה הדרישות של התוכנות שתצרך לעבוד איתן. וחוץ מזה שסביר שלקנות זכרון בעוד שנה יהיה יותר זול מאשר לקנות אותו עכשיו.

• תגובות 31
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעולה!

הרגעתם אותי. אני אחכה עוד שנה- שנתיים עד שאצטרך לעבוד עם התוכנות ואז אראה אם צריך ומה צריך.

אולי באמת עד אז כבר יותר תוכנות ינגנו על גריסת ה- 64 ביט ואז יהיה ניצול מלא של הזיכרון.

המון תודה וחג שמח!

פורסם
  • מחבר

שמחתי לעזור

פורסם

קח בחשבון שבלימודים יש לפעמים שימוש בתוכנות שלא תומכות במ"ה 64 ביט.

לא הייתי ממליץ לקפוץ למערכת כזו אם הדרישה שלך היא לא עיבוד מאוד רציני שדורש באמת כמויות זיכרון גדולות

4 ג'יגה מספיק מעל ומעבר גם לדרישות מעל הממוצע

פורסם

וגם אתה לא מכיר בעייתיות בהוספת כרטיס זיכרון גם לאחר שנה- שנתיים?

כבר שמעתי מכמה אנשים שמשהו יכול להידפק בהוספה הזאת ואז אני אצטרך להחליף גם את הכרטיס המקורי.

בת'כלס אני מתכוון להישאר עם 34 סיביות ואז אני יכול לחסוך ולקנות רק ג'יגה אחד אבל בגלל שאני לא יודע מה יהיה עוד כמה שנים חשבתי שאם אני כבר קונה שזה יהיה כבר 2 ג'יגה ואז אני ארוויח עוד קצת זיכרון עם המעבר.

פורסם

קח בחשבון שבלימודים יש לפעמים שימוש בתוכנות שלא תומכות במ"ה 64 ביט.

באמת? אילו למשל? אם אתה מדבר על תוכנות DOS ישנות שמשום מה מישהו עדיין מתעקש להשתמש בהן בחלק מהפקולטות (SPSS?), אני יכול להבין, אבל משהו מודרני?

לא הייתי ממליץ לקפוץ למערכת כזו אם הדרישה שלך היא לא עיבוד מאוד רציני שדורש באמת כמויות זיכרון גדולות

הגישה שלי שונה - לא הייתי נשאר שנייה עם מערכת הפעלה 32ביט, אלא אם כן יש דרישה מאוד ספציפית לתוכנה מאוד ספציפית שלא עובדת במערכת הפעלה 64ביט, ולא מתאפשר להפעילה באמצעות אמולטור/מכונה וירטואלית.

פורסם

אני אישית לומד מחשבים, ויש לא מעט אימולטורים שלא תומכים ב-64 ביט

חברים המליצו בחום לא לעבור ל-64 ביט, כי זה עושה בעיות עם גרסת לינוקס שעובדים איתה אצלנו

אני לא מכיר את התמיכה של SPSS, אבל אני חושב שאין סיבה שהתוכנה לא תתמוך 64 ביט

מצד שני, אני לא מוצא יתרונות ב-win7-64bit - אז ויתרתי

פורסם

למדעי המחשב לא מומלץ 64Bit

תמיד יש את התוכנה המיושנת להרצת MIPS שלא תעבוד ב64

ובמהלך התואר יש עוד הרבה מקרים p=

פורסם

לפעמים אני מופתע לראות עד כמה אנשים תקועים בעבר... ועוד בלינוקס, שם 32ביט זה ממש ימי הביניים...

פורסם

בדיוק מהסיבה הזאת אני לא מתכנן כרגע לעבור ל- 64 ביט.

מחפש חיזוק נוסף לכך שאין בעיה להכניס עוד כרטיס זיכרון גם לאחר שנה- שנתיים.

אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאני אגלה שצריך עוד זיכרון, ואז במקום להוסיף אחד אני אצטרך להוסיף שניים כי יש בעית סינכרון בינהם.

תודה!

פורסם

בדיוק מהסיבה הזאת אני לא מתכנן כרגע לעבור ל- 64 ביט.

מחפש חיזוק נוסף לכך שאין בעיה להכניס עוד כרטיס זיכרון גם לאחר שנה- שנתיים.

אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאני אגלה שצריך עוד זיכרון, ואז במקום להוסיף אחד אני אצטרך להוסיף שניים כי יש בעית סינכרון בינהם.

תודה!

אתה תמיד יכול לעבוד עם VMWARE במידה יש תוכנה בעייתית.....לכן אין שום בעיה אמיתית לעבוד עם 64 ביט.

מה שכן יש הרבה דגמים שמגיעים עם 4GB ומחיר השדרוג מגולם בהנחה....(עודפים של יבואנים וכו'...).

פורסם

לא לא.. כבר רכשתי את המחשב עם 2 ג'יגה ואני מתכוון לעבוד עם 32 ביט (אולי מאוחר יותר אני אעבור ל- 64) השאלה היא שוב- האם אין בעיה להכניס עוד כרטיס זיכרון גם לאחר שנתיים? אני שמעתי כבר כמה סיפורים שהכרטיסים לא "נגנו" אחד עם השני ואז היה צורך להחליף גם את המקורי. רציתי לדעת אם יש אמת בסיפורים האלה והאם אני יכול להיות רגוע ולהוסיף רק כשאצטרך (כי כרגע 2 מספק אותי)?

תודה!

פורסם

אין הבטחה שכל סטיק זיכרון יעבוד עם הסטיק הנוכחי שלך (או בכלל עם המחשב), אך בטוח יהיו כאלה שיעבדו. מקסימום - תצטרך לנסות 2, גג 3 עד שתמצא אחד שיעבוד טוב.

פורסם

זאת אומרת שאם אני משם באיזור ה- 300 ש"ח לכרטיס של קינגסטון, בעל אותו נפח זיכרון ואותו ג'יגהרץ- יש סיבה שהוא יכשל?

ואחר שנתיים עולה הסבירות לכשל?

לא ברור לי העניין...

פורסם

זאת אומרת שאתה חופר בזה יותר מידי...

תשדרג כשבא לך - לא אמורות להיות בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים