עבור לתוכן

לא מצליח להתקין XP על נייד שבא עם חלונות 7

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את הנייד שלי עם חלונות 7 וקיבלתי צמרמורת. כמשתמש וותיק של XP אני פשוט לא מסוגל להחליף את מערכת ההפעלה הזו ולעבור לחלונות 7. כאשר הכנסתי את דיסק ההתקנה של XP הדיסק אמנם עלה אבל הוא מודיע לי על שגיאה. אציין רק כי דיסק ההתקנה תקין. האם מישהו יודע מה הבעיה?

• תגובות 31
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מצפה שנדע מה הבעיה שלך בלי שאתה אומר מה השגיאה?

(והערת אגב: תתקדם. windows xp היא מערכת הפעלה מיושנת בת 9 שנים, ואחרי שבוע של שימוש ב-7 אתה תתרגל לחלוטין ותשכח מ-xp)

פורסם

למה שלא תתקין דרך הביוס הרבה יותר טוב...

ואגב מצטרף למה שאדון שניצל אמר: תתקדם...

פורסם
  • מחבר

שניצל - נכון ש-XP היא ישנה אבל מי אמר שמערכת הפעלה חדשה היא מערכת הפעלה מוצלחת?

להזכירך - היה לנו את וינדואוז 2000 ווינדואוז מילניום וגם את ויסטה שכולם ניבאו לה הצלחה ענקית ושלושתם נחלו אכזבה גדולה.

הימור שלי - גם חלונות 7 תגמור כמו ויסטה.

Joli - אתה יכול להסביר מה זה התקנה דרך הביוס? האם כשהכנסתי את הדיסק על מערכת ההפעלה לכונן והגדרתי בביוס לעשות בוט ראשוני מהכונן זה לא התקנה דרך הביוס?

פורסם

שניצל - נכון ש-XP היא ישנה אבל מי אמר שמערכת הפעלה חדשה היא מערכת הפעלה מוצלחת?

חלונות 7 נמצאת בשוק כבר יותר משנה, והביקורות מהללות אותה (עוד אפילו כשהיא הייתה רק בבטא). היא לא מוצלחת כי היא חדשה, היא מוצלחת כי היא מוצלחת. אגב, חלונות 2000 היא גם סבבה, היא פשוט לא נועדה למשתמשים ביתיים.

פורסם
  • מחבר

או קיי שניצל - בוא נניח שחלונות 7 מוצלחת. ומה עם XP? לא מוצלחת? בוא תן לי יתרון אחד שיש בחלונות 7 ע"פ XP - ואני מדבר על יתרון משמעותי כזה שיגרום לי לזנוח את XP.

אגב - גם בתוכנות רגילות אני לא ממהר לשדרג. יש תוכנות שברגע שאתה מפעיל אותן קופץ לך חלון שמודיע על גירסה חדשה של התוכנה ושואל אותך אם אתה רוצה לשדרג את הגירסה הקיימת. תמיד אני לוחץ על לא.

פורסם

נתחיל מהיתרון הכי פשוט כרגע - היא כבר מותקנת לך על המחשב, ולא יעלה לך 500 ש"ח להתקין אותה (או לחילופין, להסתבך ולהתקין תוכנה לא חוקית). תגיד לי מה היתרון המשמעותי של חלונות XP על פני 7 שבגללו אתה רוצה לחזור גרסה אחורה (ולא, זה שאתה רגיל ל-xp זה לא יתרון, כי אתה תתרגל ל-7 תוך שבוע).

כיוון ש-xp היא כבר ישנה, התמיכה שלה במיקרוסופט הולכת ופוחתת - פחות תיקונים ועדכוני אבטחה (תיכף תאמר לי שגם אותם אתה לא מתקין?).

אתה מוזמן לראות כאן את הפיצ'רים החדשים בחלונות 7:

http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_7

בין השאר תמיכה ב-DirectX 10 ומעלה (אם אתה גיימר), מערכת יציבה יותר (ניהול תהליכים וזכרון טובים יותר), הגנות יותר טובות מפני וירוסים ועוד.

פורסם

אני יכול גם להוסיף שיש פותר בעיות ממש טוב ועוד כל מיני דברים קטנים שעושים לך טוב..

רואים שמייקרוסופט ניסתה לקחת את כל מה שהיה דפוק בXP ולתקן

פורסם
  • מחבר

שניצל – כלל ידוע הוא שלא משלמים כסף על מה שניתן לקבל בחינם. התקנת XP לא עולה לי ולו אגורה אחת. יש לי קראק מעולה שהופך לי את התוכנה לכשרה למהדרין כך שזו לא בעיה. אתה באמת רוצה להגיד לי שאת כל התוכנות המותקנות שיש לך על המחשב קנית? אני בטוח שלא. ואם את כל התוכנות לא אז למה את מערכת ההפעלה כן?

אכן אני לא מתקין עידכוני אבטחה ואני לא משתמש לא באנטי וירוס ולא בכל מיני אנטי רוגלות למינהם וכל שאר מרעין בישין שרק מכבידים על המחשב. אז איך אני מתמודד עם וירוסים אתה שואל? אני אענה לך. לאחר התקנת מערכת ההפעלה וכל התוכנות הנדרשות אני מבצע אימג' לכונן C (כל עוד שהוא בתול ולא בא במגע עם האינטרנט). במידה ונכנס לי איזה וירוס שמשגע אותי או אפילו סתם אם איזה הגדרה בוורד או בכל תוכנה אחרת השתבשה אני פשוט מבצע שיחזור של כונן C באמצעות קובץ האימג' ובא לציון גואל. ב-10 דקות (הרבה הרבה פחות זמן מאשר ייקח לי לסרוק את המחשב עם איזה תוכנת אנטי וירוס מטופשת) אני מקבל מחשב בתול ונקי מוירוסים. אגב – את כל המידע ( שירים סרטים מסמכים וכו') שלי אני שומר בהרד דיסק חיצוני הרחק הרחק מהשג ידם של הוירוסים.

אגב – תוכל להסביר לי מה זה פיצ'רים?

koko0 – בוא תן לי דוגמא אחת למשהו שהיה דפוק ב-XP- ותוקן בחלונות 7.

פורסם

שמע אחי אף אחד לא מכריח אותך להתקין את - 7, אבל אם אתה רוצה לגלות את הטוב האמיתי הייתי ממליץ לך לחכות חודש עם השבע ולהתנסות איתו.

עדיין לא שמעתי משהו שעבר מ XP ל 7 והצטער.

ואגב אם אתה משווה אותו ל VISTA אז כדאי שתתחיל לקרא ביקורות ברשת...

פורסם

אתה באמת רוצה להגיד לי שאת כל התוכנות המותקנות שיש לך על המחשב קנית? אני בטוח שלא.

אז אתה טועה. בעצם, אתה צודק - חלק מהתוכנות הן תוכנות חינמיות (פיירפוקס, 7zip) שלא הייתי צריך לקנות.

חוץ מזה, עדיין התעלמת מהעובדה שהתקנת חלונות 7 לא עולה לך גם זמן - פשוט כי המערכת כבר מותקנת.

אכן אני לא מתקין עידכוני אבטחה ואני לא משתמש לא באנטי וירוס ולא בכל מיני אנטי רוגלות למינהם וכל שאר מרעין בישין שרק מכבידים על המחשב.

הממ, ואיך אתה מתגונן מפני תולעים (לדוגמה, ה-Blaster שעשה שמות במערכת windows xp בזמנו)?

אגב – תוכל להסביר לי מה זה פיצ'רים?

http://en.wiktionary.org/wiki/Feature

(computing) A beneficial capability of a piece of software.

koko0 – בוא תן לי דוגמא אחת למשהו שהיה דפוק ב-XP- ותוקן בחלונות 7.

משהו אחד - אבטחה. חלונות XP הייתה מערכת פרוצה לחלוטין, כל אפליקציה רצה בהרשאות מנהל ויכלה לעשות מה שהיא רוצה במערכת. למעשה שיפורי האבטחה נכנסו כבר בויסטה, אבל שם הם היו מחמירים מדי - וכל שנייה היה קופץ לך חלון ה-UAC. בחלונות 7 סידרו את זה והיא מערכת הרבה יותר בטוחה ויציבה מ-XP ומויסטה. אגב, חלונות 7 נכתבה תוך שימת דגש על מחשבים ניידים, כך שהיא מנצלת אותם בצורה יותר חכמה (ובד"כ מעלה את זמן הסוללה שלהם).

פורסם
  • מחבר

שניצל – ומה לגבי תוכנות שהן לא חינמיות (ורובן כאלה)? אתה קונה?

לגבי התולעים – כנראה שפיספסת את הרעיון – אני עושה אימג' לכונן C לפני שנכנסה אפילו חצי תולעת ולכן גם אם תיכנס לי לא תולעת אחת אלא פלוגה של תולעים אני תוך 10 דקות מחזיר את כונן C למצבו ההתחלתי.

תודה לגבי ההסבר על הפיצ'רים.

ציינת את העובדה ש-XP היא מערכת פרוצה לחלוטין.

שניצל ידידי – רוב האנשים הם משתמשים ביתיים ולא מאחסנים על המחשב שלהם את סודות הגרעין של ישראל. רוב האנשים שומרים על המחשב שלהם שירים מסמכים וסרטים. לי אישית אין בעיה שיפרצו לי מחר למחשב – מבטיח לך שלא ימצאו שם כלום חוץ ממערכת ההפעלה שנמצאת בכונן C. את כל החומר האישי שלי אני שומר על הרד דיסק חיצוני הרחק הרחק מהישג ידם של תולעים האקרים וכל מיני מרעין בישין. אם אני מצליח להבין ממך נכון אז אתה טוען שחלונות 7 היא מערכת בלתי פריצה. גם בלי להיות מומחה ולאבטחת מידע אני יכול להבטיח לך שאין דבר כזה מערכת בלתי פריצה.

Itail – תודה רבה על העזרה :xyxthumbs: – אני אבדוק אם זה עוזר.

פורסם

שניצל – ומה לגבי תוכנות שהן לא חינמיות (ורובן כאלה)? אתה קונה?

אחזור ואומר שנית - לא מותקנת על המחשב שלי תוכנה אחת לא חוקית. הדברים היחידים שאני צריך לקנות הם משחקים, חלונות ואופיס (אגב, גם לאופיס יש תחליף חינמי).

לגבי התולעים – כנראה שפיספסת את הרעיון – אני עושה אימג' לכונן C לפני שנכנסה אפילו חצי תולעת ולכן גם אם תיכנס לי לא תולעת אחת אלא פלוגה של תולעים אני תוך 10 דקות מחזיר את כונן C למצבו ההתחלתי.

אז לא הבנת את הבעיה. אתה תחזיר את הכונן למצב ההתחלתי, ועשר דקות לאחר מכן התולעת שוב תיכנס ושוב תצטרך לעשות את אותו הדבר. זה בדיוק מה שקרה בזמנו עם תולעת ה-Blaster (חפש קצת מידע על הנושא). הדרך הכי טובה לחסום את התולעת הזו הייתה כמובן עדכון אבטחה של מיקרוסופט... אה רגע, גם את אלה אתה לא מתקין.

חוץ מזה, בד"כ תולעים לא גורמות לך נזק אקטיבי למחשב. תולעת יכולה לשבת לך על המחשב במשך שנים בלי שתדע מזה, ואז היא יכולה לעשות כל מיני דברים זדוניים מאחורי הקלעים - כגון להקליט את כל הפרטים שאתה מכניס בדפדפן, כך שיוכלו לפרוץ לך לאימייל או לגנוב את פרטי האשראי, או להשתמש במחשב שלך בתור "מחשב זומבי" לצורך הפצת ספאם והפלת אתרים.

בשום שלב לא אמרתי ש-7 היא מערכת בלתי פריצה. אבל היא מערכת הרבה יותר מוגנת מ-XP, זה בטוח.

פורסם

שלום רב ומועדים לשמחה

אורן500000 - אתה מתבקש לדייק בדברים,

ולא לשים דברים שלא נאמרו בפי אומרם.

השיטות שאתה נוקט לשמירה על הדברים, הן, איך לומר בעדינות ?

קצת ילדותיות במקרה הטוב.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים