עבור לתוכן

לגיימרים,בשאיפה ליחס עלות\תועלת גבוה במיוחד, דעתכם על המפרט (5-6K):

Featured Replies

פורסם

מסך כבר יש. (23 FHD)

מארז: ezcool. (הבסיסי אבל עם 2 מאוורים)

ספק כוח: ips550aq3 550w של power man inwin עם מאורר 12, לטענת המוכר ספק real שיעמוד בכבוד.

לוח אם: ga-p55-us 3l של gigabyte

מעבד: 2.8Ghz 8MB i5 1156 quad 760

זיכרון: 6GB של kingston 1333mhz (שריטה שלי ל6ו לא 4)

צורב: LG חרטא כלשהו..

כ.מסך: HD5850 GDDR5 1GB של powercolor

דיסק קשיח: westarn digital 1 TB sata2 64MB cash c.g

מקלדת: wave logitech (אורוגונמית)

עכבר: mx-518 של logitech

המחיר: 5300.

קיבלתי. סליחה על חוסר התקינות.

ייעוד המחשב הוא למשחקים, והכיוון הוא לשחק בהגדרות הכי גבוהות שאפשר.

תקציב: אין לי משהו מוגדר ממש. אבל באיזור ה5+-. ניתן למשוך לכיוון ה6.

מבחינת O.C: מתוכנן רק בעתיד היחסית רחוק. הרעיון הוא שהמחשב יהיה מספיק חזק לזמן הקרוב. ורק בעתיד (איזור החצי שנה-שנה) אם יהיה בעיות אם משחקים כבדים...

שקט: לא משנה לי בכלל.

ומבחינת מארז. כמה זה באמת ישנה את הקירור כל עוד אני לא עושה O.C? הרי בכל מקרה יש לי 2 מאוורים במארז..

פורסם

ספק כוח: ips550aq3 550w של power man inwin עם מאורר 12, לטענת המוכר ספק real שיעמוד בכבוד.

והבעיה לשים ספק נורמלי היא? המוכר יכול לטעון מה שהוא רוצה, קח ספק אחר.

גם מארז הייתי מחליף, בעוד כמה שקלים אפשר ללכת על משהו נורמלי שיתן לך שקט, קירור, נוחות. כמובן ביחס למחיר..

זה לא מחשב ב1000 שקל חבל להתפשר על הדברים הכי חשובים.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

יחס עלות/תועלת זה לא משהו קבוע אלא תלוי מאוד בתשובות מדוייקות לשאלון שבלינק.

רק לדוגמה, המפרט שלך נותן תמורה עלובה במיוחד לחובבי שקט.

פורסם

והאמינות

פורסם

הסתכלת פה קודם?

אלו הרכיבים שנותנים נכון להיום יחס עלות/תועלת גבוה במיוחד (בפני עצמם - לאו דווקא ביחס לדרישות מיוחדות או כחלק ממערכת).

שים לב שאם מתוכנן OC רציני למעבד 4 ליבות וכרטיס HD5850 עם העלאת מתחים - קח בחשבון ספק מפלצת.

מפרט לדוגמה בלבד עם דגש מיוחד על יחס עלות/תועלת מקסימלי לשימושים/העדפות שלך

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪749

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪295

ספק כוח:

[..] CORSAIR 750W TX : CMPSU-750TX ₪459

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪310

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4449

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כמובן שבתקציב שלך אפשר לשנות הרבה - במקרה הנ"ל שמתי דגש על יחס עלות/תועלת עבור גיימינג + פוטנציאל ל-OC כבד עם העלאת מתחים.

יש למשל כרטיסים מעט חלשים יותר אבל זולים יותר ומשתלמים מאוד: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=6828

עריכה: ל-OC כבד כדאי אולי להשקיע יותר בזכרונות, אבל בגלל המכפלה הפתוחה של המעבד זה לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

AMD אני לא רוצה ואל תשאל אותי למה. :s05: כי פשוט לא...

ספק כוח אני מבין שחובה להחליף לO.C העתידי ולאמינות. וכך נעשה.

ומעבר לזה, יש עוד איזה משהו שנראה חריג??

והאם המארז משנה משהו משמעותית??

עריכה: וה5850 עלה רק 150 יותר מה 460 אז העדפתי אותו...

ומה הכוונה בלהשקיע יותר בזכרונות?

פורסם

AMD אני לא רוצה ואל תשאל אותי למה. :s05: כי פשוט לא...

אז תתכונן לקבל ביצועים דומים מאוד בכ~400-500 ש"ח יותר. לשיקולך.

ספק כוח אני מבין שחובה להחליף לO.C העתידי ולאמינות. וכך נעשה.

מצויין. אם מתוכנן OC מתון אפשר לרדת מעט בספק אבל הדגם הספציפי הזה במחיר זנות ממש ומהאיכותיים שיש.

והאם המארז משנה משהו משמעותית??

בוודאי - יכולת קירור גבוהה מאוד (OC) במחיר מצחיק יחסית.

מומלץ להוסיף אל פסק למפרט.[br]פורסם בתאריך: 27.09.2010 בשעה 00:59:07

ומה הכוונה בלהשקיע יותר בזכרונות?

זכרונות מהירים יותר עם גוף קירור משמעותי (חשוב יותר עם מעבד אינטל שאין לו מכפלה פתוחה).

[br]פורסם בתאריך: 27.09.2010 בשעה 01:00:38

עריכה: וה5850 עלה רק 150 יותר מה 460 אז העדפתי אותו...

איך? לדעתי ההפרש קרוב יותר ל-250 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

ממממ, למען האמת, כן, אני מעדיף להשקיע עוד כסף ולא לקחת AMD. :nixweiss: ככה אני...

בקשר לזכרונות, לקחתי 6GB שנחשב יחסית הרבה היום (אני בונה על להתקין 64BIT כמובן), ולפי מה שהסביר לי חבר "שאמור" להבין, אין עניין לקחת זכרונות יותר מהירים מ1333 מכיוון שכל המעבדים היום מסונכרנים לעבוד מקסימום על מהירות כזאת עם הזכרונות...

ה5850 עלה 1350 בגרסת הPOWER COLOR שלו... ככה שזה אפילו פחות מ150 שקל...

פורסם

ממממ, למען האמת, כן, אני מעדיף להשקיע עוד כסף ולא לקחת AMD. :nixweiss: ככה אני...

כמו שאמרתי - יחס עלות/תועלת זה משהו מאוד סובייקטיבי :P אתה מוכן לשלם 10% יותר במחיר, כמעט ללא תועלת, רק כדי לדעת שיש לך אינטל. כזה אתה... ובדיוק בגלל זה אנו זקוקים לפירוט

בקשר לזכרונות, לקחתי 6GB שנחשב יחסית הרבה היום (אני בונה על להתקין 64BIT כמובן),

חביב אבל לא ממש קריטי (וקל מאוד להרחיב מאוחר יותר במידת הצורך). הם גם לא יעבדו בדואל צ'אנל - לשם כך תזדקק ל-8G. בתיאוריה מדובר שתעבוד רק בחצי מרוחב הפס האפשרי לתעבורת מידע בין המעבד לזיכרונות, אם כי ההשפעה על הביצועים בפועל במרבית המקרים לא תמיד משמעותית.

ולפי מה שהסביר לי חבר "שאמור" להבין, אין עניין לקחת זכרונות יותר מהירים מ1333 מכיוון שכל המעבדים היום מסונכרנים לעבוד מקסימום על מהירות כזאת עם הזכרונות...

זה נכון ללא OC או ב-OC מתון. ב-OC כבד עם העלאת מתחים זה עלול להיות משמעותי יותר.

ה5850 עלה 1350 בגרסת הPOWER COLOR שלו... ככה שזה אפילו פחות מ150 שקל...

יש גם GTX460 ב-1150 ש"ח. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך איש יקר.

פורסם
  • מחבר

---- עדכון ----

כרטיס מסך: שודרג מPOWER COLOR HD 5850 ל5850 של GIGABYTE.

מארז: שודרג מ EZCOOL לSAGITTA II RAIDMAX. (אאחחח איזה ילד קטן וחובב לדים אני.....)

מחיר: ירד מ5300 ל5275. ובאמת שאני לא מבין למה... ( המוכר אמר שאני בא לו בטוב... :lol: :lol: :lol: :lol:)

בקיצור אני מאוד מחויך כרגע...

פורסם

תקשיב mudale222 היקר,

עדיף שתקשיב למה שאומרים לך פה בפורום לגבי מפרטים מומלצים- לקחת מארז של חברה סוג ד' (raidmax) זה פשוט לא מומלץ משום בחינה, עדיף לקחת מארז של חברה מוכרת ומומלת כמו antec, lancool, collermaster,nzxt. לגבי הכרטיס מסך אין שום הבדל בין חברות, בייחוד שאין פה הבדל בקירור, pcb וכדומה.

דבר שני אני לא מבין מה הבעיה עם amd? לפי דבריך אתה לא עומד לבצע oc וההבדלים בין intel ל-amd בלי oc הם פשוט זעומים, וamd ייצא זול בהרבה ככה שתוכל להשקיע את הכסף בכרטיס מסך טוב בהרבה.

בכל זאת, הנה מפרט מבוסס אינטל שהוא פחות מהתקציב שנתת ונותן תמורה מעולה למחיר חוץ מהמעבד שאפשר לקחת amd :

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪541

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471

כרטיס מסך:

[..] PALIT GTX460 SONIC PLATINUM 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1348

צורב DVD:

[..] SONY NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪105

מארז:

[..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 750GB 32MB SATA2 7200 RPM ₪268

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪4630

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

---- עדכון ----

כרטיס מסך: שודרג מPOWER COLOR HD 5850 ל5850 של GIGABYTE.

מארז: שודרג מ EZCOOL לSAGITTA II RAIDMAX. (אאחחח איזה ילד קטן וחובב לדים אני.....)

מחיר: ירד מ5300 ל5275. ובאמת שאני לא מבין למה... ( המוכר אמר שאני בא לו בטוב... :lol: :lol: :lol: :lol:)

בקיצור אני מאוד מחויך כרגע...

מקווה שלא הוספת כסף על השידרוג הזה..

מה עשית עם הספק?

פורסם
  • מחבר

כמה דברים:

1.כולכם לא הכנסתם בחישוב שלכם שלקחתי בחישוב שלי 6GB ולא 4GB + מקלדת + עכבר, שזה 620 שקל הבדל...

אם תחשבו את המפרט שלכם + הסכום הנ"ל אנחנו כבר מאוד קרובים בסך הכל הכללי.

2.לא הוספתי כסף על השינוי כ.מסך אלא דווקא ירד המחיר.

3.מסכים לגמרי שהמפרט של AMD יותר משתלם, אבל פשוט לא רוצה AMD (מעבר לעובדה שאולי אולי בעתיד נעשה OC..).

4.בקשר לספק זה באמת קצת סיפור, המחשב כבר הוזמן וזה בעיה להחליף את זה.. המוכר התחייב לי במליון אחוז שאם יהיה בעיה הכי קטנה אם זה אני בא אליו והוא ישר מחליף טוען שמכר מלא מחשבים ברמה כזאת אם הספק הזה ולא היה שום בעיות אף פעם.... (למרות שאם אני ירצה OC, מן הסתם נצטרך להחליף).

5.בקשר למארז, באמת לא מבין בזה הרבה אבל נראה לי דווקא כבחירה טובה - מכיל 3 מאווררים, אחורי+קדמי 120mm, וצד של 230mm ולדוגמא ה300 ANTEC מכיל רק

2 מאוורים של 120 ו140. ובנוסף לRAIDMAX יש את המראה ה גיימרי שזה גם בונוס מבחינתי.

6.מודה שקצת התבאסתי...(בעיקר על הספק) והייתי צריך לחשוב יותר.

פורסם

מי שמוכר לך ספק כזה עם מחשב כזה הוא לא אמין בשיט, אני לא הייתי מחכה לרגע שצריך לממש אחריות.

זה כמו לנסוע על פרארי עם ברקרסים של פיאסטה.

בקשר למארז, יכול להיות לו גם 14 מאווררים והוא לא יקרר טוב כמו מארז עם 2, יש הרבה פרמטרים לעניין. מה גם של שקט, איכות בניה, נוחות..

הכל אפשרי כל עוד לא קיבלת את המחשב. תדרוש להחליף לפחות את הספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים