עבור לתוכן

האם על הכונן קשיח "HD204UI" אפשר לבצע רייד 5??

Featured Replies

פורסם

אנירוצה לקנות 5 כוננים כאלה ואני רוצע לבצע עלהם מערך רייד 5 עים תוכנה או בעזרת הלוח, הבנתי שהם בעלי 4 סקטורים וזה גורם לבעיות, לא כוכך הבנתי מה זה אומר..

1.האם אפשר לבצע עלהם מערך רייד 5 דרך תוכנה ולוח(שתומך ברייד 5 כמובן) ולא יבצרו לי שום בעיות מיוחדות??

2.אני נכון לעכשיו מזמין מחו"ל מכיוון שלא מצאתי בארץ, משהוא מכיר חנות בארץ שמוחרת אותם??

3.האם אתם גם חושבים שהם הכי מומלצים לאיחסון??

פורסם

ולא כל כך מומלץ לבנות מערך RAID 5 על בקר לוח האם. באופן כללי מכיוון שללא בקר ייעודי לא תוכל לנצל לגמרי את כל היתרונות של המערך, בעיקר בכל מה שקשור למהירות כתיבת הנתונים, וקח בחשבון שבמקרה שכונן אחד מתקלקל, ייקח לך כנראה כמה עשרות שעות טובות לבנות את המערך בחזרה לאחר החלפת הכונן.

עדיף כמובן לבנות מערך כזה בעזרת בקר ייעודי (יקר) או RAID תוכנה של מערכת Linux/FreeBSD כגון Freenas לדוגמה (אך בעזרת RAID תוכנתי גם לא תהנה לגמרי מכל היתרונות של מערך כזה), והכוונה כמובן שהמערך ישמש לאחסון בלבד ויימצא במערכת אחרת מהמערכת בה אתה משתמש באופן שגרתי.

יחד עם זאת, אם המערך הוא האפשרות היחידה לענות על הצרכים שלך ואם אין תקציב לרכוש בקר ייעודי או שאין כל כך חשיבות להפיק את מלוא הביועים מהמערך, אז גם אין לגמרי מניעה לבנות אותו על בקר לוח האם או על RAID תוכנתי, רק שזה פחות מומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים