עבור לתוכן

raid בקר, NAS ? עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

חיפשתי , קראתי אבל עדיין לא כלכך הבנתי

לגבי סוגי הריידים אני מבין (מתעסק עם זה ביום ביום אבל עם שרתים ונטאפים)

במחשב אישי עדיין לא יצא לי להתעסק עם זה

יש לי לוח אם

Motherboard Name Gigabyte GA-P55M-UD2

ראיתי שיש לו אפשרות לרייד , זה נכון? אם כן איך מפעילים אותו ואיך מתפעלים אותו ?

האם כדאי לקנות בקר רייד ? )לא החלטתי עדיין איזה רייד לעשות )

מה המחירים ואיזה מתאים ללוח אם שלי

והאם צריך דיסקים קשיחים מיוחדים

\

תודה לעוזרים !

פורסם

1. כן, יש אפשרות ל-RAID. יוצרים את המערך באמצעות תוכנית שירות המובנית בלוח האם. פרטים על איך להיכנס אליה ואיך להגדיר מערך תוכל למצוא בחוברת לוח האם (בפרק המתאים לקראת הסוף). אם אתה משתמש במערכת ההפעלה Linux או FreeBSD תוכל ליצור מערך RAID דרכה ללא קשר לתמיכת לוח האם.

קח בחשבון שאם יש לך מידע על הכוננים, הוא יימחק במהלך יצירת המערך.

2. תלוי מה אתה רוצה להשיג ועל איזו דרגת RAID יתבסס המערך שלך. קח בחשבון שמערך RAID על בקר לוח האם (שהוא כמובן לא בקר RAID אמיתי) עלול ליצור בעיה אם תרצה להעביר את המערך כמו שהוא ללוח אם אחר בעתיד או במקרה של כשל בלוח האם. מחירי בקרי ה-RAID האמיתיים הוא כמה אלפי שקלים (אך אני לא בקיא בדיוק מהי מדרגת מחיר הכניסה). יש גם בקרי Fake Raid שעולים כמה מאות שקלים והם יכולים, במצבים מסוימים, להיות פתרון ביניים סביר בין הבקר שעל לוח האם ובקר RAID אמיתי.

3. לא צריך כוננים קשיחים מיוחדים, אך מומלץ ורצוי לקנות צמד (או יותר) של כוננים זהים (או במקרה הכי גרוע כוננים של יצרנים שונים אך בעלי נפח זהה וביצועים קרובים ככל הניתן זה לזה).

והשאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך, מה אתה מחפש להשיג בשימוש במערך ה-RAID והאם אתה בכלל צריך מערך שכזה?

כמשתמש ביתי דרגות ה-RAID הנפוצות (והשימושיות) הן RAID 0, RAID1 גם RAID5 עשוי להיות שימושי אך עבורו מומלץ לקנות בקר RAID ייעודי.

פורסם
  • מחבר

קראתי עוד קצת באינטרנט , הגעתי למסנקה שהכי כדאי זה NAS קטן

יש חנויות במוכרות בארץ? אם כן איזה דגמים מומלצים ?

פורסם

יש חנויות, השאלה היא מה התקציב שלך וכמה קשיחים אתה רוצה להכניס לתוכו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים