עבור לתוכן

האם זה משנה אם הרדיסק גיבוי בתוך המחשב או בקופסה חיצונית?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לרכוש הרדיסק לגיבוי המוזיקה, סרטים, והתמונות שלי.

האם עדיף שההרדיסק יהיה בתוך המחשב או מחוצה לו מחובר בUSB או כל חיבור אחר?

פורסם

ממשק החיבור (USB, eSATA הם הנפוצים כיום) משפיע רק על קצב העברת הנתונים. עדיף eSATA אם חשוב לך קצב העברת נתונים מרבי (בהתאם ליכולת הכונן עצמו כמובן), אך לפני זה תקרא על AHCI (בסטיקי שבראש הפורום) ותוודא שיש לך יציאת eSATA בלוח האם (או שתקנה מחבר מתאים).

משאר הבחינות השאלה כונן פנימי או חיצוני מסתכמת לרוב בעניין של העדפה אישית ובמקרים מסוימים גם צרכים שמכתיבים מה עדיף. כונן חיצוני, בתנאי שמאוחסן היטב, מוגן במקרה של נזק פיסי למחשב כתוצאה מנזק חשמלי, הצפה של החדר בו המחשב נמצא, גניבה ועוד, לעומת כונן פנימי שעלול להינזק ביחד עם המחשב. נקודה נוספת ל"זכות" הכונן החיצוני היא ניידות. ניתן לנייד אותו ולהעביר בעזרתו בקלות יחסית חומר בין מחשבים.

לעומת זאת, יש כאלה שלדוגמה לא יטרחו לחבר את הכונן החיצוני למטרות גיבוי בתדירות הרצויה ולכן ייתכן שעבורם כונן פנימי עדיף (או שימצאו את תהליך החיבור שלו למחשב ואולי גם לחשמל מסורבל ומעיק).

פורסם

זה גיבוי?

אז אם תהיה פגיעה במערכת בגלל בעיית חשמל שתדפוק את הכונן הקשיח, לא איכפת לך שגם הכונן השני, זה שאתה קורא לו "גיבוי", ימות?

ואם תהיה פגיעה ויראלית שתגרום להשמדת חומר במחיצות כולן לא איכפת לך שגם הכונןו השני, זה שאתה קורא לו "גיבוי", יושמד?

אז בכלל לא צריך גיבוי.

אם זה גיבוי - שומרים את המידע על כונן אחר מחוץ למחשב, ולאחר הגיבוי ובדיקתו מנתקים ושומרים במרוחק מהמחב (למשל בארון סמוך).

מקפידים על משמעת עצמית ומתמידים בביצוע גיבוי בזמנים מוגדרים, לפי קצב השינויים והצורך.

יש תוכנות גיבוי מתאימות שעושות גיבוי מצטבר, ולא רק העתקה מלאה. עדיף כאלו שעושות העתקת קבצים ולא דוחסות כל החומר במבנה קנייני שלהם שתצטרך אח"כ את התוכנה כדי לשחזר.

זכור שאף אחד לא באמת צריך גיבוי. מה שצריכים זה יכולת שחזור !

לכן יש לבדוק מדי פעם תקינות הנתונים ואפשרות קריאתם בפועל והעתקתם התקינה.

פורסם

Old Cat,

בגלל שהתגובה שלך מתאימה בול לשאלה שכביכול "רציתי" לשאול, אמשיך ואשאל..

גם אני כמו פותח הנושא צריך לקנות כונן לגיבוי הנתונים שלי (מסמכים,תמונות,סרטים,שירים ושאר הקבצים האישיים והחשובים שלי).

1TB זה יותר מדיי בשבילי, אבל נכון להיום הנפח הזה וה1.5TB המשתלמים ביותר והחדשים ביותר ולכן אלך על ה1TB.

אני עדיין מתלבט אם ללכת על הסמסונג המומלצים כאן והיקרים יותר או על הסיגייט שזולים יותר ובאים עם 5 שנים אחריות לעומת 3 של הסמסונג.

אז השאלה היא איזה עדיף? ובעיקר השאלה שרציתי לשאול היא אם זה לא מספיק רק להעתיק את הקבצים לכונן גיבוי, איזה תוכנות יש לך להמליץ [חינמיות ולא חינמיות, לא משנה לי, הטובה ביותר !]

תודה 1!

פורסם
  • מחבר

^

אתה בטח מדבר על F3 של סמסונג, כונן מעולה יש לי כבר אחד כזה כמה חודשים.

אין לי יציאת Esata אבל אפשר לרכוש מתאם בגרושים מאיביי אז זה שטויות...

כמה כסף אמור לעלות מארז טוב(רצוי עם מאורר? שישמור על הכונן) כולל USB וחיבור ESATA?

פורסם

בפנימי כן, בחיצוני על הG3 שיכול להיות מצב שהF3 בפנים הכונן, כן?

פורסם

אם הבית/משרד מבוטח ע"י חברת ביטוח, החברה תדרוש גיבוי חיצוני וגם גיבוי אופטי בנוסף.

שימו לב!

פורסם

כן..

מחר אני נוסע ל"פנדה מחשבים" לקנות כונן קשיח חיצוני ואני צריך להנעל על דגם.

פורסם

זו עסקה משתלמת, אני לא חושב שהסיגייט זול יותר.

פורסם

1TB סיגייט עולה 350 ש"ח עם 5 שנים אחריות.

1TB סמסונג G3 עולה 415 ש"ח עם 3 שנים אחריות.

אני לא מתכוון להזמין מYNET-SHOPS גם כי אין ברשותי ויזה וגם במקרה תקלה זה יהיה בעייתי לשלוח ולקבל אני מעדיף לקנות מחנות באיזור.

אז משתלם הוא לא לעומת הסיגייט.

ה1.5TB עולה 499 ש"ח גם עם 3 שנים אחריות, יותר משתלם מה1TB אבל אני צריך גג 200GB .

פורסם

200GB יתמלא לך תוך כמה ימים, זה כלום בתקופה שלנו.

פורסם

לא בידיוק אבל עם הזמן זה יהיה רלוונטי יותר ויותר.

אני קונה 1TB/1.5TB אך ורק מהסיבה שנפחים קטנים יותר לא משתלמים כלל וכלל!!

ועדיין לא עניתם לי על השאלה, איזה כונן פנימי מסתתר בSamsung G3?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים