עבור לתוכן

שימוש ב- RAID1 כגיבוי למחשב

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני עומד לקנות מחשב ביתי חדש שישמש בעיקר ללימודי עיצוב, כלומר גרפיקה ועבודות עיוניות.

קיבלתי המלצה למפרט: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=474106.0ף

אבל נשארה פתוחה שאלת הגיבוי.

הרעיון שלי הוא לחבר שני דיסקים פנימיים ב- RAID1, ככה שתמיד יש גיבוי.

היתרון הוא שתמיד יש לי דיסק מוכן לעבודה, בכל מצב קריסה ובנוסף המחיר יותר זול מדיסק חיצוני.

האם זה כדאי או שעדיף בכל מקרה דיסק חיצוני?

רק לציין, המחשב הישן כנראה יעבור בכל מקרה להיות שרת הורדות וגיבויים, כך שגיבוי משני יהיה, השאלה היא לגבי התאוששות מהתרסקות.

תודה :)

פורסם

היי

RAID מכל סוג מהווה גיבוי חלקי בלבד. הוא מגן עליך אך ורק ממקרה של תקלת חומרה באחד הדיסקים שלך. במקרה כזה תוכל להמשיך לעבוד, להחליף את הדיסק התקול ולהמשיך הלאה.

אבל זו בעיה כי ככה אתה שומר את כל המידע פיזית בתוך המחשב שלך ואז כל פגיעה פיזית במחשב כמו הצפה\שריפה\גניבה תחסל את המידע וגם את הגיבוי.

בנוסף, יש עניין של ביזבוז מקום משום שאתה משתמש רק בחצי מהמקום הזמין שיש לך.

לדעתי, אם מדובר במידע ביתי רגיל ולא משהו חשוב באמת (כמו מידע עסקי) אז גיבוי בדיסק חיצוני עדיף. אתה תמיד יכול לעשות גיבוי IMAGE שבמקרה קריסה מחזיר את המחשב לגמרי למצב הקודם. אתה תצטרך לדאוג שיהיה לך תמיד גיבוי עדכני פחות או יותר.

אם זה מידע עסקי (שמשמש לפרנסתך) אז כבר שווה להשקיע בזה יותר.

פורסם

RAID הוא מערך לצורך יתירות ולא גיבוי. אם מידע מסוים נמחק בשוגג עקב טעות אנוש, וירוס, קריסת תוכנה וכו', הוא נמחק משני הכוננים כך שאין למעשה גיבוי.

לצורך גיבוי מומלץ לבנות תוכנית גיבוי מסודרת ולגבות באופן מתוזמן את כל המידע הרלוונטי להתקן אחר, לא חייב להיות התקן חיצוני אם אתה פחות חושש מאובדן מידע עקב פגיעה פיסית במחשב.

אם חשוב לך לשמור על 3 עותקים של כל המידע, אפשר לגבות אל מערך RAID1.

אגב, אתה יכול לקנות כונן פנימי + מארז ו"להפוך" אותו לכונן חיצוני. זה לפעמים יוצא יותר זול מאשר קניית כונן חיצוני מקביל "מורכב".

אני לא הייתי מתייחס לכונן אחד או יותר שמשמשים רק למטרות גיבוי כ"בזבוז" מקום. זה פשוט חשוב, על אחת כמה וכמה אם מדובר במידע שמשמש לעבודה (כפרנסה או כתחביב זה לא משנה, כל עוד ניתן להגדיר את המידע כחשוב עד חיוני).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

אכן לא חשבתי על העניין של מחיקה בגלל תוכנה. זה משהו שאני אקח בחשבון.

מה לגבי RAID0? יש טעם לקנות שני דיסקים של 500 כדי לשפר ביצועים?

איזה תוספת זה נותן בכלל?

פורסם

לא פרטת בדיוק מה יהיה אופי העבודה שלך אבל ממה שתארת סביר להניח שלא תרוויח כלום מ-RAID0. בנוסף, מכיוון שב-RAID0 הסיכוי לאובדן מידע גדול יותר (ברגע שאחד הכוננים מתקלקל הלך כל המערך וכל המידע) ובגלל ש-RAID0 שמוגדר על בקר לוח האם אינו יציב לגמרי ונוטה לקרוס מעצמו מפעם לפעם (אמנם הכוננים תקינים, אבל כל המידע אובד לרוב ויש ליצור מחדש את המערך), אפשר לסכם שעבורך RAID0 לא יהיה יעיל במיוחד.

פורסם

RAID1 לא משמש בכלל לגיבוי, אלא לשרידות. בעיקרון אפשר להמשיך להפעיל את השרת כשנשרף לו דיסק ואפילו להחליף לו דיסק בלי צורך בreboot. חוץ מזה, הסיכוי שRAID1 יציל אותך מאובדן מידע הוא קטן. כוח עליון, טעות משתמש, וירוס - כל אחד מאלה יגרום לאובדן מידע אפילו עם RAID1.

היום לרוב האנשים יש רשת ביתית. במחיר של בערך 500 שקל אפשר לקנות דיסק חיצוני לאחד המחשבים בבית ולגבות אליו. ב900 שקל כבר אפשר לקנות NAS, להחביא אותו במקום בטוח ולגבות אליו. כל אחד מאלה הוא פיתרון יותר טוב מRAID1, אם יודעים להגדיר את הגיבוי בצורה חכמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים