עבור לתוכן

צריכה את עזרתכם בקניית מחשב נייד לדרישות החומרה של התוכנות הגרפיות רוויט ואוטוקד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה רציני?

הבנתי עד עכשיו שאם אני קונה מהאתר הרשמי של דל בארה"ב,ולא מחנות פרטית,אז האחריות תקפה גם לארץ.

מעניין...

לגבי המקלדת,אפשר לעשות חריטה.הבנתי שזה לא מסובך ולא עולה הרבה.

תהילה

פורסם

מקווה שאת מודעת לעובדה שמחשב מחו"ל יהיה עם מקלדת ללא עברית, כנ"ל גם מע' הפעלה (קליל)

מקלדת ללא עברית - קונים מדבקות במקרה הכי גרוע, ראיתי מעל 20 אנשים שעשו את זה, וגם אצלי יש 2 מחשבים כאלו (עם מדבקות)

חריטה הם גם אופציה, אבל דורשת קצת יותר אנרגיה.

לגבי מערכת ההפעלה, חבל שאתה לא יודע שאפשר בשניה וחצי להוסיף תמיכה בעברית לכל windows 7.

אני קניתי מחשב דל בארה"ב לפני כשנה, והשתמשתי בעברית ב-10 הדקות הראשונות אחרי הקניה בחנות

ואם חס וחלילה תצטרכי שרות בארץ, אפילו DELL, שבד"כ בסדר, יעקמו את הפנים ולפחות יציקו לך קצת למרות האחריות "הבינלאומית" שלהם.

פה אתה כבר מלכלך בלי סיבה. יצאת בור וגם גרמת לאנשים אחרים לפול בגלל השטויות שאמרת.

דל ישראל מכבדת אחריות בינלאומית. ואני מדבר מניסיון אישי - לפני חודש הם החליפו לי בטריה של מחשב שנקנה בחול

תהילה32, הסיבה שאמרתי לך לשדרג לאחריות מסוג מסויים - היא מתוך ידיעה שהיא מכובדת על ידי דל ישראל

לשאלתך, יש שאומרים שהווסטרו מתחמם ומרעיש ולכן לא מומלץ.

המפרט אולי דומה לסדרת הלטיטיוד, אבל איכות הבניה שונה לגמרי. מדובר בסדרה פשוטה הרבה יותר.

הלינק שנתתי לך הוא למחשב בקטגוריה שנקראת "Previously Ordered New" (יש 3 אופציות בצד באתר העודפים)

המשמעות של זה היא שהמחשב למעשה חדש, נשלח ללקוח והוחזר ללא שימוש - הם מציינים בפירוש שאין לו דפקטים ויזואליים

בחירה בקטגוריה כמו Certified Refurbished יכולה לכלול פגם ויזואלי קטן, אבל המחשב עצמו ברמת מחשב חדש.

מחשבים בקטגוריה הזו זולים קצת יותר ממה שהמלצתי לך. לכן גם פה את יכולה לקנות בראש שקט

נ.ב.

ראיתי שהמחשב שנתתי לך לינק אליו נקנה, אם את רוצה מחשב שהוא Previously Ordered New את צריכה לחכות שיהיה אחד עם כרטיס מסך נפרד שוב. (סיפור של כמה ימים כנראה)

פורסם

לא לקנות שום מחשב באאוטלט של לנובו, כל עוד הזבלים האלה מציעים אותם עם אחריות לשנה שאינה ניתנת להרחבה. ציוד היקפי (סוללות, למשל) אפשר לקנות שם בכיף וזה מאוד משתלם לרוב.

האאוטלא של דל זה סיפור אחר, ומומלץ לפי דעות של משתמשים רבים.

פורסם

מקלדת ללא עברית - קונים מדבקות במקרה הכי גרוע, ראיתי מעל 20 אנשים שעשו את זה, וגם אצלי יש 2 מחשבים כאלו (עם מדבקות)

חריטה הם גם אופציה, אבל דורשת קצת יותר אנרגיה.

לגבי מערכת ההפעלה, חבל שאתה לא יודע שאפשר בשניה וחצי להוסיף תמיכה בעברית לכל windows 7.

אני קניתי מחשב דל בארה"ב לפני כשנה, והשתמשתי בעברית ב-10 הדקות הראשונות אחרי הקניה בחנות

...

פה אתה כבר מלכלך בלי סיבה. יצאת בור וגם גרמת לאנשים אחרים לפול בגלל השטויות שאמרת.

דל ישראל מכבדת אחריות בינלאומית. ואני מדבר מניסיון אישי - לפני חודש הם החליפו לי בטריה של מחשב שנקנה בחול

Access denied, למה כל כך הרבה כעס? לא הבנתי על איזה יבלת דרכתי לך, אבל קבל מראש את התנצלותי.

בניגוד לך, לא אעיז לכתוב למישהו בפורום שהוא בור וכותב שטויות, אפילו אם זה נכון והוא נלהב לענות לבחורה.

אל תשכח שהכל נכתב כאן מנסיון וידע אישי ולא מחקר מדעי. מה שמצליח לך, לא בהכרח יצליח לאחרים ולכן עדיף ורצוי לקרוא גם דעות שונות משלך.

ובתכלס,

לגבי המקלדת: לא כל אחד מוכן להסתובב עם מדבקות על הקלידים לאורך כמה שנים. לא תוכנן לכך, לא אסתטי, לא נוח, מסורבל. לחרוט זה מייקר וכבר ראיתי מקלדות עם טעויות בחריטה ואז מה עושים? לא נעים..

לגבי מע' ההפעלה: כתבתי מלכתחילה בסוגריים (קליל), אבל בטח לא ראית.. ויפליא אותך לקרוא שהיו ויש אנשים שיקח להם יותר מ-10 דקות להתקין תמיכה עברית..

לגבי האחריות הבינלאומית: אם אתה לא עובד/בעל מניות ב-DELL, אז אני מנחש שזו היבלת..

בגלל שלך היה נסיון טוב איתם, זה משליך על כל האחרים? הסתייגתי מראש וכתבתי שהם בסדר, אבל מה לעשות, לי ולפחות לעוד חבר (אנחנו עובדים בתחום המיחשוב הנייד) היו סיפורים קצת שונים (שהסתיימו בטוב). אגב, שמתי לב שכל חברה מכובדת (אפילו IBM-לנובו) לא ששה לכבד אחריות בינלאומית כאן בישראל (כי אנחנו מלכי הקומבינה?). בחו"ל אין שום בעיה בנושא, לא באירופה ולא בארה"ב. מנסיון.

..

בחירה בקטגוריה כמו Certified Refurbished יכולה לכלול פגם ויזואלי קטן, אבל המחשב עצמו ברמת מחשב חדש.

מחשבים בקטגוריה הזו זולים קצת יותר ממה שהמלצתי לך. לכן גם פה את יכולה לקנות בראש שקט

בכלל לא מסכים איתך. יש פתגם שאומר שלעניים אין את המותרות של לקנות בזול.

ב-Certified Refurbished, חיצונית המחשב ייראה ברוב המקרים כמו חדש. אבל אם היתה תקלה פנימית, הסיכוי שמי שעושה את ה-Refurbish זה בד"כ ילד בן 12 (או פחות) במזרח הרחוק ולא איזה מהנדס או טכנאי מדופלם - קצת מרתיע. ושווה לחשוב על זה.

..שוב, מתנצל אם נפגעת. לא היתה ואין שום כוונה. בקטנה.

פורסם

אגב, שמתי לב שכל חברה מכובדת (אפילו IBM-לנובו) לא ששה לכבד אחריות בינלאומית כאן בישראל (כי אנחנו מלכי הקומבינה?). בחו"ל אין שום בעיה בנושא, לא באירופה ולא בארה"ב. מנסיון.

אשמח לשמוע איזה ניסיון היה לך עם IBM/לנובו. הניסיון שלי אומר שכל עוד הדגם של המחשב מכוסה באחריות בישראל (לפי מה שמופיע באתר שלהם), הם מכבדים אחריות בינלאומית בלי להוציא פיפס.

באירופה דווקא שמעתי על מקרים שסירבו לכבד אחריות בינ"ל.

פורסם

Access denied, למה כל כך הרבה כעס? לא הבנתי על איזה יבלת דרכתי לך, אבל קבל מראש את התנצלותי.

בניגוד לך, לא אעיז לכתוב למישהו בפורום שהוא בור וכותב שטויות, אפילו אם זה נכון והוא נלהב לענות לבחורה.

אל תשכח שהכל נכתב כאן מנסיון וידע אישי ולא מחקר מדעי. מה שמצליח לך, לא בהכרח יצליח לאחרים ולכן עדיף ורצוי לקרוא גם דעות שונות משלך.

לא נפגעתי, פשוט ההצהרה החד משמעית שלך - שהיא לגמרי ללא בסיס גרמה למשהו לקבל החלטה שגויה.

הכוונה בדברים הייתה שהצגת את עצמך כבור - כלומר אחד שלא יודע דבר.

בד"כ נהוג לכתוב שלך הייתה בעיה מסויימת, אבל אתה בחרת להכליל ולהגיד שהם תמיד יעשו בעיות עם אחריות בינלאומית.

במקרה הזה, תסלח לי, אבל אלו שטויות שמבחינתך נראות סבירות אבל למשהו אחר זה משנה את כל התוכניות.

אני מתנצל אם נעלבת ממה שנאמר, להבא תשתדל לא לצאת בהצהרות אם אין לך לפחות כמה הוכחות לדברים שלך.

לגבי האחריות הבינלאומית: אם אתה לא עובד/בעל מניות ב-DELL, אז אני מנחש שזו היבלת..

בגלל שלך היה נסיון טוב איתם, זה משליך על כל האחרים? הסתייגתי מראש וכתבתי שהם בסדר, אבל מה לעשות, לי ולפחות לעוד חבר (אנחנו עובדים בתחום המיחשוב הנייד) היו סיפורים קצת שונים (שהסתיימו בטוב). אגב, שמתי לב שכל חברה מכובדת (אפילו IBM-לנובו) לא ששה לכבד אחריות בינלאומית כאן בישראל (כי אנחנו מלכי הקומבינה?). בחו"ל אין שום בעיה בנושא, לא באירופה ולא בארה"ב. מנסיון.

גם אני אשמח לשמוע על הבעיות שאתה מדבר עליהן. לי אישית דל נתנו שירות לנייד ביתי, ולעוד כ-5 חברים.

בנוסף יש באתר דיון של אנטולי שמסביר איך מעבירים אחריות לארץ, והוא מדגיש שאין בזה בעיה לחלוטין.

וכל זה כמובן לגבי דגמים ביתיים. בדגמים העסקיים ובמיוחד בסדרת הלאטיטיוד המצב אפילו עדיף שכן אין צורך להעביר אחריות לארץ שכן היא כבר בינלאומית ומכובדת על ידי דל ישראל ישירות

לגבי לנובו, שוב - יש לך דוגמאות או שהכל דיבורים באוויר?

בכלל לא מסכים איתך. יש פתגם שאומר שלעניים אין את המותרות של לקנות בזול.

ב-Certified Refurbished, חיצונית המחשב ייראה ברוב המקרים כמו חדש. אבל אם היתה תקלה פנימית, הסיכוי שמי שעושה את ה-Refurbish זה בד"כ ילד בן 12 (או פחות) במזרח הרחוק ולא איזה מהנדס או טכנאי מדופלם - קצת מרתיע. ושווה לחשוב על זה.

אני לא צריך שתסכים איתי, זה כתוב באתר של דל.

על ה-"Certified Refurbished" נכתב שיכול להיות עליו פגמים אסטיים קטנים, בעוד על ה-"Previously Ordered New" כתוב בפירוש שהוא מגיע בצורה ויזואלית כמו מחשב חדש לגמרי.

יכול להיות מצב שמחשב מקטגוריית ה-Certified Refurbished יראה חדש, אבל הם לא מבטיחים את זה בניגוד למצב השני

פורסם

אשמח לשמוע איזה ניסיון היה לך עם IBM/לנובו. הניסיון שלי אומר שכל עוד הדגם של המחשב מכוסה באחריות בישראל (לפי מה שמופיע באתר שלהם), הם מכבדים אחריות בינלאומית בלי להוציא פיפס.

באירופה דווקא שמעתי על מקרים שסירבו לכבד אחריות בינ"ל.

הנסיון שלי עם לנובו הוא "לא לענין" כל כך, כי א. אני עובד עם T410 ב. אחד ממנהלי השרות הוא חבר ילדות שלי. לכן אני די נמנע להעלות כאן את נושא השרות כי.. נו, בכל זאת.

העיסוק שלו, כשעולה בשיחות שלנו, הוא תמיד על החריגים (כי "תושיות הישראליות" הן מא/עלפות). אבל אתה אכן צודק שהם ב-99% מהמקרים מכבדים אחריות בינלאומית.

לא נפגעתי, פשוט ההצהרה החד משמעית שלך - שהיא לגמרי ללא בסיס גרמה למשהו לקבל החלטה שגויה.

הכוונה בדברים הייתה שהצגת את עצמך כבור - כלומר אחד שלא יודע דבר.

בד"כ נהוג לכתוב שלך הייתה בעיה מסויימת, אבל אתה בחרת להכליל ולהגיד שהם תמיד יעשו בעיות עם אחריות בינלאומית.

במקרה הזה, תסלח לי, אבל אלו שטויות שמבחינתך נראות סבירות אבל למשהו אחר זה משנה את כל התוכניות.

אני מתנצל אם נעלבת ממה שנאמר, להבא תשתדל לא לצאת בהצהרות אם אין לך לפחות כמה הוכחות לדברים שלך.

....

לגבי לנובו, שוב - יש לך דוגמאות או שהכל דיבורים באוויר?

...

אני לא צריך שתסכים איתי, זה כתוב באתר של דל.

אני, בניגוד לך, שוב חוזר ומתנצל (וברור שנפגעת כי גם בתשובתך אתה עדיין מאוד מריר, כועס ומלמד אותי לקח). לא התכוונתי. באמת. סליחה.

אתה יודע, למזלנו לא תמיד נתקלים באנשים שלא מסוגלים לקרוא/לשמוע דעות שונות משלהם וזה מאוד מקובל עלי. אולי יום אחד זה יהיה מקובל גם עליך.

עוד דבר קטן, לעולם אל תתנצל, אם אתה לא מתכוון לכך בכנות. בטח לא כשאתה מבטל את התנצלותך במשפט שאחרי..

לא חכם ולא צודק להגיע לרמת ויכוח שכזו וכאן אני מפסיק עם זה.

שתהיה לך חתימה טובה וחג שמח. דע לך שרוב התגובות שלך שקראתי בת'רדים השונים הן די סבביות...

פורסם

ח

פורסם
  • מחבר

טוב,קצת שאלות אחרונות ברשותכם:[חשוב לי לציין שהתקציב עלה ל-5000 ש"ח בישראל,ו-900-1000 דולר בחו"ל,עם עדיפות לקנייה מחו"ל]

האם המחשבים האלו:

Dell Studio 1558

Dell Vostro 3500

Dell Inspiron N5010

Acer Aspire 5741G

יותר טובים מהדל E6410 או E6510 מבחינת כרטיס מסך?

השאלה שלי בעצם היא,האם הכרטיס מסך של הדל E6410 יתאים ויעמוד בעומס של התוכנות שלי,או שהוא די בסיסי?

תהילה.

פורסם

טובים מאיזה בחינה?

כרטיס מסך כמו HD5470 יהיה חזק למשחקים מהכרטיס ב-6410, אבל מצד שני ביישומי גרפיקה הם יתפקדו זהה

ה-310m שקיים בווסטרו 3500 זהה מבחינת הליבה לכרטיס ב-6410

לשימושים שלך אני חושב שכרטיס חזק קצת יותר לא יתן הרבה.

בנוסף כדאי לשקול את המחיר של מפרט עם כרטיס חזק יותר ו-3 שנים אחריות

מבחינת איכות בניה, כל האופציות שהצגת נופלות מהניידים העסקיים,

אבל אם את סגורה על הדגמים הללו - אני אישית הייתי קונה את הווסטרו.

פורסם
  • מחבר

טובים מאיזה בחינה?

כרטיס מסך כמו HD5470 יהיה חזק למשחקים מהכרטיס ב-6410, אבל מצד שני ביישומי גרפיקה הם יתפקדו זהה

ה-310m שקיים בווסטרו 3500 זהה מבחינת הליבה לכרטיס ב-6410

לשימושים שלך אני חושב שכרטיס חזק קצת יותר לא יתן הרבה.

בנוסף כדאי לשקול את המחיר של מפרט עם כרטיס חזק יותר ו-3 שנים אחריות

מבחינת איכות בניה, כל האופציות שהצגת נופלות מהניידים העסקיים,

אבל אם את סגורה על הדגמים הללו - אני אישית הייתי קונה את הווסטרו.

שוב תודה רבה לך על התשובות ועל הסבלנות.

אם הבנתי אותך נכון,אז אתה אומר שלתוכנת רוויט הכרטיס מסך שב-6410 יספיק ואין עדיפות לקחת את הכרטיס מסך השני 5740.

כמו שכתבתי לעיל,אני לא מבינה הרבה מה האתר של תוכנת רוויט דורש מבחינת החומרה,אבל יש שם קישור לכרטיסי מסך המומלצים על ידם.

אם אתה אומר שה-310M יענה על הציפיות,אז בעצם זה מספיק לי.

[הנה שוב דרישות הבסיס לרוויט: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=12431819

והנה שוב ההמלצות הספציפיות לכרטיס המסך לתוכנת רוויט: http://www.autodesk.com/us/revit/revit_graphics_hardware_list_June02.html

לגבי הווסטרו,כתבת לי בשבוע שעבר שהוא מתחמם ומרעיש,ולכן אני ממש לא בטוחה בו.אם אני אקנה משטח קירור זה יעזור לשמור על המחשב?

אני פשוט רוצה מחשב שיחזיק לי 3-4 שנים.

התקציב שלי עלה ל-1000$ אז יש לך עוד איזה מחשב נבחר או מומלץ ברמה של הדל שהצעת לי,אשמח לשמוע.אני יכולה לקנות בכל חנות וירטואלית

בארה"ב,ככה שכל חנות תתאים לי לקנייה.

תודה רבה רבה

תהילה

פורסם

אומנם מדובר בלפטופ לגיימינג,אבל לעבודת עריכה מכול סוג שהוא,כולל עריכה גרפית ווידאו בהבחנה גבוהה

הוא בקלות עומד בקטגורית "Desktop replacement" ויתאים לצרכייך גם לעתיד לבוא (הוא גם נראה מצוין).

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=6701076&CatId=4938

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

מצאתי באאוטלט של הדל את המחשב הזה כפי שהומלץ.מה אתם אומרים עליו:

# Latitude E6510 Laptop

# Processor: Intel Core i5-540M Processor (2.53GHz, 3M cache)

# Genuine Windows Vista Business

# 160 GB SATA Hard Drive (7200RPM)

# 4 GB DDR3 SDRAM 1066MHz (2 DIMMs)

# 8X DVD +/- RW Drive

# 512MB NVIDIA NVS 3100M

מחכה לתשובה,אני כבר מבולבלת ורוצה להזמין.

אם יש דל יותר טוב בעוד 150 $ אני מוכנה להוסיף.גם מחשב של טושיבה יכול להיות אופציה טובה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים