עבור לתוכן

הפקתי קליפ חדש לערוץ24, מוזמנים לצפות ולשאול שאלות...

Featured Replies

פורסם

במסגרת חלק מהעבודות שלי- אני מפיק קליפים לזמרים.

לקחתי על עצמי את הבימוי,צילמתי על מצלמה אחת בחצובה (היו עוד 2 צלמים שלי) וערכתי את הכל לבד.

כמה פרטים טכניים:

1. צולם עם 2 מצלמות- ברודקאסט JVC על חצובה, וסטדיקאם עם מצלמת sony V1

סטדיקאם זה מצלמה על מתקן "צף" שקשור לגוף-נותן למצלמה יציבות בריצה ותנועה מהירה- כזו זה:

http://www.creativevideo.co.uk/public/product_images/altimage/22%2009%202006steadicam_flyer_1.jpg

2. תוכנות העריכה- edius, after effects.

3. רוב הצילומים נעשו עם עומק שדה רדוד (שכל הרקע מטושטש ורק האובייקט בפוקוס) על מנת לתת תחושה קולנועית ומיוחדת יותר.

זה נעשה עם עדשות מיוחדות, וצילום מרחוק- עם הרבה ZOOM

4. הקליפ ערוך ב slow motion של 80-85 -על מנת לתת תחושה רכה ונעימה יותר, ולא להיראות "אמיתי מידי" (כמו תוכנית טלוויזיה).

כל הרעיון הקשה פה זה לשמור על סינכרונים בין המילים בשיר לתנועות שפתיים, לכן יש כמה דרכים לעשות את זה. אני בחרתי בדרך מסויימת:

את השיר המקורי המהרנו ב 10-12% (כלומר קצב השיר ניהיה מהיר), והזמרים שרו את השיר בצורה המהירה שלו בסט צילומים.

אח"כ בעריכה מורידים את אותם אחוזים לslow motion מסויים- עד שמגיעים לרמה של סינכרון מלא (נשמע קל אבל זה לא).

תמונות של "מאחורי הקלעים" של ההפקה ניתן לראות בדף שלי בפייסבוק, משתמש "טל הפקות".

(הקישור לטעינה ב HD, אם זה כבד תשנו ל 480).

http://il.youtube.com/watch?v=a4PZfApbnIs&fmt=22

אשמח לתגובות, ולענות על שאלות למי שמתעניין בנושא ותמיד רצה לדעת איך עושים...

פורסם

זוועה.. אבל הוידאו אחלה P:

ב0:42 יש כמה שוטים שנראים ממש דהויים ולא במקום.

נראה שכשהמצלמה מסביב לבחור השני הslow motion גורם לרקע להראות ממש רע.

לא שרדתי אחרי החצי, אז זהו. אבל מה אני מבין? (:

פורסם
  • מחבר

צודק, 2 השוטים ב 0:42 עברו עריכה נפרדת בתוכנה חיצונית- כי רצינו לטשטש פרטים מסויימים שהמפיק לא רצה לראות, לכן זה נראה ככה.

עם הבחור השני -גורם לרקע להיראות רע- אתה מתכוון מטשטש ומורח אותו? אם כן זו הייתה המטרה (עם עזרה בעריכה)

פורסם

הרקע היה ככה במכוון? זה עשה לי בחילה..

פורסם

צודק, 2 השוטים ב 0:42 עברו עריכה נפרדת בתוכנה חיצונית- כי רצינו לטשטש פרטים מסויימים שהמפיק לא רצה לראות, לכן זה נראה ככה.

עם הבחור השני -גורם לרקע להיראות רע- אתה מתכוון מטשטש ומורח אותו? אם כן זו הייתה המטרה (עם עזרה בעריכה)

אם אני הייתי המפיק הייתי מטשטש את כל הקליפ, ומוריד את כל הסאונד.

ולא זה לא בגלל הצילום והעריכה, מה לכל הרוחות עובר על המוזיקה הישראלית?!!

פורסם

אני שם לרגע בצד את העובדה שהשיר מחורבן...

הייתי משלב יותר שוטים של הים, אבל אולי זה עניין של טעם. היער והשדה שבהם צולם רוב הקליפ פשוט משעממים אחרי חצי דקה, קשה לי להצביע על הגורם אבל אולי זו תוצאה של הטשטוש כי כל הסביבה הופכת ככה לתפאורה לא מעניינת. תוסיף לזה שגם הנפשות הפועלות הרבה מהזמן סטטיות אז כל העסק הופך לכדור שינה, או אם מקשיבים לשיר - למיגרנה.

יש גם כמה מקומות בקליפ שרואים בהם שוטים של פחות משניה, מה שיוצר ג'אמפ-קאטים שמפריעים.

בעיה נוספת שאני לא יודע האם מדובר בעריכה או במצלמות, אבל יש כמה תנועות מצלמה חדות מדי, אולי אפילו מיותרות.

אבל הבעיה הכי דחופה - הפלאשים הלבנים. קצץ אותם ל- 10 אחוז פשוט חובה!!!

מה שכן אהבתי, חוץ מהצילומים בים, זה את תנועת המצלמה החלקה המאפיינת את קטעי הפזמון. יש בזה משהו רך ונעים לעין.

ותשאיר את השוט האחרון.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

לגבי מה שאתם רואים- יוטיוב עשה עבודה גרועה, והקידוד לא נראה טוב כמו שצריך, בטח שלא כמו על קלטת DV שנשלחה לערוץ 24.

תסריט לא אני כתבתי- אלא רק ערכתי וצילמתי לפי מה שנתנו לי- הם קבעו את הלוקיישנים, וה"קו" של הקליפ (חיפשו משהו קלאסי,קולנועי יותר,ולא קיצ'י).

"גאמפ קאט" ... ? ? ? אלה ברייקים- שבירת של שוט מסויים לפי ה ביט כדי שלא יהיה ארוך מידי- זה כל היופי שפה- אחרת זה באמת ישעמם.

העלתי שמי שמבין בתחום הצילום והעריכה- יראה ,ילמד, וישאל- ולא שתצביעו ב SMS..... (כל מי שמבין בעריכת וידאו וצילום, וראה - אהב, למד, והעיר בתחום הזה).

אותם "פלאשים לבנים" - נראים טוב בטלווזיה, ביו טיוב זה לא נראה משהו- שוב הקידוד לא יצא טוב.

פורסם

אני רוצה להגיד לך שאפו, עבודה יפה !

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ניראה מקצועי הקליפ יחסית לאיכות של יו טיוב.

אני מעוניין בעזרה לקנות מחשב לעריכה. משתמש באפטר אפקטס ופרימייר בעיקר. אני לא מתחיל אך גם לא מתקדם ורוצה להשתפר בנושא. חוץ מזה למחש יהיה שימוש יומיומי של אינטרנט ודברים בסיסיים תוכל להמליץ לי על מפרט? נתקציב עומד על בין 3,000 ל 4,000 ש"ח.

תודה

פורסם

^^

תפרסם בפורום מפרטים, פה זה לא המקום המתאים.

אל תשכח למלא את כל הפרטים כמו שצריך, כמו שתראה בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

אז תפתח נושא חדש ותשלח לי ה"פ עם קישור אני יעזור לך שם, כי זה באמת לא קשור לנושא הזה...

בלי קשר אני יכתוב לך כמה דברים,יש לי להציע לך למכירה כ.עריכה מקצועי בזול.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אתה מייצג את ערוץ 10 פה בפורום? אני לא מבין...

פורסם

אם אני הייתי המפיק הייתי מטשטש את כל הקליפ, ומוריד את כל הסאונד.

ולא זה לא בגלל הצילום והעריכה, מה לכל הרוחות עובר על המוזיקה הישראלית?!!

:xyxthumbs: :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים