עבור לתוכן

בעיה בהרכבה של מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש ואני מתקשה קצת בחיבורים אחרונים של הלוח אם.

מפרט המחשב:

מעבד- AMD PhenomII 720

קירור- למעבד CoolerMaster Hyper TX3

לוח אם- GIGABYTE 785GT U2DH

ספק- Seasonic s12II 330W

קשיח- Samsung F3 1TB

זיכרונות- TRANSCEND 2X2GB DDR3

מארז- Thermaltake V3

הרכבתי את המעבד ללוח, הקירור על המעבד, חיברתי את הספק לכל המקומות שצריך, אבל המחשב עדיין לא עולה.

כשאני מדליק את המחשב המאווררים עובדים ונראה שהכל נדלק אך זה לא מגיע לשלב של הביוס והמסך לא מקבל שום אות מהמחשב.

יש סיכוי שהחיבורים של הלוח למארז לא מחוברים טוב וזה מה שגורם לבעיה? (אלו החיבורים היחידים שיכולים להיות לא נכונים)

אם לא אז מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש

פורסם

חיברת גם החיבורים של ה8 פינים וגם של ה24 לספק כח?

פורסם
  • מחבר

זהו שהדבר הממש מוזר הוא שאין לי חיבור של 8 פינים בספק...

חיברתי את ה24 והנחתי שאם אין אז זה יסתדר בלי.

זה חובה לחבר את שניהם?

פורסם

בנוסף לחיבור 24 פינים בספק צריך להיות לך גם חיבור 4 פינים, אותו אתה צריך לחבר ללוח האם אל מחבר ה-8 פינים.

יכול להיות ספק עם חיבור 8 פינים (שהוא פשוט שני חיבורי 4 פינים) או 4 פינים בודד, אבל ללא אף אחד מהם לא הגיוני.

פורסם
  • מחבר

אוקי, חשבתי על זה אך זה היה נראה לי כאילו החיבור לא נכנס וטעיתי. בכל אופן ניסיתי לחבר את 4 הפינים למקום של ה8 וזה עדיין לא עולה.

פורסם

אתה בטוח שמודולי הזיכרון מורכבים כמו שצריך ושהם נכנסו לחריץ כמו שצריך? אם כן, תנסה לבדוק כל אחד מהם בנפרד וגם בחריצים שונים.

אני מבין שאתה משתמש בשבב הגראפי המובנה. איך אתה מחבר את המסך (סוג חיבור והאם נעשה שימוש במתאם כלשהו)?

פורסם
  • מחבר

הזכרונות בטוח מורכבים כמו שצריך, בדקתי עכשיו. אגב הםשני סטיקים של 2GB DDR3 של טרנסנד. ניסיתי להפעיל כשכל אחד מהם מחובר בנפרד וניסתי גם את שני הסלוטים האחרים, עדיין לא עובד אז זה כנראה לא זה.

אכן נאי משתמש בשבב הגראפי, וניסיתי לחבר גם בDVI וגם בVGA לשני מסכים שונים ועם שני כבלים בלי מתאמים כשאני יודע בוודאות שהמסכים והכבלים תקינים.

פורסם

תבדוק בחוברת לוח האם (או פשוט תנסה) אולי צריך לחבר את חיבור ה-4 פינים לצד מסוים של חיבור ה-8 פינים כאשר לא קיים חיבור 8 פינים בספק.

אתה בטוח שהמעבד מותקן כמו שצריך? מרחת משחה טרמית? המאוורר של גוף הקירור מסתובב גם הוא?

יש ספיקר במארז הזה? אם כן אולי תשמע צפצופים שעשויים להעיד על מקור הבעיה.

פורסם
  • מחבר

לחיבור של ה4 בתוך ה8 יש רק אפשרות אחת שתעבוד.

המעבד נמצא בדיוק במקום ויש משחה טרמית, למרות שיכול להיות שהשכבה שמרחתי לא מספיק עבה?

המאוורר אכן מסתובב.

קיבלתי ספיקר עם המארז אך אני לא בטוח איך לחבר אותו.

אני רואה את מקום החיבור עם 4 הפינים הקטנים בלוח אם אבל איך אני יודע איזה צד הולך למעלה? אלו באמת החיבורים שאני לא סגור לגביהם.

בכל אופן הוא מחובר אבל לא משמיע שום צפצופים.

פורסם

בחוברת לוח האם יש לך פירוט של כל חיבורי ה-Front Header כולל תצוגה של הקוטביות.

בעקרון החיבורים האלה לא אמורים להשפיע על היכולת של המערכת לעבור POST אז אני לא חושב ששם טמונה הבעיה.

ליתר ביטחון תנסה להפעיל את המחשב בתצורה מינימאלית:

1. נתק את כל חיבורי ה-F_Header למעט חיבור ה-POWER.

2. נתק את הכונן הקשיח (כבל נתונים וחשמל) ובדוק אם יש שינוי.

3. למרות שכבר ניסית, נסה שוב להפעיל את המערכת על מודול זיכרון בודד (אחר בכל פעם).

4. נתק כל מה שמחובר לחיבורי ה-USB (אם מחובר) מלבד מקלדת ועכבר, וגם הם עדיף בחיבור PS/2 אם יש לך כאלה.

אם כל זה לא עוזר, יש לך אפשרות לבדוק עם ספק כוח אחר?

פורסם
  • מחבר

לפני שאני מנסה את מה שהצעת רק אני רוצה לחדד לעשות את זה שלב שלב ולאחר כל שלב לבדוק אם תקין או הכל ביחד?

פורסם

הכל ביחד. הרעיון הוא להתחיל מתצורה מינימאלית ככל האפשר.

בהנחה שהמערכת תעלה, תתחיל להוסיף רכיב רכיב בסדר הפוך עד שהיא שוב לא תעלה וכך תבודד את הרכיב שגורם לבעיה.

בהנחה שגם בתצורה מינימאלית לגמרי המערכת לא עולה, יש בהחלט מקום לבדוק באמצעות ספק כוח אחר.

פורסם
  • מחבר

כרגע אין לי אפשרות לבדוק עם ספק אחר כי על המחשב שנאי בו כרגע הוא מחווט בצורה מורכבת קצת. אבל בכל אופן הספק עבד משהו כמו חודשיים על מחשב ישן יותר ככה שהוא תקין בטוח. תיכף אעדכן עם תוצאות.[br]פורסם בתאריך: 9.09.2010 בשעה 21:34:56

ניסיתי מה שאמרת ועדיין ללא הצלחה. יש לי עוד שאלה בנוגע לחיבורי המארז, רשום על הכבלים מה זה פלוס ומה זה מינוס, וגם רשום פלוסים על החיבורים בלוח אם, אך השאלה שלי היא כזאת, האם הפלוס בלוח אם אומר ששם צריך להתחבר הפלוס של הכבל או ששם זה הפלוס בלוח אם ולכן צריך ללכת לשם המינוס מהכבל?

מחר אני אנסה לבדוק שוב את המעבד אולי המשחה הטרמית נמרחה לא מספיק עבה ויש שם חיכוך בין צינורות הנחושת של הקירור למעבד, האם זה יכול לגרום לתקלה?

תודה רבה ולילה טוב, אשמח להמשיך את החקירה מחר ואשמח אם תעזור לי שוב.

פורסם

עובי המשחה התרמית משפיע על איכות הקירור לא אמור לגרום למערכת לא לעבור POST.

צריך לחבר (לרוב) + ל-+ (או במילים אחרות את הכבל הצבעוני לפין שהוא +). זה לא שתקצר משהו, במקרה הכי גרוע הרכיב שחיברת פשוט לא יעבוד ואז תדע שחיברת הפוך.

הייתי מנסה לבדוק עם ספק כוח אחר, או את ספק הכוח הנוכחי במחשב אחר. מעבר לזה אין הרבה עוד שניתן לעשות.

כנ"ל לגבי מודולי הזיכרון אם יש לך אפשרות לבדוק אותם במחשב אחר, או לקחת זיכרון DDR3 לבדיקה ממחשב אחר.

פורסם

לפותח השרשור יש לי שאלה שהיא מתוך סקרנות: אם אתה לא יודע להרכיב מחשב מאפס, למה אתה מרכיב מחשב מאפס עם סיכוי לטעויות ונזק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים