עבור לתוכן

סיווג ביטחוני ?!

Featured Replies

פורסם

אני מתקשה לענות על שאלון סיווג ביטחונים ,מן הסתם אני לא אפרת יותר מדיי ,אבל מי שעבר את הנושא יודע .

איך לעזאזל הם מצפים ממני לדעתי חלק מהמידע ?

אם יקרה מצב שבו אני לא יהיה מדויק או לא יענה על חלק מה שאלות בגלל חוסר ידע ,האם מצב שכזה יפגע בי בכל הנושא של האמינות?

אם יקרה מצב שהם יגלו עליי מידע שאני בעצמי לא ידעתי עליו, הם זה יקרא כהסתרה של פרטים?

תשמעו, ההורים שלי גרושים + עליתי לארץ, לכן חסרים לי המון פיסות מידע, וספק אם אני אוכל לענות על חצי מהשאלות בצורה מדוייקת, מה אני עושה ?

פורסם

אתה תמיד יכול לפנות לנציגות במ"מ ביחידה שלך.

אני גם עשיתי סיווג דיי גבוהה לפני הרבה שנים בצבא ונעזרתי במחלקת במ"מ של היחידה שלי איפה שהיו דברים לא מובנים.

פורסם
  • מחבר

אתה תמיד יכול לפנות לנציגות במ"מ ביחידה שלך.

אני גם עשיתי סיווג דיי גבוהה לפני הרבה שנים בצבא ונעזרתי במחלקת במ"מ של היחידה שלי איפה שהיו דברים לא מובנים.

בעיה ,אני לא שייך לשום יחידה ,אני מלשב צעיר ,שהקשר היחידי שלו לצבא כרגע זה מיוני ירפ"א ב' .

פורסם

תשתדל לענות כמה שאתה יודע ולשאול את אחד ההורים שלך.

גם לי היו פרטים שלא יכולתי להשלים וזה התקבל בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

כן, אני נעזר באמא שלי, אבל זה לא באמת מביא תוצאות, אפילו יחד אנחנו לא זוכרים הכל.

אגב ,אם כבר סיווגים, ראיתי שבכותרת רשום דרגות, אם זה לא מסווג, אפשר לשאול איזה דרגות יש ?

פורסם

זה לא נדיר ואין לך מה להתרגש מזה..

כמעט כל מי שמתגייס לחיל המודיעין (או מוד"ש) ולהרבה תפקידים שונים בחילות אחרים עובר סיווג סודי ביותר.

פורסם

מה? פאק!

אז בעצם יש מצב שאני עושה את הסיווג הכי גבוה ?

לא,אם קראת את הפוסט מפרש שפירסמו פה היית מבין שבגדול רמת ה"סודיות" סודי ביותר זה לא טרראם גדול,ויש כמה דרגות מעליה.

כפי שאמר זה מעליי כל אדם שמתמיין לתפקידים ממוצעים בחמ"ן מקבל סיווג יותר גבוה.

פורסם
  • מחבר

לא,אם קראת את הפוסט מפרש שפירסמו פה היית מבין שבגדול רמת ה"סודיות" סודי ביותר זה לא טרראם גדול,ויש כמה דרגות מעליה.

כפי שאמר זה מעליי כל אדם שמתמיין לתפקידים ממוצעים בחמ"ן מקבל סיווג יותר גבוה.

לא ,אבל אני דברתי על המספרים, ומהלינק שנתתם לי זה עובד בסדר הפוך, כאשר 1 זו הרמה הגבוה ביותר.

פורסם

אינטרנט זה המקום הנכון לדון בנושאים סודי ביותר ???

פורסם
  • מחבר

אינטרנט זה המקום הנכון לדון בנושאים סודי ביותר ???

מן הסתם עוד בהתחלה רשמתי שאני לא אתאר פרטים מדוייקים .

כל עוד אתה מדבר על זה בתאוריה אני בספק אם יש משהו סודי בזה .

פורסם

ברור , אבל ,

אני מדבר על צורת ההתנהגות אישית של מועמד לסיווג בטחוני כלומר היית יכול לצפות מאדם שעומד לקבל סיווג סודי ביותר שיהיה יותר "שושואיסט " שלא ידון בנושאים אישיים ( סודיים ) בפרהסיה ( ציבור ) .

זו דעתי האישית ויתכן בהחלט שאני טועה :-\

פורסם

אני מתקשה לענות על שאלון סיווג ביטחונים ,מן הסתם אני לא אפרת יותר מדיי ,אבל מי שעבר את הנושא יודע .

איך לעזאזל הם מצפים ממני לדעתי חלק מהמידע ?

אם יקרה מצב שבו אני לא יהיה מדויק או לא יענה על חלק מה שאלות בגלל חוסר ידע ,האם מצב שכזה יפגע בי בכל הנושא של האמינות?

אם יקרה מצב שהם יגלו עליי מידע שאני בעצמי לא ידעתי עליו, הם זה יקרא כהסתרה של פרטים?

תשמעו, ההורים שלי גרושים + עליתי לארץ, לכן חסרים לי המון פיסות מידע, וספק אם אני אוכל לענות על חצי מהשאלות בצורה מדוייקת, מה אני עושה ?

הטופס והשאלון אחידים לכולם. זה לא אישי. הם לא מצפים ממך אלא השאלות נוסחו באופן כללי ואחיד.

לא יודע - לא יודע. רושמים "לא יודע" (למשל, שם הסב מצד האב) וזה בסדר גמור. בראיון אשר לרוב מתבצע לאחר מכן, בשלב מאוחר יותר של המיון והאיתור, נשאלים ומסבירים. להצהיר על חוסר ידיעה אינו מצביע על בעיה של אמינות.

לא, בוודאי שלא. לכל היותר ישאלו אותך בראיון ואתה תאמר שלא ידעת. שוב: הצהרה על חוסר ידיעה אינה סימן לבעית אמינות.

בכל מקרה, אל תרשום פרט שאתה יודע כי אינו נכון. אל תמציא.

כל השאר, כולל המספרים שצויינו, הם שטויות לא רלוונטיות לשאלתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים