עבור לתוכן

העברת מע' הפעלה לדיסק חדש

Featured Replies

פורסם

:hi: רב ,

התחדשי ב 1 טרה של סמסונג בהמלצתכם ואני חייב לציין שהוא מאוד מאוד שקט .

עכשיו , אני רוצה להעביר את כול המידע מ זוג כוננים ישנים של 80 ו 120 לכונן החדש .

אני מעוניין להעביר גם את מע' ההפעלה לכונן החדש אני אני לא בידיוק רוצה לפרמט ולהתחיל להתקין את הכול מהתחלה .

איך עושים :s05:

אציין שהחדש מחולק ל 100/150/300/300/81 אני רוצה להעביר את המע' הפעלה ל 100 ממחיצה של 20 בישן .

פורסם

למה לחלק את החדש לכל כך הרבה מחיצות? זה עוד עלול ליצור בעתיד בעיות בגלל מחיצות מורחבות. לדעתי הרבה יותר נכון הוא לחלק את הכונן ל-2 מחיצות לנהל את המידע בעזרת מערך היררכי של תיקיות.

בכל מקרה, פשוט תיצור Image של מחיצת מערכת ההפעלה בעזרת תוכנה כמו Acronis True Image או Clonezilla (ותוכנות נוספות מופיעות בסטיקי שבראש הפורום) ותפרוס אותה לתוך הכונן החדש. את שאר המידע תוכל להעביר מכונן לכונן בצורה רגילה (כששניהם יהיו מחוברים), בעזרת כונן קשיח חיצוני או כל דרך דומה אחרת

פורסם
  • מחבר

אני מחפש תוכנה שהיא חינמית בעקרון .

בנוסף , איזה בעיות יכולות להיות מריבוי מחיצות בכונן ?

פורסם

Clonizlla היא חינמית.

לא תהיינה בעיות תפקוד או משהו, אבל בעיות יכולות להתעורר אם תרצה בעתיד לאחד או להרחיב מחיצות.

אני באופן אישי לא רואה טעם בלחלק כונן פיסי אחד ליותר מ-2 מחיצות ומעדיף לנהל את המידע בסדר היררכי של תיקיות, אבל כל אחד והעדפתו כמובן.

פורסם
  • מחבר

אני דיי נגד להתעסק בהגדרות של המחיצות לאחר שיצרת אותם ושמת בהן מידע ... לדעתי מראש אתה צריך להגדיר את הצרכים שלך ואת הנפח לכול דבר .

אז ככה שזה לא משנה אצלי כ"כ בקטע של שינוי מחיצות .

תודה ושנה מעולה !! :silly:

פורסם

לפתוח השרשור: אנשים קצת שבויים לפעמים בקונספטים ישנים שעבר עליהם הכלח מן העולם. אין שום בעיה להגדיר כמה מחיצות שאתה רוצה, ויש יופי של תוכנות (גם חינמיות) לשינוי המחיצות אחרי שאתה מגדיר אותן ושם מידע. זה הכל עניין של העדפה שלך.

פורסם

^ חבל שאתה קצת מטעה.

יש בהחלט מגבלות (גם אם לרוב תיאורטיות עבור משתמש ממוצע) בביצוע מניפולציות על מחיצות, בעיקר כשמדובר על כוננים לוגיים במחיצות מורחבות.

וכל ביצוע מניפולציה על מחיצה כרוך בסיכון לאובדן מידע, גם אם יחסית נמוך.

חוץ מזה הקביעה "אנשים קצת שבויים לפעמים בקונספטים ישנים" ממש לא ברורה. מה קונספט מיושן בהמלצה להימנע מריבוי מחיצות שלא לצורך על כונן בודד? בוא אשאל ככה, מלבד עניין העדפה אישית, מה בדיוק נותן ריבוי מחיצות על כונן בודד שלא נותן מבנה היררכי של תיקיות על מספר מצומצם יותר של מחיצות?

פורסם

קודם כל אני מדבר על משתמש ממוצע וביתי. וכל ביצוע של שינוי במחשב אפילו התקנה של תוכנה יש לו סיכוי נמוך של אובדן מידע. למעשה כל שימוש במחשב כרוך בסיכון לאובדן מידע. הרי רק מלהדליק אותו מחשב יכול להשרף, לא? בגלל זה יש גיבויים וזה משהו שצריך להיות לכל אחד בלי קשר מה הוא עושה במחשב.

הקונספט המיושן הוא שלא צריך הרבה מחיצות או כוננים. אם יש אנשים שמעדיפים את זה, אז שילכו על זה. פעם באמת בחלונות 98 או בדוס היו מגבלות. אני רואה עדיין טכנאים שמתקינים לאנשים מחיצת מערכת הפעלה של 40 ג'יגה בכונן של 500 ג'יגה. למה? כי ככה הם התרגלו. והכל עניין של העדפה אישית. אולי אתה יכול לסדר את התיקיות שלך במבנה פשוט, למישהו אחר יותר קצר להפריד אותן לכוננים בשביל להגיע אליהן יותר במהירות.

שוב לא הייתי נמנע ממחיצות רק בגלל שזה כרוך באיזשהיא בעייתיות. זה לא. לגבי העדפה אישית כל אחד וטעמו הוא.

פורסם

אני לא מתכוון לגרור את זה לדיון/ויכוח מיותר כי לא זאת המטרה לשמה פותח הדיון פתח אותו.

אני רק רוצה להגיד שני דברים:

1. אני מכבד לגמרי את דעתו של כל אדם אחר, אבל, לא תמיד העדפה אישית (ואני מדבר באופן כללי) היא הבחירה הנכונה ביותר. אני לא טענתי לרגע שדעתי היא האמת המוחלטת, לכן הצגתי את הדברים על בסיס ייעוץ והמלצה תוך הצגת הבעייתיות המסוימות כפי שאני רואה אותה. מפה והלאה שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

2. הדוגמאות שנתת לאובדן מידע הן ממש לא קשורות לסוג אובדן המידע שאני התכוונתי (אם תחפש תמצא מספיק דיונים בפורום עם בעיות בנושא מחיצות ושינוי המבנה הלוגי של הכונן הקשיח לאחר שכבר יש בו מידע). גם המשך הדברים שלך, כפי שהצגת אותם, מתייחס לאדם שלפחות מבחינתך לא יודע מה הוא עושה ונוהג כפי שנוהג מתוך מקובעות בלי להבין דבר בפעולות שמבצע, וזאת היא ממש לא הסיבה שהמלצתי מה שהמלצתי. כל פרשנות וקביעה שלך לפיה הקונספט שהצעתי הנו מיושן ומיותר, רק כי אולי אתה חושב אחרת, היא שלך בלבד.

אני מציע שנסיים בזה את הדיון בנושא שסטה גם ככה מנושא הדיון המקורי. אני מסכים איתך שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ואת מה שהכי מתאים לו.

פורסם

אם כל מה שיש לפותח הדיון קודם זה שני הרדיסקים של 80 ו 120 אז קשה לי להאמין שהוא יודע מה שהוא עושה כשהוא מחלק לכל כך הרבה מחיצות.

הסיכוי שהוא ימצא את סידור המחיצות האלה מעיקות מגבילות ומעצבנות שואף ל100%.

אבל אני לא יודע מה השימושים שלו ולכן אני לא יכול לדעת בוודאות אם הוא יודע מה הוא עושה או לא.

אולי תשתף אותנו בשיקולים שלך כדי שנוכל למנוע ממך לעשות טעות, או לפחות להבין מה הסיפור ?

אצלי דרך אגב יש כרגע שני כוננים במחשב הראשי.

1TB שמחולק ל4 מחיצות, 60 ל7, 20 לאקספי, 400 להתקנות (פריסה) תוכנות ומשחקים, ומה שנשאר (בערך 465) להורדות, איחסון זמני, ואיחסון של קטגוריות דינמיות שעוברות הרבה שינויים (מאגר קבצי התקנה של תוכנות, DROPBOX, וכו..).

1.5TB לא מחולק, בשביל איחסון קבוע של סרטים, מוזיקה, אימג'ים, תמונות, ועוד...

על זה אני מריץ PERFECTDISK בגרסה אחרונה, שמכוון לעשות דיפרג אוטומטי לכל הכוננים פעם בשבוע או במשך השבוע בזמנים שהמחשב במצב IDLE.

בגלל סדר המחיצות נוצרת מעט מאוד פרגמנטציה, ורוב הזמן בקושי יש לדיפרגר מה לעשות בכוננים.

בעבר היה לי גם הרדיסק נפרד להורדות אבל הוא נשאר במחשב השני כששידרגתי.

בכל מקרה ההורדות בקושי מלטפות את ההרדיסק, ועם מהירות האינטרנט בימינו (12Mb) הגעתי למצב בו רוב המוחלט של הזמן אין בכלל הורדות פעילות.

עם הLIBRARIES של הוינדוס 7 ממש נוח וקל לעשות שימוש במקום עודף במחיצות במקרה שחסר מקום.

זורקים לשם כמה סרטים ומוסיפים את הסיפריה לLIBRARY של הוידאו, ונגמר הסיפור.

פורסם

6 כוננים גם לי נראה קצת יותר מידי אבל אני עושה 4 כוננים בכל דיסק שאני מתקין אצלי :

כונן לקבצים שלי - גדול כמה שניתן

כונן למערכת הפעלה - 10-20 G

כונן ל virtual memory - 1 G

כונן שיחזור כמו שעושים במחשבים ניידים - 0.5 G

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים