עבור לתוכן

לא מצליח לעדכBIOS

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ככה... פתחתי את המארז ואיתרתי על לוח האם את הסוללה. הבעיה היא שכרטיס המסך שלי מכסה חצי משטח הפנים שלה, ככה שלא הצלחתי להסיר אותה. דחפתי אותה קצת פנימה עם האצבע כדי לפתוח את המעגל החשמלי ואני חושב שזה עבד. כשהדלקתי חזרה את המחשב הצלחתי להיכנס ל-Setup. אתחלתי את סדר האתחול, סידרתי את הקטע של מקלדת USB, שמרתי ויצאתי. אחרי זה הבעיה חזרה, ואני עדיין לא מצליח להיכנס ל-BIOS Setup. גם לא ל-Q-Flash. זו אותה בעיה, המסך פשוט לא עולה...

המקלדת תקינה ומחוברת בצורה מתאימה, וואי זה משגע...

• תגובות 38
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכול להיות שהסוללה לא חזרה למקומה כמו שצריך? בעקרון צריך להוציא אותה לכמה דקות או להשתמש בג'אמפר (אם יש) כדי לאפס את ה-CMOS. אני אבדוק מאוחר יותר בחוברת לוח האם שלך מה כתוב בנושא (אם בכלל).

אתה אומר שזה דווקא עבד אבל אז שמרת והבעיה חזרה, זה קצת מוזר.

תנסה שוב לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה והפעם רק תשנה את סדר האתחול (כמובן לא לשכוח לשמור) אם זה עדיין לא עובד ויש לך יותר ממודול זיכרון אחד, תנסה להוציא מודול זיכרון אחד ולעבוד רק עם אחד (או אם אתה יודע מה נתוני היצרן עבור הזיכרונות, לוודא שהם מוגדרים נכון ב-BIOS).

אחרי השינוי המשכת להשתמש במקלדת PS/2 או שחזרת ל-USB?

פורסם
  • מחבר

אחרי יום שלם שלא הייתי בבית הדלקת את המחשב, ואיכשהו הסתדר הקטע עם ה-Setup וה-Q-Flash... מוזר.

בקטע שה-Windows צריך לעלות, אז פעם הוא פשוט עוצר ועושה ריסטרט לעצמו, פעם הוא מנסה לעלות ונתקע באמצע, אבל את ה-Windows עצמו אני לא מצליח להעלות. נכון לעכשיו הסדר של ה-Boot הוא Floppy (שאין לי) ראשון, HD שני ו-CDROM שלישי. זה המומלץ?

בנוסף אשמח לעזרה יותר מפורטת לגבי שאר ההגדרות ב-BIOS, פשוט אני לא מצליח להבין מחוברת לוח האם מה זה כל דבר.

אם לא תהיה ברירה אפרמט ואתקין Windows מחדש, אני פשוט חושב שעדיף לפני זה לסדר את ה-BIOS Setup כמו שצריך.

אגב, המקלדת שמחוברת ב-USB לא פועלת משום מה, בכלל... האורות שלה כבויים.

פורסם

אין כזה דבר סדר מומלץ, סדר האתחול ה"נכון" משתנה בין משתמש למשתמש.

אם אין לך Floppy ממש מיותר שההתקן הזה יופיע בסדר האתחול. אתה יכול לקבוע את הכונן האופטי כראשון ואחר כך את הכונן הקשיח וזהו.

אם יש לך יותר מכונן קשיח אחד אתה צריך להגדיר את סדר האתחול הפנימי ביניהם.

מה הכוונה בשאר הגדרות ה-BIOS? אתה צריך לשנות רק מה שרלוונטי לך, אם אתה לא יודע כנראה שזה לא רלוונטי אלייך.

תבדוק מה מצב ה-SATA האם הוא מוגדר כ-RAID או AHCI במקרה. אם כן תעביר אותו ל-IDE.

פורסם
  • מחבר

סבבה. עדיף שהכונן הקשיח יהיה אחרי הCDROM בעדיפות?

ומה לגבי ה-Windows? פירמוט אמור לעזור?

פורסם

תבדוק מה מצב ה-SATA האם הוא מוגדר כ-RAID או AHCI במקרה. אם כן תעביר אותו ל-IDE.

בדיוק. תבדוק את זה. ישנו סיכוי מצוין שזו הבעיה. וברגע שתשנה זאת, הוינדוס יעלה שוב, ולא יהיה כל צורך בפירמוט.

פורסם
  • מחבר

תקנו אותי אם אני טועה, אבל את מצב ה-SATA אני בודק בתוך Integrated Peripherals?

כי שם ה-SATA AHCI Mode הוא Disabled, וככה גם SATA Port0-1 Native Mode.

פורסם

כן, כנראה ששם.

אבדוק יותר מאוחר בחוברת לוח האם שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה!

עריכה:

כשהמחשב עושה BOOT מהדיסק התקנה של ה-Windows הוא נותן לי מסך כחול :-[

הבעיות פשוט לא נגמרות..

פורסם

בדקת שהתדר, מתחים ותזמונים של הזכרונות מוגדרים כמו שצריך?

ניסית להוציא מודול זיכרון אחד ולבדוק אם זה משנה משהו?

מה השגיאה שאתה מקבל במסך הכחול?

הכונן הקשיח שלך מזוהה ב-BIOS?

זה אמנם קצת באיחור אמנם, אבל מה הסיבה בגללה בכלל עדכנת BIOS?

פורסם

התמונה המוצרפת מהחוברת של הלוח.

האפשרות השנייה, ( SATA Port0-3 Native Mode ) צריכה בכל מקרה להיות על Enable.

אבל נראה לי שבכל מקרה הוינדוס היה אמור לעלות. תנסה בכל זאת לשנות זאת.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

About:blank

לא בדקתי אם המתח, התדר והתזמונים מוגדרים, כי אני פשוט לא יודע איפה. הניסיון שלי עם ה-BIOS שואף ל-0, ואני לא מוצא כלום בשוטטות שלי ב-Setup.

לא ניסיתי להוציא מודול אחד של זיכרון... יש טעם לנסות?

קיבלתי שגיאה שלא נכתב בה שם של דרייבר או קובץ כלשהו, אבל מאז ניסיתי להפעיל את ה-Windows כמה וכמה פעמים והוא פשוט נתקע במקומות אחרים כל פעם, אז אני מניח שזו סתם הייתה אחת מהשגיאות הרנדומליות.

הכונן הקשיח מזוהה, ב-100%.

עדכנתי BIOS מ-F7 ל-F9 כי הייתה לי בעיה במסך ה-Post. באחת השורות (של הבדיקת זיכרון, נדמה לי) הוא נתקע וחיכה שאלחץ על מקש כלשהו במקלדת. העדכון באמת פתר את הבעיה הזאת, אבל צצו בעיות הרבה יותר חמורות...

Kalen

שיניתי, ואני עדיין מקבל שגיאה כשאני מנסה להעלות את ה-Windows (שוב, כל פעם שגיאה אחרת... זה קורה ברגע טעינת הקבצים).

פורסם

כשאתה ב-BIOS תחלץ על Ctrl+F1 וזה יוסיף לך תפריט נוסף (ראשון ברשימה). תעבור על החוברת של ה-BIOS עבור התפריט הזה, בכל מה שנוגע ל-DRAM או RAM ותבדוק שם את ההגדרות (או תעלה צילום מסך של המסך הזה).

אתה יכול גם להריץ בדיקה עם Memtest (גרסת Bootable) כדי לראות אם אתה מקבל שגיאות בזיכרון. מה שיותר נוח/פשוט לך.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על התפריט של MB Intelligent Tweaker(M.I.T)?

בתפריט הזה, אלו ההגדרות שמופיעות לי שקשורות ל-RAM/DRAM:

DRAM Timing Selectanle - Auto

DRAM RAS# to CAS# Delay - Auto

DRAM RAS# Precharge - Auto

DDR2 OverVoltage Control - Normal

ראיתי בחוברת שאמורות להופיע לי עוד הגדרות כמו Memory Frequency, אבל הן לא ???

עריכה: CPU Host Clock Control - Disable.

פורסם

יכול להיות שגרסת ה-BIOS החדשה שינתה את סדר פריטי התפריט (יכול להיות שגם חלק כבר לא קיימים).

בכל מקרה אמור לשנות את DRAM Timing Selectanle ל-Manual ואז לוודא שהתזמונים מוגדרים כמו שצריך.

בקשר לתדר, צריך לבדוק את מחלק הזיכרון כדי לדעת מה התדר הנוכחי של הזיכרונות. אולי קוראים לזה DRam Clock או משהו דומה, אני לא זוכר בדיוק ובכל BIOS יתכן שקוראים לזה קצת אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים