עבור לתוכן

לא מצליח לעדכBIOS

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני רוצה לעדכן את ה-BIOS של לוח האם שלי, Gigabyte P35-DS3L, מ-F7 ל-F9.

הורדתי את העדכון מהאתר של Gigabyte, צרבתי את הקבצים על דיסק והגדרתי אותו כ-First Boot.

הבעיה היא שהוא לא מצליח להעלות אותו, וכשאני מפעיל את המחשב הוא פשוט מעלה לי את ה-Windows כי הוא כביכול לא מזהה לי כלום בדיסק.

אשמח לעזרה בנושא.

• תגובות 38
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא עבד מהסיבה הפשוטה שלא כך מעדכנים BIOS.

בלוחות של GB יש לך שתי אפשרויות:

1. Q-Flash שהגישה אליה היא לרוב באמצעות לחיצה על המקש End (בדומה ללחיצהעל Del כדי לגשת ל-BIOS) במהלך שלב ה-POST. עוד לפני יש להעתיק את קובץ העדכון של ה-BIOS לדיסקט או החסן USB ולאחר הכניסה ל-Q-Flash לבחור את ההתקן המתאים כדי לעדכן ממנו.

2. BIOS@ - תוכנית שירות שמאפשרת לעדכן את ה-BIOS מתוך סביבת מערכת ההפעלה. אני פחות ממליץ להשתמש בה, אבל במחשבים היום בהם אין לרוב כונני דיסקטים ובגלל שה-Q-Flash לא מזהה תמיד החסן USB (שאגב, צריך להיות בעל מערכת קבצים FAT16/32), לפעמים BIOS@ היא הפתרון הפשוט ביותר. את התוכנית מורידים מהאתר של GB והיא מזהה ומורידה לבד את עדכון ה-BIOS האחרון.

פרטים מלאים תוכל למצוא בחוברת לוח האם שלך בפרק שדן על עדכון BIOS ובכל מקרה במהלך העדכון אל תתעסק עם המחשב ואל תכבה אותו אם אם לרגע אולי נדמה שהתהליך תקוע, תן לתהליך להסתיים ללא הפרעה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה :xyxthumbs:

האמת שמהתחלה נכנסתי לאתר של Gigabyte ונתקלתי בדף הזה:

http://www.gigabyte.de/Support/Motherboard/HowToReflashBIOS.aspx

כמו שאתה יכול לראות האפשרות השלישית מדברת על DOS Flash, שאותה ניסיתי אחרי שנעזרתי בקובץ PDF המצורף, רק במקום דיסקט השתמשתי בדיסק.

אבל נניח שאלך על האפשרות של Q-Flash, נאמר בקובץ הסבר (באותו עמוד שהבאתי) שאפשר להשתמש רק ב-Floppy, מה שאין לי במחשב ???

פורסם

Q-Flash מאפשרת לעדכן מדיסקט (מה שאין לך) או החסן USB (דיסק און קי או כונן קשיח חיצוני בחיבור USB, שניהם במערכת קבצים FAT16/32). זה תקף גם לגבי הלוח שלך. אולם, כמו שציינתי, לפעמים Q-Flash לא מזהה את החסן ה-USB ואין הרבה מה לעשות בנדון (מכונן אופטי בטח שאי אפשר לעדכן).

במקרה כזה פשוט תשתמש ב-BIOS@.

תעיין בעמוד 62 והלאה בחוברת לוח האם שלך להוראות פרטניות.

פורסם

במערכת הפעלה תקינה ללא וירוסים או בעיות אחרות, אני לא חושב שיש בעיה להשתמש ב BIOS@.

השתמשתי בה עשרות פעמים ללא כל בעיה.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לעדכן בעזרת Q-Flash, אבל נכון לעכשיו המחשב לא מצליח לעבור את ה-Logo Screen :-\

אחרי שעדכנתי נכנסתי ל-BIOS Setup, והגדרתי חזרה את ה-Load Optimized Default.

קפץ לי ה-Logo Screen, ומשם הוא נתקע.. כשאני מנסה להיכנס ל-Post Screen או ל-BIOS Setup הסמן של הכתב בצד שמאל למעלה מהבהב לשנייה, ונשאר מסך שחור... מה יכולה להיות הבעיה, ומה אני יכול לעשות? ???

לא יכול להיות שזה בגלל העדכון, זה משהו שקשור להגדרות של ה-Optimized Default...

עדכון: אני מצליח לעבור מה-Logo Screen ל-Post, וכשאני לוחץ על Del כדי להיכנס ל-Setup הסמן בצד שמאל למעלה מהבהב ו... כלום לא קורה.

פורסם

במסך של הלוגו תלחץ על TAB ותראה מה ההודעה שמופיעה.

יכול להיות שטעינת ההגדרות האופטימאליות שינתה את סדר האתחול של ההתקנים.

אם אתה לא מצליח להיכנס ל-BIOS בעזרת לחיצה על Del, תנסה לאפס שוב את ה-BIOS באמצעות הוצאת הסוללה.

התהליך עצמו אמור לטעון את ההגדרות האופטימאליות ב-BIOS כך שבעקרון לא היה צורך שתטען אותן שוב, אבל זה גם לא מה שאמור לגרום לתופעה שאתה חווה.

עדכון ה-BIOS הסתיים בהצלחה?

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה לא דבר הכרחי, אבל חשבתי שאם כבר אז כבר..

ויש בכלל קשר בין סדר האתחול של ההתקנים לכניסה לאפשרויות של ה-BIOS?

הופה! כשאני מניח ל-Post Screen להמשיך, קופצת ההודעה הבאה:

The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.

אפילו את ה-Windows אני לא מצליח לעלות...

עדכון ה-BIOS הצליח, וזה היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי שזה יהיה.

פורסם

1. ניסית לאפס על ידי הוצאת הסוללה (הוראות בחוברת לוח האם)?

2. אתה בטוח שעדכנת לגרסת BIOS שמתאימה ללוח שלך?

3. אם אתה מכניס את דיסק ההתקנה של Windows לכונן האופטי, אתה מצליח לבצע אתחול ולהתחיל מעשה את תהליך ההתקנה?

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי בחוברת לוח האם את האפשרות של איפוס על ידי הוצאת סוללה...

אני בטוח ב-100% שהעדכון תואם (GA-P35-DS3L rev.2.0).

אני לא מצליח לבצע אתחול כי ברגע שאני עובר ממסך ה-Logo או ה-Post אני לא יכול להשתמש במקלדת משום מה...

אגב, ברגע שאני נותן ל-Post להמשיך, אני מקבל הודעות שונות ומוזרות כמו:

gftda is missing

press ctrl+alt+del to restart

bootmgr is corrupt. the system cannot boot.

אין לי אפשרות להיכנס ל-BIOS Setup, Q-Flash אלא רק ל-Boot Manager, ושם אני לא יכול לקבוע BOOT ל-CD כי המקלדת לא פועלת...

פורסם

איפוס ההגדרות מאפס (ככל הנראה) גם את ההגדרה המאפשרת לעבוד עם מקלדת USB ולכן אתה לא מצליח לעשות כלום. אם יש לך או אם אתה יכול להשאיל מקלדת בחיבור PS/2 או מתאם USB > PS/2 זה יפתור את הבעיה.

גם סדר האתחול התאפס כנראה ולכן המערכת לא מוצאת את ה-MBR ולא יכולה להעלות את מערכת ההפעלה.

מקלדת בחיבור PS/2 תאפשר לך להיכנס ל-BIOS ולהגדיר את כל ההגדרות מחדש (אל תשכח לאפשר את ההגדרה הנוגעת למקלדת USB).

פורסם
  • מחבר

מקלדת בחיבור PS/2 תאפשר כניסה ל-Setup? ובהנחה שאצליח להיכנס, איזה הגדרות אני אמור לשנות כדי לתקן את המצב, חוץ מהגדרת המקלדת? אנסה את זה כשאגיע הביתה ואעדכן, תודה רבה על העזרה;-)

פורסם

אתה צריך להגדיר את סדר האתחול.

אתה אולי צריך להגדיר את סדר האתחול הפנימי של הכוננים הקשיחים (אם יש לך יותר מאחד), וכל הגדרה אחרת (כולל לאפשר מקלדת USB כדי שתוכל בעיד להשתמש בה כדי להיכנס ל-BIOS) שאולי חשובה לך.

כמו כן תוודא שהמתח, תדר ותזמונים של הזכרונות מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן.

פורסם
  • מחבר

חיברתי מקלדת PS/2 והבעיה עדיין נמשכת... :(

פורסם

גם עם מקלדת PS/2 אתה לא מצליח להיכנס ל-BIOS/Q-Flash או לעבור בין פריטי התפריטים?

בטוח שהמקלדת תקינה ומחוברת לחיבור ה-PS/2 המתאים (הסגול)? אני די בטוח שכן אבל שואל רק ליתר ביטחון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים